123 456 7890

Kuusi maalia tällä kaudella tehnyt Tuomas Kaukua jatkaa SJK:ssa kaudet 2023 ja 2024. SJK on käyttänyt Kaukuan sopimuksessa olleen option. Nyt 21-vuotias rovaniemeläinen tuli SJK-paitaan täksi kaudeksi ja johtaa yhdessä Jake Jervisin kanssa SJK:n sisäistä maalipörssiä. Kaukua on osa SJK:n nuorta nousevaa tähtikaartia, joiden varaan tulevaisuutta on hyvä rakentaa.

On mukava jatkaa täällä seuraavat kaksi kautta, sanoo Tuomas Kaukua.

Mitä pitemmälle kausi on edennyt, sen paremmin on tullut Seinäjoki tutuksi ja olen sopeutunut täällä asumiseen. Tämän takia on nyt helppo jatkaa täällä seuraavat vuodet.

Totta kai haluaa voittaa joukkueen kanssa jotain tulevaisuudessa, ja päästä pelaamaan lisää europelejä. Ja henkilökohtaisesti, haluan pysyä kunnossa, jotta voin siten auttaa joukkuetta menestymään. Maaleja pyritään tekemään mahdollisimman paljon tulevaisuudessakin, pohtii Kaukua vielä lopuksi.

 

Laitapelaajana tai hyökkääjänä pelaava Kaukua tuli aluksi Seinäjoelle SJK Akatemiaan, mutta jo talven aikana näytti potentiaalia nousta mukaan edustusjoukkueeseen. Keväällä Kaukua pelasi kuitenkin vielä SJK Akatemiassa Ykkösessä, missä Kaukua ehti pelata kaksi ottelua. Kesäkuussa Kaukua oli jo SJK:n vakiomiehityksessä ja samalla syntyi debyyttimaali FC Interin verkkoon.

Tämän kauden aikana olemme nähneet Kaukuassa kaiken sen, mitä haluamme nuorelta pelaajalta; nälkää kehittyä ja samalla kova halu todistaa osaamisensa, olla kentällä energinen, eikä pelätä virheitä. Hänellä on kaikki nämä, sekä niiden lisäksi myös muita erityisominaisuuksia, sanoo SJK:n päävalmentaja Joaquin Gómez. 

Hän teki jo talvella nopeasti vaikutuksen, ja meni sen jälkeen läpi vaikean jakson, josta hän tuli takaisin mahtavasti, totutellen hieman uuteen pelipaikkaan itselleen. Eikä hän vain totutellut, vaan esiintyi uudella paikalla erittäin korkealla tasolla, tehden kovasti töitä ja maaleja joukkueen hyväksi. Olemme todella iloisia, että saamme tehdä töitä hänen kanssaan ja kehittää häntä entisestään kahden seuraavan kauden ajan, Gómez toteaa.

Kaikkiaan Tuomas Kaukua on nyt pelannut SJK:n paidassa eri kilpailuissa 28 ottelua ja tehnyt niissä 7 maalia. Aiemmin vain kasvattajaseuraansa RoPS:a edustanut Kaukua, on nyt tehnyt eniten maaleja urallaan yhden kauden aikana.

SJK kohtaa seuraavaksi Veikkausliigassa maanantaina 10.10. FC Hongan OmaSp Stadionilla. Ottelu alkaa klo 18:00 ja ennakkoliput ovat myynnissä Torikeskuksen SJK Storessa ja Lippu.fi-kanavissa. Peliin käyvät myös käyttämättömät, SJK:n aiemmin Seinäjoen alakouluihin jakamat 5300 lippua. Jos et itse ole kiinnostunut käyttämään lippua, niin anna lippu koulukaverillesi. Näin saadaan taas mahtava tunnelma junnupäätyyn!

Kausi jatkuu seuraavan kotipelin jälkeen vielä vieraspelillä FC Interiä vastaan sunnuntaina 16.10. Sen jälkeen pelataan viimeisestä europaikasta play-off systeemillä. Nyt on jo varmaa, että SJK aloittaa europleijarit kotikentällä keskiviikkona 19.10. klo 18:00 ja vastaan tulee silloin Veikkausliigassa 7. tai 8. sijoittunut joukkue. Jos SJK voittaa tuon ottelun, pelit jatkuvat heti lauantaina 22.10. europleijareiden välierällä. Välierissä kohtaavat puolivälierien voittajat, ja paremmin Veikkausliigassa sijoittunut saa pelin kotikentälle. Eli jos SJK on Veikkausliigassa 5. saisi se myös tämän ottelun varmuudella kotikentälle. Välierän voittaja kohtaa seuraavalla viikolla kaksiosaisessa finaalissa Veikkausliigassa neljänneksi sijoittuneen, ja kaksiosaisen finaalin voittaja yhteistuloksella, saa paikan UEFA Europe Conference Leagueen ensi kaudelle 2023. Paljon on siis panoksena, ja paljon on vielä pelattavaa.