123 456 7890

Seinäjoen Jalkapallokerho matkaa ensi lauantaina toista kertaa Ykkösen kautensa lyhyimmän vierasreissun, kun se vierailee Hämeenlinnassa Kaurialan kentällä. Vaikka Hämeenlinnaan on Seinäjoelta matkaa toki yli 250 kilometriä, on se kuitenkin tämän kauden sarjassa lähimpänä sijaitseva vastustaja ja siten tätä voisi huumorimielessä kutsua melkeinpä paikalliskamppailuksi. Ennakkoon arvioiden paikalle matkaavien SJK Kannattajien määrästä johtuen siitä saattaa tulla melkeinpä kotipeli, sillä melkoinen invaasio on Hämeenlinnaan Seinäjoelta ilmeisesti matkaamassa.

Pelin käsikirjoitus on sarjataulukon kannalta selvä. FC Hämeenlinna on tällä hetkellä tippujan paikalla ja edes voitto tästä ottelusta ei nostaisi sitä sieltä pois. SJK sen sijaan nousi juuri viime keskiviikon voitolla sarjakakkoseksi, eikä sitä paikkaa aiota enää luovuttaa tällä kaudella. Voittoa lähdetään hakemaan, mutta hämeenlinnalaiset varmasti taistelevat säilymisensä puolesta kynsin ja hampain.

Tämä ottelu on myös ensimmäinen jossa uusi valmentaja Simo Valakari on mukana. Jamie Shore tosin hoitanee vielä pelin varsinaisen valmistelun ja johdon, sillä Valakari ei ole vielä ehtinyt uuden joukkueensa kanssa treenikentälle. Myös uuden urheilutoimenjohtajan Keith Armstrongin pesti alkaa virallisesti tästä ottelusta. Tervetuloa siis Kerhoon vielä kerran Simo ja Keke.

Putoamispeikko niskassa

FC Hämeenlinnan kausi ei ole millään mittarilla sujunut odotusten mukaan. Joukkuetta vahvistettiin ja jotkut unelmoivat jopa kärkisijoista. Silti joukkue on valahtanut kivikovassa Ykkösessä putoamispeikon ulottuville ja tilanne vaikuttaa vaikealta. Toisaalta lohtua toi juuri tällä viikolla keskiviikkona pelattu jumbofinaali Helsingin IFK:ta vastaan, jossa Hämeenlinna onnistui iskemään ottelun ainokaisen osuman tuomarin antamalla lisäajalla.

Tilanteessa HIFK pelasi rohkeasti upporikasta ja rutiköyhää, nostaen koko puolustuskaluston maalivahti Mika Johanssonia myöden kulmatilanteeseen mukaan ja Aapo Lappalainen sai laittaa vastahyökkäyksestä pallon tyhjiin. HIFK:lle vain voitto olisi kelvannut, mutta sama tilanne oli Hämeenlinnalla ja näin pienoinen oljenkorsi säilyi sarjapaikan pelastamisen puolesta.

Missään tapauksessa FC Hämeenlinna ei ole huono joukkue. Heillä on huikea brasilailaistoppari Ozeias Graciano, jota moni pitää jopa yhtenä sarjan parhaista, keskikentän taikuri Luis Vanderelei ja loukkaantumisesta toipunut Loorents Hertsi. Myös Mohammed Koroma omaa parhaimmillaan kyvyt pitää vastustajia piinassa.

Loukkaantumiset ovat koetelleet joukkueen kapeaa rinkiä pitkin kautta ja huonot tulokset ovat syöneet itseluottamusta. Vaikeaa tulee joukkueella olemaan keskiviikon voitosta huolimatta Kerhoakin vastaan, sillä SJK on taas löytänyt pelivireensä ja kaiken järjen mukaan vierailijat lähtevät peliin selkeänä ennakkosuosikkina. Toki tässä piileekin se yllätysmahdollisuus, kun etukäteen jo lyöty joukkue pääsee iskemään vastaan. FC Hämeenlinnalla ei liioin ole ketään enää sairastuvalla ja pelikieltojakaan ei ole.

Kannattajien tukemana matkaan

Seinäjoen Jalkapallokerhon kannattajat lähtevät Hämeenlinnaan suurella joukolla omiaan kannustamaan ja toivottamaan samalla tervetulleeksi uuden johdon. Tämän luulisi antavan joukkueelle sen verran virtaa, että asenteen luulisi olevan kunnossa ja voittoa vähempään ei tyydytä. Tätä kirjoitettaessa Hämeenlinnaan on matkaamassa Seinäjoelta paikalle yli 50 kannattajaa ja lisäksi Hämeenlinnan lähialueilta tulee monia entisiä seinäjokelaisia omiaan kannustamaan.

Kerho pääsee peliin vain muutamaa poissaoloa lukuunottamatta parhaalla kokoonpanollaan. Aki Sipilä on vielä pelikiellossa korttitilin täyttymisen vuoksi, mutta viime matsissa huilannut Toni Lehtinen palaa kokoonpanoon. Loukkaantuneena ovat vain Tiitus Lehtinen ja Teemu Penninkangas. Myös Närpiön Kraftissa pelannut Tuomas Karjanlahti palaa mukaan, mutta ei ole vielä lainan jäljiltä pelikelpoinen.

Shore on saanut joukkueen näyttämään tällä hetkellä todella liikuvalta, terävältä ja peli-ilonsa uudelleen löytäneeltä. Myös Valakarin ja Armstrongin läsnäolo on varmasti vaikuttanut ja pelaajat haluavat näyttää olevansa pelipaikan arvoisia. Mukaan treenirinkiin ja kokoonpanoon on nyt myös nostettu useita potentiaalisia omia kasvatteja, joiden kanssa Shore on tehnyt töitä koko vuoden. Edellisessä ottelussa Ykkösen debyyttinsä teki vasta B-juniori-ikäinen Jesse Sarajärvi.

SJK:n kokoonpano tähän kamppailuun valitaan seuraavasta ryhmästä: Luis Fernando, Tomas Karike, Matti Lähitie, Pat Phelan, Mikko Ylihärsilä, Ville Ylinen, Richie Dorman, Janne Hosio, Timo Rauhala, Mikko Väänänen, Jyri Hietaharju, Christian Sund, Chris Cleaver, Patrik Lomski, Tommi Haanpää, Touko Tumanto, Kim Palosaari, Toni Lehtinen, Aleksi Ahde, Kalle Taimi, Sami Viljanen, Jesse Jääskeläinen, Jesse Sarajärvi, Justin Moose ja Daniel Caumo.

Ottelu alkaa lauantaina 1.9. klo 17:00 Hämeenlinnan Kaurialan stadionilla. Ottelua seuraa livenä jälleen Kloppien Twitter.

Paikalle matkaaville kannattajille tiedoksi:
– Kaikki SJK kannattajat sijoitetaan ns. aurinkokatsomoon pääkatsomoa vastapäätä, myös omilla kyydeillä paikalle tulevat. Katsomo on katettu.
– Vieraskatsomoon tullaan Matti Alangonkadun portilta. Autot parkkeerataan Soraharjunkadun pysäköintialueelle.
– Lipun hinta on aikuisilla 12, lapsilla ja eläkeläisillä 5.
– Myös pääportin lipunmyyjiä on opastettu ohjaamaan SJK Kannattajat aurinkokatsomoon.
– Vieraskatsomon vieressä on anniskelualue, josta löytyy myös makkaraa, kahvia jne. Siinä on myös omat bajamaja WC:t.

SJK Kannattajien ja Kloppien yhteinen bussireissu lähtee klo 12.30 Seinäjoelta Matkahuollon pihasta ja siihen on ikäraja 18-vuotta. Bussireissusta voi tiedustella lisää osoitteesta sjk-kannattajat@suomi24.fi.