123 456 7890

Ruotsalainen keskuspuolustaja Kyle Konwea on solminut SJK:n kanssa vuoden pelaajasopimuksen. Sopimuksessa on lisäksi optio kaudesta 2019.

Göteborgilaislähtöisenä hän on edustanut urallaan Superettanissa Qvidingiä ja Allsvenkanin Häckeniä. Häntä pidettiin uran alkuaikoina Ruotsissa huippulupauksena. Hänen isänsä on nigerialaislähtöinen ja myös Nigerian maajoukkue halusi hänet joukkueeseensa. Konwea kuitenkin kieltäytyi maajoukkuekutsusta ja nousi luottopuolustajaksi södertäljeläisen Assyriska FF:n riveissä. Viime kaudella 28-vuotias Konwea oli Allsvenskaniin nousseen Brommapojkarnan sopimuspelaaja, aiemmin SJK-paitaan siirtyneen Anders Bååthin tavoin.

Anders minulle kertoi seurasta, mutta minun täytyy olla rehellinen ja kertoa, että Ruotsissa monikaan ei tiedä juuri mitään Suomen futiksesta, joten olin melko skeptinen aluksi. Seurassa kuitenkin haluttiin minut tutustumaan olosuhteisiin ja joukkueeseen. Nyt kun olen ollut täällä viikon verran, täytyy sanoa että olen todella vaikuttunut. Tämä on todella hyvä joukkue ja olosuhteet täällä on paremmat kuin monessa ruotsalaisseurassa. Tykkään valmentajista ja pelityyli sopii omaan pelitapaani. Juttelin myös seuran johdon kanssa seuran tavoitteista ja vakuutuin entisestään, kertoo SJK:n uusi keskuspuolustaja Kyle Konwea.

Isokokoinen ja nopea Konwea on pelannut Ruotsin toisella sarjatasolla yli 140 ottelua. Hän pystyy suojaamaan palloa erinomaisesti ja pallovarmuutensa ansiosta pysyy rauhallisena kovankin prässin alla.

Konwean ominaisuudet, vahvuudet ja kyvyt sopivat erinomaisesti meidän joukkueeseemme ja meidän pelitapaamme. Olemme osana taustatyötä keskustelleet hänen kanssa Ruotsissa toimineiden ihmisten kanssa, joten tiedämme, millaisen pelaajan saamme, kertoo SJK:n päävalmentaja Tommi Kautonen.

Konwea matkusti takaisin Ruotsiin tiistaina, eikä hän siten ole mukana, kun SJK kohtaa torstaina harjoitusottelussa FC Hakan. Ottelu pelataan Wallsport Areenassa klo 18:15 ja siihen on vapaa pääsy. Konwea muuttaa Seinäjoelle vuoden vaihteessa ja on mukana, kun SJK aloittaa harjoitukset tammikuun alussa.

Kyle Konwea

Göteborgin lähiössä Fässbergsissä, Ruotsissa 30. maaliskuuta 1989 syntynyt Kyle Chiedu Linus Konwea on 192-senttinen keskuspuolustaja. Hän on pelannut lisäksi keskikentän pohjalla ja oikealla laitapakkina, mutta oma lempipaikka on keskuspuolustajana.

Ensi vuonna 29 vuotta täyttävä Kyle Konwea on isokokoinen ja voimakas puolustaja. Hän on myös melko nopea ja pelaa tarvittaessa kovaotteisesti. Hänen isänsä on nigerialainen ja äiti ruotsalainen. Hän on kuitenkin kasvanut ja asunut koko ikänsä Ruotsissa.

Juniorina Konwea aloitti Fässbergs FF:n ja Västra Frölundan paidoissa. Miesten sarjojen debyytti syntyi 19-vuotiaana vuonna 2008 Qviding FIF:n paidassa Superettanissa. Kaikiaan göteborgilaisseurassa meni kaksi kautta, kunnes joukkue tippui Superettanista. Konwea oli pelannut tuolloin 31 peliä ja tehnyt niissä kaksi maalia.

Tammikuussa 2010 hän on oli erittäin kiinnostava nimi Ruotsissa ja valitsi monista sopimustarjouksista Allsvenskanissa pelanneen Häckenin pelaajasopimuksen. Tuohon aikaan myös Nigerian maajoukkue oli kiinnostunut pelaajasta ja halusi hänen ottavan kansalaisuuden. Konwea kuitenkin kieltäytyi ja on kertonut myöhemmin haastatteluissa katuneensa tätä. Vuonna 2016 hän otti Nigerian kaksoiskansalaisuuden. Häckenissä hän jäi kuitenkin täysin ilman peliaikaa ja purki sopimuksen jo heinäkuussa. Konwea siirtyi Superettanissa pelanneeseen Assyriska FF:n riveihin.

Assyriskanissa Konwea pelasi kausilla 2010 ja 2011 39 ottelua ja teki niissä neljä maalia. Niiden jälkeen sopimusta jatkettiin kolmella vuodella. Kausi 2012 meni kuitenkin pilalle, kun Konwean polven takaristisiteissä todettiin repeämä. Koko kausi jäi häneltä pelaamatta. Kaudella 2013 hän teki paluun ja pelasi 15 ottelua, ja teki yhden maalin. 2014 Assyriska joutui putoamiskarsintaan, mutta selvisi ja piti paikkansa Superettanissa. Konwea pelasi kausilla 2014 ja 2015 yhteensä 42 ottelua, ja oli seuran luottopelaaja.

Sopimus Assyriskanin kanssa päättyi ja Konwealla oli tarjouksia Allsvenskanista ja Superettanista, mutta hänestä oli tulossa isä ja hän ajatteli tarttua rehellisesti kaikkein rahakkaimpaan tarjoukseen, minkä sai ja se Iranin pääsarjasta. Iraniin lähti hänen lisäkseen kaksi muutakin tuttua Ruotsin sarjojen pelaajaa. Iranissa valmentaja ja joukkue olivat hyvää tasoa. Konwea pelasi 11 ottelua parissa kuukaudessa, mutta ulkomaaaispelaajien palkat jäivät kokonaan saamatta. Lopulta selvisi, että seura ei ollut myöskään maksanut pelaajien viisumimaksuja ja he olivat maassa siten laittomasti. Paikallisen asianajan kanssa he saivat viisumiasiat kuntoon ja pääsivät poistumaan maasta. Palkat jäivät kuitenkin saamatta. Iranilaisseura on muuttanut tuon jälkeen myös nimeään.

Konwea palasi Ruotsiin ja teki loppukaudesta sopimuksen vanhaan tuttuun Assyriskaniin ja pelasi 11 peliä Superettania kaudella 2016.

Sopimuksen päätyttyä nousua tavoitellut Brommapojkarna teki vuoden sopimuksen kaudesta 2017 Konwean kanssa. Hän jäi kuitenkin vähälle peliajalle Olof Mellbergin valmentamassa joukkueessa ja pelejä tuli kasaan yhdeksän ja niissä syntyi yksi maali. Hän pelasi myös seuran kakkosjoukkueessa U21-Allsvenskan Norrassa 8 peliä ja kolmessa Ruotsin cupin ottelussa. Yhteensä koko kaudella tuli 20 ottelua ja 1379 peliminuuttia. Superettanissa näistä 434 minuuttia. Hänen joukkuetoverinaan BP:ssä oli SJK:n kanssa jo sopimuksen tehnyt Anders Bååth.

Kaikkiaan peliuralla on tullut kasaan 141 Superettanin ottelua, niissä 9 maalia.

Bååthin lisäksi SJK:n kanssa sopimuksen tehnyt Reuben Ayarna on pelannut samoilla kulmilla kuin Konwea Göteborgin alueelta. Vaikka Ayarna onkin syntynyt Ghanassa, on hänellä Ruotsin kansalaisuus. Siten Konwea on kolmas ruotsalaispelaaja SJK:n nykyjoukkueessa.

Nyt solmittu sopimus SJK:n kanssa kattaa kauden 2018 ja siinä on optio kaudesta 2019.