123 456 7890

Seinäjoen Jalkapallokerho kaatoi lauantaina Wallsport areenassa pelatussa harjoitusottelussa 5-3 luvuin AC Oulun, jolle se hävisi viikko sitten Tammiturnauksen finaalissa Pietarsaaressa. Jos silloinkin nähtiin Kerholta komea nousu taisteluun ottelun voitosta, oli tämän päiväinen maalijuhla vielä upeampi osoitus siitä että ottelu kestää 90 minuuttia. Tällä kertaa SJK kiri ensin rinnalle 0-3 tappioasemasta ja painoi vielä ohi. Muutenkin pelin taso oli parempi kuin viikon takaisessa.
Päivän sankarit Kerholta olivat Justin Moose ja Kim Palosaari, jotka molemmat iskivät kahdesti ja syöttivät lisäksi yhden mieheen. Kim Palosaari myös hommasi ottelussa rangaistuspotkun, jonka jälkitilanteesta Justin Moose iski pallon verkkoon.

SJK – AC Oulu 5-3 (0-2)
10 min 0-1 oma maali
14 min 0-2 Tommi Haanpää
52 min 0-3 Mika Nurmela
65 min 1-3 Justin Moose
74 min 2-3 Kim Palosaari
83 min 3-3 Kim Palosaari
86 min 4-3 Justin Moose
90 min 5-3 Gert Kams

Ottelun ensimmäinen puoliaika oli AC Oulun näytöstä ja valmentaja Rauno Ojasen opit ovat menneet selvästi joukkueen selkärankaan, sillä niin komeasti heidän pelinsä ajoittain pyörii. Kapellimestarina tässä kaikessa toimii Maajoukkuelegenda Mika Nurmela, joka edelleen olisi vahvistus joukkueelle kuin joukkueelle.

Ottelun ensimmäinen maali oli kuitenkin SJK:n uskomatonta epäonnea, kun Matti Lähitie palauttaa vaarattomassa tilanteessa pallon maata pitkin maalissa pelanneelle nuorelle Tuomas Karjanlahdelle. Karjanlahti ottaa pallon kevyesti haltuun maaliviivan tuntumassa ja jostain käsittämättömästä syystä siirtää pallon yli viivan omaan maaliin. Peliä pelattuna vasta 10 minuuttia.

Neljä minuuttia maalista, pääsee huippuottelun pelannut tuulennopea Aapo Heikkilä oikealta laidalta läpi ja keskittää kovan ja matalan vedon päätyrajan tuntumasta maalille. Karjanlahti epäröi vastaantulossa hiukan ja takatolpalle hiipinyt entinen SJK kasvatti Tommi Haanpää iskee pallon tyhjään maaliin. Tilanne jo 0-2 ensimmäisen vartin pelin jälkeen.

Koko ensimmäinen puolituntinen on täysin AC Oulun hallussa ja pallo pyörii mieheltä miehelle, SJK:n seuratessa lähes lamaantuneena perässä.

Puolentunnin jälkeen kuitenkin peli tasoittuu ja ACO :n syöttöpeli alkaa hieman yskähdellä. Daniel Caumo saakin pallon läpiajoon ja iskee maalinkin, mutta tuomarin lippu on ehtinyt nousta paitsion merkiksi.

34 minuutilla Caumo jatkaa suoraan ilmasta topparina pelanneen Richard Dormanin loistavan pystysyötön, mutta pallo menee muutaman metrin maalin yli.
Heti maalipotkun jälkeen SJK saa pallon ja oikealta Stanislav Goldberg murtautuu läpi oululaispuolustuksen. Keskitys maalille, mutta se menee hieman liian taakse eikä Caumo tai keskikentältä mukaan noussut Justin Moose saa sitä.

Ensimmäisen puoliajan paras SJK maalipaikka syntyy pari minuuttia ennen taukovihellystä, kun Jyri Hietaharju voittaa keskialueella Nurmelan kaksinkamppailussa, nostaa pallon Chris Cleaverille, joka jatkaa sen ilmasta yli vastaantulleen oululaismaalivahdin. Pallo ajautuu kuitenkin liian pieneen kulmaan maalin ohi ja Caumo tykittää pallon tolpan kautta sivuverkkoon.

Taukotulos 0-2 on AC Oululle kuitenkin ansaittu, vaikka molemmat maalit syntyikin hieman SJK:n avustuksella.

Molemmat joukkueet tekee tauolla muutaman vaihdon ja SJK:lta kentän jätti Daniel Caumo ja Stanislav Goldberg. Tilalle Kokkolalaiskaksikko Aki Sipilä ja Kim Palosaari.

Ottelu jatkuu huomattavasti kovempana fyysisesti ja molemmin puolien tulee repimistä sekä myöhästyneitä taklauksia. 50 minuutilla Nurmela jää kentän pintaan ja näyttää tuomarille saaneensa kyynerpäästä ohimoon. Tuomari ei kuitenkaan rikettä tilanteessa näe.

Vain kaksi minuuttia tästä ja Nurmela onnistuu nöyryyttämään SJK maalivahti Karjanlahtea toistamiseen vain viikon sisään, kun Karjanlahden avaus tulee suoraan Nurmelan lapikkaaseen. Kokenut kettu nostaa pallon välittömästi n. 20 metristä tsippauksella yli ja pallo SJK verkkoon. Tilanne 0-3.

Peli näyttää selvältä, mutta SJK ei luovuta. Peli on edelleen fyysistä molemmin puolin ja AC Oulu alkaa selvästi väsymään. Nurmela ottaa suunsoitosta myös keltaisen kortin 55 minuutilla.

Tunnin pelin jälkeen SJK alkaa vyöryttämään hyökkäyksiä jatkuvalla syötöllä kohti AC Oulu maalia ja saa jälleen pallon maaliinkin 62 minuutilla, kun Sipilä purjehtii koko kentän yksin läpi ja syöttää vapaassa paikassa olleen Palosaaren maalintekoon. Tuomarin lippu kuitenkin jälleen ylhäällä, vaikka Kerhon pelaajat tilannetta voimakkaasti protestoikin.

65 minuutilla hyvän pelin pelannut Kim Palosaari voittaa pallon ACO maalivahdilta ja siirtää sen mukaan nousseelle Mooselle, joka tällää pallon voimalla verkkoon. SJK:n nousu alkaa ja tilanne on 1-3.

Kymmenisen minuuttia kavennuksesta, Moose toimii syöttäjänä ja Palosaari pamauttaa pallon komeasti takakulmaan ja luvuiksi 2-3.

Hyvällä pelipäällä ollut Justin Moose on tehdä heti perään tasoituksen, kun Dorman laittaa jälleen mainion pystysyötön ja Moose on yksin läpi. Lippu kuitenkin jälleen ylhäällä.

83 minuutilla tasoitus viimein tulee, kun Moose pääsee kokeilemaan ja torjunnasta tulleeseen irtopalloon ehtii ensimmäisenä Kim Palosaari, joka iskee illan toisen maalinsa.

85 minuutilla nähdään sitten draamaa. Palosaari juoksee pystyyn linjan taakse, keskitys on tulossa hänelle suoraan, kun AC Oulun maalivahti Juhani Pennanen ryntää nyrkki edellä tilanteeseen. Nyrkki osuu suoraan Palosaaren naamaan ja mies jää makaamaan vertavuotavana kentän pintaan. Tuomari Sariola viheltää pelin poikki ja osoittaa pilkkua. Pennanen saa vain keltaisen kortin, mutta Palosaari joudutaan taluttamaan kentältä ulos.

Justin Moose menee antamaan pilkkua, mutta maalivahti torjuu vedon eteensä. Moose kuitenkin ehtii jatkotilanteeseen ensin ja nostaa pallon verkkoon. SJK siirtyy 4-3 johtoon.

Tuomarin antamalla lisäajalla SJK:n virolaislaitapakki Gert Kams kaunistelee lukemat vielä lähieteisyydeltä 5-3:een.

Kaikenkaikkiaan erikoinen ottelu päättyy 5-3 lukemiin ja ne katsojat jotka kenties lähtivät jo 0-3 tilanteessa pois, menettivät melkoisen thrillerin.
AC Oulu pelit ovat selvästi SJK:lle kovia koitoksia ja hyvää harjoitusta tulevalle kaudelle. AC Oulun peli on parhaimmillaan todella kaunista ja hyvää jalkapalloa, mutta kuntopuolessa SJK on paljon edellä.

Seuraava treenimatsi käydään jo ensi perjantaina 8.2. klo 18.15 ja silloin vastaan tulee Veikkausliigasta pudonnut FC Haka. Kannattaa tulla paikalle kannustamaan Kerhoa!

SJK: Tuomas Karjanlahti, Richard Dorman, Gert Kams, Johannes Laaksonen (83. Jesse Sarajärvi), Daniel Caumo (45. Kim Palosaari), Chris Cleaver, Stanislav Goldberg (45. Aki Sipilä), Justin Moose, Timo Rauhala, Matti Lähitie ja Jyri Hietaharju.