123 456 7890

Viime kauden hopeajoukkue Rovaniemen Palloseura, saa lauantaina vieraakseen Suomen mestari SJK:n. Tuttuun tapaan SJK matkustaa paikanpäälle jo päivää ennen ja valmistautuu otteluun huolellisesti. Ottelu pelataan Rovaniemen Keskuskentän uusitulla tekonurmella ja se alkaa klo 16.00.

SJK pääsee otteluun hyvässä vireessä, sillä viimeisistä viidestä ottelusta on tullut kasaan kymmenen pistettä. Kolme viimeisintä peliä on mennyt tappioitta ja maalikin on pysynyt koskemattomana kahdessa viimeisimmässä ottelussa. RoPS puolestaan on ottanut viidessä viime ottelussaan vain yhden voiton ja pari tasapeliä. Sarjassa joukkueita erottaakin tällä hetkellä vain yksi piste ja voitolla SJK nousisi RoPS:n ohi viiden parhaan joukkoon.

Varmasti ärsytetty joukkue tulee vastaan. Heillä on kaksi tappiota alla ja taatusti kova halu kääntää nuo voitoiksi. Meidän täytyy olla valmiina kovaan taisteluun, sanoo SJK:n päävalmentaja Simo Valakari.

Joukkueet kohtasivat talvella Liigacupissa Oulun Heinäpään hallissa. Tuolloin SJK oli vahvempi 2-1 luvuin ja molemmat SJK:n maalit teki Roope Riski. Viime kaudella RoPS voitti kolmesta Veikkausliiga kohtaamisesta kaksi ja SJK yhden. Liigacupissa RoPS pudotti SJK:n jatkosta rangaistuspotkukilpailussa. Kaudella 2014 SJK haki voiton Rovaniemeltä kertaalleen ja voitti kotonaan toisen. Kertaalleen pelattiin tasan.

Ottelu näkyy suorana lähetyksenä maksullisten ISTV ja Ruutu+ -palveluiden kautta. Seinäjoella kisakatsomona toimii Carlsberg Sports Bar.

Veikkauksen pelejä pelaavien SJK-kannattajien kannattaa käyttää pelejä tehdessään tätä linkkiä ja samalla tukea SJK-junioreiden toimintaa.

RoPS – SJK lauantaina 28.5. klo 16.00.

Jussi Vasara ja Teemu Penninkangas Rovaniemellä tämän kauden sarja-avauksessa huhtikuussa.

RoPS ei ole vielä hitsaantunut yhteen

Viime kauden alussa RoPSin hyvää kautta osattiin odottaa, mutta tuskin kukaan uskoi rovaniemeläisten taistelevan mestaruudesta viimeiseen kierrokseen asti. Liigacup sujui hyvin, mutta alkukauden valtavien ongelmien ja kohujen aikana homma näytti menevän kohti katastrofia. Lopulta RoPS hitsautui nimenomaan ongelmien keskellä vahvaksi joukkueeksi. Päävalmentaja Juha Malisen tyyli ei kenties miellytä kaikkia, mutta tyylillä ei ole väliä, jos tulosta tulee.

RoPS menetti tälle kaudelle kaksi tähteänsä, kun ulkomaille tähyillyt Faith Friday Obilor siirtyi yllättäen FC Interiin ja Moshtagh Yaghoubin päätyi monen mutkan kautta Kazakstaniin. RoPS sai pidettyä Janne Sakselan riveissään. Useista loukkaantumisista kärsinyt Saksela sai vihdoin pelattua melko ehjän kauden ja nousikin A-maajoukkueeseen.

Maalikuninkuuden voittanut Aleksandr Kokko kävi muualla testissä, mutta jäi Rovaniemelle. Myös Kokko pelasi pitkästä aikaa ehjän kauden ja tulos oli erinomaista. RoPS:n menestyksen kannalta olisi erittäin tärkeää, että Kokko pysyisi terveenä. Kauden alussa Kokko ei kuitenkaan ole ollut vielä täydessä iskussa.

Juha Pirinen pelasi laidalla erinomaisen kauden ja nousi talvimaajoukkueeseenkin. Kokeneet Mika Mäkitalo ja Antti Okkonen jopa nostivat tasoaan, mikä mahdollisti huippumenestyksen. Antti Okkonen kuitenkin loukkaantui vakavasti tänä keväänä ja on näillä näkymin pitkään sivussa pelikentiltä.

Joukkuetta vahvistettiin Jyväskylästä tulleella Robert Taylorilla. Nuorukainen onkin ollut kovassa vireessä ja hänen kova kaukolaukauksensa on jo tullut liigassa tutuksi. Lähes koko viime kauden loukkaantumisen vuoksi sivussa ollut Jean Fridolin Nganbe Nganbe jatkaa joukkueessa ja on ikäänkuin uusi vahvistus RoPS:n laitapelaamiseen. Hyökkäys vahvistui vuoden 2007 nuorten maailmanmestaruuskisoissa parhaana maalintekijänä palkitulla Ransford Oseilla. Nopea ghanalainen toimii kirittäjänä Kokolle.

Tällä hetkellä RoPSin materiaali on kenties jopa viime kautta kovempi, mutta pelaajistosta ei ole vielä tullut yhtä vahvaa joukkuetta.

Lisämielenkiintoa tälle kaudelle tuovat europelit. RoPS pelasi eurokentillä myös kaksi vuotta sitten, mutta joutui taipumaan kreikkalaiselle Asteras Tripolisille tiukan taistelun jälkeen. Rovaniemen keskuskenttä sai uuden komean pääkatsomon viime kauden aikana, mikä edesauttoi yleisömäärän kasvua. Alkukauden RoPS pelasi välillä jopa Oulussa, sillä Keskuskentälle asennettiin uutta kenttäpintaa. Lauantain ottelu onkin ensimmäinen uudella pinnalla. Vastaava tekonurmi on myös SJK:n uudella OmaSp Stadionilla.

SJK haki viimeksi voiton RoPS:sta kaudella 2014, kun uutta pääkatsomoa vielä rakennettiin.

Hurme pelikiellossa

Jarkko Hurmeen korttitili tuli täyteen viime keskiviikkona Pohjanmaan derbyssa, jonka SJK voitti Roope Riskin kauden neljännellä osumalla. Siten Hurme joutuu huilaamaan tämän ottelun. Hurme olisi varmasti ottelun mielellään pelannut, sillä oulaislähtöinen laitapuolustaja edusti RoPS:a kaudella 2005 ennen lähtöään Italian Udinesen riveihin.

Loukkaantumisen vuoksi ottelun missaa myös Matti Klinga, sekä Mehmet Hetemaj, jotka molemmat todennäköisesti nähdään pelikentillä kuitenkin jo maajoukkuetauon jälkeen. Timo Tahvanainen teki jo paluun viime keskiviikkona ja mies on mukana myös Rovaniemellä. Richie Dorman puolestaan pelasi viime viikolla SJK Akatemian mukana 50 minuuttia ja lisää minuutteja on luvassa perjantaina, kun SJK Akatemia isännöi Seinäjoen Keskuskentällä KPS:ää klo 19.00 alkavassa ottelussa. Veikkausliiga jää maajoukkuetauolle ensi viikolla ja silloin on hyvä kuntouttaa kaikki miehet takaisin riviin.

SJK:sta maajoukkuekomennukselle lähtee ensi viikon jälkeen Matej Hradecky ja Youness Rahimi, jotka edustavat Suomea U21-maajoukkueessa. Suomen U21-maajoukkue kohtaa EM-karsinnnoissa 2.kesäkuuta Fäärsaaret vieraissa.

Rovaniemellä SJK on voittanut RoPS:n viimeksi syksyllä 2014 ja tällä kaudella SJK kaatoi siellä sarja-avauksessa PS Kemin 2-0. Tuon ottelun tulos muuttui kuitenkin myöhemmin kabineteissa tappioksi.

Seuraava ottelu SJK:lla on maajoukkuetauon jälkeen torstaina 9.kesäkuuta, kun Seinäjoen Keskuskentän viimeiseen Veikkausliigaotteluun saapuu vieraaksi sarjanousija PS Kemi. Tervetuloa kaikki tuolloin jättämään hyvästejä legendaariselle Keskarille. Ottelun ennakkoliput ovat myynnissä SJK:n verkkokaupassa.

Abdoylaye Meite ja El-Hadji Gana Kane Rovaniemellä kauden avauksessa PS Kemiä vastaan.