123 456 7890

Kaikkiaan kuusi SJK:n sopimuspelaaja on parhaillaan maajoukkuetehtävissä. Kolme pelaamassa MM-karsintoja A-maajoukkuetasolla ja kolme EM-karsinnoissa Suomen U21-joukkueessa. Lisäksi SJK:n maalivahtivalmentaja Jori Särkkä on Suomen U18-maajoukkueen matkassa.

SJK:n kapteeni ja maalivahti Mihkel Aksalu oli Viron maajoukkueen mukana jo keskiviikkona, kun se kohtasi Maltan harjoitusottelussa. Aksalu pelasi koko ottelun ja joutui antautumaan kertaalleen maalipuiden välissä. Tiistaina Viro kohtaa Bosnia-Hertsegovinan MM-karsintojen avausottelussa, vieraskentällä. Aksalu on maansa ykkösmaalivahti.

Uudet puolustajahankinnat, Marc Vales ja Juhani Ojala, ovat myös MM-karsinnoissa mukana. Juhani Ojala pelasi jo keskiviikkona Suomen paidassa harjoitusottelussa Saksaa vastaan, tullen vaihdosta sisään. Ojala on mukana maanantaina 5.9., kun Suomi aloittaa karsinnat kotiottelulla Kosovoa vastaan. Suomi – Kosovo pelataan Turun Veritas Stadionilla, ja ottelu näkyy suorana YLE:n kanavilla. Marc Vales puolestaan edustaa MM-karsinnoissa kotimaataan Andorraa, joka aloittaa karsinnat 6.9. kotonaan Latviaa vastaan. Vales on erittäin todennäköisesti maansa avauksessa ja kuuluu joukkueen kokeneisiin tähtipelaajiin.

Suomen U21-joukkue pelaa Seinäjoella tiistaina 6.9.

Suomen U21-maajoukkueen mukana on peräti kolme SJK:n pelaajaa, Matti Klinga, Matej Hradecky ja Youness Rahimi. Suomi kohtaa U21 EM-karsinnoissa ensin Itävallan perjantaina 2.9. Vaasassa ja Saksan tiistaina 6.9. klo 19.00 Seinäjoella OmaSp Stadionilla.

Suomi on EM-karsintalohkossa kolmantena Saksan ja Itavällan takana, kun pelejä on kuusi pelattuna. Lohko johtava Saksa on pelannut jo seitsemän ottelua ja se on voittanut kaikki, keräten 21 pistettä. Itävallan ja Suomen ero on vain kolme pistettä, joten voitolla perjantaina, Suomi olisi lohkossaan toisena. Voitto Saksasta vankistaisi asemia entisestään. Vuonna 2017 Puolassa pidettäviin EM-kisoihin etenee joka lohkon voittaja, sekä neljä parasta kakkosta. Voitolla sekä Itävallasta että Saksasta, olisi Suomella erittäin hyvät mahdollisuudet päästä kisoihin. Lohkon päätösottelussa Suomi kohtaa lokakuussa Venäjän vieraskentällä.

Seinäjoella pelattava Suomi U21 – Saksa U21, on ensimmäinen EM-karsintaottelu Seinäjoella ja samalla se on ensimmäinen maaottelu uudella OmaSp Stadionilla. Suomen U21-maajoukkue on pelannut Seinäjoella viimeksi 2014, kun Suomen joukkue osallistui Seinäjoen Komia-turnaukseen. Mutta Seinäjoella ei ole ennen tätä pelattu koskaan EM- tai MM-karsintaotteluita.

Myös vastustaja Saksa on varsin mielenkiintoinen ryhmä, jossa vilisee tulevaisuuden supertähtiä. Suurin osa pelaajista on Saksan Bundesliigapelaajia. Kenties isoimpina tähtinä Borussia Mönchengladbachin keskikenttäpelaaja Mahmoud Dahoud ja Wolfsburgin kaksikko Maximillian Arnold ja Yannick Gerhardt.

Tiistain ottelussa on avoimena OmaSp Stadionin Pääkatsomo ja Eteläkatsomo. Päädyt pysyvät kiinni. Ottelu alkaa klo 19.00 ja portit sekä palvelut aukeavat klo 18.00. Mahdolliset Suomen kannattajat voivat sijoittua pääkatsomon lohkoon 101, jos siellä on tilaa. Lipun voi ostaa joko suoraan sinne tai sinne voi siirtyä pääkatsomolipulla. Ottelun järjestelyistä vastaa Suomen Palloliitto. Liput otteluun on saatavissa tästä linkistä. Lippujen hinnat ennakkoon alkaen 17,50 / 6,50.

Tervetuloa kannustamaan Suomi voittoon OmaSp Stadionilla tiistaina!