123 456 7890

SJK matkustaa lauantaiksi Kemiin, jossa Veikkausliiga jatkuu PS Kemi – SJK -ottelulla lauantai-iltana klo 18:30. Ottelu näkyy Seinäjoella OmaSp Stadionin virallisessa Kisakatsomossa, Carlsberg Sports Barissa ja siellä ovet aukeavat klo 17:30. Sisäänpääsy on ilmainen. Peli näkyy lisäksi kotikoneilta maksullisten Ruutu+:n ja ISTV:n palveluiden kautta.

Alexei Eremenkon ensimmäinen voitto SJK:n peräsimessä tuli viime tiistaina kotiottelussa komein murskaluvuin. TPS kaatui peräti 4-0. SJK:n esitys oli mainio ja moni pelaaja loisti kentällä aivan uudella tavalla. Emile Paul Tendeng iski tehot 2+1, ja teki ensimmäisen liigamaalinsa SJK:lle. Johannes Laaksonen lisäsi maalimääränsä kolmeen ja Aristote Mboma teki kauden avausmaalinsa Veikkausliigassa. Tiistaina kentälle tuli vaihdosta Billy Ions, joka pelasi edellisen kerran 8 kuukautta sitten. Hän kävi vanhan vammansa vuoksi talvella operaatiossa. Toipuminen kesti arvioitua hieman pidempään, mutta nyt mies on palaamassa täyteen kuntoon askel askeleelta.

Paluu takaisin kentälle tuntui todella hyvältä. Olen ollut niin pitkään poissa, joten pelkästään se että pääsen taas pelaamaan tuntuu mahtavalta. Tietenkin minulla on vielä paljon tekemistä, että pääsen samalle tasolle jolla olin aiemmin ja se vielä vähän aikaa. Mutta kaiken kaikkiaan tunne oli hieno ja erityisesti se hetki kun menin kentälle, sillä fanien vastaanotto oli fantastinen. Pelin jälkeen kun olimme muiden pelaajien kanssa, se hetki meni jopa vähän tunteisiin, kertoo SJK:n hyökkääjä Billy Ions.

Paluu Kemiin on myös merkittävä, sillä edustihan Ions PS Kemiä ennen SJK:ta peräti 69 pelin verran. SJK:ssa pelejä on kasassa 50. Näistä tosin Veikkausliigassa SJK-paidassa 40 ja PS Kemin paidassa 21.

En sanoisi että paluu Kemiin olisi varsinaisesti niinkään tunteita herättävä, vaan enemmänkin muistoja herättävä. Siellä on paljon tuttuja, paljon tuttuja paikkoja ja ihmisiä. On ehkä hieman erikoista mennä pelaamaan sinne juuri nyt, kun miettii tätä omaa tilannettani. Mutta on hauska mennä taas Sauvosaareen luonnonnurmelle ja nähdä kaikki tutut siellä, Ions sanoo.

– Pelinä se on varmasti kova, sillä Kemi tykkää pelata fyysisesti vahvaa peliä ja tulla päälle lujaa. Joten se ei varmasti ole helppo matsi, eikä se ole helppoa itsellenikään. Mutta toivottavasti saamme sieltä silti mukaan kolme pistettä
, päättää Ions.

Edellisen ottelun jälkeen SJK:n päävalmentajana nyt neljässä ottelussa toiminut Alexei Eremenko oli tulokseen tyytyväinen, mutta edelleen hän löysi parannuskohteita pelistä.

En ollut tyytyväinen varsinkaan lopussa syöttöjemme tasoon, sillä menetimme palloa liian helposti monta kertaa ja jouduimme sitten puolustamaan. Virheitä voi tulla, mutta ei näin yksinkertaisissa asioissa. Meidän tulee pysyä keskittyneenä koko ottelun ajan. Pelissä kuitenkin näkyi paljon niitä asioita joita olemme harjoitelleet, ja olen tyytyväinen siihen, miten pelaajat alkavat huomaamaan milloin muuttaa tempoa, milloin avata peliä oikea-aikaisesti. Mielestäni kentällä nähtiin nyt selvästi rennompi joukkue, joka nautti pelaamisesta, sanoi Eremenko TPS-ottelun jälkeisessä lehdistötilaisuudessa tiistaina.

Billy Ionsin paluun suhteen Eremenko muistutti että hänen kanssaan otetetaan rauhassa, jotta mies saadaan täyteen iskuun tulevaisuudessa.

Me annoimme hänelle vapaan roolin vaihdosta tullessaan pelin lopussa, ilman minkäänlaisia puolustusvelvoitteita. Hän sai luottaa nopeuteensa vastahyökkäyksissä, kytätä ylhäällä, mutta varoa menemästä paitsioon. Hän tekikin mielestäni erittäin hyvin ajoitettuja juoksuja ja jos olisimme saaneet hänelle paremmin syöttöjä, olisi hän voinut tehdä meille lisää maalejakin. Nyt meille tulee taas lyhyessä ajassa paljon pelejä ja haluan että minulla on kaikki pelaajat käytettävissäni. Billy ja Jordan Mustoe, eivät ole loukkaantumisensa vuoksi olleet vielä niin paljoa mukana meidän harjoituksissa ja haluan, että he pääsevät paremmin sisään siihen miten me pelaamme. Meidän ei pidä kiirehtiä, sillä pelejä on tulossa vielä paljon ja etenemme askel askeleelta. Olisin toki voinut laittaa Ionsin avaukseenkin, mutta joutunut ottamaan hänet sitten pois puolen tunnin jälkeen, joten nyt etenemme rauhassa ja katsomme miten hänen lihakset jaksavat rasitusta ja lisäämme sitä asteittain, Eremenko kertoi TPS-ottelun lehdistötilaisuudessa.

SJK matkustaa Kemiin perjantain harjoitusten jälkeen ja valmistautuu huolella lauantai-illan otteluun.

Veikkausliigan PS Kemi – SJK lauantaina 16.6. klo 18:30 Kemin Sauvosaaren luonnonnurmella.

Kotijoukkue PS Kemillä influenssahuolia

PS Kemi kohtasi viime tiistaina Turun FC Interin vierasottelussa ja tuosta ottelusta osa joukkueen pelaajista oli joko kokonaan sivussa tai pelasi influenssasta toivuttuaan hieman keskenkuntoisena.

Kaikkiaan kymmenkunta pelaajaa oli jonkinasteissa flunssassa, joka vaikutti myös ottelussa tehtyihin vaihtoihin. Vaikka peli oli sinänsä ihan hyvä, niin näkynyt terävyyden puute johtui osittain tästä, sanoi PS Kemin päävalmentaja Jari Åhman FC Inter – PS Kemi -ottelun jälkeen seuransa verkkosivuilla. PS Kemi hävisi ottelun 1-0.

PS Kemi voitti SJK:n kauden avausottelussa Seinäjoella huhtikuun alussa. 1-0-voittomaali tuli noin vartti ennen pelin loppua vapaapotkusta Julian Guevaran tekemänä. Tappio oli suurin odotuksin kauteen lähteneelle SJK:lle suuri pettymys, mutta PS Kemin leirissä sitä juhlittiin pitkään ja Seinäjoella mukana olleet kannattajat ottivat tuloksesta kaiken ilon irti. Sen jälkeen Veikkausliigan arki koitti kuitenkin nopeasti ja PS Kemi hävisi seuraavat viisi otteluaan.

Voitoton putki kasvoi kahdeksaan otteluun ja ainoastaan TPS:lta tasapelillä napattu piste lohdutti. Toukokuun lopussa Kemi kuitenkin jälleen yllätti ja se kaatoi vierasottelussa mestaruustaistossa mukana olevan KuPS:n 3-2-luvuin. Tuon jälkeen seuraava kotiottelu niin ikään mestaruustaistossa mukana olevan FC Lahden kanssa, päättyi maalittomaan tasapeliin ja nyt viime tiistaina pelattu ottelu niukkaan tappioon. Voisi siis sanoa että PS Kemi on pitkän putken jälkeen löytänyt peliinsä hyviä elementtejä ja SJK kohtaa hyvävireisen joukkueen lauantaina.

Kärjessä pelaava kokenut Juho Mäkelä on joukkueen paras maalintekijä ja paikan saadessaan Mäkelä on aina vaarallinen mitä joukkuetta vastaan tahansa. SJK:ta kaudella 2014 kuuden ottelun verran edustanut hyökkääjä on Veikkausliigan maalikuningas vuosilta 2005 ja 2010 ja sopii erinomaisesti kemiläisten pelityyliin.

Viime kaudella PS Kemi oli SJK:lle todella vaikea vastustaja. PS Kemi voitti kauden ensimmäisen kohtaamisen Karihaarassa, ja SJK toisen OmaSp Stadionilla. Kauden viimeinen kohtaaminen päättyi Sauvosaaressa 3-3-lukemiin. Kemin Sauvosaari on muutenkin vaikea paikka vierailla, sillä ei niin loistavassa kunnossa oleva luonnonnurmi suosii kotijoukkueen suoraviivaista pelityyliä.


Revanssia hakemaan Kemistä

SJK-leirissä halutaan päästä näyttämään PS Kemille, että joukkue on nyt paremmassa iskussa kuin kauden avausottelussa ja muutenkin pisteet ottelusta ovat todella tärkeät. SJK nousi tiistain TPS voitolla mukaan Veikkausliigan keskikastin kahinoihin, oltuaan vielä ennen sitä putoamiskamppailussa TPS:n ja lauantain vastustaja PS Kemin kanssa. Nyt piste-ero viimeisenä olevaan TPS:aan on viisi pistettä ja toiseksi viimeisenä olevaan PS Kemiin neljä. SJK:n takana on vielä IFK Mariehamn, joka on tasapisteissä, mutta heikommalla maalierolla ja pelin enemmän pelanneena.

Sarjassa kahdeksantena on FC Inter ja seitsemäntenä VPS, joilla molemmilla on vain kolme pistettä SJK:ta enemmän kerättynä. Interin maaliero on SJK:ta heikompi ja VPS:llä on yksi peli enemmän pelattuna. Keskiviikkona vastaan tuleva FC Honka on neljän pisteen päässä ja viidentenä oleva Ilves viiden pisteen päässä. Myös heillä on peli enemmän pelattuna. Siten SJK voisi tämän ruuhkaviikon aikana nousta voitoilla mukaan sarjan ylempään keskikastiin. Erot ovat lopulta pienet ja jopa mitalisijat ovat täysin realistisia tavoitettavaksi, kunhan tahtoa ja uskoa riittää.

Tähän otteluun SJK saa takaisin pelikiellossa olleen Vahid Hambon ja viime ottelussa vaihdosta kentälle tulleet Jordan Mustoe ja Billy Ions ovat taas askeleen lähempänä täyttä pelikuntoa. Jo pelkästään tämä kolmikko tuo lisää vaihtoehtoja joukkuetta valittaessa. Mahdollisesti myös loukkaantumisen vuoksi sivussa olleet Richie Dorman ja Matti Klinga alkavat olla kohta mukana. Dorman on jo mukana joukkueen harjoituksissa.

Vielä pidempään sivussa on kuitenkin Jarkko Hurme, jota odotellaan kuun vaihteen tietämillä takaisin, samoin Marc Vales ja Obed Malolo ovat sivussa. Dani Hatakan kohdalla ei ole vielä tiedossa pystyykö hän pelaamaan tällä tai ensi viikolla, vai meneekö hänelläkin pidempi aika.

Joukkueen mukana on edelleen akatemiasta mukaan nostettuja pelaajia ja tämä kausi onkin ollut ensimmäinen pitkään aikaan, kun liikenne akatemian ja edustuksen välillä on ollut alhaalta ylöspäin, ei vastakkaiseen suuntaan. Ja se on erinomainen asia seuran pitkäjänteiselle toiminnalle. Pelaajat kuten Joonas Sundman, Ville Tikkanen, Daniel O’Brien ja Joona Lautamaja, ovat kaikki pelanneet akatemiassa isossa roolissa ja nyt mukana edustusjoukkueessa. Samaan aikaan taas akatemian edustusjoukkue SJK U23 pelaa Kakkosen kärkisijoilla ja nostaa mukaan nuorempia pelimiehiä. Robbie Malolo, Aleksi Pöntinen, Oskar Pihlaja ja Joonas Lepistö voisivat ikänsä puolesta pelata vielä juniorisarjoja, mutta nyt he ovat jo isossa roolissa miesten Kakkosessa. Putki jatkuu pitkälle aina nuorempiin ikäluokkiin asti. Pelkillä nuorilla pelaajilla ei pärjää, mutta nuorten pelaaminen kokeneempien ja valmiimpien pelaajien kanssa yhdessä, auttaa heitä kehittymään huippupelaajiksi tulevaisuudessa.