123 456 7890

SJK pelaa viimeisen lauantai-kotiottelun tällä kaudella, kun se isännöi sarjan kärjessä koko kauden keikkunutta IFK Mariehamnia. SJK vs. IFK Mariehamn pelataan OmaSp Stadionilla lauantaina 17.9. klo 16.00. Portit ja palvelut aukeavat jo klo 14.30.

Ottelulla on suuri merkitys molemmille joukkueille, kun kaudesta on pelaamatta seitsemän ottelua. Voitolla SJK nousisi mitalisijoille, kun taas IFK Mariehamn voisi nousta sarjan kärkeen. HJK johtaa sarjaa yhden pisteen erolla maarianhaminalaisiin, mutta heillä on yksi peli enemmän pelattuna. SJK puolestaan on seitsemäntenä, mutta vain kolmen pisteen päässä kolmantena olevasta Ilveksestä. SJK:lla on myös parempi maaliero kuin Ilveksellä.

Mielestäni pelasimme Rovaniemellä maanantaina kauden vahvimpia vierasotteluita, vaikka emme saaneetkaan voittoa. Peli oli koko ajan kontrollissa, eikä hetkeäkään epäilyttänyt etteikö saataisi jotain sieltä mukaan. Harmittaa tottakai että emme saaneet kolmea pistettä, mutta otetaan se yksi piste mukaan ja jatketaan lauantaina kotikentällä, kommentoi SJK:n päävalmentaja Simo Valakari 1-1 tulokseen päättynyttä RoPS-vierasottelua.

Kotonaan SJK on ollut lähes voittamaton, mutta tilastojen mukaan IFK Mariehman on ollut tämän kauden parhaita vierasjoukkueita Veikkkausliigassa.

IFK Mariehamn on selkeän peli-identiteetin omaava joukkue, joka on ollut vahva vieraspeleissä. Heidän menestys vieraskentällä perustuu juuri tähän selkeyteen. He ovat hyviä erikoistilanteissa sekä vastahyökkäyksissä. Ja he puolustavat erittäin hyvin koko joukkueella. Lisäksi heillä on laadukkaita pelaajia, joten he pystyvät pelaamaan myös hitaampia hyökkäyksiä, arvioi Valakari lauantaina vastustajaa.

SJK on kohdannut tällä kaudella IFK Mariehamnin jo kahdesti ja molemmilla kerroilla saarelaiset ovat vieneet pisteet 1-0 voitolla. Kauden alussa he vierailivat Seinäjoella, kun pelattiin vielä Jouppilanvuoren tekonurmella.

No tottakai, kun olemme kaksi kertaa heille tällä kaudella hävinneet, lähdemme nyt voittamaan matsia. Siitä on tulossa tiukka ottelu, sillä he puolustavat tosi hyvin joukkueena. Meidän tehtävä on yrittää murtaa sitä puolustusta, sekä voittaa sitä kautta ottelu, kommentoi SJK:n keskikenttäpelaaja Matej Hradecky.

Omasta mielestä pelini ovat menneet ihan hyvin tällä kaudella. Olen saanut paljon peliaikaa ja olen mielestäni suoriutunut melko hyvin. Toivottavasti menee jatkossakin samaan malliin, sanoo Hradecky, joka on SJK:n lisäksi urakoinut paljon myös Suomen U21 maajoukkueen paidassa.

Kuormitusta on toki paljon, mutta aina on kiva pelata, eikä mielessä käy kieltäytyminen minuuteista, jatkaa Hradecky lopuksi.

Portit ja palvelut aukeavat klo 14.30 ja silloin aukeaa myös Carlsberg Sports Bar, joka palvelee janoisia myös ottelun jälkeen. Carlsberg Sports Barissa on myös pelaajahaastattelu.

Lauantaina Tapahtumatori aukeaa jo klo 14.00, missä on Veikkausliigan KIA On Tour -tapahtuma. Siellä on mahdollisuus testata omaa potkuvoimaansa laukomalla palloja tutkaan, käydä koeajamassa uusia KIA-autoja ja päästä maistamaan Classic -jäätelöitä. Koeajajille luvassa myös ilmaislippuja mihin tahansa Veikkausliiga otteluun.

SJK – IFK Mariehamn lauantaina 17.9. klo 16.00. Tervetuloa viihtymään OmaSp Stadionille!

Lauantaina OmaSp Stadionilla nautitaan iltavalaistuksen sijasta luonnon valosta auringon muodossa.

Suomen Leicester Maarianhaminasta?

Ennen kauden alkua moni tuskin ennusti IFK Mariehamnia mestaruustaistoon. Silti tällä hetkellä IFK on toisena ja vain pisteen päässä ottelun ennemmän pelannutta HJK:ta. Mestaruus on siten täysin omissa käsissä.

Joissain arvioissa IFK:ta onkin verrattu viime keväänä Englannin Valioliigan voittaneeseen Leicesteriin, eikä ihme, sillä kummankin joukkueen kohdalla on yllätyksen lisäksi yhtäläisyyksiä selkeässä pelitavassa. Molemmat luottivat vastahyökkäysten voimaan, nopeisiin kärkimiehiin, sekä tiukkaan koko joukkueen puolustukseen. Jos Leicesterin ihmemies kärjessä oli Jamie Vardy, niin IFK Mariehamnilla sitä on jamaikalainen Dever Orgill.

Orgill kävi kesken kauden kuukauden ajan Amerikoiden mestaruusturnauksessa, edustamassa maataan Jamaikaa. Silti vikkelä hyökkääjä on edelleen mukana Veikkausliigan maalipörssin kärkisijoilla. Maaleja hän on iskenyt yhdeksän. Enemmän maaleja on iskeneet vain KuPS:n Gbolahan Salami ja SJK:n Billy Ions, joilla on 10 maalia, FC Interin Njazi Kuqi ja RoPS:n Robert Taylor, joilla on 11 maalia, sekä 13 maalin HJK kärki Morelos ja SJK:n 14 maalin Roope Riski. Orgill on myös ollut jakamassa maalintekovastuuta, sillä maaliin johtaneita syöttöjä hänellä on kasassa neljä.

Tällä hetkellä Orgill onkin yksi Veikkausliigan siirtohuhujen kärkinimiä, kun miehen perässä kerrotaan olevan Ruotsin suurseurojen lisäksi myös Suomen HJK. Minne Orgill sitten päätyykään, on kyseessä iso menetys saarelaisille.

IFK Mariehman ei kuitenkaan ole ollut millään muotoa yhden miehen varassa. Joukkueen peli on perustunut vahvaan koko joukkueen puolustamiseen ja sen arkkitehtinä on ollut pääavalmentakaksikko Peter Lundberg ja Kari Virtanen.

Julkisuudessa kommentit antaa Lundberg, mutta Virtasen panos näkyy todennäköisesti vahvimmin juuri joukkueen puolustuksen organisoinnissa. Hänellä on siihen meriittejä entuudestaan muun muassa Rovaniemen Palloseuran päävalmentajana. Lundberg puolestaan oli pitkään seuran kakkosvalmentajana Pekka Lyyskin alaisuudessa. Kun Lyyskin pesti päättyi viime syksynä Suomen Cupin mestaruuteen, nousi koko ikänsä Maarianhaminassa vaikuttanut Lundberg päävalmentajaksi. Häneltä kuitenkin puuttuu tehtävään lisenseissä vaadittava koulutus. Kahden päävalmentajan järjestelyn tarkoitus onkin koulia Lundbergiä edelleen ja täyttää nämä vaatimukset tulevaisuudessa.

Seinäjoelle joukkue saapuu ilman pelikieltoja ja kuntopuntarin kärkinimenä, missä se on yhdessä SJK:n kanssa. Molemmat joukkueet ovat keränneet viidestä viime ottelusta 10 pistettä. IFK otti voiton myös viime maanantaina kotonaan PS Kemistä 1-0 luvuin.

Kauden avaus IFK Mariehamnia vastaan potkittiin hieman eri olosuhteissa.

SJK:lla kaikki pelaajat käytettävissä

Viime ottelussa maanantaina, SJK:lla oli varaa lepuuttaa kapteenistoonsa kuuluvaa Mehmet Hetemajta, joka teki reilu viikko sitten paluun kentille loukkaantumisensa jälkeen. Lepuutuksella haluttiin varmistaa ettei kuormitus kasva liian kovaksi heti paluun jälkeen. Nyt Hetemaj on jälkeen käytettävissä. Samoin on käytettävissä kaikki muutkin pelaajat, eikä kenelläkään ole pelikieltojakaan rasitteena.

SJK on voittanut viidestä viimeisestä ottelustaan kolme, pelannut tasan kerran viime maanantaina ja hävinnyt ainoastaan vierasottelun Helsingin IFK:ta vastaan. SJK on tehnyt noissa otteluissa 10 maalia ja päästänyt viisi. Nolla on pysynyt omassa päässä kahdesti.

Jos koko kauden aikana SJK:n maalintekovastuuta on kantanut hyökkääjä Roope Riski, joka johtaa Veikkausliigan maalitilastoa 14 maalillaan, on kolmessa viimeisessä ottelussa tehomiehenä ollut uusi tulokas Billy Ions. Ions on nimittäin ollut mukana kaikissa viimeisessä kolmessa maalissa ja näistä hän on itse tehnyt kaksi. Viime maanantaina Ions tasoitti ottelun komealla vapaapotkulla Rovaniemellä, ja toivotaan että maalitehtailu jatkuu myös lauantaina.

SJK ja koko Veikkausliiga, on parhaillaan kiivaassa ottelutahdissa, sillä lauantain ottelu on jo toinen tälle viikolle. Myös ensi viikolla on kaksi ottelua, kun SJK matkustaa ensin Pohjanmaan derbyyn VPS:n vieraaksi keskiviikkona ja ensi viikon lauantaina Tampereelle Suomen Cupin Finaaliin, missä vastaan tulee HJK. Siten voi olla että peleissä tullaan näkemään jonkin verran kierrätystä. Ensi viikon molempiin otteluihin järjestetään Seinäjoelta myös bussikuljetukset, joista voit lukea lisää omista uutisistaan SJK:n nettisivuilta.

Maalitykki Roope Riski on saanut Billy Ionsista tehokkaan kaverin kärkeen.

Liput ja järjestelyt lauantaina

Lipunmyynti ennakkoon SJK Shopissa ja SJK:n verkkokaupassa.

Ennakkolippujen hinnat:

Pääkatsomo:
Aikuinen 20 �
Lasten lippu (4-16 -vuotiaat) 10 �

Eteläkatsomo:
Aikuinen 15 �
Alennusryhmä 12 �

Itäpääty & Kannattajapääty 10 �

Alle 4-vuotiaat syliin ilmaiseksi.

Pelipäivänä lippuja myydään myös OmaSp Stadionin tapahtumatorin laidassa olevasta lipunmyyntipisteestä.

Kaikki katsomot ovat katettuja ja paikat ovat numeroituja pääsylippujen mukaan kaikkialla muualla, paitsi Kannattajapäädyssä. Kannattajapäädyn keskiosa on seisomakatsomoa. Tupakointi ottelutapahtumassa on sallittua vain sille varatuilla alueilla. Huomioithan myös kielletyt esineet, kuten sateenvarjot, pullot, purkit, ilotulitteet ja muut vaaralliset esineet. Porteilla tehdään turvatarkastukset.

Portit ja palvelut aukeavat OmaSp Stadionilla klo 14.30. Toisen kerroksen Carlsberg Sports Bar, sekä stadionin muut anniskelupisteet, palvelevat janoisia heti porttien avautuessa ja Carlsberg on auki myös ottelun jälkeen. Siellä on myös SJK:n pelaajahaastattelu pelin jälkeen. Vieraskannattajien katsomonosa ja Itäpäädyn myyntikioskit ovat tässä ottelussa suljettuina.

Lauantain ottelu näkyy tuttuun tapaan ISTV:n ja Ruutu+:n palveluissa. Lähetys alkaa noin 10 min ennen ottelun avauspotkua, eli klo 15.50.

Lauantaina Tapahtumatori aukeaa jo klo 14.00, missä on Veikkausliigan KIA On Tour -tapahtuma. Siellä on mahdollisuus testata omaa potkuvoimaansa laukomalla palloja tutkaan, käydä koeajamassa uusia KIA-autoja ja päästä maistamaan Classic -jäätelöitä. Koeajajille luvassa myös ilmaislippuja mihin tahansa Veikkausliiga otteluun.