123 456 7890

SJK matkustaa tänään Espooseen ja kohtaa lauantaina klo 12.30 Suomen Cupin Välierässä FC Hongan. Ottelu pelataan Tapiolan Urheilupuistossa.

Ykköseen tälle kaudelle noussut FC Honka ei ole mikään tavallinen alemman sarjan vastustaja. Joukkuetta valmentaa HJK:sta siirtynyt Vesa Vasara ja joukkueen riveissä pelaa monia entisiä Veikkausliigapelaajia lähivuosilta.

Tiukka peli tulee. Cup-peli, joka on tietty myös aina oma juttunsa – tulos tai ulos. Joku voisi ajatella, että kun pelataan Ykköseen noussutta joukkuetta vastaan, pitäisi olla helppo peli, mutta silloin on kyllä ihan väärässä. Puhutaan erittäin hyvästä joukkueesta. Tasoa löytyy Hongasta ja liigakokemusta löytyy, jopa ulkomailla pelanneita suomalaisia pelaajia. Eli siitä tulee tiukka vääntö ja meidän pitää olla alusta saakka pelissä hereillä, jos me meinaamme meille sopiva tulos tästä saada, sanoo SJK:n päävalmentaja Sixten Boström.

Toisaalta ihan luottavaisin mielin, sillä meillä on nyt ryhmä kasassa ja muutama viikko saatu hyvin treenata yhdessä. Jos nyt ei aivan uusimmat, mutta hieman pidempään mukana olleet uudet pelaajat, ovat jo päässeet sisään tähän meidän tapaan pelata. Mielenkiintoinen peli on tulossa, päättää Bostöm.

SJK on vieraillut Hongan vieraana Veikkausliigassa viimeksi kaudella 2014, ennen kuin joukkuetta pyörittänyt osakeyhtiö romahti ja uusi alku nähtiin seuran junioripuolta pyörittävän yhdistyksen toimesta. Nousu Kakkosesta Ykköseen tapahtui tälle kaudelle ja Honka on yksi suurimpia suosikkeja Ykkösessä tulevalle kesälle.

Honkataustaisia pelaajia on Seinäjoelle siirtynyt viimeisen parin vuoden aikana useampia ja tämänkin kauden ryhmästä Mehmet Hetemaj, Aristote Mboma ja Dani Hatakka, ovat pelanneet Hongassa. Kaksi viimeksi mainittua ovat jopa Hongan kasvatteja.

Arvontatulos oli henkilökohtaisesti mieluinen. Tähänastisesta jalkapallourasta ylivoimaseisesti suurin osa on kulunut Hongassa ja nimenomaan Tapiolan urheilupuistossa, joten vieraspeli Espoossa on hauska ajatus. Hongan hyvä talvivire Vesa Vasaran johdolla ei ole tullut yllätyksenä minulle ja olen varma, että lauantaina meillä on edessä viihdyttävä peli, sanoo SJK-puolustaja Dani Hatakka.

Välierän voittaja etenee suoraan Suomen Cupin finaaliin, joka pelataan syyskuussa Seinäjoen OmaSp Stadionilla. Siten SJK voisi voitolla tehdä historiaa, pääsemällä hallitsevana cupin mestarina puolustamaan mestaruutta omalle kotikentälleen Seinäjoelle. Lauantaina pelattavassa toisessa välierässä kohtaavat Ilves ja HJK.

FC Honka – SJK lauantaina 1.4. klo 12.30 Tapiolan Urheilupuistossa.
Kaikki paikalle tulevat SJK-kannattajat sijoittuvat ottelussa kentän eteläpäätyyn (Esport Arenan puoleinen pääty), Hongan kannattajien ovat pohjoispäädyssä. Varsinaista kannattajamatkaa ei järjestetä, mutta kannattajia matkustaa paikalle omilla kyydeillään.

Ottelu näkyy suorana ISTV:n maksullisesta palvelusta. Seinäjoella ottelua voi seurata suorana ja ilmaiseksi OmaSp Stadionin Carlsberg Sports Barissa, jossa ovet ja palvelut aukeavat klo 12.00.

Esport Honka

Nykyisin sponsorinsa Esport Arenan mukaan, Esport Honka -nimellä kulkeva seura aloitti nousunsa kohti Veikkausliigaa Kakkosesta kaudella 2015. Sitä ennen seuran edustujoukkuetta pyörittänyt osakeyhtiö meni nurin ja uusi nousu aloitettiin seuran junioritoimintaa pyörittävän Pallohongan sarjapaikalla. Nimi vaihtui Pallohongasta FC Hongaksi ja alueella vahvana toimijana aloittanut Esport urheilukeskus tuli mukaan heti alusta saakka.

Aluksi joukkuetta valmensi Juho Rantala, mutta tälle kaudelle joukkueen päävalmentajaksi tuli entinen HJK:n kakkosvalmentaja ja pelaaja Vesa Vasara.

Joukkueessa pelaa Veikkausliigaa seuranneille monia tuttuja pelaajia, kuten vielä viime kaudella liigassa pelanneet Ilari Äijälä, Joni Korhonen, Masar Ömer, Konsta Rasimus ja Duarte Tammilehto. Mukana on myös HJK:n testissä talvella ollut Lucas Kaufmann, joka ei kuitenkaan Suomen Cupissa voi edustaa Honkaa. Keskikentällä Hongalla on paluumuuttaja Ruotsin Allsvenskanista, Joel Perovuo, joka teki paluun kasvattajaseuraansa viime kaudella. Kun mukaan heitetään hyvät ulkomaalaisvahvistukset Jean Silva, Felipe Mello ja Douglas Silveira, sekä nuorista omista lupauksista erityisesti todella tehokkaana maajoukkueissa ollut Maximo Tolonen, ei todellakaan puhuta mistään alasarjajoukkueesta. Honka on tekemässä vahvasti paluuta liigakartalle.

Tänä talvena Honka on hävinyt ainoastaan yhden ottelun ja tuokin oli Suomen Cupin lohkovaiheessa HJK:ta vastaan. Honka hävisi ottelun maalilla. Suomen Cupissa se on voittanut liigajoukkueet KuPS:n ja HIFK suurinumeroisesti, sekä puolivälierässä Ykkösen Jaron. Honka kohtasi myös harjoitusottelussa virolaisen Trans Narvan ja voitti myös sen ottelun.

SJK:n pelaajatilanne on hyvä

Espooseen SJK pääsee matkustamaan hyvässä tilanteessa, sillä kaikki pelaajat, Jarkko Hurmetta ja Matej Hradeckya lukuunottamatta ovat käytettävissä.

Uudet vahvistukset ovat harjoitelleet jo muutaman viikon SJK:n mukana ja päässeet siten mukaan joukkueen kuvioihin. Espoossa saatetaan nähdään myös debyyttejä SJK-paidassa, kun Chema Antón ja Anatolé Abang ovat ensi kertaa matkassa mukana.

Maajoukkueiden mukana tauolla olleet Marc Vales, Mihkel Aksalu, Paavo Valakari ja Elias Ahde, ovat kaikki mukana riveissä normaalisti.

Tänä talvena pelatuissa Suomen Cupin otteluissa juuri Elias Ahde on ollut kaikkein tehokkain, iskemällä viidessä ottelussa neljä maalia. Keskikenttäpelaaja Mehmet Hetemaj on iskenyt maalin enemmän, mutta Hetemaj on pelannut otteluissa lähes täydet minuutit ja pelejä on yksi Ahdetta enemmän. Seitsemässä Suomen Cup -ottelussa on pelannut ainoastaan Aristote Mboma ja Matti Klinga ja molemmat ovat onnistuneet niin ikään maalinteossa. Klingalla maaleja on kolme ja Mbomalla kaksi. Kaksi maalia Suomen Cupissa on lisäksi tehnyt Billy Ions ja uusi tulokas Facundo Guichón, joka on onnistunut maalinteossa molemmissa pelaamissaan otteluissa. Varsinkin voittomaali Interiä vastaan puolivälierässä, oli todellinen taidonnäyte.

SJK tuskin sortuu Espoossa ylimielisyyteen, sillä joukkueessa tiedetään hyvin Hongan vaarallisuus. Samoin joukkuetta motivoi mahdollisen finaali omalla kotistadionilla Seinäjoella.

Välierä näkyy suorana ISTV:ltä ja Seinäjoella sitä pääsee katsomaan OmaSp Stadionin Carlsberg Sports Barissa, missä ovet ja palvelut aukeavat klo 12.00. Tervetuloa!