123 456 7890

Kuvat Taneli Okkonen, FC Lahti. Luvaton käyttö kielletty.

SJK hävisi Lahdessa 1-0, kun Henri Anier iski 88. minuutilla voittomaalin rangaistuspotkusta. SJK puolusti ensimmäisen jakson tiukasti ja antoi vastustajan hallita peliä. Toisella jaksolla SJK oli aktiivisempi ja piti palloa rohkeammin, mutta kunnon tilanteita ei saanut oikein kumpikaan joukkue. Lopulta ratkaisu nähtiin harmittavasti pilkulta, kun SJK:n maalivahti Mihkel Aksalu kaatoi Hassan Sesayn rangaistusalueella. Pilkkutilanteessa vastakkain oli Viron maajoukkuemiehet ja SJK:n harmiksi Aksalu aavisti Anierin vedon väärään kulmaan. Ennen seuraavaa ottelua on noin kymmenen päivää välissä ja SJK toivottavasti saa sairastuvalta miehiä takaisin siihen mennessä. Ottelu on OmaSp Stadionilla perjantaina 18.5. pelattava SJK – FC Inter.

FC Lahti – SJK 1-0 (0-0)
1-0 88 min Henri Anier rp.

FC Lahti loi ensimmäisen vetopaikan heti alussa, kun Teemu Jäntti laukoi toisella minuutilla boksin rajalta terävän kudin, jonka Mihkel Aksalu kuitenkin vangitsi hyppysiinsä.

SJK:n vähät vastahyökkäykset pysähtyivät ensimmäisellä puoliajalla paitsioliputuksiin, mutta maalipaikkoja SJK:lla ei ollut.

23. minuutilla Lahti ehti jo hetken juhlia johto-osumaa kulmapotkusta. Igor Jovanovic puski pallon maaliin, mutta Aksalun edessä ollut Artjom Dmitrijev oli paitsioasemassa. Vaikka hän ei palloon koskenutkaan, niin hän esti Aksalun näkemisen.

Ensimmäisen puoliajan lopulla Santeri Hostikka keskitti hyvin maalille Dmitrijeville, joka pääsi yrittämään lähietäisyydeltä, mutta Mihkel Aksalu torjui tilanteen kulmapotkuksi. Lahdella oli etenkin ensimmäisellä puoliajalla hurja määrä kulmapotkuja, mutta SJK:n puolustus selvitti ne.

54. minuutilla Lahti sai hyvästä paikasta vapaapotkun, kun Henri Anieria rikottiin. Santeri Hostikan laukaus meni kuitenkin ohi maalin. Hetkeä myöhemmin SJK pääsi hyvään maalipaikkaan. Johannes Laaksonen nousi hienosti vasemmalta laidalta ja keskitti boksiin. Daniel O’Brien pääsi palloon ja yritti vielä pelata Maximo Toloselle, joka oli kuitenkin kaatunut tilanteessa. Pallo tuli vielä uudelleen O’Brienille, ja hän pääsi laukomaankin, mutta laukaus suuntautui päin Damjan Shishkovskia.

Santeri Hostikan vapaapotku tavoitti hyvin Artem Viatkinin reilun tunnin kohdalla, mutta Mihkel Aksalu torjui varmasti Viatkinin puskun. Hetkeä myöhemmin SJK pääsi kohtuulliseen hyökkäykseen, kun Johannes Laaksoselta nähtiin hyvää laitapelaamista, ja hän pääsi laukomaan, mutta kuti meni hieman ohi maalin.

Ottelu näytti etenevän maalittomana loppuun asti, mutta FC Lahti sai rangaistuspotkun 88. minuutilla. SJK:n puolustuksessa tapahtui jonkinlainen kommunikointivirhe, kun Mihkel Aksalu säntäsi turhaan pallon perään ja Hassan Sesayn jalkoihin. Aksalun maanmies Henri Anier laukoi pilkun varmasti maaliin.

Lopussa SJK sai yhden tasoituspaikan, mutta vaikeasta asennosta lähietäisyydeltä lähtenyt laukaus heilutti vain sivuverkkoa.

Meillä oli vaikea ilta. Lahti teki vaikeaksi meidän pelin avaamisen, eikä päästy omaan pallolliseen peliin oikein käsiksi. Puolustettiin mielestäni kuitenkin hyvin ja tiiviisti, mutta sitten harmittavasti tuli tuo pilkku ja Lahti otti pisteet. Ei jäänyt mitään käteen ja harmittaa tosi paljon. Tässä on ollut aika paljon peliruuhkaa ja tietyllä tapaa molemmilta joukkueilta väsymys oli nähtävissä. Mutta todellakin nyt harmittaa erittäin paljon, sanoi SJK:n puolustaja Joel Mero ottelun jälkeen ISTV:n haastattelussa.

SJK: Mihkel Aksalu MV, Joel Mero, Richie Dorman (74’ Jesse Sarajärvi), Anders Bååth, Reuben Ayarna, Johannes Laaksonen, Jordan Mustoe, Maximo Tolonen, Ville Tikkanen, Emile Paul Tendeng (46’ Dani Hatakka) ja Daniel O’Brien (83’ Vahid Hambo).

Seuraava ottelu on perjantaina 18.5. OmaSp Stadionilla pelattava iltaottelu SJK – FC Inter, joka alkaa poikkeuksellisesti klo 20:00. Ottelun ennakkoliput myynnissä SJK:n verkkokaupassa ja arkisin klo 9-16 SJK Shopissa.