123 456 7890

SJK vahvistaa rivejään yhdysvaltalaisella Dion Acoffilla. 27-vuotias Acoff pelasi edellisellä kaudella Islannin mestaruuden voittaneen Valurin riveissä ja siirtyy Seinäjoelle vapaalla siirrolla. Acoff on nopea oikean laidan hyökkäävä pelaaja.

Acoff oli mukana jo pari viikkoa sitten SJK:n harjoituksissa ja hän on vapaa edustamaan SJK:ta heti.

On onni liittyä tähän seuraan. Odotan innolla tätä uutta haastetta urallani, ja en malta odottaa, että pääsen mukaan kentälle, sanoo SJK:n tuore pelaajavahvistus Dion Acoff

Los Angelesista kotoisin oleva 175-senttinen Acoff on pelannut neljä edellistä kautta Islannissa. Hän voitti Valurin kanssa viime kaudella triplamestaruuden, kun joukkue juhli Islannin mestaruutta, ja voitti lisäksi Islannin Liigacupin ja supercupin. Acoff ja Valur voittivat Islannin mestaruuden myös kaudella 2017. Hän pelasi Valurissa myös euro-otteluita. Ennen Valur-siirtoaan Acoff pelasi Thróttur Reykjavikissa kaksi kautta, joista ensimmäinen päättyi liiganousuun.

Acoff on nuorempana ollut jalkapallon ohella yleisurheilija ja muun muassa juossut 100 ja 200 metrin pikamatkoja. Hänet rankattiin kuitenkin jo yläasteikäisenä USA:n top 40 tulevaisuuden lupauksiin jalkapallossa, ja Acoff kuului USA:n U18-maajoukkueeseen. Hän pelasi maajoukkueessa kaksi ottelua Irlantia ja Portugalia vastaan. Hänen pelilupansa on kunnossa ja hän on tarvittaessa käytössä heti SJK:n riveissä virallisissa otteluissa.

Hän on yksi profiilipelaajista, joita olemme halunneet joukkueeseemme tänä talvena. Hän tuo meille uuden vaihtoehdon hyökkäykseen. Dion on erittäin hyökkäävä ja nopea pelaaja, ja vaikka meillä onkin nopeita pelaajia ennestään, on Dion kuitenkin aivan erityisen nopea, kertoo SJK:n päävalmentaja Alexei Eremenko.

Ensimmäisenä huomasin hänestä juuri nopeuden, mutta hän on myös hyvä jalkapalloilija. Hän liikkuu hyvin ilman palloa ja pystyy tekemään töitä myös pallon kanssa. Hän pystyy pelaamaan molempia laitoja sekä keskellä toisena hyökkääjänä tai kärjen alapuolella. Hän on kokenut pelaaja, voittanut mestaruuksia Islannissa ja siellä ollessaan tottunut meidän sääolosuhteisiimme, sekä osin myös keinonurmialustoihin, kuvailee Eremenko uutta pelaajaansa.

Hän on meidän käytettävissämme heti, mutta ei varmaankaan pysty heti pelaamaan täyttä ottelua, koska matkusti tänne viikolla. Mahdollisesti hän on kuitenkin jo mukana lauantaina kokoonpanossa. Hän oli meidän mukana aiemmin ja ehti pelata sisäisen ottelunkin joukkueen kanssa, joten hän tuntee jo pelikavereita ja taktiikkaammekin, päättää Eremenko.

SJK mediatiimi tekee Acoffin kanssa laajemman haastattelun ensi viikon alussa ja pelaajasta on tulossa silloin myös lisää kuvia.

SJK kohtaa lauantaina Suomen Cupin karsintalohkossa Rovaniemen Palloseuran. RoPS saapuu pelaamaan kotiottelunsa Seinäjoelle, koska heidän oma hallinsa ei täytä vaadittuja mittoja. SJK hoitaa ottelun järjestelyt sekä lipunmyynnin ja RoPS saa korvauksen kuluistaan. Kausikortit eivät käy otteluun. RoPS – SJK lauantaina 16.2. klo 14:00 Wallsport Areenassa. Ennakkoliput SJK:n verkkokaupasta. Peli näkyy myös maksullisesta Ruutu -palvelusta.

Dion Acoff

23. syyskuuta vuonna 1991 USA:n Kalifornian eteläosassa Fontanassa syntynyt Dion Jeremy Acoff, on 175-senttinen laitahyökkääjä. Hän pystyy pelaamaan molemmilla laidoilla tai hyökkääjänä, mutta yleisin pelipaikka on oikean laitahyökkääjän paikalla. Kotikaupunkinaan hän pitää Los Angelesia, jossa hän aloitti koulunkäyntinsä.

Acoff aloitti jalkapallon tosimielellä jo nuorena, mutta yläasteikäisenä hän oli myös yleisurheilija. Hänen koulunsa oli urheilijoista tunnettu Damien High School, katolinen poikakoulu Los Angelesin alueelta. Yleisurheilussa hänen lajejaan olivat pituushyppy ja pikamatkat. Jalkapallosta tuli kuitenkin hänen päälajinsa jo nuorena, ja jo yhdeksänvuotiaana hän pääsi mukaan englantilaisen Arsenalin USA:ssa pyörittämään kehitysakatemiaan. Hän kuului Arsenalin kehitysryhmään kahdeksan vuoden ajan, aina 18-vuotiaaksi asti.

Palattuaan kotimaahansa hän jatkoi jalkapalloa Omahassa, Nebraskassa sijaitsevassa Creighton Collegen joukkueessa. Hän oli kaudella 2009 joukkueensa toiseksi tehokkain pelaaja ja valittiin Keski-Lännen MVC-konferenssin vuoden tulokaspelaajaksi sekä konferenssin vuoden tulokasjoukkueeseen. Hän kuului tuolloin myös USA:n U18-maajoukkueeseen ja pelasi kesällä 2009 maajoukkuepaidassa Irlantia ja Portugalia vastaan. Kaudella 2010 hän voitti Creighton Bluejaysin kanssa Keski-Lännen konferenssin syöttöpörssin ja valittiin konferenssin tähdistöjoukkueeseen sekä koko divisioonan kakkostähdistöön. Syöttömääräällään hän jakoi koulunsa kaikkien aikojen kausiennätyksen. Kaudella 2011 Creighton hävisi koko kaudella vain kaksi ottelua ja voitti kaikki kotiottelut. Acoff oli joukkueensa tärkeimpiä pelaajia ja pelasi kaikissa peleissä avauksessa kahta ottelua lukuunottamatta. Hänet valittiin toista kertaa putkeen divisioonan kakkostähdistöjoukkueeseen. 2012 hän siirtyi kotiseuduilleen, Kalifornian yliopistoon UCSB:n paitaan. Hän pelasi siellä Kaudet 2012-2015, opiskelunsa ohella.

Kaudeksi 2015 hän lähti Eurooppaan, Islantiin, jossa sopimus syntyi tuolloin Islannin kakkostasolla pelanneen Throttur Reykjavikin kanssa. Throttur sijoittui sarjassa toiseksi ja nousi kaudeksi 2016 pääsarjaan. Acoff pelasi ensimmäisellä kaudellaan 20 ottelua, kaikki avauksessa ja teki niissä seitsemän maalia. Seuraavalla kaudella hän jatkoi Throtturin paidassa Islannin pääsarjassa, pelaten jälleen 20 ottelua ja nyt maaleja syntyi kaksi. Islannin suurseuroihin kuulua Valur huomasi nopean laitahyökkääjän ja teki hänen kanssaan sopimuksen. Acoff oli heti Valurin avainpelaajia, pelaten jälleen 20 ottelua. Valur voitti kaudella 2017 mestaruuden, Islannin Super Cupin sekä Reykjavik Cupin. Viime kaudella 2018, Acoff jatkoi Valurissa ja pelasi joukkueen mukana kahdella kierroksella euro-otteluilta. Valur voitti jälleen mestaruuden, Islannin Liigacupin ja Super Cupin.

Neljän kauden aikana Islannissa, Acoff pelasi 72 ottelua ja teki niissä 15 maalia. 52 ottelua ja 8 maalia näistä pääsarjassa. Islannin eri cup-otteluita on 7 ja niissä syntyi 1 maali. Hänellä on kasassa myös kahdeksan euro-ottelua ilman maaleja.

SJK:n harjoituksiin hän liittyi tammikuun 2019 lopussa, vakuutti valmennus- ja urheilujohdon kyvyistään ja sopimus syntyi 13. helmikuuta. Hän on vapaa edustamaan SJK:ta heti.