123 456 7890

SJK matkustaa Espooseen ja kohtaa siellä FC Hongan lauantaina 10.8. klo 17.00. Ottelu näkyy suorana Ruutu-palvelusta ja Seinäjoella sitä katsotaan yhdessä OmaSp Stadionin Vierasmatsi Live -tapahtumassa Carlsberg Sports Barissa.

Edellisestä ottelusta on vierähtänyt jo toista viikkoa, kun SJK:lle osui huilivuoro. Viimeksi SJK pelasi kotona ja hävisi FC Lahdelle harmillisesti 0–2-luvuin. Sarjataulukossa SJK on kuitenkin kuuden parhaan joukossa ja piste-ero lauantaina vastaan tulevaan Honkaan, joka on kolmantena, on vain neljä pistettä. SJK:lla on myös peli vähemmän pelattuna.

Olemme käyneet läpi edellistä ottelua tarkkaan ja asioita jotka siinä menivät vikaan. Nyt meillä on ollut sen jälkeen hyvät harjoitusviikot ja pelasimme sisäisen harjoitusottelunkin. Ainakin näissä kaikki on näyttänyt hyvältä ja edellisen ottelun virheitä on korjattu. Se, että saammeko sen näkymään myös oikeaa vastustajaa vastaan, on se tärkein asia, sanoo SJK:n päävalmentaja Alexei Eremenko.

Tässä vaiheessa kautta jokainen peli ja jokainen piste on erittäin tärkeä. On vain viisi peliä jäljellä ennen loppusarjoja. Ei ole kysymystäkään siitä, ettemmekö lähtisi hakemaan Espoosta täyttä pistesaalista. Kaikkien tulee olla valmiita antamaan kaikkensa ja pelaamaan parhaalla tasolla. Olen luottavainen tämän viikon jälkeen, että pelaajat tietävät mitä heidän tulee tehdä lauantaina. Käymme vielä hieman läpi Hongan vahvuuksia ja heikkouksia, joihin voimme iskeä tai mihin pitää kiinnittää huomiota. Ja uskon, että olemme täysin valmiita otteluun, Eremenko jatkaa.

Saamme myös Mosan (Moshtagh Yaghoubi) takaisin, hän pystyy harjoittelemaan jo normaalisti ja uutena mukaan liittyi Zakaria Beglarishvili. Hänen kohdallaan en ole vielä tehnyt päätöstä, että pelaako hän heti vai ei. Hän kuitenkin liittyi vasta joukkueeseen ja se vie aina hetken päästä sisään. Teemme hänen ja muutaman muun kohdalla päätöksiä vielä lähempänä ottelua. Olemme joka tapauksessa hyvin valmistautuneet ja lähdemme hakemaan voittoa, päättää Eremenko.

SJK:ssa pelaa useita pelaajia, joilla on taustaa FC Hongasta. Yksi heistä on Moshtagh Yaghoubi, joka on ollut muutamasta viime ottelusta sivussa pikku loukkaantumisen vuoksi.

Kiva palata Tapiolaan lauantaina. Sieltä kaikki itselläni lähti aikoinaan. Viime vuonna olin siellä HJK:n kanssa pelaamassa ja se oli ensimmäinen kerta, kun pelasin siellä Honkaa vastaan. Siten tämä on nyt toinen kerta, kun palaan Tapiolaan. Sinne on kiva palata. Sieltä on paljon hyviä muistoja ja olin siellä joka päivä kolmen vuoden aikana, joskus kaksikin kertaa päivässä. Se oli joskus minun toinen kotini, muistelee Moshtagh Yaghoubi.

Sekin on erittäin mukavaa, että olen päässyt taas joukkueen mukaan harjoittelemaan tauon aikana. Aluksi olin vähemmän joukkueen mukana, mutta tällä viikolla olen ollut jo ihan kokonaan. Ja se on todellakin mukavaa. Olin Tiituksen (Lehtinen, SJK:n fysio) kanssa kolme viikkoa tuolla salilla puurtamassa ja se oli aika paha. Ei ole kyllä minun paikkani se, naurahtaa Yaghoubi.

Mutta todella kiva olla nyt takaisin ja minulla on muutenkin todella hyvä fiilis nyt lähteä Honkaa vastaan pelaamaan. Tässä on ollut nyt itsellä useampi viikko peleistä taukoa, joten hyvillä mielin lähdetään, jatkaa Yaghoubi.

Yaghoubi ei päässyt loukkaantumisen vuoksi kentälle, kun SJK kohtasi KPV:n vierasottelussa heinäkuussa. Ottelussa ratkesi Pohjanmaan PowerPark Liigan voitto ja SJK pääsi nostelemaan heti pelin jälkeen kentällä pokaalia. Mosa nappasi pokaalin vielä itselleen sen jälkeen ja kävi juhlimassa paikalle matkanneiden kannattajien luona muiden jo poistuttua kentältä.

Olin siellä mukana henkisesti tsemppaamassa pelaajia katsomosta käsin ja oli tosi kiva käydä vielä juhlimassa kannattajien kanssa. En uskaltanut pelaajien kanssa tulla kentälle siviilit päällä, niin ajattelin käydä vielä lopussa moikkaamassa kannattajia. Se oli kyllä todella hauskaa, kertoo Yaghoubi vielä lopuksi.

Myös Espooseen lähtee SJK-kannattajia omin kyydein paikalle ja pääkaupunkiseudulla myös asuu SJK-väkeä. Kaikki paikalle tulevat voivat sijoittua yhdessä Tapiolan Urheilupuiston vieraspäätyyn. Siellä on omat palvelut anniskeluineen ja ennakkoliput saa sinne edullisesti tästä linkistä. Oma sisäänkäynti kannattajapäätyyn on suoraan katsomon takana. Vuorokauden vaihtuessa lauantaiksi, myös tuon linkin lippujen hinta nousee porttihintoihin. Kannattaa siis hommata liput ajoissa.

FC Honka – SJK lauantaina klo 17.00. Peli näkyy suorana ja ilmaiseksi OmaSp Stadionin Vierasmatsi Live -tapahtumassa sekä kotikoneilta Ruutu-palvelusta.


FC Honka jahtaa kärkipaikkaa

Vesa Vasaran valmentama FC Honka on parhaillaan Veikkausliigan taulukossa kolmantena, vain kolmen pisteen päässä sarjaa johtavasta FC Interistä. Väliin mahtuu vielä Ilves, joka sekin on kolmen pisteen päässä. SJK on kuudentena, ja voitolla SJK voisi nousta pisteen päähän Hongasta. Runkosarjaa on jäljellä viisi ottelua.

Viimeisimpien tietojen mukaan Honka onkin vahvistamassa rivejään vielä ennen siirtoikkunan sulkeutumista paluumuuttajalla, kun lehdet kertovat hyökkääjä Macoumba Kandjin tehneen sopimuksen Hongan kanssa. Tätä kirjoitettaessa asialle ei ole vielä tullut virallista vahvistusta, mutta mies on jo nähty viime viikolla pääkaupunkiseudulla. Siirtoikkuna menee kiinni perjantaina. Kandji pelasi kaudella 2018 Hongan paidassa hienon kauden, tehden 16 maalia. Hän siirtyi kuitenkin viime talvena Iranin pääsarjaan Sanat Naftin riveihin, missä peliaika jäi vähiin, vain kuuteen otteluun. Silti siinäkin ajassa hän teki kaksi maalia. Viimeisen pelinsä hän pelasi siellä huhtikuun puolessa välissä.

Tulivoimaa Hongalla riittää ja maalipörssin kärkinimiin kuuluva espanjalainen Borjas Martin on tehnyt 11 maalia pelaamissaan 18 ottelussa. Sillä maalimäärällä hän on Veikkausliigan maalipörssissä Ilveksen Lauri Ala-Myllymäen kanssa jaetulla toisella sijalla. Maalipörssiä johtaa Interin Filip Valencic 14 maalillaan. Toinen vaarallinen pelaaja Hongan hyökkäyspäässä on laitapelaaja Juha Hakola, joka on Veikkausliigan syöttöpörssissä toisena viidellä syötöllään ja sen lisäksi tämä vaparispesialisti on tehnyt myös neljä maalia.

Hongan takalinjoilla on SJK:lle tuttu pelaaja Henri Aalto. SJK:ssa Suomen mestaruuden ja Suomen cupin voittanut Aalto kävi välillä Saksassa VfB Oldenburgin riveissä ja palasi kesken viime kauden kasvattajaseuransa Hongan riveihin. Hongan taustajoukkoihin kuuluu myös Jussi Vasara, joka hänkin oli voittamassa Suomen mestaruutta ja Suomen cupia SJK:ssa. Jussi Vasara laittoi kauden 2016 jälkeen pelikengät naulaan ja siirtyi valmennushommiin. Hän liittyi täksi kaudeksi FC Hongan U17-joukkueen valmentajiin, oltuaan aiemmin mukana Espoon Palloseuran toiminnassa.

Vaikka Hongan sarjasijoitus onkin tällä hetkellä hyvä, ei aivan täysin ongelmitta ole viime ottelut sujuneet. Heinäkuussa Honka hävisi kaikki kolme kärkikamppailua. Ensin kotona KuPS:lle 1–2, sitten Interille veiraissa 3–1 ja taas kotona Ilvekselle 1–2-luvuin. Kotona kaatui HIFK 3–0 ja viimeisimmässä ottelussa Vaasassa VPS 2–3. Siinä ottelussa Honka oli ensin häviöllä 1–0, kunnes Borjas Martinin hattutempu toi pisteet Espooseen. Pelikieltoja ei Hongalla ole, sivussa oli viime ottelusta keskikentän johtaja Duarte Tammilehto.

Uusi hankinta Beglarishvili käytettävissä

SJK saa takaisin riveihinsä loukkaantuneena olleen Moshtagh Yaghoubin ja uutena mukaan liittyneen Zakaria Beglarishvilin. Beglarishvili tosin liittyi harjoituksiin vasta torstaina, joten vielä ei ole varmaa, että onko hän heti pelissä mukana. Voit lukea Beglarishvilistä lisää tästä linkistä.

Varmuudella sivussa ovat Boris Kadio, Jarkko Hurme ja Billy Ions, joista ainakin Hurme lähenee jo hyvää vauhtia pelikuntoa. Muutamalla pelaajalla on myös pikkuvammoja, jotka ovat haitanneet harjoittelua tällä viikolla, mutta heidän kohdalla katsotaan tilannetta lähemmin vielä viimeistelyharjoituksissa ennen peliä.

SJK voi nostaa tarvittaessa vielä pelaajia SJK Akatemiasta mukaan tai siirtää pelaajia heidän mukaansa, vaikka Veikkausliigan siirtoikkuna meneekin umpeen perjantaina. Omien joukkueiden välillä saa olla liikennettä vielä koko elokuun ajan ja junioripelaajia ei senkään jälkeen rajoitukset koske. Suurin osa SJK Akatemiassa pelaavista pelaajista on vielä juniori-ikäisiä.

Lauantain jälkeen SJK pelaa seuraavaksi kahdesti putkeen kotikentällä. Ensi viikon torstaina 15.8. OmaSp Stadionille saapuu IFK Mariehamn ja siitä seuraavana maanantaina 19.8. SJK isännöi RoPS:aa. Otteluiden ennakkoliput ovat myynnissä SJK:n verkkokaupassa sekä arkisin klo 9-16 SJK Shopissa.