123 456 7890

SJK kohtaa lauantaina 12.3. klo 16.00 harjoitusottelussa HJK:n. Ottelu pelataan Espanjassa, Marbella Football Centerin kakkoskentällä ja Espanjan aikaa alkamisaika on klo 15.00.

Kyseessä on ensimmäinen kerta, kun SJK kohtaa suomalaisjoukkueen ulkomailla ja tiettävästi vastaavia kokemuksia ei ole suomalaisjoukkueilla pahemmin aiemminkaan. Lisäksi vastakkain on kaksi suurinta ennakkosuosikkia alkavaan Veikkausliigakauteen. Molemmat joukkueet ovat vahvistuneet viime kaudesta ja tavoitteena on molemmilla mestaruus.

Onhan tämä hieman erikoinen tilanne, että kohtaamme suomalaisjoukkueen ulkomailla, mutta me haluamme pelata kovia otteluita ja HJK on ehdottomasti kova vastustaja, kommentoi SJK:n päävalmentaja Simo Valakari

Kohtaamme tänä talvena hyvin erilaisia vastustajia, sillä olemme kohdanneet skandinaavisia vastustajia, vierailleet Saudi-Arabiassa, pelanneet Liigacupissa kotimaisia joukkueita vastaan ja vielä ensi keskiviikkona kohtaamme täällä leirillä espanjalaisen joukkueen. Olen ollut tähän asti erittäin tyytyväinen siihen miten talvikautemme on saatu järjestettyä, Valakari jatkaa.

Myös pelaajat odottavat mielenkiintoista ottelua lauantailta.

Ei sitä peliä kumpikaan ainakaan halua hävitä, vaan siinä otetaan vähän jo asetelmaa kauteen. Ei ole kuitenkaan kovin pitkä odotus kun kohtaamme jo Veikkausliigassa. Taisi olla kauden viides ottelu meillä vastakkain, jos oikein muistan, kommentoi päävalmentajan nimeämä varakapteeni Mehmet Hetemaj.

Vastustaja HJK kohtasi jo omalla leirillään aiemmin espanjalaisen RB Linensen, jota vastaan SJK pelasi viime talvena voittaen tuolloin 1-0. Myös HJK kaatoi Segunda B:ssä pelaavan vastustajansa, mutta joutui ottelussa koville. Ratkaisu syntyi vasta ottelun viimeisellä kolmella peliminuutilla, kun ensin HJK tasoitti 1-1 lukemiin ja iski 2-1-voittomaalin pelikellon näyttäessä jo täyttä peliaikaa. HJK saapui leireilemään Marbellaan jo aiemmin ja seura päättää leirinsä viikonlopun otteluun. SJK jatkaa vielä ensi torstaihin ja kohtaa keskiviikkona espanjalaisen Marbella FC:n, joka on Segunda division B:ssä pari pykälää RB Linensen yläpuolella.

Lauantain ottelusta ei tällä kertaa saada livestreamia Suomeen, mutta SJK TV tekee pelistä videokoosteen ja SJK Twitter seuraa peliä paikanpäällä liveseurannan muodossa.

Leiri Espanjassa sujunut mainiosti

Säät ja olosuhteet ovat suosineet SJK:n Espanjan leiriä ja joukkue on päässyt harjoittelemaan kahdesti päivässä jo kolmen päivän ajan. Lisäksi aivan harjoituskentän vieressä olevan hotellin punttisali ja muut palvelut ovat olleet ahkerassa käytössä.

Paljon olemme viettäneet aikaa kentällä, joten tämä on kova leiri pelaajille. Mutta tässä vaiheessa kauteen valmistautumista näin sen pitääkin olla. Paljon on vielä asioita mitä pitää käydä läpi. Joukkueen fiilis on hyvä ja samoin pelillinen tilanne, mutta vielä hommat jatkuu, kommentoi päävalmentaja Simo Valakari.

SJK matkusti Espanjaan tiistaina 8.3. ja matkaan lähti iso rinki pelaajia. Kotiin jäi sopimuspelaajista ainoastaan loukkaantuneena olevat Richie Dorman ja Emil Lidman. Paavo Valakari liittyy mukaan perjantai-iltana, kun hän palaa maajoukkuekomennukselta. Mukana on myös kaksi testipelaajaa, Didier Lebri ja Aria Hasegawa, jotka molemmat ovat laitapelaajia. Molempien kohdalla päätöksiä jatkosta tehdään myöhemmin. SJK ja keskikenttäpelaaja Wayne Brown ovat purkaneet pelaajasopimuksen yhteissopimuksella ja Brown etsii peliaikaa muualta.

Suomessa SJK:n näkee seuraavan kerran lauantaina 19.3. kun SJK pelaa Liigacupin finaalissa FC Lahtea vastaan. Finaali pelataan Seinäjoella, Wallsport Areenalla ja se potkaistaan käyntiin klo 16.00. Tuon ottelun ennakkoliput ovat myynnissä Makuunissa ja Ticketmastersin verkkokaupassa.

SJK TV haastatteli päävalmentajaa ja kapteenistoa

Päävalmentaja Simo Valakari sekä joukkueen kapteenisto SJK TV:n haastatteluissa parin ensimmäisen leiripäivän jälkeen. Mukana kuvamateriaalia leirin ajalta.