123 456 7890

Avaruuden pääkaupungiksi julistautuneen Seinäjoen Jalkapallokerho isännöi lauantaina Savon pääkaupungin Kuopion Palloseuraa. Veikkausliiga-ottelu SJK – KuPS alkaa OmaSp Stadionilla klo 17:00. Ottelun ennakkoliput ovat myynnissä SJK:n verkkokaupassa ja arkisin klo 9-16 SJK Shopissa. Voit lukea tämän ennakon loppuosasta lisää ottelun järjestelyistä ja samassa yhteydessä olevista muista tapahtumista, kuten klo 9-11 aamulla OmaSp Stadionilla vietettävästä Pihapelipäivästä.

Lauantaina vastaan tuleva KuPS on mukana Veikkausliigan mitalitaistossa, kun taas SJK tarvitsee pisteitä noustakseen kauemmaksi Veikkausliigan putoamiskamppailusta. KuPS on neljäntenä ja kolmen pisteen päässä kolmannesta sijasta ja SJK yhdeksäntenä, viisi pistettä edellä putoamiskarsintapaikasta ja kuusi pistettä viimeisestä sijasta.

Sarjataulukko osoittaa, että vastaan tulee hyvä joukkue, joka on hyvässä iskussa. Eli meidän täytyy olla silloin terävinä ja keskittyneenä alusta loppuun saakka, sanoo SJK:n päävalmentaja Alexei Eremenko.

Edellisestä ottelustamme emme saaneet sitä tulosta, minkä olisimme siitä halunneet. Toki selityksiä siihen voi aina löytää ja PS Kemi on vaikea joukkue kohdata kotonaan. Mielestäni meidän pelaajat kuitenkin onnistuivat tekemään hyvää työtä. Olen tyytyväinen koko joukkueen asenteeseen ja työntekoon, mutta en ole tyytyväinen tulokseen. Maalit puuttuivat ja hyökkäyskolmannekselta puuttui laatua hyökkäyksien päättämisessä. Käymme sitä läpi yhdessä joukkueen kanssa, Eremenko kertoo.

Lauantaina on edessä täysin erilainen ottelu. Mikään peli ei ole koskaan helppo ja lauantain ottelussa KuPS tarvitsee pisteitä taistelussa mitaleista ja me päästäksemme pois putoamiskamppailusta. Asenteella on siten varmasti myös nyt suuri merkitys, mutta kentän taso muuttaa peliä entistä enemmän ja vastassa on joukkue joka yrittää hyökätä kombinaatioiden kautta. Käymme myös heidän pelaamistaan läpi yhdessä joukkueen kanssa. Viime ottelussa me kuitenkin pelasimme hyvän pelin puolustusmielessä ja pelimme oli organisoitua koko ottelun, joten mielestäni se osoittaa, että myös me olemme pääsemässä iskuun, päättää Eremenko.

SJK:n maalilla on viimeisissä otteluissa ollut Jesse Öst, joka liittyi SJK:n riveihin tälle kaudelle.

On tuntunut tosi mukavalta saada pelata säännöllisesti. Kroppa tuntuu hyvältä ja pelit ovat menneet ihan hyvin omalta kohdaltani. Olemme pelanneet kolme nollapeliä neljästä viimeisestä pelistä, mikä on mielestäni tosi hyvä. Meidän pitää vain jatkaa samaan malliin, sanoo Jesse Öst.

Lauantain peli tulee olemaan kuitenkin vaikea. KuPS on hyvä joukkue, joka pelaa mitaleista. Meidän pitää olla varpaillaan heidän vastahyökkäyksissä, sillä niissä he ovat tosi vaarallisia. Uskon kuitenkin, että pelistä tulee tosi tiukka. Meillä on alla hyvä treeniviikko ja olemme valmiita lauantain taisteluun, Öst päättää.

Oman pään puhtaana pitämisen lisäksi SJK kaipaa onnistumisia hyökkäyspäässä. Elokuussa mukaan liittyi kaksi uutta hyökkääjää, Ukrainan maajoukkuettakin edustanut Denys Oliinyk sekä Shahdon Winchester, joka lähtee tämän ottelun jälkeen mukaan Trinidad ja Tobagon maajoukkueeseen, joka kohtaa harjoitusottelussa Yhdistyneet arabiemiirikunnat

Mielestäni paluuni Veikkausliigaan on lähtenyt ihan hyvin käyntiin ja olen saanut hyvän alun. Nyt kuitenkin todellinen työ alkaa, sillä kannattajat ja muut ihmiset ovat jo hieman nähneet mitä osaan ja mihin pystyn, joten he odottavat minulta lisää. Minun pitää pitää tämä taso ja mennä siitä vielä eteenpäin. Minun täytyy tehdä töitä joka pelissä ja harjoituksissa entistä enemmän, niin fyysisesti kuin mentaalisestikin, jotta nousen entistä paremmalle tasolle, kertoo Shahdon Winchester, joka pelasi Suomessa viimeksi kaudella 2014 FF Jaron paidassa.

KuPS on lauantaina kova vastustaja, jolla on hyvä joukkue kokonaisuutena ja heillä on lisäksi hyviä pelaajia yksilöinä. Se ei siten varmasti ole helppo peli, mutta en silti pidä heitä mitenkään ylivertaisina tai ettemmekö me voisi voittaa heitä. Me olemme kaikki täällä keskittyneet peliin hyvin ja annamme varmasti 100 prosenttia lauantaina, Winchester arvioi.

Maajoukkueen mukaan on myös mukava lähteä ensi viikolla, sillä on itselleni tärkeä asia edustaa maatani korkeimmalla tasolla. Siitä on myös ollut jo hetken aikaa, kun olemme viimeksi kokoontuneet maajoukkueen kanssa, ja on mahtava nähdä kaikkia joukkuekavereita pitkästä aikaa. Mutta tällä viikolla keskitymme kuitenkin lauantain otteluun, päättää Winchester.

SJK – KuPS ottelu näkyy suorana ISTV:n ja Ruutu+:n palveluista. OmaSp Stadionilla portit ja palvelut aukeavat klo 15:00. Tervetuloa kannustamaan SJK voittoon!

Kivikova KuPS vieraaksi Seinäjoelle

Jo kauden alussa vakavimmin HJK:n haastajaksi ja yhdeksi ennakkosuosiksi nimetty KuPS, on edelleen mukana mitalikamppailussa, vaikka mestaruus näyttääkin olevan HJK:n ja RoPS:n välinen mittelö. Seinäjoella syntyneen ja jalkapallouransa aloittaneen Jani Honkavaaran valmentaman KuPS:n ero pronssimitaliin ja europaikkaan oikeuttavaan kolmanteen sijaan on vain kolme pistettä. Toisena olevaan RoPS:aan ero on kuitenkin jo kahdeksan pistettä ja kärjessä olevaan HJK:hon ero on 15 pistettä. HJK:lla on lisäksi peli vähemmän pelaamatta. HJK:n mestaruuden veisikin enää vain totaalinen romahtaminen.

HJK:n romahtamista ei näytä kuitenkaan olevan tulossa, sillä KuPS kohtasi juuri edellisessä ottelussaan heidät Kuopiossa ja HJK voitti ottelun 1-0. KuPS kuitenkin piti ottelussa HJK:ta pinteessä ja peli olisi voinut päättyä ihan hyvin myös heidän voittoon. KuPS sai pallon maalikehikkoihin ja oli muutenkin ottelussa vaarallinen. SJK saa siten vastaan tappiosta ärsyyntyneen ja vaikeasti voitettavan joukkueen.

KuPS:n hyökkäyksessä 22-vuotias Rasmus Karjalainen pelaa elämänsä toistaiseksi parasta kautta. Maaleja on syntynyt 14 ja sillä määrällä Karjalainen on mukana Veikkausliigan maalikuninkuuskamppailussa, yhdessä HJK:n 15 maalin Joao Klaussin ja Hongan 14 maalin Mac Kandjin kanssa. Luonnollisesti Karjalainen on joukkueensa paras maalintekijä. Vielä kaudella 2015 Karjalainen paukutteli 15 maalia SJK:n reservijoukkue Kerho 07:n riveissä Kakkosessa. Karjalainen jäi kuitenkin ilman sopimusta SJK:ssa tuon kauden jälkeen ja palasi kotikaupunkiinsa Ouluun. Sieltä yhden AC Oulussa vietetyn kauden jälkeen, hän päätyi PS Kemiin ja myöhemmin KuPS:n riveihin. Karjalainen on noussut nopeasti Suomen hyökkääjäeliittiin ja lähellä on, että tie vie jo tulevalla kaudella maailmalle. Karjalainen on noussut jo Suomen A-maajoukkueeseen ja hänet valittiin juuri tällä viikolla joukkueeseen, joka kohtaa Kansojen Liigassa Unkarin ja Viron. Suomen A-maajoukkueeseen valittiin KuPS:sta myös puolustaja Henri Toivomäki ja he ovatkin joukkueen ainoat Veikkausliiga-pelaajat.

Elokuun siirtoikkunassa KuPS vahvisti rivejään SJK:sta siirtyneellä Reuben Ayarnalla. Tälle kaudelle SJK.n paitaan Ilveksestä siirtynyt Ayarna ei Seinäjoella kuulunut päävalmentaja Alexei Eremenkon suunnitelmiin ja jäi vähälle peliajalle hänen alaisuudessaan. Syy tähän löytyy pelitavassa. Eremenko haluaa joukkueensa pelaavan palloa nopeammin ylöspäin ja peliä tehdään lähempänä vastustajan maalia. SJK:n keskikentän pohjalle Eremenko halusi oman luottopelaajansa Peter Opiyon, jonka pelityyli on hyökkäävämpi. Ayarna puolestaan tykkää pitää palloa enemmän ja rauhoittaa peliä keskikentän alapuolella omilla vahvuuksillaan. Kuopiossa vastaavaa alemman pelintekijän roolia, pelasi menestyksekkäästi aiemmin Reuben Gabriel, mutta Gabriel on ollut loukkaantuneena lähes koko kauden ja pelipaikalle ei ole löytynyt korvaajaa. Semmoinen löytyi lokakuussa 33 vuotta täyttävästä Ayarnasta. Lauantain ottelussa Ayarna ei kuitenkaan pelaa, sillä hänen korttitilinsä täyttyi HJK:ta vastaan pelatussa ottelussa ja hän on pelikiellossa.

KuPS:n kolumbialainen laitapuolustaja Luis Carlos Murillo on pallovarma pelaaja, joka osallistuu vahvasti hyökkäyksiin laitapuolustajan paikalta. Hänen keskityksistä ja syötöistä on syntynyt suoraan neljä maalia ja hän ollut aloittamassa useampaa maaliinjohtanutta hyökkäystä. Murillo antaa myös erikoistilanteita. 27-vuotias Murillo on kuitenkin kärsinyt jonkin verran pienistä loukkaantumisista ja oli elokuun alkupään otteluista sivussa, mutta hän pelasi KuPS:n edellisessä ottelussa HJK:ta vastaan taas täydet 90 minuuttia.

KuPS:n ja SJK:n keskinäiset ottelut ovat aina olleet tasaisia, joskin SJK on kohtaamisissa ollut niskan päällä. Veikkausliigan peleistä kuusi on päätynyt tasan, kuusi kertaa SJK on ollut vahvempi ja KuPS on voittanut vain kaksi kertaa. Seinäjoella KuPS voitti ensimmäisen kerran juuri tällä kaudella, kun joukkueet kohtasivat toukokuussa. Silloin KuPS oli parempi maalein 1-3. Kuopiosta Eremenkon alaisuudessa pelannut SJK haki puolestaan 1–1-vierastasurin. Kuinka käy, kun joukkueet kohtaavat nyt 15. kerran toisensa Veikkausliigassa?


Hatakka ja Hetemaj lähellä pelikuntoa

Dani Hatakka pelasi jo 45 minuuttia SJK U23 -joukkueen kanssa Kakkosessa ja on ollut viime viikkoina mukana harjoituksissa normaalisti loukkaantumisensa jälkeen. Mehmet Hetemaj on mukana harjoituksissa jo tällä viikolla, mutta hänen kohdallaan päätös pelaamisesta tehdään lähempänä ottelua.

Varmuudella sivussa on Obed Malolo, Billy Ions ja Jesse Sarajärvi. Sarajärvi pelasi viime viikolla SJK U23:n mukana, mutta alaraajavamma pitää miehen sivussa tämän viikon otteluista. Myös Ville Tikkasella on ollut pientä vaivaa, mutta hän on taas mukana normaalisti. Joona Lautamaja on aloittanut kesän jälkeen koulun ja pelaa näillä näkymin loppukauden SJK U23:n riveissä, samoin Daniel O’Brien jatkanee kauden loppuun siellä. Pelikieltoja ei ole.

Muutamista poissaoloista huolimatta, SJK:lla alkaa olla hyvä tilanne loukkaantumisten suhteen ja Alexei Eremenkolla on positiivinen ongelma kokoonpanoa valitessa. Kaikki eivät mahdu pelaavaan ryhmään, mutta SJK:lla on tarjota peliaikaa kaikille pelaajille joko SJK U23:n tai SJK U20:n joukkueen mukana. SJK U23 on Kakkosen kärkijoukkueita ja SJK U20 pelaa A-nuorten SM-sarjaa.

SJK:n edellinen kotiottelu päättyi 2–3-tappioon Ilvestä vastaan, ja sen jälkeen joukkue vieraili Kemissä. PS Kemi onnistui pitämään SJK:n jälleen maaleitta ja peli päättyi 0-0. Lauantaina tarvitaan maaleja ja niitä on SJK:lle eniten iskenyt keskikenttäpelaaja Johannes Laaksonen, jolla on kasassa viisi maalia. Hänen takanaan tulee neljän maalin Aristote Mboma. Kaksi maalia ovat tehneet Matti Klinga, Emile Paul Tendeng ja Denys Oliinyk. Eniten maaliinjohtaneita syöttöjä on jakanut Emile Paul Tendeng, jolla on niitä viisi. Laaksonen ja Tendeng ovatkin SJK:n tehokkaimmat pelaajat, molempien oltua mukana järjestelemässä seitsemää maalia.

Tämän ottelun jälkeen joukkue pitää pari päivää vapaata ja osa pelaajista lähtee maajoukkueiden mukaan. SJK palaa harjoituksiin ensi viikon alkupuolella ja seuraava ottelu on torstaina 13.9. klo 18:30 pelattava SJK – TPS -ottelu OmaSp Stadionilla. Kaikkiaan kautta on jäljellä lauantain ottelu mukaan laskettuna kahdeksan ottelua, joista kotona pelataan viisi. SJK on melko turvallisesti kuuden pisteen päässä tippujan paikalta ja viiden pisteen päässä putoamiskarsinnasta. Välissä on vielä IFK Mariehamn. Pisteitä silti kaivataan kaikista peleistä, jotta SJK nousisi kauemmas häntäpään kahinoista. Takana olevista joukkueista kohdataan TPS:n lisäksi myös IFK Mariehamn.

Lauantain ottelun järjestelyt ja lipunmyynti sekä muut tapahtumat

OmaSp Stadionin portit ja palvelut aukeavat lauantaina klo 15:00 ja Carlsberg Sports Barissa tunnelmaa nostaa DJ Josio ennen ja jälkeen ottelun. Carlsberg Sports Barissa on myös happy hour ja Konsolifutis-haaste, jota pitää SJK eSportsin väki. Haasteessa on palkintoina SJK:n fanituotteita ja muuta mukavaa. Osallistua voi ilmoittautumalla paikan päällä.

Pelipäivän aamuna, klo 9-11, OmaSp Stadion muuntautuu Pihapelipäivän areenaksi. Silloin kenttäalue on vapaa peleihin ja leikkihin sekä pomppulinnat lasten käytettävissä. Vanhemmille on tarjolla klo 10:00 alkaen OmaSp Stadionin esittelykierros. Kaikki mukaan osallistuvat lapsiperheet, saavat liput illan otteluun.

Ennakkoliput otteluun ovat myynnissä SJK:n verkkokaupassa ja SJK Shopissa, joka löytyy OmaSp Stadionilta ja on auki jokaisena arkipäivänä klo 9-16. Lippujen hinnat löydät tästä. Alle 7-vuotiaat pääsevät vanhempiensa seurassa ilmaiseksi ilman lippua. Porttilipunmyynti aukeaa klo 15:30 ja porttiliput ovat hieman kalliimmat kuin ennakkoliput. Porttilipuilla ei saa myöskään omaa istumapaikkaa, vaan istua voi vapaana oleville paikoille.

Tässä ottelussa SJK aloittaa uuden nimipäivälippu-kampanjan. Jatkossa SJK:n kotipelipäivänä nimipäiväänsä viettävät, saavat ilmaisen lipun otteluun henkilötodistusta vastaan. Lippu on noudettavissa OmaSp Stadionin lippuluukulta pelipäivänä. Tänä lauantaina nimipäivää viettää Pirkka. Sen kunniaksi SJK:n yhteistyökumppanina toimivat Seinäjoen K-Citymarketit Päivölä ja Jouppi, jakavat pääsylippuja lauantaina. Molempien Citymarketien kahviosta voi noutaa ilmaislipun. Molemmissa kaupoissa on 100 lippua.

Ilmainen ja valvottu lapsiparkki on auki klo 16:00 alkaen pääkatsomon alla. Sieltä löytyy paljon mukavaa tekemistä perheen pienimmille, pomppulinnoista lähtien.

Otteluun pääsee Stadionbusseilla, jotka kiertävät Seinäjoen keskustasta ja asuntoalueilta OmaSp Stadionille ennen ottelua ja takaisin ottelun jälkeen. Stadionbussin toteuttaa Komia-liikenne ja löydät tarkat aikataulut sekä reitit Stadionbussin omalta sivulta, tästä linkistä.

Katsomoanniskelualueina, eli K18 -alueina, on pääkatsomosta koko Atria Loungen kautta kuljettava VIP-alue. Kannattajapäädyssä, jossa on SJK:n kannattajat, anniskelualuetta on koko Kloppien seisomakatsomoalueen alaosa. Yläosasta kolme ylintä riviä on avoinna myös alaikäisille kannattajille. Vieraskannattajien osiossa on myös katsomoanniskelualue. Kaikki tutut anniskelualueet muiden katsomoiden takana ja ravintolatiloissa, on auki kuten ennenkin ja ne aukeavat tuntia ennen ottelua sekä sulkeutuvat pelin päättyessä.

Tähän otteluun on tulossa KuPS-kannattajia ja heille on varattu Itäpäädyn vieraskatsomosta oma katsomonosa. Liput sinne myydään ainoastaan portilta, katsomonosan takaa. Bussit ajetaan suoraan Itäpäädyn taakse, missä KuPS-kannattajielle on oma sisäänkäyntinsä suoraan katsomon takana ja kaikki omat palvelut anniskeluineen.

Huomioithan, että kaikissa SJK:n kotiotteluissa noudatetaan Palloliiton sääntöjä ja ohjeistuksia yleisön suhteen. Voit tutustua niihin tästä linkistä. Tässä ottelussa on käytössä katsomoanniskelualueet, jotka ovat vielä uutta asiaa myös meille, joten toivomme katsojien huomioivan tämän. Katsomoanniskelualueet ovat K18-alueita, eikä alaikäiset voi tulla niihin edes vanhempiensa seurassa.

OmaSp Stadionin alueella pysäköinti on haasteellista, varsinkin Wallsportin edustalla, missä on tällä hetkellä osa alueesta varattuna jäähallin rakennustöille. Parkkialueita löytyy kuitenkin Alaseinäjoenkadun varren lisäparkkialueilta sekä Seinäjoki Areenan parkkialueilta. Framin parkkihalli on noin 500 metrin päässä alueelta. Polkupyöräparkki on OmaSp Stadionin ja Wallsport Areenan välissä olevalla hiekkakentällä. Alue on merkitty polkupyöräparkiksi opastein.

OmaSp Stadionin vip-ravintoloissa, pelaajien ruokailuissa ja muissa pisteissä, jää monesti erittäin maukasta ruokaa, joka on vaarassa joutua pois heitettäväksi tapahtuman jälkeen. Ilmaisella ResQ Club -sovelluksella, voit varata itsellesi valmiit annokset erittäin edullisesti ja hakea seuraavana päivänä valmiit ruuat kotiin. Kaikissa OmaSp Stadionin ottelu- ja muissa tapahtumissa hyödynnetään ResQ Club -sovellusta. Lataa ilmainen sovellus mobiiliisi Google Play- tai AppStore -sovelluskaupoista.

Median edustajilta edellytetään akkreditointia viimeistään päivää ennen tapahtumaa, jotta voimme varata tilaa toimittajille ja kuvaajille. Akkreditointipyynnöt: lari.paski@sjk.fi

Tervetuloa viihtymään OmaSp Stadionille!