123 456 7890

SJK kohtaa TPV:n Suomen Cupin lohkovaiheen ottelussa lauantaina 10.2. Ottelu alkaa Wallsport Areenassa klo 15:30.

Tampereen Pallo-Veikot on Kakkosen joukkue ja Suomen Cupin lohkovaiheessa se pelasi ensin tasan KPV:n kanssa ja hävisi Jarolle suurinumeroisesti. SJK on voittanut kaikki aiemmat ottelunsa tänä talvena ja jatkoa haetaan taas lauantaina. Suomen Cupissa on kaatunut PKK-U ja KPV sekä harjoitusotteluissa FC Haka ja VIFK.

Talven viides voitto on tietenkin tavoitteena. Varmaankaan se ei kenellekään ole iso yllätys, että TPV tulee otteluun altavastaajana ja meidän taas täytyy oma ennakkosuosikin asemamme käsitellä mentaalisesti oikein. Sen pitää näkyä meidän esityksessä ja pelaamisessa, toteaa SJK:n päävalmentaja Tommi Kautonen.

Jos katsotaan näitä meidän jo pelattuja otteluita, niin jokaisessa ottelussa olemme pystyneet useampia maalipaikkoja luomaan, joten meillä voisi olla enemmänkin tehtyjä maaleja. Mutta voittokin tottakai aina riittää, Kautonen sanoo vielä lopuksi.

SJK on tehnyt neljässä ottelussa yhteensä 11 maalia ja päästänyt vain kaksi. Puolustuspelaaminen on ollut vahvaa koko joukkueelta, vaikka ertyisesti juuri puolustuksesta on moni mies puuttunut pienten loukkaantumisten vuoksi. Tämä on avannut näyttömahdollisuuksia ja tilaisuuden on käyttänyt hyväkseen vasta 18-vuotias Ville Tikkanen, joka on pelannut kaikki talven neljä ottelua keskuspuolustajana. Joulukuussa 2016 SJK-paitaan siirtyneen Tikkasen esitykset ovat olleet hyviä ja nuorimies onkin kovaa vauhtia pelaamassa itseään SJK:n vakiokokoonpanoon.

Hyvältä on tuntunut topparin paikallakin pelaaminen. Olen saanut enemmän roolia ja hyvin on mennyt. Olen mä jonkin verran pelannut aiemminkin topparina, mutta enemmän keskikentällä. Kyllä tämä voisi silti olla tulevaisuudessa mun paikka, toteaa Ville Tikkanen, joka on nähty useammalla pelipaikalla aiempina vuosina.

Meillä on nyt hyvä joukkuehenki ja pelit on mennyt loistavasti. Joukkue näyttää hyvältä. Meidän pitää valmistautua lauantain peliin samalla tavalla kuin näihin aiempiinkin, eikä saa olla yhtään ylimielisenä. Hoidetaan oma hommamme, pidetään oma pää puhtaana ja tehdään hienoja maaleja, kuvailee Tikkanen lopuksi menestysreseptiä lauantaille.

Suomen Cupin lohkovaiheen ottelu SJK – TPV lauantaina 10.2. klo 15:30 Wallsport Areenalla. Ottelu näkyy suorana maksullisten Ruutu+:n ja ISTV:n kautta. Ennakkoliput ovat myynnissä SJK:n verkkokaupassa sekä OmaSp Stadionin SJK Shopissa arkisin klo 9-16. Kauden 2018 kausi- ja seurakorteilla sisään normaalisti. Ottelun jälkeen, klo 19:30, pelaa Kakkoseen valmistautuvat SJK U23 ja OLS harjoitusottelun Wallsport Areenassa. Tuohon otteluun on vapaa sisäänpääsy.

Viereisessä jäähallissa alkaa jääkiekko-ottelu klo 16:00 ja tämän vuoksi Seinäjoen uuden jäähallin parkkialue on heille varattuna. Wallsportin parkkipaikan lisäksi paikalle tulevat autoilijat voivat käyttää lisäparkkitilana OmaSp Stadionin parkkialueita ja pihaa. Mahdolliset paikalle tulevat vierasjoukkueen kannattajat sijoitetaan Wallsportin kuntosalin puoleiseen kulmaan. Ottelussa on anniskelualue ja se löytyy päätykatsomon terassilta. Kioskipalvelut kenttätasolla päädyssä. Tervetuloa!

Tampereen Pallo-Veikot vieraaksi lauantaina

SJK saa ensimmäistä kertaa vieraakseen Tampereen TPV:n virallisessa ottelussa. TPV vieraili kyllä harjoitusottelun merkeissä vuonna 2013 ja SJK oli silloin 3-2-maalein parempi. Samoin SJK vieraili Tampereella harjoitusottelussa talvella 2015 ja silloinkin SJK vei ottelun 0-1-tuloksella. Virallista sarjapeliä tai cup-kilpailua SJK ja TPV eivät ole vielä kuitenkaan koskaan pelannut vastakkain.

TPV on perinteinen seura, ja se on perustettu vuonna 1930. Perustamisestaan lähtien se on ollut Tampereen työväen seura ja tänä päivänä se on koko Pirkanmaan toiseksi suurin seura Ilveksen jälkeen. Jäseniä on noin 2000. Suomen mestaruuden TPV voitti vuonna 1994 ja kaikkiaan kausia Veikkausliigassa on neljä. Viimeisin kausi oli vuonna 1999. 2000- ja 2010 -luvuilla joukkue on pelannut pääosin Kakkosessa sekä pätkät Ykkösessä kausilla 2000-2001 ja 2007-2010.

Viime kaudella Kakkosen lohkossaan viidenneksi sijoittuneen TPV:n päävalmentajana toimii Anssi Ylinen ja häntä avustaa entinen Veikkausliigapelaaja Mikko Innanen. Joukkue koostuu nuorista pelaajista Tampereelta ja sen lähialueilta, keski-ikä keikkuu 22 ikävuoden tietämissä. Mukana on kuitenkin muutama kokenut pelaaja, kuten Ykköstä pitkään Hakassa pelannut Juho Saarinen sekä Veikkausliigassa Haka-paidassa esiintynyt Jari Nikkilä.

FC Jazzista viime kaudeksi TPV-paitaan siirtyi 21-vuotias Joonas Rantala, joka nähtin Kerho 07:n (nyk. SJK U23) riveissä kaudella 2015, kun SJK ja FC Jazz tekivät yhteistyötä.

Kauden 2017 paras maalintekijä oli FC Jazzista lähtöisin oleva Waltteri Riihimäki, joka teki 10 maalia. Kausi oli kuitenkin pettymys joukkueen kannattajille, jotka odottivat enemmän, kauden 2016 sujuttua mallikkaasti. Silloin joukkue jäi vain hiukan nousukarsintapaikasta. Joukkue kuitenkin menetti muutaman tärkeän pelaajan ja kausi eteni vuoristorataa. TPV on samassa Kakkosen lohkossa SJK U23:n kanssa.

Joel Mero vapautuu pelikiellosta

SJK:n puolustaja Joel Mero on nyt kärsinyt pelikieltonsa ja on ensimmäistä kertaa joukkueen valmennuksen käytettävissä tämän vuoden puolella. Tammikuussa Mero oli Suomen maajoukkueen mukana Arabiemiraateissa. Myös nuori puolustaja Joonas Sundman on toipunut pikkukolhuista pelikuntoon ja on tarvittaessa käytettävissä.

Vaikka koko alkutalven sivussa olleet Billy Ions ja Kyle Konwea alkavatkin lähestyä pelikuntoa ja kaksikko on jo mukana joukkueen harjoituksissa, he tuskin pelaavat vielä lauantaina. Samoin laitapuolustaja Jordan Mustoe saattaa huilata vielä tämän viikonlopun.

Mero tehnee debyyttinsä tämän kauden peleissä ja Sundman on toipumassa kuntoon. Meillä on ollut pikkuloukaantumisia, mutta sen voin kertoa että viimeistään ensi viikolla kaikki pelaajat on taas kunnossa. Meillä on nyt kahden viikon harjoitusjakso ennen seuraavaa peliä tämän jälkeen ja on kiva saada kaikki mukaan täydessä iskussa, kertoo SJK:n päävalmentaja Tommi Kautonen.

SJK:n akatemian Kakkoseen valmistautuva SJK U23-joukkue kohtaa samana iltana klo 19:30 alkavassa harjoitusotelussa OLS:n joka niin ikään valmistautuu Kakkosen kauteen. Joitain pelaajia, jotka jäävät ilman minuutteja Suomen Cupissa, saatetaan nähdä SJK U23:n mukana ja ainakin maalivahtinelikosta lähtee maalivahti mukaan illan harjoitusotteluun. SJK U23:n mukana nähdään myös testipelaajia, jotka ensisijaisesti antavat näyttöjä juuri SJK U23:n joukkuetta varten, mutta mahdollista on että joitain heistä tullaan näkemään myös kesällä tai tulevaisuudessa SJK edustuksen paidassa. Joten kannattaa jäädä katsomaan myös akatemian ottelua Suomen Cupin ottelun jälkeen.

Seuraava Suomen Cupin ottelu on vasta lauantaina 24.2., kun SJK matkustaa Pietarsaareen FF Jaron vieraaksi. Lohkovaiheen viimeinen ottelu on perjantaina 2.3. klo 19:00 pelattava Pohjanmaan derby SJK vs. VPS. Päätösottelun ja lauantain SJK – TPV -ottelun ennakkoliput ovat myynnissä SJK:n verkkokaupassa sekä arkisin klo 9-16 SJK Shopissa.

Löydät SJK:n talven ja kesän otteluohjelmat tästä linkistä.