123 456 7890

Seinäjoen Jalkapallokerho vierailee lauantaina 22.2. Vaasan uudessa Fennia Arenassa ensimmäistä kertaa, kun se kohtaa klo 14.15 alkavassa Liigacupin ottelussa isäntäjoukkue Vaasan Palloseuran.

VPS:lle ottelu on Liigacupin alkulohkon viimeinen ja joukkue on jo varmistanut jatkopaikan tässä kilpailussa. Lopullinen lohkosijoitus riippuu kuitenkin vielä SJK:n esityksistä kahdessa viimeisessä ottelussa. SJK:lle ottelu on vasta kolmas ja SJK kohtaa vielä vieraskentällä Pietarsaaren Jaron seuraavan viikon lauantaina.

Vepsulla on joukkueen runko pysynyt viime vuodesta hyvin kasassa. He ovat menossa eurooppaan, joukkue on rutinoitunut ja siellä on A-maajoukkuekokemustakin, meidänkin tavoitteet on olla samassa tilanteessa vielä jossain vaiheessa, joten peli on meille hyvä mittari, arvioi tulevaa SJK Päävalmentaja Simo Valakari.

Tottakai me lähdetään sinne voittamaan, ja se on paikalliskamppailu jossa on omat jännitteensäkin, mutta ensisijaisesti se on hyvä mittari meidän pelaajille, Valakari jatkaa.

Lohkossa tilanne on seuraava; VPS johtaa lohkoa seitsemällä pisteellä, Jaro on toisena kahdella tasapelipisteellä ja SJK pitää perää yhdellä pisteellä. Voitolla tai tasapelillä SJK kuitenkin nousisi jo toiseksi, ohi pietarsaarelaisten, sillä Jarolla on maalisaldo miinuksella kärsittyään viime lauantaina 3-0 tappion VPS:n vieraana. Vain kaksi ensimmäistä selviää jatkopeleihin ja viimeiseksi jääneen pelit loppuvat tylysti siihen.

SJK Kannattajat ovat lauantaina lähdössä paikalle omiaan kannattamaan ja hallin kapasiteetista johtuen, sisään pääsevien SJK kannattajien määrä on rajattu vain 50:een henkilöön. SJK kannattajille on kuitenkin paikka hallista varattuna ja mukaan pääsee ilmoittautumalla sähköpostitse osoitteeseen kannattajat@sjk2007.fi. Lisää infoa reissusta löytyy täältä: Bussireissu Pohjanmaan derbyyn
Tätä kirjoitettaessa jo 30 SJK kannattajaa on ilmoittautunut mukaan, joten tunnelmaa hallissa tulee varmasti riittämään.

SJK voitti viime viikolla pelatun viidennen KOMIA-turnauksen. Finaalissa kaatui Suomen U21 maajoukkue.

VPS leirissä loukkaantumishuolia

Tuulennopea uusi sopimuspelaaja Cornelius Stewart, on VPS:n uutisoinnin mukaan todennäköisesti sivussa tästä ottelusta loukkaantumisen vuoksi. Lisäksi Jean Fridolin Nganbe Nganbe ja Jesper Engström ovat kärsineet loukkaantumisista ja heidän pelaamisensa on vielä epävarmaa.

Huikeassa vireessä oleva keskikenttäpelaaja ja joukkueen kapteeni Sebastian Strandvall, on ainakin taatusti mukana ja hänen tarkkojen potkujensa kanssa SJK saakin olla tarkkana. Strandvall iski kahdesti SJK:ta vastaan 2-3 tappioon päätyneessä ottelussa Seinäjoella ja sama mies onnistui maalinteossa myös Jaroa vastaan.

VPS:llä on mukana testipelaajana makedonialainen laitapuolustaja Bilal Velija, joka on pelannut aiemmin Suomessa FC PoPa:n riveissä ja sen jälkeen useamman vuoden Norjassa.

Liigacupissa VPS:n viimeistely on ollut tappavan tehokasta, sillä kolmessa pelatussa pelissä, he ovat onnistuneet maalinteossa peräti 8 kertaa. Viime viikolla pelatussa ottelussa Jaroa vastaan, ei vieraille tuloksen puolesta juuri sanan sijaa jäänyt ja VPS lähtee myös otteluun SJK:ta vastaan ennakkosuosikkina.

Keltaisissa edellisessä kohtaamisessa pelanneen VPS:n kapteeni Sebastian Strandvall, ahdistamassa SJK:n Marco Matronea.

SJK saa katalonialaiset mukaan

SJK rekisteröi espanjalaispelaajat, Hector Garcian, Carlos Lopezin ja Jordi Lasaosan mukaan Liigacupmiehistöön testipelaajina. Tämä tarkoittaa sitä, että kaksi heistä voi kerrallaan pelata mukana SJK:n joukkueessa. Vielä hieman outoon pelialustaan totutteleva Carlos Lopez on pelipaikaltaaan hyökkääjä, Hector Garcia vasemman laidan laitahyökkääjä ja vasta 17 vuotias Lasaosa on oikean laidan pelaaja.

SJK saa muutenkin aivan toisenlaisen ryhmän kasaan lauantain otteluun kuin edellisessä kohtaamisessa, sillä pelaajista melkein kaikki ovat tällä hetkellä terveenä. Vain viime kaudella Ykkösen parhaana pelaajana palkittu Josu on sivussa varmuudella. Hänkin on jo aloittanut treenaamisen joukkueen mukana, joten paluu kentille nähdään varmasti lähiviikkoina. Paluun SJK kokoonpanoon tekee myös Jyri Hietaharju, joka vietti urastaan yhdeksän vuotta juuri vastustaja VPS paidassa ja hän toimi aikoinaan myös joukkueen kapteenina.

SJK junioreita ei mukana tällä kertaa nähdä, sillä heillä on oma derbyottelunsa VPS:ää vastaan samaan aikaan U19 SM-karsintasarjassa. Tuo ottelu pelataan Seinäjoella.

Pelaajat uskovat SJK:n jatkopaikkaan Liigacupissa, vaikka se vaatii vähintään tasapeliä molemmista jäljellä olevista otteluista. Myös voitto Vaasassa auttaisi kovasti.

Tietysti me lähdemme sinne voittamaan. VPS on paikallisvastustaja ja kyseessä on derbyottelu. Olemme sen velkaa sen faneillemme ja tarvitsemme voiton varmistaaksemme jatkon Liigacupissa. Tulee kuitenkin varmasti tiukka ottelu taas ja meidän on todennäköisesti tehtävä ainakin kaksi maalia voittaaksemme, kommentoi SJK:n walesilainen keskikenttäpelaaja Richie Dorman.

Olemme valmistautuneet hyvin, tiedämme mitä odottaa. heillä on hyvä joukkue, mutta treenaamme hyvin, olemme motivoituneita ja uskon että meillä on hyvä mahdollisuus mennä jatkoon. Viime viikko ainakin osoitti että olemme menossa eteenpäin tällä hetkellä, jatkaa hyökkäyksessä ja laidalla pelaava Justin Moose.

VPS – SJK Liigacupin ottelu lauantaina 22.2. klo 14.15, Vaasan Fennia Arenalla.

Kuvan oikeassa laidassa SJK kapteeninnauha hiassaan oleva Jyri Hietaharju saattaa tehdä paluun kentälle lauantaina.


SJK TV

SJK TV haastatteli SJK päävalmentaja Simo Valakaria, jonka kanssa juteltiin hiukan menneestä KOMIA-turnauksesta, mukana olleesta Catalonia XI joukkueesta ja tulevasta Liigacupin pelistä VPS:n vieraana. Lisäksi muutama sana sopimukset allekirjoittaneista Zeljko Savicista ja Teemu Penninkankaasta.

Simon lisäksi ääneen pääsee SJK:n puolustava keskikenttäpelaaja Richie Dorman ja hyökkäävä keskikenttäpelaaja Justin Moose. Pelaajien haastattelut on englanniksi, mutta videossa on mukana tekstitykset, jotka saa tarvittaessa päälle ruudun alalaidasta.