123 456 7890

Ennen maajoukkuetaukoa, lauantaina 26.8. klo 18:00, SJK isännöi Jyväskylän JJK:ta OmaSp Stadionilla. SJK on ennen ottelua noussut mukaan mitalikamppailuun toden teolla ja on vain voiton päässä Veikkausliigan kakkosijasta. Taakse ovat jääneet muun muassa naapuriseura VPS sekä viime kauden mestari IFK Mariehamn. Marginaalit ovat silti erittäin pienet ja SJK tarvitsee lisää pisteitä ottaakseen eroa takana vaaniviin joukkueisiin. JJK puolestaan tarvitsee pisteitä noustakseen pois viimeiseltä sijalta ja ainakin nouseminen karsijan paikalle toiseksi viimeiseksi, on täysin mahdollista. Se vaatii kuitenkin voittoja, eikä SJK ole almuja tarjoamassa.

Erittäin tärkeä voitto FC Lahdesta viime viikonloppuna. Voitto antaa uskoa, että voimme ottaa kovia päänahkoja joukkueilta, jotka ovat kovassa iskussa. Olemme saaneet parannettua kauden aikana puolustuspeliämme selkeästi, mikä antaa mahdollisuuden voittoon joka ottelussa. Hienoa myös, että olemme vaikean alkuvuoden jälkeen mukana taistelemassa mitaleista. Senkin myötä on ihan eri tavalla intoa loppukauteen, kertoo SJK:n puolustaja Timo Tahvanainen.

Tästä on siten hyvä jatkaa lauantain JJK-matsiin, joka on viimeinen peli ennen maajoukkuetaukoa. Molemmilla joukkueilla on paljon pelattavaa sarjassa, joten uskon, että tulee kiihkeä peli voitosta. Kumpikaan joukkue on tuskin valmis tyytymään tässä tilanteessa tasapeliin. Ei ainakaan SJK, toteaa Tahvanainen lopuksi.

Viime lauantaina pelasi ensimmäisen ottelunsa SJK-paidassa puolustaja Joel Mero ja debyytti oli varsin onnistunut. Mies oli jopa lähellä tehdä maalinkin ottelussa.

Debyytistä jäi hyvä fiilis. Tietenkin tärkeintä oli, että voitimme. Mutta itselläni on ollut pitkä tauko virallisista peleistä edustustasolla, niin se teki itseluottamukselle hyvää, että pelasin täyden ysikymppisen. Ja peli meni suhteellisen hyvin itsellänikin. Toivottavasti pääsen pelaamaan lisää ja joukkue jatkaa siinä samalla tiellä voittaen pelejä. Aika innolla odotan loppusyksyn pelejä ja Suomen Cupin finaalia. Toivottavasti saamme niissä tulosta aikaan joukkueen kanssa, kommentoi Mero.

Valmentaja Manuel Rocan ajatuksia kuullaan perjantaina SJK TV:n haastattelussa.

Lauantain otteluun pääsee jälleen kätevästi Stadionbussilla ympäri Seinäjoen. OmaSp Stadionin Carlsberg Sports Bar aukeaa klo 16:00 ja se on auki pitkään ottelun jälkeen. Lisää tapahtuman järjestelyistä voit lukea tämän ennakon loppuosasta. Ennakkoliput edullisimmin SJK:n verkkokaupasta.

SJK vs. JJK lauantaina 26.8. klo 18:00 Seinäjoen OmaSp Stadionilla. Tervetuloa viihtymään tunnelmaan!

JJK selkä seinää vasten vieraaksi

Seinäjoelle lauantaina saapuva Juha Pasojan valmentama JJK, on vaikeassa tilanteessa. Se on sarjassa viimeisenä ja piste-ero liigakarsintaan Ykkösen joukkueen kanssa oikeuttavaan toiseksi viimeiseen sijaan on jo kahdeksan pistettä. JJK ei ole voittanut koko kaudella kuin kaksi ottelua, Ilveksen toukokuussa ja pari viikkoa sitten PS Kemin. Molemmat voitot JJK on ottanut kotonaan, tosin ottelu PS Kemiä vastaan pelattiin Vaajakoskella

SJK on kohdannut JJK:n tällä kaudella Veikkausliigassa kahdesti ja jättänyt molemmilla kerroilla JJK.n maaleitta, tehden itse kohtaamisissa kolme osumaa. SJK ja JJK kohtasivat myös talvella pelattavassa perinteisessä harjoitusottelussa. Silloinkin SJK oli 2-0-luvuin parempi.

JJK:n hyökkäyksessä pelaava Gael Etock on elintärkeässä asemassa joukkueelleen. Hän on tehnyt seitsemän maalia ja rakentelelee lähes kaikki tilanteet. Ainoastaan Tomi Petrescu on hänen lisäkseen onnistunut maalinteossa useammin kuin kerran ja hänelläkin kasassa on vain kaksi maalia. Eniten minuutteja JJK:ssa on kellottanut kapteeni Tommi Kari, joka on Etockin lailla joukkueelleen elintärkeä. Kari on johtajuutensa lisäksi erikoistilannepelote ja hän pystyy laukomaan palloja maaliin kauempaakin.

Heinä-elokuun taitteen siirtoikkunassa JJK vahvisti sekä hyökkäystään että puolustustaan, kun höykkäykseen tuli aikoinaan SJK:ssakin näytillä käynyt Sasa Jovovic. Serbihyökkääkä Jovovic, on pelannut Suomessa jo ensimmäisen kerran kaudella 2013 ja JJK on hänelle jo kuudes suomalaisseura. Veikkausliigaa hän on pelanut ennen JJK:ta viimeksi KuPS-paidassa viime kaudella ja sitä ennen PS Kemissä. JJK:ssa hän on ehtinyt jo tehdä yhden maalin pelaamissaan viidessä ottelussa. Toinen vahvistus on virolainen Hindrek Ojamaa, jonka pelipaikka on puolustuksessa. Myös Ojamaa on pelannut kaikki viisi ottelua siirtonsa jälkeen.

Edellisessä ottelussa JJK hävisi kotonaan HJK:lle 0-4-lukemin ja menetti sairastuvalle tärkeän Mikko Mannisen. Vielä ei ole tiedossa onko Manninen jo pelikunnossa lauantaina. Pelikieltoja ei vierailijoilla ole.

Seinäjokilaisittain mielenkiintoa herättää Matti Lähitien paluu JJK:n mukaan. Lähitie pelasi SJK:ssa kausilla 2011-2014, ja oli mukana nostamassa joukkuetta Ykköseen ja Veikkausliigaan. Hän siirtyi JJK:hon alunperin juniorivalmennushommiin, mutta on koko ajan myös pelannut edustusjoukkueessa.

Mihkel Aksalun korttitili täynnä

SJK saattaa joutua lauantain otteluun ilman kapteenejaan, Mihkel Aksalua ja Mehmet Hetemaj’ta. Aksalun korttitili täyttyi edellisessä ottelussa FC Lahtea vastaan ja Hetemaj joutui tulemaan vaihtoon pikkutällin vuoksi jo puoliajalla. Aksalun pelikielto kestää yhden ottelun. Hetemaj voi olla jo lauantaina pelikunnossa, mutta asia ratkaistaan lähempänä ottelua. Myös samalla tapaa epävarmoina ovat Joonas Sundman, Marc Vales ja Sergi Arimany, jotka kaikki ovat kärsineet pikkuvammoista. Paluun tekee pelikiellon kärsittyään Diego Bardanca. Pitkäaikaisloukkaantuneet Matej Hradecky, Richie Dorman ja Chema Antón ovat edelleen sivussa.

Edelliseen ottelun kokoonpanoon teki paluun loukkaantuneena ollut Timo Tahvanainen ja debyyttinsä SJK-paidassa teki puolustaja Joel Mero. Myös Vahid Hambo pelasi jo hieman pidemmän jakson SJK-paidassa, tultuaan tunnin pelin jälkeen sisään. Meron debyytti oli erinomainen ja miestä varmasti nähdään lisää tulevissa otteluissa. Myös Hambo pelasi hyvän ottelun. Nähtäisiinkö Hambo jopa avauksessa? Se selviää lauantaina.

Mihkel Aksalun paikan maalipuiden välissä ottanee nuori Paavo Valakari, joka on edustanut SJK:ta C-juniori-ikäisestä alkaen ja pelannut edustuksessa kolmessa Suomen Cupin ottelussa. 19-vuotias Valakari aloitti SJK:ssa kaudella 2012 ja cupin otteluiden lisäksi hän on pelannut harjoitusotteluita, SJK Akatemian otteluita sekä ollut lainalla Kakkosessa kaudella 2016 pelanneiden SalPan ja Virkiän riveissä. Valakari kuuluu myös ikäluokkansa maajoukkuerinkiin.

Yksi vaihtoehto Aksalun tilalle on nuori virolainen Marten Ritson, joka teki debyyttinsä Viron pääsarjassa tällä kaudella. Myös Ritson on edustanut SJK:ta jo aiemmin junioritasolla. Maalivahtivalmentaja, kokenut Luis Fernando, on pelannut tällä kaudella SJK Akatemiassa, ja on tarvittaessa pelikunnossa, jos käsky maalipuiden väliin tulisi.

Tämän ottelun jälkeen SJK jää viikon maajoukkuetauolle. Marc Vales on pelikiellossa MM-karsinnoissa, eikä ole siten mukana Andorran joukkueessa. Mihkel Aksalu lähtee Viron paidassa Kreikkaan ja pelaa lisäksi kotiottelun Kyprosta vastaan vielä sunnuntaina 3.9. Suomen Maajoukkue kohtaa Islannin Tampereella ja Kosovon Albanian Shkoderissa. Seinäjoella pelataan ensi viikolla U19 EM-esiturnausta, missä Suomen lisäksi on mukana Portugali, Hollanti ja Belgia.

Lauantain ottelun jälkeen seuraava SJK:n kotiottelu on maanantaina 11.9., kun naapurikaupungin VPS saapuu kylään. Ennen sitä SJK pelaa vielä vierasottelun 8.9. Kuopiossa.

Lauantain ottelun lipunmyynti ja järjestelyt

OmaSp Stadionin toisen kerroksen Carlsberg Sports Bar palvelee jo kaksi tuntia ennen avauspotkua ja se on auki myös pitkään ottelun jälkeen. Lauantaina se aukeaa klo 16:00. Jotta voimme palvella asiakkaita mahdollisimman hyvin, pelin aikana ja puoliajalla Carlsberg Sports Bar palvelee ainoastaan pääkatsomon asiakkaita. Anniskelupisteitä löytyy myös muualta stadionilta.

Muut portit ja palvelut aukeavat tuntia ennen avauspotkua ja Eteläkatsomon palvelupisteet puoli tuntia aiemmin. Pelin jälkeen Carlsberg Sports Bar on jälleen auki kaikille asiakkaille ja siellä on luvassa pelaaja- ja valmentajahaastatteluita.

Otteluun kulkee ympäri Seinäjokea Stadionbussit, joilla pääset paikalle otteluun hyvissä ajoin ennen ottelua. Bussimatkan hinta on 3 euroa. Voit tutustua reitteihin ja aikatauluihin suoraan Komia-liikenteen nettisivuilta: www.komialiikenne.fi

Katsojat otetaan tähän otteluun sisään Kannattajapäädyn puoleisesta pääportista. Paikalle mahdollisesti tulevat JJK-kannattajat voivat halutessaan sijoittua Itäpäädyn lohkoon 114. Itäpäätyä ei avata muulle yleisölle tässä ottelussa, eikä siellä ole omia myyntipisteitä, vaan JJK-kannattajat voivat käyttää Eteläkatsomon myyntipisteitä.

Kaikille katsojille suoritetaan turvatarkastukset, ja otteluun ei saa tuoda kiellettyjä esineitä. Palloliiton ohjeistus kielletyistä esineistä sekä ottelutapahtuman säännöistä, löytyy tästä linkistä.

OmaSp Stadionin SJK Shop palvelee ottelupäivinä myös sisäpuolella, Pääkatsomon lohkon 103 alta löytyy toinen fanituotemyymälä. Tervetuloa ostoksille!

Parkkitilat ovat alueella rajalliset, joten kannattaa suosia julkisia kyytejä tai polkupyöriä. Pyöräparkit löytyvät OmaSp Stadionin tapahtumatorin laidalta. Parkkipaikkoina palvelevat Wallsportin ja jääurheilukeskuksen parkkipaikat, Joupiskan laskettelukeskuksen alue sekä Alaseinäjoenkadun varrella oleva lisäparkkipaikka. Parkkitiloja löytyy myös noin 300 metrin päästä Seinäjoki Areenan alueelta ja Framin parkkihallista.

Ennakkolippuja myydään Pääkatsomoon, Eteläkatsomoon sekä Kannattajapäätyyn. Liput ovat numeroituja istumapaikan mukaan, poislukien Kannattajapääty. Kannattajapäädyn keskiosan lohkot 125 ja 126 ovat varattu SJK:n epävirallisen kannattajaryhmä Kloppien seisomakatsomoksi.

Ennakkoliput otteluun ovat myynnissä SJK:n verkkokaupassa sekä SJK Shopissa OmaSp Stadionilla.

Tervetuloa viihtymään Seinäjoen OmaSp Stadionille!