123 456 7890

Seinäjoen Jalkapalloseuran molemmat miesten joukkueet matkustavat lauantaina itäiseen Helsinkiin, edustusjoukkue Vuosaareen ja Reservit Kontulaan. SJK kohtaa omassa taistossaan samoista sijoista kamppailevan FC Viikingit ja Ressut astelee Regions’ Cupin välierässä FC Kontua vastaan. Ottelut pelataan samalla kellonlyömällä, joten molemmat joukkueet pääsevät matkustamaan samalla bussilla edestakaisin.

SJK:n valmennuksesta tässä pelissä vastaa edelleen junnujen valmennuspäällikkö Jamie Shore, joka toimii tehtävässä väliaikaisesti ja häntä konsultoi Keith Armstrong. SJK on kuumeisesti kartoittanut uutta päävalmentajaa ja neuvotteluja on tiettävästi käyty lähes parinkymmenen ehdokkaan kanssa. Näissä neuvotteluissa seuran konsulttina on toiminut myös Armstrong. Uusi valmentaja on tarkoitus saada rinkiin mukaan vielä kuluvan kauden aikana.

Tässä pelissä panokset tulevat olemaan kovat, sillä vaikka RoPS käytännössä onkin jo sarjan voittanut, on kakkospaikka edelleen potentiaalisesti hyvin arvokas kauden lopussa. Tällä hetkellä SJK on sijalla neljä, kolme pistettä Viikinkien takana ja neljä pistettä toisena olevasta PK-35 Vantaasta.

Viikingit yllättäjänä?

Vaikka asiantuntijapiirit ennen kautta sijoittivatkin FC Viikingit sarjan paremmalle puoliskolle on joukkueen nousu taisteluun kakkossijasta tullut pienoisena yllätyksenä monelle. Tämä johtuu tietenkin Viikinkien heikosti sujuneesta alkukaudesta, jolloin joukkue hävisi useamman ottelun putkeen. Sen jälkeen tappioita onkin tullut enää vain satunnaisesti ja tasapelejä punapaidat eivät ole pelanneet koko kaudella kuin kahdesti.

Joukkue on täynnä nuoria lupauksia, eturivissä ainakin maalitykki Ville Salmikivi ja tällä kaudella todellisen läpimurtonsa tehnyt Jesse Ahonen. Myös 25-vuotiaan Eero Peltosen nimi on piirtynyt useammankin lajin parissa puuhaavan papereihin. Viikinkien ikäkeskiarvo on sarjan nuorin ja päävalmentaja Ilkka Jäntti onkin osoittautunut erinomaiseksi pelaajakehittäjäksi samalla hitsaten nipun tulevaisuuden pelimiehiä tehokkaasti toimivaksi joukkueeksi.

Viidessä viime ottelussa keskikesän huuma on kuitenkin Vuosaaressa laantunut ja voitto on irronnut ainoastaan kriisijoukkue Oulun Palloseurasta. Paikalliskamppailu viime viikonloppuna päättyi PK-35 Vantaan murskavoittoon ja samalla sarjasijoituksen tippumiseen kolmanneksi.

SJK:ta vastaan Viikingit joutuu lähtemään ilman keskikentän pohjan Carlos Gonzalesia ja hyökkäävämmässä roolissa pelaavaa Ahosta, sillä molempien varoitustili täyttyi viime lauantaina. Kauden aiemmissa kohtaamisissa pisteet ovat menneet molemmilla kerroilla Kerholle, yhteismaalein 5-1. Edellinen kohtaaminen Vuosaaren Heteniityllä päättyi vierailijoille lukemin 0-2. Toivottavasti SJK jatkaa tällä linjalla ensi viikonloppunakin.

Penninkankaan kausi ohi

SJK:n nuori hyökkääjä Teemu Penninkangas joutuu jättämään kauden kesken. Vamma joka on kiusannut pelaajaa koko alkukauden uusiutui ja huili kestää sen verran pitkään, että on parempi antaa miehen toipua rauhassa täyteen iskuun ensi kautta ajatellen.

Penninkankaan lisäksi pitkäaikaisloukkaantuneena on myös Tiitus Lehtinen. Uutena miehenä vahvuuteen tulleen Tommi Haanpään tilannetta katsotaan vielä torstain ja perjantain treeneissä ennen lopullista päätöstä. Tuomas Karjanlahden laina jatkuu edelleen Närpiön Kraftin maalitolppien välissä.

Pelikieltoja ei Kerholla tällä hetkellä ole ja treeniringissä on ollut viime päivinä mukana myös useita nuoria lupauksia. Jesse Jääskeläinen, Jesse Sarajärvi ja Aleksi Ahde ovat kaikki osallistuneet harjoituksiin täysipainoisesti. Osa pelaajista on mukana torstaina SJK Reservien vierasmatsissa Korsholmassa ja taas lauantaina Ressujen mukana on ne pelaajat, jotka eivät ole vielä Ykkösessä pelanneet ja ovat siten pelikelpoisia Regions’ Cupissa.

Näin ollen lauantain kokoonpanoa pääsevät Jamie Shore ja Keith Armstrong valitsemaan seuraavasta ryhmästä: Luis Fernando, Tomas Karike, Pat Phelan, Matti Lähitie, Richie Dorman, Janne Hosio, Mikko Väänänen, Timo Rauhala, Mikko Ylihärsilä, Ville Ylinen, Jyri Hietaharju, Chris Cleaver, Christian Sund, Justin Moose, Patrik Lomski, Aki Sipilä, Kim Palosaari, Jesse Sarajärvi, Jesse Jääskeläinen, Aleksi Ahde, Kalle Taimi, Toni Lehtinen ja Daniel Caumo.

FC Viikingit – SJK lauantaina 25.8. klo 17.00 Heteniityn kentällä Vuosaaressa. Ottelua seuraa livenä jälleen Kloppien Twitter.