123 456 7890

SJK matkustaa lauantaiksi Turkuun, jossa se kohtaa FC Interin klo 19:00 Veritas Stadionilla. Ottelua seurataan Seinäjoella suorana ja ilmaiseksi OmaSp Stadionin Kisakatsomossa Carlsberg Sports Barissa. Ovet aukeavat siellä klo 18:00. Peliin lähtee myös SJK:n kannattajaryhmä Kloppien järjestämä bussikuljetus, josta voit lukea lisää tämän otteluennakon loppuosasta. Liput SJK-kannattajien katsomonosaan Turussa, voi ostaa tästä linkistä. Kaikki SJK-väki sijoittuu Turussa Veritas Stadionin Olympiakatsomon J-lohkoon.

SJK matkustaa turkuun kolmen ottelun tappiottomassa putkessa ja kahden ottelun voittoputkessa. Viime aikojen vastustajat ovat olleet myös sarjan kovimmasta päästä, kun SJK on niissä kohdannut sarjakakkosen, kolmosen ja nelosen. Nyt vastaan tuleva FC Inter on juuri SJK:n yläpuolella, vain pisteen päässä. Siten voitolla SJK nousisi pykälän myös sarjataulukossa.

Kun katsoo Interin pelaajalistaa, niin osa heistä on pelannut yhdessä siellä jo useita vuosia. Osa on toisilleen hyvin tuttuja jo kymmenenkin vuoden takaa, kuten Furuholm, Ojala, Moisander ja Nyman. Nämä ovat monet pelaajia, jotka tulevat kaikille heti mieleen, kun sanoo nimen Inter. He kuuluvat sinne. Siten voikin sanoa, että Inter on erittäin kokenut joukkue. Mutta heidän lisäkseen siellä on muutama nuori pelaaja, kuten Källman, Kuningas ja Ademi, jotka ovat näyttäneet olevansa varsin lupaavia, kuvailee SJK:n päävalmentaja Alexei Eremenko lauantain vastustajaa.

Joskus kuitenkin käy niin, ettei pelit jostain syystä mene kuten haluaa. Ja nyt he ovat päätyneet siellä valmentajan vaihtoon. Uutena valmentajana aloitti John Allen, joka on minun hyvä ystäväni. He ovat tämän myötä muuttaneet pelitapaansa jonkin verran. Me lähdemme omasta pelistämme, mutta otamme myös selvää, miten he pelaavat. Me olemme nyt pääsemässä hyvään formiin ja olemme saaneet itseluottamuksemme takaisin. Olemme löytämässä oikean tavan pelata, mikä on sopiva meille ja sopiva näille pelaajille, keitä meillä täällä on. Pelaajat tuntuvat nauttivan pelaamisesta juuri nyt. Ja mikä kaikkein tärkeintä, olemme saaneet nyt tuloksia, kertoo Eremenko.

Mielestäni meidän ei tarvitse muuttaa nyt paljon mitään. Tottakai teemme joitain muutoksia ja vaihdamme varmasti myös joitain pelaajia, ihan jo loukkaantumistenkin vuoksi. Joitain pieniä parannuksia viilaamme vielä ennen ottelua. Mutta kaikki pelaajat ovat tällä hetkellä hyvässä kunnossa, ja erityisesti tunnelma joukkueessa on juuri nyt hyvä. Joten uskon, että voimme ottaa kolme pistettä jälleen. Ne olisikin myös tärkeät pisteet, sillä Interillä on yksi piste enemmän kuin meillä ja jos haluamme alkaa nousemaan sarjataulukossa ylemmäs, on tämä lauantain ottelu ehdottoman tärkeä voittaa ja ottaa kolme pistettä, Eremenko päättää.

Edellisessä ottelussa SJK:n maalit iski komeilla laukauksilla Anders Bååth ja Johannes Laaksonen. Laaksonen onkin tällä hetkellä SJK:n paras maalintekijä yhdessä Aristote Mboman kanssa, kun molemmilla on kasassa neljä maalia. Laaksonen on ollut Eremenkon alaisuudessa kuin uusi pelaaja ja kaikki onnistumiset ovat tulleet hänen alaisuudessa pelatuissa 10 pelissä.

Minulla on nyt tietyllä tapaa vapaampi rooli ja se sopii minulle. Tietenkin minun täytyy puolustustyöt tehdä samalla tavalla kuin muutkin, mutta hyökätessä on vapaampi rooli. Onnistumiset siinä tuo sitten itseluottamusta enemmän. Pääsee haastamaan ja käyttämään omia vahvuuksia, kuten laukausta, joten se on ehkä se suurin syy miksi pelit on kulkenut. Samoin joukkueena olemme nyt tietysti pelanneet hyvin, niin kaikki yksilötkin nousee sieltä silloin esiin, arvioi SJK:n keskikenttäpelaaja Johnny Laaksonen.

Mukava mennä Turkuun. Siellä on älyttömän hyvä nurtsikenttä ja nyt kun olemme Prunttimäessä treenanneet, niin on se hyvällä nurmella kyllä kiva pelata. Inter on meidän yläpuolella, niin lähdetään voittamaan ottelua ja mennään niiden ohi, sanoo Laaksonen.

Siellä on myös vanhoja tuttuja ja kiva päästä pelaamaan Jere Koposta ja Teemu Penninkangasta vastaan. Penninkankaalla on ne sen klassiset susikädet käytössä, joten hän on aika inhottava äijä pelata vastaan. Mutta ei siinä mitään, pannaan pallo liikkeelle, niin ei sekään sieltä minnekään pääse, nauraa Laaksonen lopuksi vanhojen joukkuekavereiden kohtaamista.

Lauantaina klo 19:00 FC Inter – SJK Turun Veritas Stadionilla. Lähde mukaan bussireissuun, Kisakatsomoon tai katso ottelu kotikoneelta ISTV:n ja Ruutu+:n maksullisista palveluista.

FC Inter John Allenin komennossa

FC Inter on SJK:n ja PS Kemin ohella Veikkausliigassa kolmas joukkue, joka päätyi valmentajan vaihtoon kuluvalla kaudella. Italialainen Fabrizio Piccareta nousi Interin päävalmentajaksi kesken viime kauden ja aloitti tämän kauden päävalmentajana. Hän irtisanoutui kesäkuussa, epäonnistuttuaan nostamaan Interin takaisin kärkijoukkueeksi. Uutisoinnissa irtsisanoutumisen syyksi sanottiin henkilökohtaiset syyt.

Joka tapauksessa Interin valmennusvastuun otti hänen kakkosvalmentajanaan toiminut John Allen, joka on ennestään tuttu mies muun muassa RoPS:n, FC Jazzin ja TPS:n peräsimestä. Walesilainen, mutta Englannin Chesterissä SJK:n Richie Dormanin tapaan syntynyt Allen, on entinen pelaaja, joka teki jo pelaajana Suomessa mittavan uran. Ensimmäisen kerran hän pelasi Suomessa jo vuonna 1985 Äänekosken Huimassa. Parhaiten hänet muistetaan peliuraltaan Mikkelin Palloilijoiden ja RoPS:n keskikentältä. Hän oli myös taustalla SJK:n ja FC Jazzin kumppanuussopimuksessa kausilla 2015 ja 2016, jolloin hän oli FC Jazzin päävalmentaja. Muutama SJK:n nuori pelaaja pelasi tuolloin hänen alaisuudessaan.

Yksi kumppanuussopimuksen kautta uralle nosteen saanut pelaaja oli Teemu Penninkangas, joka on Alavuden APV:n ja SJK:n kasvatti. Hän pelaa nyt Allenin alaisuudessa FC Interissä ja tulee lauantaina pelaamaan SJK:ta vastaan. Toinen vanha tuttavuus on maalivahti Jere Koponen, joka edusti SJK:ta kausilla 2015 ja 2016, ja palasi tammikuussa 2017 kasvattajaseuraansa Interiin. FC Interin riveistä löytyy myös puolustaja Tero Mäntylä, joka on syntynyt ja saanut jalkapallokasvatuksensa Seinäjoella. Mäntylä oli mukana, kun SJK perustettiin ja hän ehti pelata harjoitusottelussa SJK:n paidassa, ennen lähtöään Englannin Portsmouthiin. Sieltä hän palasi kuitenkin takaisin Suomeen ja tuolloin juuri FC Interin paitaan. Mäntylä kävi välillä uudelleen ulkomailla ja palasi takaisin Interiin kesken viime kauden.

Näistä kolmesta vanhasta tutusta, Teemu Penninkangas on ollut tärkein palanen nykyisen FC Interin rosterissa. Laitapuolustajana tai topparina pelaava Penninkangas, on pelannut noin neljää ottelua vaille täydet minuutit ja kaikkiaan 15 ottelussa Interin puolustuksessa. Maaleja ei ole syntynyt, mutta tilillä on yksi syöttö ja kokonaisuutena esitykset ovat olleet hyviä. 194-senttinen Penninkangas siirtyi täksi kaudeksi Interiin Ilveksen paidasta. SJK:ssa hän pelasi viimeksi kaudella 2016 ja oli silloin mukana voittamassa Suomen Cupia. FC Inter voitti Suomen Cupin tänä vuonna, kun se pelattiin jo aiemmin keväällä. Siten Penninkangas nappasi jo toisen cup-voittonsa.

Suomen Cupin voitto takaa FC Interille europaikan ensi kaudelle, joten niiltä osin tämän kauden yksi tärkeistä tavoitteista on seurana jo saavutettu. Joukkue lähti kauteen kovin odotuksin ja tarkoitus oli haastaa kärkijoukkeet mestaruustaistossa. SJK:n tapaan tämäkin kausi meni viime kauden mukaisesti ja cup-voittoa lukuunottamatta kausi on ollut tähän asti vaikea. Viime kaudella valmentaja vaihtui kertaalleen, sitä edellisellä parikin kertaa. Tällä kaudella Piccaretan jälkeen valmennusvastuun ottanut John Allen on ainakin toistaiseksi virassaan, eikä alku ole sujunut hänelläkään hyvin. Edellisen ottelunsa Inter kuitenkin voitti, kun se kaatoi FC Lahden vierasottelussa 2-1-luvuin. Voittomaalin iski rangaistuspotkusta Abdoulie Mansally. Mansally teki myös Interin ensimmäisen maalin.

FC Interin kauden paras maalintekijä on kokenut Timo Furuholm. Kapteeni-Furuholm on iskenyt 7 maalia. Toisena tulee nuori Benjamin Källman, joka on tehnyt 5 maalia. Joukkueella ei ole pelikieltoja ja ennakkotietojen mukaan ainoastaan maalivahti Henrik Moisander on sivussa loukkaantumisen vuoksi.

Jere Koponen SJK-paidassa. Kuva Juha Tamminen.

SJK harjoitellut Prunttimäessä

Koska peli pelataan lauantaina Veritas Stadionilla, jossa on luonnonurmi, on SJK harjoitellut edellisestä ottelusta lähtien Prunttimäen nurmikentillä. Mukana harjoituksissa on ollut jo pitkään loukkaantuneena ollut Marc Vales, mutta todennäköisesti hän ei ole vielä mukana kokoonpanossa. Samoin koko alkukauden missannut Obed Malolo on päässyt jo ensimmäistä kertaa juoksemaan. Malolon kohdalla kuitenkin menee vielä pitkään ennen kuin miestä nähdään kentällä asti. Dani Hatakka ei ole myöskään varmuudella mukana lauantaina. Edellisessä ottelussa loukkaantunut ja vaihtoon tullut Jesse Sarajärvi on sivussa alaraajavamman vuoksi. SJK saakin tällä tietoa, Sarajärveä lukuunottamatta, saman kokoonpanon kuin aiemmissakin otteluissa ja voittoa lähdetään lauantaina jälleen hakemaan. Pelikieltoja ei joukkueella ole.

Anders Bååth teki edellisessä ottelussa ensimmäisen veikkausliigamaalinsa. Bååth teki pari maalia talven peleissä. Keskikentän pohjalla tai puolustuksessa viihtyvä ruotsalainen, liittyi SJK:n riveihin tälle kaudelle. Bååthin lisäksi onnistui Johannes Laaksonen, joka pelaa jo kuudetta kauttaan SJK:ssa. 27-vuotias KTP-kasvatti, on pelannut SJK:n paidassa jo 190 ottelua kaikki kilpailut mukaan laskien ja tehnyt niissä 16 maalia. Tämän kauden Veikkausliigassa viime ottelun maali oli neljäs ja sillä määrällä hän jakaa SJK:n sisäisen maalipörssin kärkisijaa Aristote Mboman kanssa. Kaksikon takana maalit onkin sitten jakautunut tasaisemmin ja yksi kahden maalin miehistä on Vahid Hambo.

Hambolle peli Interiä vastaan on siinä mielessä mielenkiintoinen, että hän lähti aikoinaan Englantiin juuri Interistä heinäkuussa 2015. Interissä hän teki kaudella 2015 kuudessa Veikkausliigan ottelussa neljä maalia ja nousi kaikkien lehtien otsikoihin. Englantilainen Brighton nappasi hänet riveihinsä kesän siirtoikkunassa, mutta siellä todella ikävät kaksi loukkaantumista, oli lähellä jopa lopettaa nuoren miehen uran. Vasta 23 vuotta täyttänyt Hambo, liittyi SJK:n riveihin viime kaudella ja hän on nyt pelannut 26 ottelua. Se on eniten missään seurassa hänen urallaan. SJK:lle hän on tehnyt myös kuusi maalia. Turun Interin paidassa Hambo pelasi 13 ottelua ja teki yhtä monta maalia kaikissa kilpailuissa. Hambo haki pelituntumaa viikko sitten SJK:n U23 joukkueesta Kakkosessa ja siellä tuli kaksi täysosumaa Tampere Unitedia vastaan.

Klopit järjestää otteluun bussireissun

SJK:n kannattajaryhmä Klopit järjestää otteluun omatoimisesti bussikuljetuksen. Matkaan lähdetään klo 12:30 Seinäjoelta Matkahuollon pihasta ja siitä OmaSp Stadionin kautta kohti Turkua. Turussa bussi on hyvissä ajoin ennen ottelua. Paluu on samaa reittiä heti ottelun jälkeen. Arvioilta paluu on kuitenkin noin kahden aikaan yöllä. Lisätietoja matkasta voi tiedustella Kloppien ja SJK-kannattajien omista kanavista tai sähköpostitse SJK:n supporters liaison officerilta (SLO). Myös ilmoittautumiset voi tehdä SLO:lle tai Kloppien omilla kanavilla. Bussimatka on tarkoitettu vain 18 vuotta täyttäneille ja matka maksetaan erikseen bussissa.

Paikan päällä kaikki SJK-väki, myös omilla kyydeillä paikalle tulevat, sijoittuvat Veritas Stadionin Olympiakatsomon J-lohkoon, joka on Kupittaan parkkipaikan puoleisessa päädyssä. Sisäänkäynti sinne on katsomon takaa olevasta portista. Katsomon takana on anniskelualue ja muut palvelut vessoineen sekä myyntipisteineen. Lippu SJK-kannattajien katsomoon maksaa vain 10 euroa ja se ostetaan ennakkoon tästä linkistä (Huom. kannattaa avata linkki yksityisen selailun tilaan tai eri selaimella, koska muuten saattaa viedä tavallisten lippujen myynnin puolelle). SJK-kannattajien katsomoon on erittäin tervetulleita kaikki SJK-henkiset ihmiset. Katsomo on katettu. Ääneen kannattaminen on sallittua ja jopa suotavaa. Tervetuloa mukaan!