123 456 7890

Lammaslauma kontalleen
FCJ Blackbird – SJK 3-0 (1-0)

32 min 1-0 Joonas Laaksonen
55 min 2-0 Caius Forsberg
90 min 3-0 Mohammed Dahir

Seinäjoen Jalkapallokerhon ensimmäinen vierailu Jyväskylään FC Jyväskylä Blackbirdin luo oli varsinainen Napoleonin Waterloo tai kenraali Custerin Little Big Horn. Pelillisesti valkoisessa kakkosasussaan pelannut kotijoukkue jätti mustissa esiintyneen vierailijan täysin statistiksi ja lampaan rooliin. Se lammas oli nopeasti nyljetty, sillä vieraiden peli oli katastrofaalisen huonoa.

Kotijoukkue voitti ottelun pelkästään sillä hillittömällä halullaan, joka siivitti sangen keskinkertaisen ryhmän kurittamaan taidollisesti parempaa, mutta tahdollisesti valovuosia perässä ollutta Kerhoa.

Ensimmäisen 15-20 minuutin ajan vieraat olivat pelissä mukana kohtalaisen hyvin ja saivatkin luotua pari paikkaa, joista Ville Pajula olisi paremmalla onnella saattanut saada nimensä maalintekijätilastoon. Nyt ei moista arpaonnea sattunut kohdalle ja lopulta “Vipi” sai varoituksen, joka pitää miehen sivussa kriittisestä FC OPA-ottelusta.

Mitä pidemmälle ottelu meni, sitä paremmin kotijoukkue sai pelin haltuunsa. Alussa näytti siltä, ettei kotijoukkue saa millään maalia aikaiseksi, mutta dramaattinen käänne koettiin 32. minuutilla FCJ:n saatua vapaapotkun rangaistusalueen ulkopuolelta. Etutoppari Joonas Laaksosen laukaus meni muurin läpi ja maalissa tällä kertaa pelannut Petri Välimäki imaisi vedon sisään hieman helposti.

Maalin jälkeen isännät olivat lisätä johtoaan, mutta joku tätä maailmaa suurempi varjelus säästi Kerhon sen enemmiltä takaiskuilta.

Toisella puoliajalla lisää tihkuvettä tuli niskaan kun toppari Petri Niemi liukasteli rankkualueen kulmilla ja Caius Forsberg pääsi iskemään pallon maaliviivalta sisään.

On vaikea keksiä mitään yksittäistä syytä näin surkealle esitykselle. On toki totta, että Juha Etelä-Ahon puuttumisen myötä joukkue meni 4-4-2 -systeemiin, jossa keskialue pelasi timantin muodossa. Aiemmin on pelattu 4-3-3, mutta ainakin tällä erää kokeilu vaikutti tuloksen valossa suuren luokan fiaskolta.

Ottelu hävittiin kaikilla osa-alueilla, mutta varsinkin keskialueella jäätiin Niko Leppäsen johtaman FCJ:n keskikentän jalkoihin pahemman kerran. Paha on puolustustakaan erityisen paljon kehua, sillä kaikki kolme maalia olivat jälleen suuren luokan munauksia. Illan kruununa oli pallokoulumainen kollektiivimainen töpeksintä. Petri Välimäki avasi pallon kovaa keskelle Toni Kujalalle, joka ei huomannut takaa tulevaa kotijoukkueen miestä, joka vei pallon kuin karkin lapsukaiselta. Ottelussa vahvasti esillä ollut, mutta kovin herkästi kaatuva, Mohammed Dahir, viimeisteli varmasti kolmannen osuman nöyryyttäen vieraita urakalla.

Tappio oli Kerholle ensimmäinen vieraskentillä tällä kaudella. Sinällään jo tilastojenkin valossa se oli varmasti tulossa, mutta ei sen olisi tarvinnut tulla näin flegmaattisella, laiskalla ja haluttomalla esityksellä. Eipä ihme, että paikalle saapuneet kannattajat, Klopit, olivat rahtusen verran harmissaan omiensa esityksestä.

Vierasjoukkueesta on aivan turha edes hakea onnistujia. Siinä menisi nimittäin ikä ja kultainen nuoruus moista urakkaa hoitaessa. Jätetäänpä se siis tekemättä.

Pääasiassa vierasjoukkue kunnostautui varoitusten ottamisessa, sillä Ville Pajulan kauden neljäs tietää huilia ensi viikonloppuna. Tiitus Lehtiselle kortti oli yllättäen kauden ensimmäinen. Marko Hutulle lappu puolestaan oli kolmas. Petri Niemi lisäsi korttisaldonsa kahteen. Isännillekin napsahti toki moinen korttipinkka.

Tappion myötä SJK saa nyt viettää lopullisten hautajaisten viikonlopun, sillä kaikkien nousupuheita viritelleiden olettaisi nyt osallistuvan moisen ajatuksen hautaamiseen. Siihen ei nimittäin ole enää mitään saumaa. Se ei tarkoita kuitenkaan sitä, etteikö panosta olisi jatkossakin. Peli on saatava uomiinsa, sillä lyhyen kesätauon jälkeen Kerhon esitykset ovat vaihdelleet vaatimattomasta huonoon ja takaisin.

SJK: Petri Välimäki, Jaakko Lampi, Tiitus Lehtinen (v), Petri Niemi (v), Mikko Väänänen, Marko Huttu (v, 66. Jukka Yli-Renko), Toni Kujala, Ville Pajula (v, 78. Jere Jääskeläinen) Jukka-Pekka Salminen (66. Ville Kukkanen) Tommi Haanpää, Mikael Muurimäki

Kuvagalleria