123 456 7890

SJK matkustaa lauantaina aamulla Poriin, missä se kohtaa harjoitusottelussa Ykkösessä pelaavan FC Jazzin. Ottelu pelataan Porin ulkotekonurmella ja se alkaa klo 11.15.

Tämä on viimeinen valmistava peli meille ennen varsinaisen kauden alkua – joka alkaa seuraavana lauantaina pelattavassa Suomen Cupin ottelussa. Siten tämä on todella tärkeä peli meille. Saamme pidettyä pelituntumamme yllä. Viemme peliämme vielä entisestään eteenpäin, jotta olemme valmiita kun seuraavalla viikolla aloitetaan, kommentoi SJK:n päävalmentaja Simo Valakari tulevaa kohtaamista.

Odotan kovasti SJK-ottelua. Se on pelaajillemme mielenkiintoinen peli tasonmittaukseen. SJK on täynnä laadukkaita pelaajia ja tähtää toiseen peräkkäiseen menestyksekkääseen kauteen, toivottavasti myös Euroopassa. He ovat vaarallisia kentän joka osa-alueella. Simo on tehnyt upeaa työtä viime vuosina Seinäjoella, kertoo FC Jazzin päävalmentaja John Allen seuransa verkkosivuilla.

FC Jazz ja SJK solmivat aiemmin tänä talvena pitkäjänteisen kumppanuussopimuksen, jonka tarkoituksena on luoda pelaajapolku nuorille pelaajille. Sopimuksen myötä kummankin seuran nuorille pelaajille on tarjolla tasoa vastaavia pelejä jomman kumman seuran joukkueissa – Kakkosessa tai Ykkösessa. Parhaimmillaan pelaajapolku on avoimena aina Veikkausliigaan asti. Kumppanuusopimus ei ole farmisopimus, vaan sen puitteissa toimitaan pelaajakehityksen ehdoilla ja pidempiaikaisten lainojen kanssa.

SJK:n nuori hyökkääjälupaus Elias Ahde, on parhaillaan lainasopimuksella FC Jazzissa ja pelaa todennäköisesti lauantaina paprikapaitojen riveissä SJK:ta vastaan. Alunperin kuukauden mittaista lainasopimusta jatkettiin tällä viikolla, FC Jazzin valmentaja Allenin oltua varsin tyytyväinen miehen esityksiin. Siten Ahde aloittanee myös kauden 2015 porilaisten mukana Ykkösessä.

Lauantaina 28.3. klo 11.15 FC Jazz – SJK, Porin ulkotekonurmella.

FC Jazzilla mukana uusi testipelaaja

Porilaiset etsivät vielä vahvistuksia joukkueeseensa ja torstaina seura julkisti testaavansa ghanalaista Kobina Essieniä. Keskikentän keskellä puolustavassa roolissa pelaava Essien, on kuin ilmetty nimikaimansa, nykyinen AC Milan pelaaja Michael Essien. Mitään sukua miehet eivät FC Jazzin nettisivujen mukaan kuitenkaan ole toisilleen, vaikka molemmat ovat kotosinkin samasta kaupungista.

Essien voi olla meille vahva lenkki ensi kauden joukkueessa. Hän on vahva ja tekninen pelaaja. Mutta meidän on hyvä muistaa, että hänelle aukeaa uusi kulttuuri ja ympäristö. Meidän tulee antaa hänelle myös aikaa sopeutua, arvioi FC Jazzin valmentaja John Allen viisaasti seuran nettisivuilla.

Aiemmin joukkue vahvistui hyökkääjä Berat Grabovcilla, joka on osoittautunut heti tehokkaaksi, sillä mies on iskenyt pelaamissaan kolmessa ottelussa yhtä monta maalia. Mies on myös järjestänyt maaleja muille.

Myös SJK:sta lainalla oleva nuori hyökkääjä Elias Ahde, on ollut tehokkaana. Suomen cupissa ja harjoitusotteluissa on syntynyt kolme maalia. Joukkueen johto ilmoitti olevansa nuoreen mieheen varsin tyytyväisiä ja siten alunperin kuukauden mittaiseksi lainaksi sovittu pesti jatkuu toistaiseksi kauden alkuun asti. Todennäköisesti myös siitä eteenpäin.

Toissa kaudella Ykköseen noussut FC Jazz sijoittui viime kaudella sarjassa kahdeksanneksi ja uusi sarjapaikkansa tälle kaudelle. Joukkueen valmentajaksi tuli entinen TPS:n ja RoPS:n valmentaja John Allen. Walesilainen Allen on SJK:n valmennusjohdolle varsin tuttu, sillä mies ehti valmentaa sekä Simo Valakaria että Chris Cleaveriä näiden peliuralla.

FC Jazz on tällä kaudella pelannut jo Suomen Cupia. Viime viikonloppuna se kohtasi Cupin toisessa ottelussaan Ykköseen tippuneen Turun Palloseuran ja hyvästä esityksestä huolimatta Cupjuna pysähtyi Turun Yläkentälle 2-0 luvuin.

Tulevaan kauteen FC Jazz lähtee vahvistuneena ja tarkoitus on ottaa sarjapaikka ylemmässä keskikastissa.

SJK:n sopimuspelaaja Elias Ahde edustaa toistaiseksi voimassa olevalla lainasopimuksella FC Jazzia.

Mihkel Aksalu maajoukkueen mukana

SJK pääsee lauantaina harjoitusotteluun jälleen hyvistä asetelmista, sillä ainoastaan Jesse Sarajärvellä on ollut pientä vammaa ja hänen pelaamisensa on epävarmaa lauantain osalta. Maalivahti Mihkel Aksalu puolestaan on Viron maajoukkueen mukana, kohtaamassa EM-karsintojen vieraspelissä Sveitsin. Kaikki muut pelaajat ovat käytettävissä ja pelikuntoisia.

Viime viikolla SJK leireili Espanjan Marbellassa ja kohtasi siellä harjoituspeleissä ensin Islannin hopeamitalisti FH Hafnarfjördurin ja toisessa ottelussa Espanjan toiselle sarjatasolle nousussa olevan RB Linensen. Molemmissa otteluissa tuli voitot, eikä SJK päästänyt maaliakaan otteluissa.

Espanjan leirillä SJK:n mukaan liittyi vielä yksi uusi sopimuspelaaja, kun puolustaja Henri Aallon sopimus julkistettiin. Päävalmentaja Simo Valakarin mukaan joukkue alkaakin olla nyt valmis ja lisää vahvistuksia ei todennäköisesti ole enää lähiaikoina luvassa. SJK:lla on kuitenkin aina verkot vesillä ja pelaajat joilla on joitain annettavaa joukkueelle, ovat aina kiinnostuksen kohteena.

Lauantain ottelu on Kerhon viimeinen harjoitusottelu ennen tosipelien alkua ja se toimii kenraaliharjoituksena seuraavana lauantaina, 4.4. klo 14.00 Seinäjoen Wallsport Areenalla pelattavalle Suomen Cupin 5.kierroksen ottelulle SJK – KuPS. Veikkausliigan SJK aloittaa 12.4. vieraspelillä Turussa, FC Interin vieraana.

Lauantaina 28.3. klo 11.15, harjoitusottelu FC Jazz – SJK.
Tilanneseurantaa luvassa SJK:n Twitterissä.


SJK:n Marco Matrone ja Zeljko Savic Marbellassa pelatun harjoitusottelun jälkeen.