123 456 7890

SJK kohtaa lauantaina klo 16:00 OmaSp Stadionilla FC Hongan. Portit ja palvelut aukeavat klo 14:00 ja Stadionbussilla pääsee näppärästi paikalle Seinäjoen alueelta. Klo 14:00 alkaen tunnelmaa nostaa Carlsberg Sports Barissa happy hour ja DJ. Happy hour jatkuu taas ottelun jälkeen, noin klo 19:00 eteenpäin. Ottelun ennakkoliput ovat myynnissä SJK:n verkkokaupassa, mistä saat lippusi aina edullisimmin. Lippuja saa myös Hyllykallion Prisman myyntipisteeltä perjantaina klo 16-18. Siellä on myös pelaajia tavattavissa. Lisää infoa ottelutapahtuman järjestelyistä tämän ennakon loppuosassa.

Kolmen ottelun härkäviikko on edennyt viimeiseen osaansa ja kahdesta edellisestä ottelusta on saaliina kolme pistettä. Ensin SJK kaatoi viime sunnuntaina TPS:n vierasottelussa 2–0, mutta hävisi toisessa ottelussa keskiviikkona HJK:lle 0–1-luvuin. Hallitseva tuplamestari osoitti olevansa mestarisuosikki numero yksi myös tälle kaudelle ja vastassa oli kenties vielä viime kauttakin kovempi HJK. SJK antoi kentällä kaikkensa, mutta ei onnistunut horjuttamaan helsinkiläisiä. Lauantaina SJK:lle tarjoutuu kuitenkin tilaisuus kääntää härkäviikko reilusti plussan puolelle, ottamalla täydet pisteet FC Hongalta. Helppoa se ei ole sekään, siitä Honka antoi muistutuksen jo Suomen Cupin puolivälierässä. Mutta keskiviikon esityksellä se on enemmän kuin mahdollista.

Kolmen ottelun viikko päättyy nyt lauantaina ja takana on erittäin kova taistelu sarjan tämän hetken kovinta joukkuetta vastaan. Ja tottakai meidän tavoitteena on, että löydämme saman taisteluilmeen tai ehkä jopa pykälän kovemman itsestämme lauantaina. Me haluamme siitä matsista ehdottomasti pisteitä ottaa, sanoo SJK:n päävalmentaja Tommi Kautonen.

Tässä on taas kahden päivän palautuminen pelien välissä ja se yritetään tehdä mahdollisimman laadukkaasti, että ollaan tässä tilanteessa mahdollisimman tuoreena taas Honkaa vastaan. Niin mentaalisesti kuin fyysisesti. Toki me pyrimme löytämään pieniä parannuksia myös taktisesti, mutta isoja juttuja emme tässä välissä pysty tekemään, Kautonen jatkaa.

Kautonen itse joutuu seuraamaan ottelun katsomosta, kärsiessään normaalia yhden ottelun toimitsijakieltoa, jonka sai erotuomarin määrättyä hänet ulos SJK – HJK -ottelun aikana.

Kaikkiaan SJK on nyt pelannut kolme Veikkausliigan ottelua kaudella 2018 ja kaikissa otteluissa on avauksessa ollut vasta 18-vuotias Ville Tikkanen. Tikkanen pelasi vielä viime kaudella SJK Akatemian joukkueessa Kolmosessa, mutta Kautonen nosti hänet mukaan edustusjoukkueen pelaavaan rinkiin talven aikana. Samalla aiemmin keskikentällä pelanneesta Tikkasesta tehtiin keskuspuolustaja. Tikkanen on ollut yksi alkukauden onnistujista ja hänet nähtäneen kentällä myös lauantaina.

Odotan pelistä vauhdikasta ja vähän kostomentaliteetilla siihen mennään, kun tiputtivat meidät cupista. Meidän pitää nyt palautua hyvin viime pelistä, keskittyä ja katsoa Hongan pelistä tarvittavat jutut. Isketään niiden heikkouksiin meidän vahvuuksillamme. Meidän pitää enemmän rakentaa maalipaikkoja. Se on se, mihin pyrimme seuraavassa pelissä ja sen kautta lähdemme voittamaan Honkaa ja ottamaan kolmea pistettä, sanoo Tikkanen. Lisää hänen ajatuksiaan SJK TV:n haastattelussa, jonka löydät tästä linkistä.

SJK – FC Honka lauantaina 21.4. klo 16:00 Seinäjoen OmaSp Stadionilla. Paikalle on tulossa iso määrä vieraskannattajia, jotka sijoittuvat omille paikoilleen Itäpäädyn vieraskatsomoon. Heillä on sinne omat palvelut ja sisäänkäynti.

Ottelu näkyy suorana Ruutu+ ja ISTV:n maksullisista palveluista.

FC Honka SJK:n vieraana

Karsintojen kautta takaisin Veikkausliigaan noussut FC Honka on vahvistunut talven aikana. Joukkue esiintyi edukseen Suomen cupissa, ja nousi sitä myötä mitalisuosikkien joukkoon. SJK sai kohtalokseen kokea Hongan kovuuden cupin ottelussa, kun Honka onnistui voittamaan SJK:n 1–2-luvuin OmaSp Stadionilla pelatussa puolivälierässä. Välierässä Honka kuitenkin kaatui HJK:lle, mutta piti myös HJK:ta kovilla.

Vesa Vasara aloittaa ensimmäisen kautensa liigajoukkueen päävalmentajana. Hongalla on monta pelaajaa, jotka tavoittelevat läpimurtokautta. Joukkueessa on paljon viime kausien avainpelaajia, mutta Veikkausliiga on monelle uusi sarja. Puolustuksesta Tommi Saarinen on pelannut kuusi ottelua Hongan edellisellä liigakaudella. Robert Ivanov on pelannut ensimmäiset liigapelinsä vasta tällä kaudella. Hyökkäyspään pelaajista Masar Ömer on pelannut yhden liigakauden, joka tuotti neljä maalia 28 ottelussa. Nyt on lupa odottaa enemmän, sillä cupissa maaleja on tullut hyvään tahtiin. Toinen hyökkäyspään mahdollinen läpimurtopelaaja on Youness Rahimi, joka aloittaa jo neljännen perättäisen kauden uudessa seurassa. Vastapainoksi löytyy liigassa tasonsa osoittaneita pelaajia, kuten SJK:sta tuttu Zeljko Savic, Duarte Tammilehto, Jonas Levänen ja Joel Perovuo. Uusista hankinnoista mielenkiintoisin on Javi Hervas, jolta löytyy La Liga –kokemustakin.

Entisen HJK:n kakkosvalmentajan Vesa Vasaran komennossa Honkaa voi pitää pelaajamateriaalinsa myötä jopa potentiaalisena yllättäjänä alkavaan Veikkausliigaan. Entisenä Hongan pelaajana, päävalmentaja Vasaran sydän sykkii seuralle ja hän aloitti valmentajauransakin Hongassa vuonna 2009. Hän oli ensin seuran akatemiajoukkueen valmentaja ja sitten kaudella 2011 Mika Lehkosuon apuvalmentajana. Lehkosuo vei Vasaran mukanaan HJK:hon, mutta viime talvena hän päätti kuitenkin lähteä kokeilemaan omia siipiään päävalmentajana.

Honka on aloittanut kautensa kahdella tasapelillä, ensin KuPS:n vieraana avausottelussa 1–1-tuloksella ja viime viikonloppuna kotiavauksessaan 0–0-tuloksella FC Lahtea vastaan. Honka pääsee SJK:ta vastaan levänneenä, sillä heillä ei ollut viikolla ottelua, kun taas SJK kohtasi keskiviikkona HJK:n kotonaan.

Jarkko Hurme operaatiossa

SJK:n kapteenistoon kuuluva laitapuolustaja Jarkko Hurme kävi alaraajavamman vuoksi operaatiossa torstaina ja hän on sivussa muutamia viikkoja. Hurmetta on paikannut oikean laitapakin paikalla Suomen maajoukkueestakin tuttu Dani Hatakka. Lisäksi samalle pelipaikalle on kuntoutunut Richie Dorman.

Viime ottelussa loukkaantumisen vuoksi pois puoliajalla tulleen kapteeni Mihkel Aksalun kohdalla päätös pelaamisesta lauantaina tehdään lähempänä ottelua. Aksalun korvasi keskiviikkona maalinsuulla Jesse Öst, joka esitti muutaman paraatitorjunnan ja hän on tarvittaessa valmis maaliin myös lauantaina.

Yllä mainittujen lisäksi sivussa ovat pitkäaikaisloukkaantuneet Billy Ions ja Obed Malolo. Ionsia odotellaan takaisin pelikentille lähiaikoina tai ainakin lähiviikkoina.

Lauantain ottelun järjestelyt ja lipunmyynti

Ottelu potkaistaan OmaSp Stadionilla käyntiin lauantaina 21.4. klo 16:00. Ottelun ennakkoliput ovat myynnissä SJK:n verkkokaupassa
ja arkisin klo 9-16 SJK Shopissa. Lippuja on myynnissä myös perjantaina klo 16-18 Hyllykallion Primassa,
jossa on paikalla SJK:n pelaajista ainakin Billy Ions ja Obed Malolo. Tervetuloa moikkaamaan.

SJK:n peleihin pääsee jatkossa kaikki alle 7-vuotiaat ilmaiseksi, mutta
heille tulee hommata verkkokaupasta tai portilta ilmaislippu.
Verkkokaupasta saat varattua lapselle myös paikan. Lapsille löytyy
pääkatsomon alta ilmainen ja valvottu lapsiparkki, joka toteutetaan
yhteistyössä liikunta- ja hyvinvointikeskus Fressin kanssa.
Lapsiparkissa voi lapsen jättää yhteystietoja vastaan ottelun ajaksi
leikkimään valvotulla alueella. Lapsiparkissa on kiipeilyseiniä,
pomppulinnoja ja paljon muuta mukavaa. Parkki aukeaa aina tuntia ennen
ottelua ja sulkeutuu ottelun päätyttyä.

Stadionin portit ja palvelut aukeavat lauantaina klo 14:00 ja heti
klo 14:00 – 15:00 on Carlsberg Sports Barissa happy hour. Happy hour on
myös ottelun jälkeen noin klo 19:00 – 20:00. Carlsberg Sports Barissa on
pelaajahaastatteluja ennen ja jälkeen ottelun. Juhlat jatkuvat siellä
myös myöhään yöhön, tunnelmaa nostaa DJ ennen ja jälkeen ottelun.

Vain ennakkolipulla ja kausikorteilla, saat varattua etukäteen paikkasi
OmaSp Stadionilta. Ennakkolippu on myös aina merkittävästi edullisempi.
Porttiliput ovat kaikki numeroimattomia ja kun ostat esimerkiksi
pääkatsomoon lipun, voit mennä porttilipulla istumaan vain vapaille
paikoille. Kannattajapäädyn kausikortit ja liput ovat numeroimattomia.
Löydät lippujen hinnaston tästä linkistä.

Huomioithan että kaikissa SJK:n kotiotteluissa noudatetaan Palloliiton
sääntöjä ja ohjeistuksia yleisön suhteen. Voit tutustua niihin tästä linkistä.
Tässä ottelussa on käytössä katsomoanniskelualueet, jotka ovat vielä
uutta asiaa myös meille, joten toivomme katsojien huomioivan tämän.
Katsomoanniskelualueet ovat K18-alueita, eikä alaikäiset voi tulla
niihin edes vanhempiensa seurassa.

Katsomoanniskelualueina, eli K18 -alueina, on pääkatsomosta koko Atria
Loungen kautta kuljettava VIP-alue, eli mustat nahkapäällysteiset
Mersunpenkit. Lisäksi katsomolohko 107, riviltä 6 riville 11, paikat L1 –
L6, on anniskelualuetta. Sinne ei myydä istumapaikkoja, mutta sinne voi
tulla Carlsberg Sports Barista nauttimaan alkoholijuoman ottelua
katsellen. Vieraskannattajien lohkosta itäpäädystä, on anniskelualuetta
lohkon rivit kuudennestä ylöspäin. Kannattajapäädyssä, jossa on SJK:n
kannattajat, on nyt anniskelualuetta koko Kloppien seisomakatsomoalue.
Kaikki tutut anniskelualueet muiden katsomoiden takana ja
ravintolatiloissa, on auki kuten ennenkin. Katsomoista löytyy edelleen
paljon tilaa, joissa ei ole anniskelua, ja nämä nyt perustettavat alueet
parantavat viihtyvyyttä entisestään ja nopeuttavat palvelua katsomoiden
takana olevista myyntikioskeista.

Carlsberg Sports Barista voi varata itselleen pöydän tarjoiluineen ja
isäntineen, joka pitää huolta ryhmästänne. Palvelut räätälöidään
tarpeesi mukaan. Näissä voi ottaa yhteyttä SJK:n myyntiin puhelimitse:
040 – 721 5585 tai sähköpostitse: myynti@sjk.fi

Paikalle on tulossa suuri määrä vieraskannattajia, jopa 100 henkeä. Heidät sijoitetaan OmaSp Stadionin
itäpäätyyn, tulostaulun puoleiseen kulmaan. Siellä heillä on omat
sisäänkäyntinsä ja palvelunsa anniskeluineen. Hongan-kannattajien bussit ajetaan
suoraan katsomonosan taakse, sisäänkäynnin eteen. Vieraskannattajat voivat tiedustella lippuja otteluun omista kanavistaan.

OmaSp Stadionin alueella pysäköinti on haasteellista, varsinkin
Wallsportin edustalla, missä on tällä hetkellä osa alueesta varattuna
vanhan jäähallin purkutöille. Parkkialueita löytyy kuitenkin
Alaseinäjoenkadun varren lisäparkkialueilta sekä Seinäjoki Areenan
parkkialueilta. Framin parkkihalli on noin 500 metrin päässä alueelta.

Kaikkein näppärämmin paikanpäälle pääsee Stadionbusseilla, jotka
kiertävät Seinäjoen keskustasta ja asuntoalueilta OmaSp Stadionille
ennen ottelua ja takaisin ottelun jälkeen. Stadionbussin toteuttaa
Komia-liikenne ja löydät tarkat aikataulut sekä reitit Stadionbussin
omalta sivulta, tästä linkistä.

Lisää infoa SJK:n ottelutapahtumauudistuksista saat aiemmasta uutisesta, johon pääset tästä.

Median edustajilta edellytetään akkreditointia viimeistään päivää ennen
tapahtumaa, jotta voimme varata tilaa toimittajille ja kuvaajille.
Akkreditointipyynnöt: lari.paski@sjk.fi

Tervetuloa viihtymään OmaSp Stadionille!