123 456 7890

Suomen Cupin puolivälierä SJK – FC Inter, pelataan lauantaina 18.3. klo 16:00 alkaen Seinäjoen OmaSp Stadionila. Samalla se on SJK:n ensimmäinen ulkona pelattava ottelu tänä vuonna Suomessa. Ottelun voittaja etenee Suomen Cupin välieriin eli neljän parhaan joukkoon. Mikäli tilanne on varsinaisen peliajan jälkeen tasan, pelataan 2 x 15 minuutin jatko-ottelulla ja tarvittaessa rangaistuspotkukilpailu.

SJK on Suomen Cupin hallitseva mestari ja FC Inter on vahvistunut todella kovasti tälle kaudelle. Molemmat joukkueet haluavat ehdottomasti jatkopaikan ja ovat valmiita pistämään kaiken likoon voittoa tavoiteltaessa. Tiedossa on siten laadukas ja kiihkeä jalkapallo-ottelu Suomen parhaissa olosuhteissa, täydessä pelikunnossa olevalla OmaSp Stadionilla. Lauantaiksi on luvattu myös kaunista auringonpaistetta, joten olosuhteet ovat ottelulle täydelliset.

Tämä on Suomen Cupin ottelu ja se on molemmille joukkueille tärkeä, koska voitolla alkaa olemaan jo todella lähellä finaalipaikka ja sitä kautta lyhyempi reitti tehdä kaudesta hyvä. Vielä kun finaali tullaan pelaamaan täällä Seinäjoella, niin itse haluaisin kokea Suomen Cupin voiton nimenomaan täällä, sanoo SJK:n kapteenistoon kuuluva keskikenttäpelaaja Mehmet Hetemaj.

Interin edellinen vierailu Seinäjoella oli melko kuuma, ottelussa nähtiin ulosajo ja muutenkin kovia otteita ja tunteenpurkauksia. Hetemaj itse oli osallisena useammassakin tilanteessa.

Heillä on valmentajana Shefki Kuqi, joka saa kyllä taatusti pelaajat syttymään sataprosenttisesti. Meidän pitää pystyä vastaamaan siihen ja olla parempi taktisesti sekä teknisesti, jotta saadaan ottelusta voitto. Hänen joukkuettaan vastaan on aina kiva pelata, sillä silloin pelataan ainakin tunteella, kuten pitääkin. Sydän jätetään sinne kentälle, kertoo Hetemaj.

Itse tunnen Shefkin todella hyvin, olemme hyviä ystäviä. Mutta kentällä annan kaikkeni häntä vastaan ja hän pyrkii tekemään kaiken minua sekä meitä vastaan. Se kuuluu tähän urheiluun. Ottelun jälkeen lyödään taas kättä päälle ja ollaan ystäviä. Sen kuuluu mennä niin ja mielestäni se on lajin hienous, Hetemaj jatkaa.

Hetemaj kehui viime kaudella OmaSp Stadionin tunnelmaa, ja sanoi, että ajoittain katsomon meteli nousi kansainväliselle tasolle, eikä kentällä välillä kuullut, mitä pelikaveri yritti huutaa.

Tuntuu todella hyvältä päästä OmaSp Stadionille. Aurinko paistaa, lumet alkavat sulaa ja nyt näkyy jopa vihreääkin. Oli kiva päästä ensimmäisiin treeneihin stadionille, isolle kentälle, hyvälle ja tasaiselle pinnalle. Otteluissa meteli on siellä ollut aina mahtava ja samoin koko ilmapiiri. On kiva pelata siellä ja odotan lauantaita kyllä todella innolla. Ei kyllä mitään muita pelejä odota niin innolla kuin näitä kotipelejä tällä uudella stadikalla. Haluamme myös jatkaa sitä hyvää putkea, mikä meillä on siellä, eli vain yksi häviö.

Se on siellä myös hienoa, miten muut lähtee Kloppien mukaan kannustukseen. Eli se auttaa, kun on tällainen tila ja Klopit johtaa siellä maalin takana hommaa. Se on meille tärkeää ja varsinkin siihen päätyyn on kiva hyökätä, sanoo Hetemaj vielä lopuksi.

Hetemaj’n kanssa samoilla linjoilla on SJK:n andorralaispuolustaja Marc Vales.

On mahtava fiilis päästä taas OmaSp Stadionile. Uskon, että se on meille myös parempi, että pääsemme sinne. Siellä tunnelma on hyvä, syötöt ovat nopeampia ja tarkempia ja olemme pärjänneet siellä aina hyvin, Vales sanoo.

Stadionille tulee oletettavasti myös paljon yleisöä ja se on ehdottomasti hyvä asia. Wallsportissakin on ollut hyvä tunnelma ja ihmisiä, mutta OmaSp Stadionilla kaikki tuntuu enemmän oikealta. Ihmisiä on paljon, meteliä on paljon ja peli kulkee siellä paremmin, päättää Vales.

Poikkeuksellisesti ottelutapahtumassa on käytössä ainoastaan pääkatsomo ja istumapaikkaa ei ole siten erikseen varattavissa. Lisäksi SJK-kannattajille avataan Kannattajapäädyn seisomakatsomo, mutta päädyssä ei ole palveluita käytettävissä. Pääkatsomoon ja seisomakatsomoon mahtuu yhteensä reilut 2500 ihmistä.

Kausi- ja seurakortilla pääsee ottelutapahtumaan, mutta kausikortille varattu paikka ei ole tässä ottelussa käytettävissä. Stadionin osakkeenomistajien paikat ottelutapahtumassa on kuitenkin varattu. Kaikki palvelut löytyvät OmaSp Stadionin toisen kerroksen Carlsberg Sports Barista, sekä kolmannen kerroksen Atria Loungesta. Palvelut ja portit aukeavat klo 14:30.

Suomen Cupin puolivälierä, SJK vs. FC Inter lauantaina 18.3. klo 16:00 OmaSp Stadionilla. Tervetuloa.

Ottelu näkyy lisäksi suorana ISTV:n maksullisesta palvelusta.

Shefki Kuqin vahvistunut FC Inter

Kesken viime kauden FC Interin päävalmentajaksi siirtynyt Shefki Kuqi pääsee aloittamaan nyt ensimmäisen kautensa alusta alkaen Interin peräsimessä. Joukkue ja taustat kokivatkin kovan myllerryksen talven aikana ja joka osa-aluetta on vahvistettu viime kaudesta.

Viime kaudella Kuqilla olikin kova työ pitää Inter sarjassa ja Veikkausliigapaikka varmistui vasta karsintaotteluissa paikallisvastustaja TPS:aa vastaan. Inter voitti kaksiosaiset karsinnat yhteistuloksella 2-0 ja piti paikkansa liigassa.

Talvella alkoi uudistus ja ensimäisenä mukaan liittyi uusia taustavoimia, kun entinen Swindon Townin apuvalmentaja, italialainen Fabrizio Piccareta kiinnitettiin Kuqin valmennusryhmään. Piccareta on valmentanut lisäksi Sunderlandissa, sekä nuorten joukkueissa Inter Milanissa ja Sampdoriassa. Joukkueen fysiikkapuoli sai myös kivikovan ammattilaisen, kun entinen NBA-seura LA Lakersin fysiikkavalmentaja Marko Yrjövuori liittyi valmennusryhmään muutettuaan takaisin Suomeen.

Pelaajapuolella kovimmilla meriiteillä uusista pelaajista on puolustaja Julian Faubert, jonka joukkuelistalta löytyy maailman suurin seurajoukkue Real Madrid, sekä Lontoon West Ham. Faubert on pelannut myös Ranskan A-maajoukkueessa, joten voidaan puhua yhdestä Suomen kenttien meriiteiltään kovimmasta pelimiehestä. Joukkueen hyökkäys puolestaan vahvistui Suomen maajoukkueen ja FC Interin entisellä maalitykillä, kun Timo Furuholm tekee paluun viiden Saksassa vietetyn vuoden jälkeen. Puolustusta vahvistettiin myös brasilialaisella Alan Henriquella ja maalivahtipuolelle teki paluun SJK:ssa vielä viime kaudella pelannut Jere Koponen. Koponen on Interin kasvatti.

Tänä talvena Inter on toistaiseksi pelannut otteluita pääosin kotikentällä ja vain kahdesti se on käynyt pelaamassa Turun ulkopuolella. Legirus Inter kaatui Vantaalla 0-1-numeroin ja IFK Mariehamn oli 1-0-tuloksella parempi Ahvenanmaalla. Turussa pelatuissa neljässä ottelussa, Inter on voittanut TPS:aa lukuunottamatta kaikki, eikä se ole myöskään päästänyt maaleja muille kuin TPS:lle. Inter – TPS Suomen Cupin ottelu päättyi 2-2-lukemiin.

SJK:lla mukana uusia pelaajia

Lauantaina SJK esittelee kotiyleisölleen uusia pelaajia, kun juuri pelaajasopimukset tehneet Dani Hatakka, Diego Bardanca ja Facundo Guichón ovat päävalmentaja Sixten Boströmin käytettävissä kokoonpanoa valittaessa.

SJK:n terveystilanne on myös melko hyvä ja sivussa on pitkäaikaisloukkaantuneen Matej Hradeckyn lisäksi ainoastaan Jarkko Hurme, jonka toipuminen talven operaatiosta otti hieman takapakkia ja pelikentille pääsyyn menee vielä viikko tai pari. Hurme on kuitenkin harjoitellut normaalisti joukkueen mukana, mutta pelissä hän ei vielä voi olla mukana. Myös SJK:n nuori keskikenttäpelaaja Ville Tikkanen sai kolhun jalkaansa harjoituksissa ja hän ei ole siten käytettävissä viikonlopun otteluissa. Tikkanen valittiin juuri mukaan Suomen U18-maajoukkueeseen, jonka olisi pitänyt lähteä matkaan tulevana viikonloppuna. Loukkaantumisen johdosta Tikkasen reissu jää kuitenkin harmillisesti väliin.

SJK Akatemia pelaa tulevana viikonloppuna myös omia pelejään, kun ensin perjantaina Akatemia kohtaa Wallsport Areenalla harjoitusottelussa JBK:n klo 18:45 ja lauantaina SJK Akatemian U20-joukkue kohtaa ennen edustuksen Suomen Cupin ottelua Wallsportissa ASM-karsinnassa TPV:n. Tuo ottelu alkaa klo 14.00 ja se päättyy ennen Suomen Cupin ottelun avauspotkua.

Lauantaina OmaSp Stadionin sisäänkäyntiportit ovat auki normaalisti molemmissa pääkatsomon päädyissä. Palvelut on ainoastaan lämpimissä sisätiloissa, Carlsberg Sports Barissa tai Atria Loungessa. Parkkitilaa löytyy ainoastaan jääurheilukeskuksen parkkipaikoilta. OmaSp Stadionin Tapahtumatorille ei saa pysäköidä.

Tapahtumassa on käytössä OmaSp Stadionin Pääkatsomo, sekä Kannattajapäädyn seisomakatsomo. Kausikorteilla pääsee sisään normaalisti, mutta omat varatut paikat eivät ole tässä ottelussa poikkeuksellisesti voimassa. Ainoastaan osakkeidenomistajien paikkavaraukset mustilla penkeillä on käytössä.

Ovet ja palvelut aukeavat klo 14:30 ja ottelun jälkeen Carlsberg Sports Barissa juhlat jatkuvat tarvittaessa pitkään. Luvassa on myös pelaajahaastattelut ottelun jälkeen. SJK – FC Inter potkaistaan käyntiin klo 16:00.

Ottelun yksittäisliput ovat myynnissä SJK:n verkkokaupassa, tästä linkistä.

Lippujen hinnat:

Normaali / Alennusryhmä*
Verkkokauppa 15€ / 13€*
SJK Shop 17€ / 15€*
Portilta 20€ / 17€*

*Alennusryhmä = eläkeläiset, opiskelijat, 4-16 -vuotiaat, työttömät, varusmiehet.

Alle 4-vuotiaat syliin ilmaiseksi

Pääsylippu/pääsyliput toimitetaan sähköpostitse maksun jälkeen.
Jos sinulla on kysyttävää lippujen toimitukseen liittyen ota yhteyttä info@seamchip.fi

ISTV televisioi ottelun suorana, maksullisen verkkopalvelun kautta. Pääset ISTV:n tilaukseen tästä linkistä.