123 456 7890

SJK isännöi sarjassa kuuden pisteen päässä toisena olevaa FC Lahtea OmaSp Stadionilla lauantaina 19.8. klo 18:00. Ottelu aloittaa sarjan kolmannen kierroksen ja on samalla SJK:n ja FC Lahden viimeinen kohtaaminen tällä kaudella. Kauden aloittaneessa ottelussa Seinäjoella, pisteet tasattiin 1-1 tuloksella. Toukokuussa Lahdessa isännät veivät voiton 1-0 tuloksella. Sen jälkeen Lahti on ollut Veikkausliigassa kovassa vireessä, ja on pelannut ennen lauantaitaita 15 ottelua putkeen ilman tappiota. Luonnollisesti siitä kuitenkin lähdetään, että tuo putki katkeaa Seinäjoella.

Mielestäni FC Lahti on yksi tämän sarjan parhaita joukkueita. Olen katsonut ja analysoinut heidän peliä jo ennen tänne tuloani, kun he pelasivat SJK:ta vastaan. He ovat yhtenäinen joukkue, erittäin hyvin organisoitu ja heillä on sen lisäksi hyviä yksilöitä, jotka pystyvät omiin ratkaisuihin. Siitä tulee vaikea peli meille ja haluan että pelaajani ovat siihen valmiita. Tälläisiin otteluihin pitää saada paljon voimaa ja asennetta kentälle sekä pitää olla hyvin taktisesti valmiina, sanoo SJK:n päävalmentaja Manuel Roca.

Me valmistaudumme siihen hyvin ja me olemme hyvässä iskussa. Tämä on sellainen sarja, että jos tässä rentoutuu liikaa joihinkin otteluihin, tulee helposti huonoja tuloksia ja pettymyksiä. Joten aina pitää olla valmiina kaikkeen. Toivonkin että pelaajani ovat hereillä ja hyvin palautuneena lauantaina, sillä sarja on niin tasainen, muistuttaa Roca vielä lopuksi.

SJK:n joukkueesta Johannes Laaksonen on pelannut useasti FC Lahtea vastaan ja myös onnistunutkin monesti juuri näissä otteluissa. Muistissa on ainakin muutamat komeat maaliinjohtaneet syötöt sekä maalit Lahden verkkoon.

En tiedä mistä johtuu onnistumiset heitä vastaan, mutta toivotaan että sama jatkuu myös lauantaina. FC Lahti on pelannut tosi hyvän kauden tähän mennessä ja he ovat hyvässä iskussa. Vaikka pelataankin kotona, niin pitää mennä nöyrin mielin heitä vastaan pelaamaan. He ovat korkeammalla sarjassa ja heillä on monta tappiotonta peliä putkeen. Erot sarjassa on kuitenkin pienet ja kun teemme oman suorituksemme, niin kyllä me heidät pystymme voittamaan, sanoo SJK:n keskikenttäpelaaja Laaksonen.

Tiukka peli siitä on kuitenkin tulossa ja varmasti nähdään paljon kaksinkamppailuja kentällä. Lahti on vähän kuin RoPS:kin meitä vastaan, että niistä peleistä tulee aina vaikeita ja fyysisiä otteluita. En tiedä mikä niissä sitten on, mutta ehkä ne syttyy meitä vastaan vähän enemmän, arvioi Laaksonen vielä lopuksi.

OmaSp Stadionille pääsee näppärästi Stadionbusseilla ja Carlsberg Sports Bar aukeaa klo 16:00. Muut palvelut aukeavat klo 17:00. Ennakkoliput saat edullisimmin SJK:n verkkokaupasta. Lisää ottelun järjestelyistä tämän ennakon loppuosasta. Tervetuloa viihtymään OmaSp Stadionille!

Laaksonen on onnistunut usein juuri Lahtea vastaan.

FC Lahdessa tähyillään menestystä

Valmentaja Toni Korkeakunnas on saanut FC Lahden semmoiseen iskuun, että joukkue on hävinnyt Veikkausliigassa viimeksi 19. toukokuuta, kun KuPS nappasi täyden pistepotin mukaansa Lahdesta 2-1 tuloksella. Tappioton putki on kasvanut jo 15 ottelun mittaiseksi, näistä kuitenkin kahdeksan ottelua on päättynyt tasapeliin. Häviämään joukkue ei meinaa suostua ja vain kaksi kertaa he ovat jääneet pisteittä tällä kaudella. Molemmat tappiot tulivat toukuussa perättäisissä otteluissa.

Käytännössä HJK on jo sen verran kaukana, että mestaruuden menettäminen kolmatta kertaa putkeen olisi melkoinen shokki. Mutta jos joku joukkue tällä kaudella voi HJK:ta vielä horjuttaa, on se todennäköisesti juuri toisena oleva FC Lahti. Piste-ero Klubiin on kahdeksan pistettä ja maaliero mukavasti plussan puolella.

Maalintekovastuu on tähän asti ollut pääosin brasilialaisen Stenion vastuulla, mutta häntä on säestänyt mukavasti makedonialaiskärki Marko Simonovski. FC Lahti nappasi myös melko mukavan vonkaleen siirtomarkkinoilta, kun Viron maajoukkuehyökkääjä Henri Anier saapui Lahteen heinäkuussa. Anier iski nopeasti kolme maalia, mutta loukkaantui ja oli sivussa vielä edellisesä ottelussa. Vielä ei ole tiedossa onko mies jo mukana SJK:ta vastaan lauantaina. Tähän otteluun tekee paluun pelikiellosta vapautuva Simonovski sekä saksalaistoppari Igor Jovanovic.

Lahti on onnistunut tälle kaudelle vahvistuksiensa kanssa, kun yllä mainittujen lisäksi keskikentällä raataa rajusti saksalaiskeskikenttämies Hendrik Helmke ja maalissa palloja torjuu 22-vuotias venäläismaalivahti Alexander Vasjutin. Vasjutin on ollut myös siirtohuhujen kohteena isompiin Euroopan sarjoihin, mutta ainakin toistaiseksi mies jatkaa Lahdessa.

Ulkomaalaisvahvistusten lisäksi Lahden nuori Santeri Hostikka on onistunut jälleen erinomaisesti. 19-vuotias Hostikka valittiin heinäkuussa kuukauden pelaajaksi. Toinen nuori lupaus on 20-vuotias Mikko Kuningas, joka on Hostikan tapaan tehnyt kaksi maalia tällä kaudella. Vielä vähemmille minuuteille ovat jääneet lupaavat, 18-vuotias Fareed Sadat sekä vasta 17-vuotias Olli Kekkonen. Molemmat ovat kuitenkin saaneet minuutteja ja Sadat on onnistunut jo maalinkin teossa kahdesti.

Jos FC Lahden kausi jatkuu samaan malliin, ottaa se varmuudella mitalin tältä kaudelta ja nappaa kiinnityksen ensi kaudeksi Eurooppaan. 20-vuotta sitten perustettu FC Lahti ei ole koskaan voittanut mestaruutta, eikä edes saanut hopeaa Veikkausliigassa. Seuran parhaat saavutukset ovat kaksi pronssia kausilta 2008 ja 2014 sekä Suomen Cupin hopea kaudelta 2002. Nyt jos koskaan olisi Lahden aika saada hieman glooriaa, erinomaisesti sujuneen kauden päätteeksi.

FC Lahden legenda Rafael, teki viime kaudella uransa viimeisen Veikkausliigamaalin OmaSp Stadionilla.

Pelaajia tervehtyy täyteen iskuun

Ainoastaan pitkäaikaisloukkaantuneet Matej Hradecky, Richie Dorman ja Chema Antón ovat sivussa loukkaantumisen vuoksi lauantaina. Lisäksi puolustaja Diego Bardanca on sivussa korttitilin täyttymisen vuoksi. Kaikki muut pikkukolhut on paranneltu ja Manuel Rocalla on hyvin valinnanvaraa ryhmässä.

SJK palasi voittojen tielle viime maanantaina Turusssa, ottamalla voiton FC Interistä Billy Ionsin maalilla. Maali oli loukkaantumisestaan kentälle pelanneen Ionsin kauden seitsemäs ja tuolla määrällä hän johtaa SJK:n maalipörssiä. Viidessä maalissa on Aristote Mboma.

FC Lahtea vastaan ei SJK ole pahemmin juhlinnut aiemmissa kohtaamisissa ja vain kerran SJK on onnistunut voittamaan. Kaudella 2014 joukkueet kohtasivat neljä kertaa. Ensin Suomen Cupin puolivälierässä Lahti vei voiton rangaistuspotkukilpailussa ja kaikki muut kolme kohtaamista päättyi 1-1 tulokseen. Kaudella 2015 FC Lahti voitti kahdesti 1-0 tuloksella ja kerran tasattiin pisteet maalittomalla tasapelillä. 2016 Lahti nappasi Liigacupin voiton finaalissa rangaistuspotkukilpailussa ja Veikkausliigassa se voitti ensimmäisen ottelun Lahdessa peräti 3-0-luvuin. SJK vastasi kuitenkin heti seuraavassa kohtaamisessa, voittamalla OmaSp Stadionilla 4-1-luvuin. Kauden viimeinen kohtaaminen päättyi jälleen tasapeliin.

Tällä kaudella ensimmäisessä kohtaamisessa pisteet tasattiin ja toisen voitti FC Lahti kotonaan niukasti 1-0. Nyt olisi siten SJK:n vuoro napata voitto. Voitto ja siitä saatavat kolme pistettä, tietäisi hyvää myös sarjataulukossa, kun erot ovat todella pieniä. Tällä hetkellä toisena oleva FC Lahti on vain kuuden pisteen päässä SJK:n edellä. Voitolla ero kutistuisi ja olisi mahdollista nousta kolmantena olevan Ilveksen ohi. Välissä olevat KuPS ja VPS ovat vain pisteen päässä SJK:sta.

Billy Ions teki SJK:n ainokaisen edellisessä SJK – FC Lahti ottelussa, joka päättyi 1-1 tasapeliin.

Lauantain ottelun lipunmyynti ja järjestelyt

OmaSp Stadionin toisen kerroksen Carlsberg Sports Bar palvelee jo kaksi tuntia ennen avauspotkua ja se on auki myös pitkään ottelun jälkeen. Lauantaina se aukeaa klo 16:00. Jotta voimme palvella asiakkaita mahdollisimman hyvin, pelin aikana ja puoliajalla Carlsberg Sports Bar palvelee ainoastaan pääkatsomon asiakkaita. Anniskelupisteitä löytyy myös muualta stadionilta.

Muut portit ja palvelut aukeavat tuntia ennen avauspotkua ja Eteläkatsomon palvelupisteet puoli tuntia aiemmin. Pelin jälkeen Carlsberg Sports Bar on jälleen auki kaikille asiakkaille ja siellä on luvassa pelaaja- ja valmentajahaastatteluita.

Otteluun kulkee ympäri Seinäjokea Stadionbussit, joilla pääset paikalle otteluun hyvissä ajoin ennen ottelua. Bussimatkan hinta on 3 euroa. Voit tutustua reitteihin ja aikatauluihin suoraan Komia-liikenteen nettisivuilta: www.komialiikenne.fi

Katsojat otetaan tähän otteluun sisään Kannattajapäädyn puoleisesta pääportista. Paikalle tulevat FC Lahden-kannattajat sijoitetaan Itäpäädyn lohkoon 114, minne heillä on oma sisäänkäyntinsä katsomolohkon takaa, omat palvelut sekä oma lipunmyyntinsä. Itäpäätyä ei avata muulle yleisölle tässä ottelussa.

Kaikille katsojille suoritetaan turvatarkastukset, ja otteluun ei saa tuoda kiellettyjä esineitä. Palloliiton ohjeistus kielletyistä esineistä sekä ottelutapahtuman säännöistä, löytyy tästä linkistä.

OmaSp Stadionin SJK Shop palvelee ottelupäivinä myös sisäpuolella, Pääkatsomon lohkon 103 alta löytyy toinen fanituotemyymälä. Tervetuloa ostoksille!

Parkkitilat ovat alueella rajalliset, joten kannattaa suosia julkisia kyytejä tai polkupyöriä. Pyöräparkit löytyvät OmaSp Stadionin tapahtumatorin laidalta. Parkkipaikkoina palvelevat Wallsportin ja jääurheilukeskuksen parkkipaikat, Joupiskan laskettelukeskuksen alue sekä Alaseinäjoenkadun varrella oleva lisäparkkipaikka. Parkkitiloja löytyy myös noin 300 metrin päästä Seinäjoki Areenan alueelta ja Framin parkkihallista.

Ennakkolippuja myydään Pääkatsomoon, Eteläkatsomoon sekä Kannattajapäätyyn. Liput ovat numeroituja istumapaikan mukaan, poislukien Kannattajapääty. Kannattajapäädyn keskiosan lohkot 125 ja 126 ovat varattu SJK:n epävirallisen kannattajaryhmä Kloppien seisomakatsomoksi.

Ennakkoliput otteluun ovat myynnissä SJK:n verkkokaupassa sekä SJK Shopissa OmaSp Stadionilla.

Tähän otteluun tarjoaa yhtenä otteluisäntänä oleva Etelä-Pohjanmaan Osuuskauppa, S-Eepee, 5 euron lippuedun S-etukortilla. Kun ostat lipun Pää- tai Eteläkatsomoon, joko SJK Shopista tai lippuluukulta, saat yhdestä lipusta kerrallaan viiden euron alennuksen. Tässä ottelussa etu koskee myös alennusryhmän lippuja Pää- tai Eteläkatsomoon.

Tervetuloa viihtymään Seinäjoen OmaSp Stadionille!