123 456 7890

IFK Mariehamn saapuu SJK:n vieraaksi, Seinäjoen Keskuskentälle ensi launtaina.
Ottelu on samalla Kerhon kauden kolmas kotiottelu Veikkausliigassa ja kahdesta aiemmasta SJK on kerännyt kasaan neljä pistettä, yhden voiton ja yhden tasapelin. Kotikentällä ei ole myöskään päästetty maalia vielä tällä kaudella.

Koko kaudella SJK on kuudesta pelaamastaan ottelusta hävinnyt vain kaksi ja on pelannut pelin vähemmän kuin muut. Esitykset ovat olleet kentällä välillä mallikkaita, mutta lisää maaleja ja pisteitä kaivataan.

Maaleja täytyy tehdä että voitetaan otteluita. Ne ei kuitenkaan tule vain toivomalla, vaan se vaatii halun ja päättäväisyyden pyrkiä niille paikoille mistä maaleja syntyy. Veikkausliigassa puolustajat pystyy laittamaan enemmän painetta hyökkääjille. Meidän jätkät tekee kaiken muun oikein tällä hetkellä, mutta se viimeinen syöttö tai viimeistely-yritys, pitää olla vielä vähän parempi, sanoo päävalmentaja Simo Valakari.

Lauantain vastustustaja IFK Mariehamn vilisee tähtipelaajia, kuten Suomen maajoukkueeseen Tshekkiä vastaan valittu Petteri Forsell ja juuri paluun Sveitsistä takaisin kotimaahan tehnyt hyökkääjä Juho Mäkelä.

Maarianhaminalla on paljon yksilötaitoa omaavia pelaajia, jotka pystyy yksinkin ratkaisemaan otteluita. Pitää olla erityisen tarkkana vastaiskujen kanssa, arvioi Valakari tulevaa vastustajaa.

Ottelu on myös ensimmäinen lauantaiottelu Seinäjoella ja sääennusteiden mukaan peli päästään pelaamaan erittäin kaunissa kesäsäässä, joten paikalle odotetaan paljon yleisöä. Portit sekä palvelut kentällä avataan jo klo 14.30.

SJK – IFK Mariehamn lauantaina 17.5. klo 16.00, Seinäjoen Keskuskentällä.

Juhliiko SJK lauantaina aurinkoisella Keskuskentällä?

Saarelaiset tulee!

Ahvenanmaan Maarianhaminasta Seinäjoelle saapuu IFK Mariehamn, joka ei olekaan koskaan aiemmin täällä vieraillut. Varsin omaleimaisesta Ruotsin ja Suomen jalkapallokulttuurien sekoituksesta ponnistava MIFK on pelannut Veikkausliigassa kaudesta 2005 alkaen ja on parhaimmillaan sijoittunut neljänneksi.

Tälle kaudelle joukkueelle povattiin ruusuista kautta, eikä vähiten kovien pelaajavahvistustensa ansiosta. Maarianhaminassa pelaa nimittäin yksi sarjan kiinnostavimmista tähdistä – Petteri Forsell.

Aikoinaan Seinäjoellakin kaudella 2008 pelannut kokkolaislähtöinen Forsell, on pelaaja jolta voi kentällä odottaa melkein mitä tahansa ja myös kentän ulkopuolella suorapuheinen mies on melkoinen väriläiskä.

Odotan lauantaista tasaista peliä, niinkuin suunnilleen kaikki pelit on tässä sarjassa. Ja meiltä odotan hyvää hyökkäyspeliä. Itseltäni odotan varmaan eniten ja se tarkoittaa sitä että olen pettynyt, jos ei voiteta lauantain ottelua, arvioi Forsell SJK nettisivujen aiemmassa haastattelussa.

MIFK:n valmentajana toimii Pekka Lyyski, joka on myös Kokkolasta alkujaan lähtöisin, mutta on vaikuttanut Ahvenanmaalla jo vuodesta 1985. IFK Mariehamnin päävalmentajana hän aloitti jo kaudella 2002 ja on tällä hetkellä koko Euroopan kolmanneksi pisimpään saman seuran päävalmentajana toiminut henkilö. Hänen edellään on ainoastaan Englannin Valioliigassa Arsenalia valmentava Arsene Wenger ja Pohjois-Irlannin Portadown FC:tä valmentava Ronnie McFall.

Viime kaudella Lyyski johti joukkonsa Veikkausliigassa neljänneksi ja tälle kaudelle tavoitteeksi on laitettu europaikat ja mitalitaistelut.
Kausi on kuitenkin sujunut vaihtelevasti ja seitsemästä ottelusta on saaliina kolme voittoa ja kolme tappiota. Joukkue on pelannut hyvää hyökkäyspeliä, mutta oma maali on soinut jo kymmenen kertaa.

Lauantain kamppailusta puuttuu varmuudella ainakin kapteeni Jani Lyyski, sekä Tomas Hradecky. Alkukaudesta sivussa ollut Diego Assis saattaa palata kokoonpanoon.

IFK Mariehamnin Petteri Forsell on vaikea pysäytettävä

Myös SJK ilman kipparia

Maanantain ottelun Turussa missannut joukkueen kapteeni Pavle Milosavljevic on sivussa myös lauantaina. Samoin hyökkääjä Akseli Pelvas jatkaa toipumistaan. Muita poissaolijoita ei kuitenkaan ole ja viimein sekä laitapakki Gert Kams, että keskikenttätaituri Josu ovat täydessä pelikunnossa ja kaksikko varmasti tuo SJK:n peliin lisää hyökkäysvoimaa hyvien keskitysten ja syöttöjen myötä.

Olemme pelanneet muutaman hyvän pelin ja taas välillä vähän heikommin. Meidän pitää kuitenkin saada lisää pisteitä ja pitää uskoa omaan tekemiseemme, uskoa treenaamiseen, niin kyllä pelikin paranee, sanoo SJK:n ja Viron maajoukkueen laitapuolustaja Gert Kams.

Itse olen saanut nyt ihan hyviä pelejä loukkaantumisen jälkeen ja olen pääsemässä parempaan pelikuntoon, mutta varmasti parempaa on vielä luvassa, päättää Kams varmana.

Seinäjoen oma poika Toni Lehtinen, uskoo SJK:n voittoon lauantaina.

Mä luulen että siitä tulee aika suoraviivainen peli. Kaksinkamppailuja nähdään varmasti paljon. Luulen myös että SJK voittaa 2-0, sanoo Lehtinen.

Tulossa on varmasti siis hieno päivä ja kova ottelu Seinäjoen Keskuskentällä, eikä kannata missään tapauksessa missata.

SJK – IFK Mariehamn lauantaina 17.5. klo 16.00.

Josu nähdään suurella todennäköisyydellä lauantaina tositoimissa.

Lipunmyynti ja muut järjestelyt

Seinäjoen Keskuskentälle mahtuu katsomoihin noin 3000 ihmistä ja seisomatilaa on näiden lisäksi runsaasti. Pääkatsomo on katettu ja sinne mahtuu noin tuhat ihmistä. Kuppi-istuimet löytyy pääkatsomon lisäksi myös aurinkokatsomosta. Kentän osoite on Urheilupuisto 10.

Lipunmyynnit ja sisäänkäynnit löytyvät pääkatsomon takaa, sekä pesäpallokentän kulmauksesta. Kaikki ennakkolippulaiset, kausikorttilaiset, VIP-vieraat ja muut vapaakorttilaiset, otetaan sisään ainoastaan pääkatsomon kaupunginpuoleisesta päädystä, ns. Ison Kiven portista. Muilta alueen porteilta ei ole yleisökulkua. Vieraskannattajille voidaan tarvittaessa avata oma portti heidän katsomonosansa taakse. Porteilla voidaan tehdä turvatarkastuksia tarvittaessa.Alueelta löytyy kahvila- ja makkaranmyynti palvelut molemmista päistä kenttää ja WC:t löytyy pääkatsomon kaupunginpuoleisesta päädystä. Myös SJK fanituotteita on mahdollista ostaa omasta kojustaan pääkatsomon takaa.Olutteltta palveluineen aukeaa klo 14:30 ja se sijaitsee perinteisesti Ison Kiven juurella, pääkatsomon päädyssä.


SJK Kannattajat ja Klopit majoittuvat pääkatsomon Ison Kiven puoleiseen päätyyn. Vieraskannattajien paikka on aurinkokatsomossa, vastakkaisella puolella.

Median edustajille on varattu tilaa kuuluttamon läheisiltä paikoilta pääkatsomosta ja haastattelut suoritetaan pääkatsomon päädyssä varatun haastatteluseinän edessä. Lehdistötilaisuus on ottelun jälkeen eteläpäädyn kuulutustornin toisessa kerroksessa. Median edustajilla on oltava voimassa oleva pressikortti tai akkreditointi tapahtumaan.

LipunmyyntiPortilta:


15 (normaali)
10 (opiskelijat, varushenkilöt, siviilipalvelusmiehet, työttömät ja eläkeläiset)


5 (lapset 6-16 vuotta)


Ilmaiseksi lapset alle 6 vuotta ja sotaveteraanit.Ennakkoliput:


Kaikkiin SJK otteluihin liput myy verkossa NetTicket.fi


NetTicketistä ostetetut verkkoliput ovat kaikki euron halvempia. Jos omistat S-Bonuskortiln saat sillä euron sijasta kahden euron alennuksen. Kaikki toimituskulut kuuluvat nettilippujen hintaan. Verkkokauppa sulkeutuu puolituntia ennen ottelun alkua. Liput saat vaikka kännykkääsi.Ennakkolippujen muut myyntipisteet ja hinnat löydät täältä.

Ottelu näkyy suorana netissä

SJK ja Urheilusanomat ovat tehneet yhteistyösopimuksen, joka mahdollistaa kaikkien SJK:n kotiotteluiden televisioimisen netissä Urheilusanomien Sisäpiiri-palvelun kautta. Myös tämä ottelu lähetetään suorana. Lähetyksen toteuttaa yhteistyössä Siltaloppi oy ja Great Play

Sisäpiiri-verkkopalvelu on avoinna kaikille Urheilusanomien tilaajille. Jos et ole Urheilusanomien tilaaja, voit kokeilla palvelua kuukauden ajan yhdellä eurolla.
Urheilusanomiin pääset tästä linkistä.Lähetys SJK – IFK Mariehamn ottelusta alkaa noin klo 15:50.

Ottelu näkyy myös lauantaina jälkilähetyksenä noin klo 18:00 alkaen, ravintola FC Casa Granden 12 neliön kokoiselta skriiniltä. Lisäksi kausikorttilaisille luvassa tarjouksia.

SJK TV – Chris, Gert ja Max

SJK TV kävi edustusjoukkueen valmistavissa treeneissä Prunttimäessä, missä viime viikonloppuna ihmiset olivat ihmettelemässä alueella liikkuvaa karhua.

Karhua ei saatu kuviin, mutta kameran eteen saatiin SJK valmentaja Chris Cleaver, laitapuolustaja Gert Kams ja vielä Kerho 07:n sekä SJK U19 joukkueen vastuuvalmentaja Max Peltonen.

Tästä katsomaan: