123 456 7890

SJK pelasi taktisesti erittäin hyvän ottelun hallitsevan Suomen Mestarin vieraana Helsingissä, mutta kova taistelu ei riittänyt, HJK:n iskiessä aivan ottelun viimeisillä minuuteillla voittomaalin.
SJK:lla oli vähän ennen maalia unelmapaikka tehdä johto-osuma, mutta HJK:n maalivahti Michael Törnes onnistui nollaamaan jalkatorjunnalla Carlos Lpezin yrityksen. Lopulta tilannetta seuranneesta vastahyökkäyksestä HJK iski voittomaalinsa. SJK haki tuon jälkeen vielä tasoitusta nostamalla kaikki pelaajat maalivahtia myöten ylös, mutta HJK puolustus kesti ja piti täydet pisteet kotiluolassaan. Ottelu keräsi yli 6000 katsojaa ja paikalle oli saapunut myös runsain joukoin seinäjokelaisia kannattajia.

HJK – SJK 1-0 (0-0)
1-0 88 min Macoumba Kandji

HJK oli lähellä avausmaalia jo ottelun viidennellä minuutilla. Cedric Gogoua tavoitteli syötöllään Richard Dormania, mutta HJK pääsi syöttöön väliin. Pallo pelattiin nopeasti Demba Savagelle, joka syötti Macoumba Kandjin läpiajoon. Kandji harhautti Mihkel Aksalun ulos tilanteesta, mutta askelmerkit eivät osuneet kohdalleen ja pallo karkasi päätyrajasta yli. Reilun puolen tunnin kohdalla Gideon Baah nousi vasemmalta laidalta ja syötti pilkun kohdalle Sebastian Mannströmille, mutta Cedric Gogoua blokkasi Mannströmin laukauksen. Baah loukkasi samalla itseään kontaktittomassa tilanteessa ja on poissa mahdollisesti jopa useita viikkoja.

HJK hallitsi ensimmäistä puoliaikaa, mutta se ei Kandjin läpiajon jälkeen onnistunut luomaan paikkoja, sillä Kerho puolusti erinomaisesti. Molemmilla joukkueilla oli kohtuullinen määrä erikoistilanteita, mutta niistä ei kovin vaarallisia tilanteita syntynyt. Kumpikaan maalivahti ei joutunut torjuntatöihin ensimmäisellä puoliajalla.

Toisen puoliajan viidennellä minuutilla Macoumba Kandji onnistui ohittamaan laidalla Gogouan. Kandji yritti syöttää maalin eteen Mannströmille, mutta kauden parhaan ottelunsa pelannut Teemu Penninkangas pääsi hiukan väliin. Pallo kimposi Rasmus Schllerille, mutta Richard Dorman pysäytti miehen etenemisen kovalla ja puhtaalla taklauksella rangaistusalueen rajalla. Schller ei jäänyt kalastelmaan vapaapotkua tai pilkkua, eikä kieriskelemään maahan. Schller nousi ylös, käveli tuskaisena kohti vaihtoa ja sanoi ottelun jälkeen taklauksen olleen puhdas. HJK:n päävalmentajan, Mika Lehkosuon mukaan Schllerin värttinäluu murtui ja hänkin on useita viikkoja poissa.

Kerhon puolustuspeli oli erinomaista myös toisella puoliajalla ja hyökkäyspään pelikin parani. Ottelun 56. minuutilla Markus Heikkinen yritti syöttää Mika Väyryselle, mutta SJK:n parhaana palkittu Johannes Laaksonen pääsi väliin ja sai pelattua pallon Josulle. Josu syötti 16-alueen rajalle Justin Mooselle, joka ei kuitenkaan onnistunut saamaan palloa ilmasta kunnolla haltuun ja Fredrik Lassas pääsi väliin. Lopulta pallo tuli Gert Kamsille joka pääsi laukomaan paristakymmenestä metristä, mutta laukaus viuhui yli maalin. Pian tämän jälkeen HJK sai kulmapotkun ja Mika Väyrynen pääsi loistavaan maalipaikkaan. Väyrysellä oli hiukan aikaa asetellakin rankkarialueen sisällä, mutta lopulta pallo meni yli ja ohi maalin.

Ottelun 65. minuutilla Mika Väyrynen syötti hyvin Robin Lodille boksin sisälle, joka laukoi heti. Mihkel Aksalu onnistui kuitenkin torjumaan tilanteen kulmaksi. Kymmenisen minuuttia ennen loppua Justin Moose ja Josu pelasivat hyvin oikealla laidalla. Moose syötti 16-alueen rajalla Johannes Laaksoselle, joka laukoi hyvin. Michael Törnes onnistui kuitenkin torjumaan.

Viisi minuuttia ennen ottelun loppua SJK pääsi loistavaan maalipaikkaan. Kauden parhaan ottelunsa pelannut Richard Dorman syötti Carlos Lopezille, joka pääsi nokikkain Törnesin kanssa. Tanskalaismaalivahti tuli hyvin vastaan ja onnistui torjumaan Lopezin laukauksen jalallaan. Vajaa kaksi minuuttia Lopezin paikan jälkeen Robin Lod antoi hienon syötön Macoumba Kandjille, joka karkasi SJK-puolustukselta toistamiseen. Kandji harhautti Aksalun eikä enää toista kertaa tuhlannut avopaikkaa, vaan iski joukkueensa johtoon.

SJK haki lopussa tasoitusta, mutta HJK oli lähempänä maalintekoa. Gert Kams liukastui ja HJK:n Konan Oussou pääsi lapiajoon. Puolen kentän mittainen juoksu päättyi lopulta siihen, että mies kuljetti pallon suoraan Aksalulle. Ottelun lopussa SJK sai muutaman kulmapotkun ja Aksalukin nousi mukaan hyökkäykseen. Laaksosen antama kulma tulikin nimenomaan Aksalulle, joka puski takatolpalle Marco Matronelle. Matrone ei kuitenkaan onnistunut laukomaan vaikeasta asennosta, HJK-puolustus onnistui purkamaan ja ottelu päättyi.

Kerhon hieno taistelu ei lopulta tuottanut pistettäkään, vaikka voittoonkin oli lopussa avaimet.

Jätkät toteuttivat pelisuunnitelmaa täydellisesti. Päästiin peliin paremmin mukaan loppua kohden. Tuntui, että peli oli kääntymässä meille ja laitoimme kolme hyökkääjää kentälle. Saimme paikan, emme tehneet ja sitten soi omissa. Jätkien taistelu oli loistavaa. Syöttäminen oli alussa huonoa, kun paransimme sitä, koko peli parani. Lopussa vähän innostuttiin liikaa, mutta menemme koko ajan eteenpäin. Pelit ei ainakaan tästä kovene, sanoi SJK:n päävalmentaja Simo Valakari ottelun jälkeen.

Melkein kävi niin, että SJK puolusti paremmin, kuin me hyökkäsimme. SJK:n linjat pelasivat tiiviisti, he estivät meidän etenemisen ja pääsyn maalipaikoille, täytyy antaa kunniaa siitä. Minun valmennusaikanani vastustajan linjat eivät ole olleet läheskään näin tiiviitä. Saatiin käännettyä peli vaikeuksien kautta. Meillä oli enemmän maalipaikkoja, sanoi HJK:n päävalmentaja Mika Lehkosuo ottelun jälkeen.

Ottelun parhaana palkittiin maalintekijä Macoumba Kandji, kaksi tähteä SJK:n Johannes Laaksoselle ja yksi HJK:n maalivahti Michael Törnesille.

SJK menee nyt pienelle maajoukkuetauolle ja pelit jatkuu kahdella MYPA -kohtaamisella. Ensimmäinen pelataan keskiviikkona 4.6. Seinäjoella klo 18.30 ja toinen siitä viikonpäästä Kouvolassa.

SJK: Mihkel Aksalu MV, Zeljko Savic, Cedric Gogoua, Teemu Penninkangas, Gert Kams, Marco Matrone, Richie Dorman, Justin Moose (82› Toni Lehtinen), Josu (63› Carlos Lpez), Johannes Laaksonen ja Akseli Pelvas.

Kuvia ottelusta löytyy näistä linkeistä:
Jari Turusen kuvat
Juhani Järvenpään kuvat

Ottelun videokooste HJK-TV:ssä