123 456 7890Lauantaina Seinäjoen Keskuskentältä ei tunnelmaa puutu, kun SJK isännöi Helsingin IFK:ta klo 16.00 alkavassa ottelussa. Kotijoukkue saalistaa toista perättäistä kotivoittoa kovaäänisten kannattajiensa edessä ja myös vierailija HIFK tuo mukanaan pari bussilastillista kannattajia.


Tervetuloa kaikki mukaan rohkeasti tukemaan omiaan. SJK tarvitsee yhteisönsä taakseen, sillä alkukausi ei ole sujunut suunnitelmien mukaan.


Tässä vaiheessa, kun kaikki joukkueet ovat pelanneet noin seitsemän ottelua, alkaa sarjataulukko näyttämään jo, miten voimasuhteet ovat. Me olemme tällä hetkellä viimeisenä ja se on tietenkin murheellista. Me kunnioitamme aina tulosta, mutta välillä tuloksetkaan eivät ole tällä kaudella näyttäneet ihan sitä koko pelin kuvaa. Meidän tehtävänä on nyt kääntää se. Saada ehjä peli ja saada se tulos, sanoo SJK:n päävalmentaja Simo Valakari.


Odotukset ja tekeminen eivät tällä hetkellä kohtaa. Me menetetään liian helposti meidän henkinen kantti tehdä oikeita asioita, kun tulee muutama vastoinkäyminen. Jalkapallossa tulee aina puoliaikojen sisällä hetkiä, jolloin vastustaja saa muutaman hyvän syötön omille ja he saavat muutaman hyvän paikan, varsinkin kun tässä sarjassa on hyviä joukkueita. Eikä me voida siitä heti lannistua niin, että koko meidän peli on mennyttä. Samoin isossa kuvassa, me ei voida ensimmäisten seitsemän pelin jälkeen sanoa, että tämä kausi on mennyttä nyt, kun olemme viimeisenä. Meidän täytyy jatkaa taistelua ja mennä siitä eteenpäin. Jos me nyt lyömme hanskat tiskiin, niin tässä ei ole mitään järkeä. Pelin sisällä meidän täytyy kestää vastoinkäymiset, mutta samoin ne pitää kestää myös sarjan sisällä ja jatkaa meidän omia juttuja, jatkaa Valakari päättäväisenä.


Valakarin kanssa samoilla linjoilla on myös joukkueen kapteeni.


Kaikki me olemme pettyneitä tällä hetkellä. Se on ihan normaalia ja kaikki tietävät sen. Meillä on kuitenkin vielä mahdollisuus saada 78 pistettä lisää tällä kaudella ja viime kaudella voitimme saatuamme kasaan 60 pistettä. Joten kaikkea ei todellakaan ole menetetty. Totta kai alku on ollut huono, mutta meidän pitää nyt keskittyä tekemään niitä asioita, missä olemme hyviä ja unohdamme alkukauden huonot asiat. Teemme yhdessä entistä kovemmin töitä harjoituksissa joka päivä ja joka viikko on uudet kolme pistettä tarjolla. Lauantaina pääsemme Keskuskentälle HIFK:ta vastaan ja siellä olemme olleet aina hyvä joukkue, sanoo kapteeni Mihkel Aksalu.


Lauantaina portit ja palvelut aukeavat Keskuskentällä tuttuun tapaan puolitoista tuntia ennen ottelun alkua, eli klo 14.30. Ennakkoliput ovat myynnissä SJK:n verkkokaupassa ja paikanpäälle tuleville HIFK-kannattajille on omat palvelunsa sekä sisäänkäyntinsä aurinkokatsomon puolella. Lisää ottelun järjestelyistä voit lukea tämän otteluennakon loppupuolelta.


Veikkauspelien pelaajille SJK suosittelee käyttämään linkkiä:

www.sjk2007.fi/veikkaus
Linkistä pääset suoraan Veikkauksen sivuille ja kaikista sitä kautta pelatuista peleistä, ohjautuu pieni palkkio SJK-junioreiden toiminnan hyväksi.


Tervetuloa viettämään lauantai-iltapäivää Seinäjoen Keskuskentälle!SJK:n edellinen kotiottelu oli voitokas.

Helsingin IFK vieraaksi lauantaina


HIFK:n nousu viime kaudeksi oli Veikkausliigan kannalta erinomainen asia. Stadin derbyt olivat mahtavia tapahtumia ja HIFK pystyi haastamaan niissä HJK:n pelillisestikin. HIFK:ssa pelasi useita sellaisia pelaajia, jotka olivat aiemmin pelanneet lähinnä Ykköstä pääkaupunkiseudulla. Otto-Pekka Jurvainen, Joni Korhonen, Jukka Halme, Eero Peltonen ja Esa Terävä ovat liigatason pelaajia, jotka olivat tyytyneet pelaamaan Ykkösessä. Tälle kaudelle HIFK:n riveihin on liittynyt myös nimekkäämpiä pelaajia. Xhevdet Gela ja kaksinkertainen Veikkausliigan maalikuningas Juho Mäkelä liittyivät tähtirintoihin. Nuorista liigatulokkaista Daniel Rantasen ja Juho Pirttijoen nimet kannattaa painaa mieleen. Pirttijoki on erikoistilanteissa tärkeä palanen, sillä nuorukainen iski viime kaudella Ykkösessä Hakassa viisi maalia topparin tontilta.


HIFK tekee yhteistyötä AIK:n kanssa. Viime kaudella AIK lainasi Sauli Väisäsen HIFK:hon ja laina oli onnistunut kaikkien osapuolten kannalta. Tälle kaudelle AIK:sta on tullut mukaan lainalle nuori laitapelaaja Rickson Mansiamina.


Seinäjoella jalkapalloilijaksi kasvaneen Jani Honkavaaran ensimmäinen liigakausi päävalmentajana oli onnistunut. Honkavaara muistetaan myös pelin ulkopuolisista asioista. Esimerkiksi loppukauden pyöräily Lahdesta Helsinkiin voitokkaan ottelun jälkeen, oli Honkavaaralta mieleenpainuva temppu. HIFK tuli viime kaudella useassa ottelussa lopussa rinnalle tai jopa ohi. HIFK hävisi kotikentällään viime kaudella vain kahdesti, toisaalta voittojakin tuli vain viisi. HIFK:n juniorituotanto ei ole vielä riittävän hyvällä tasolla, mutta pääkaupunkiseudulla pelaajia on tarjolla niin paljon, että HIFK pystyy kokoamaan halvalla kilpailukykyisen joukkueen. Massiivinen ja äänekäs kannattajaryhmä Stadin Kingit toimii myös suurena houkuttimena.


Lauantain otteluun HIFK joutuu pienessä loukkaantumissumassa, sillä ainakin kahdeksan pelaajan pelaaminen on joko täysin poissuljettua tai vielä ainakin epävarmaa. Sivussa saattaa olla Otto-Pekka Jurvainen, Jukka Sinisalo, Ville Salmikivi, Pauli Kuusijärvi, Ville Taulo, Emil Conti, Eero Peltonen ja Jere Piirainen. Joukkue on saanut takaisin riveihinsä viime kaudella loistaneen Fredrik Lassasin, joka palasi Saksan FC Kölnin organisaatiosta. 19-vuotias Lassas siirtyi tammikuussa lainasopimuksella FC Kölniin ja hän pelasi siellä alkukauden reservijoukkueessa.Fredrik Lassas menettää pallon Johannes Laaksoselle Keskuskentällä

SJK jatkaa samoilla miehillä


Loukkaantumistilanne ei ole vielä SJK:lla hellittänyt, mutta se on kokoajan menossa parempaan suuntaan. Mehmet Hetemaj harjoittelee jo kevyesti omaan tahtiinsa ja laitapuolustaja Timo Tahvanainen on jo mukana joukkueen harjoituksissa. Myös Richie Dorman on nähty mukana Prunttimäessä. Edellä mainittu kolmikko ei ole kuitenkaan vielä mukana kokoonpanossa lähiaikoina.


Pelikieltoja ei joukkueella ole ja muu miehistö on täydessä kunnossa.


SJK ja HIFK kohtasivat Veikkausliigassa viime kaudella kolmasti ja näistä Keskuskentällä SJK on ollut vahvempi kahdesti yhteismaalein 6-1. Helsingissä IFK onnistui voittamaan SJK:n ensimmäistä kertaa historiassaan ja tuolloin pisteet jäivät Sonera Stadiumille 1-0-luvuin. Kaudella 2014 joukkueet kohtasivat Suomen Cupissa, ja silloin SJK haki 1-0-voiton Helsingistä. Kaudella 2013 SJK voitti kaikki kolme kohtaamista Ykkösessä yhteismaalein 8-1. Joukkueet ovat siten kohdanneet toisensa historiassa seitsemän kertaa ja maaliero on SJK:n hyväksi 15-2. SJK:n pelaajista Youness Rahimi on aiemmin edustanut Helsingin IFK:ta ja siten mies kohtaa lauantaina vanhoja pelikavereita.SJK:n paitaan tälle kaudelle HIFK:sta siirtynyt Youness Rahimi.

Järjestelyihin muutoksia Keskuskentällä


SJK siirtyy kesäkuussa pelaamaan uudelle OmaSp Stadionille, jolla otteluiden järjestelyt luonnollisesti ovat hieman erilaiset kuin Seinäjoen Keskuskentällä. Osaa järjestelyistä yhdenmukaistetaan jo nyt ja nämä on katsojien syytä ottaa huomioon.


Suurin muutos on, ettei samalla lipulla voi lähteä kesken ottelun ja palata takasin sisään. Sama koskee myös kausikortteja. Ottelun aikana alueelta poistumisen jälkeen tarvitaan uusi pääsylippu sisään. Kaikille sisääntulijoille tehdään jatkossa myös turvatarkastus ja tätä varten pyydämme ihmisiltä kärsivällisyyttä sisääntulossa. Palvelut ja portit aukeavat Keskuskentällä jo puolitoista tuntia ennen ottelun alkua, joten kannattaa tulla ajoissa paikalle. Tupakointi on sallittua vain sille varatuilla paikoilla.


Lehdistön ja muun median edustajien sisääntuloportti vaihtuu Keskuskentällä pääkatsomon taakse, kuuluttamon portista. Kaikki akkreditoituneet otetaan sisään sieltä ja samoin kuvausliivit yms. saa tällä portilla. Peleissä käytetään vain SJK:n antamia kulkulupia tai kuvausliivejä. Samalta portilta tulee sisään myös joukkueet ja heidän taustajoukkonsa. Kaikilta median edustajilta toivotaan akkreditointia tai pressikorttia. Akkreditointi tehdään sähköpostitse osoitteeseen mediatiimi@sjk2007.fi. Median edustajille on varattu tilaa katsomosta akkreditointien mukaan, lisäksi medialle on työskentelytilaa kuuluttamon alakerrassa ja kahvit sekä muut virvokkeet samassa paikassa. Ottelun lehdistötilaisuus on kuuluttamon yläkerrassa ottelun jälkeen.


Paikalle tulevat HIFK-kannattajat otetaan sisään omasta portista, aurinkokatsomon takaa. Heidän bussinsa ajetaan suoraan pesäpallostadionin porteista, katsomon taakse. Vieraskannattajien portin osoite on Ruukintie 39. Siellä heille on kaikki omat palvelut, anniskelualue, WC ja kioskimyynti. Alue on rajattu ja sen läpi tai vierestä ei ole kulkua muilla katsojilla. Myös HIFK-kannattajille tehdään turvatarkastus.


Normaalisti aurinkokatsomon päädyssä oleva, kaikille avoin kioski, on siirretty toiseen päähän aurinkokatsomoa. Muutenkin aurinkokatsomoon tulevien katsojien suositellaan käyttävän pesäpallostadionin porttia sisään- ja ulos tullessa.


Keskuskentälle mahtuu katsomoihin noin 3500 ihmistä ja lisäkatsomoilla kapasiteetti saadaan yli 4000 katsojaan. Seisomatilaa on lisäksi runsaasti. Vain pääkatsomo on katettu ja sinne mahtuu noin tuhat ihmistä. Huomioithan että sateenvarjojen tuominen jalkapallo-otteluun on kielletty. Samoin pullojen, purkkien, ilotulitteiden ja vaarallisten esineiden tuominen.


Lipunmyynnit ja sisäänkäynnit löytyvät pääkatsomon takaa, sekä pesäpallokentän kulmauksesta. Kaikki kausikorttilaiset, VIP-vieraat ja muut vapaakorttilaiset (poislukien media), otetaan sisään pääkatsomon kaupunginpuoleisesta päädystä, ns. Ison Kiven portista. Ennakkolipuilla pääsee kaikista porteista ja omista väylistä. Ottelun oltua käynnissä 15 minuuttia, voi lippuja ostaa enää vain pääkatsomon takaa.


Alueelta löytyy kahvila- ja makkaranmyyntipalvelut molemmista päistä kenttää ja WC:t löytyvät pääkatsomon kaupunginpuoleisesta päädystä. Myös SJK:n fanituotteita on mahdollista ostaa omasta kojustaan. VIP-tila löytyy niin ikään kaupunginpuoleisesta päädystä.


Anniskelualue palveluineen aukeaa puolitoista tuntia ennen ottelun avauspotkua ja se sijaitsee perinteisesti Ison Kiven juurella, pääkatsomon päädyssä.


SJK Kannattajat ja Klopit majoittuvat pääkatsomon Ison Kiven puoleiseen päätyyn.

Liput otteluun:

Ottelun ennakkoliput ovat myynnissä SJK:n verkkokaupassa.

Aikuinen:
Ennakko 18 �
Portilta 20 �

Alennusryhmät 8 �
Portilta 10 �

Kausikorttilaiset, alle 4-vuotiaat, sotaveteraanit ja -lotat ilmaiseksi.

Ottelu näkyy suorana lähetyksenä ISTV ja Ruutu+ -palveluiden kautta.


Veikkauspelien käyttäjät:

Linkistä pääset suoraan Veikkauksen sivuille ja kaikista sitä kautta pelatuista peleistä, ohjautuu pieni palkkio SJK-junioreiden toiminnan hyväksi.