123 456 7890

SJK matkustaa sunnuntaina Vaasaan, missä se kohtaa klo 18.30 alkavassa Pohjanmaan derbyssä Vaasan Palloseuran. Ottelu pelataan Hietalahden stadionilla, jossa katsojakapasiteettiä on jouduttu laskemaan tulevan stadionremontin alta. Peli kiinnostaa koko Pohjanmaan alueella, säätiedotus lupaa sunnuntaille hellettä ja sarjassakin molemmat taistelee tärkeistä pisteistä – siten peli saattaa mennä jopa loppuunmyydyksi.

VPS on sarjassa viimeisenä ja tarvitsee pisteitä säilyäkseen sarjassa. SJK puolestaan on kolmantena ja voitolla se varmistelisi paikkaansa loppukauden mitalitaistossa. Kolmen ottelun tappioputki halutaan poikki nyt, jotta päästäisiin karkuun takana tulevia keskikastin joukkueita.

Viimeinen kolmannes lähtee sarjasta käyntiin ja meillä on takana todella vaisu jakso. Olemme hävinneet enemmän pelejä kuin viime kaudella ja sarja on todella tasainen, kuten olemme nähneet. Jos meinaamme vielä pelata hyvistä sijoituksista, meidän täytyy alkaa voittamaan pelejä. Kaikki on kuitenkin vielä mahdollista, kommentoi SJK:n päävalmentaja Simo Valakari.

Vaasalaisleirissä elätellään toiveita SJK:n heikon jakson jatkumisesta.

Me haluamme jatkaa heidän huonoa jaksoa, mutta samalla meidän täytyy pysyä nöyrinä. SJK on kova vastus, jonka kanssa täytyy olla hereillä täydet 90 minuuttia, VPS:n päävalmentaja Petri Vuorinen kertoo seuransa nettisivuilla.

Paikanpäälle matkustaa jälleen suuri määrä SJK kannattajia omiaan tukemaan ja peliin järjestetään bussikuljetukset Seinäjoelta. Yksi bussi on jo täynnä, toinen täyttyy hyvää vauhtia. Hietalahdessa SJK kannattajat sijoitetaan stadionin kaupungin puoleiseen päätyyn ja siellä on heille myös omat palvelunsa. Bussireissusta voit lukea lisää tästä linkistä

Tunnelmaa tulee pelissä olemaan varmasti ja pelaajat muistelevatkin lämmöllä aiempia otteluita.
Viime kaudella SJK voitti molemmat vierasottelut Hietalahdessa ja paikalla oli silloinkin paljon kannattajia Seinäjoelta. Tällä kaudella joukkueet ovat kohdanneet Veikkausliigassa kahdesti Seinäjoella ja SJK on voittanut molemmat ottelut. Liigacupissa kohdattiin talvella niin ikään kahdesti ja silloinkin SJK oli molemmilla kertaa parempi.

Pohjanmaan paikallistaisto, VPS – SJK sunnuntaina 23.8. klo 18.30 Vaasan Hietalahdessa. Ottelu näkyy myös ISTV:ssä ja Seinäjoella Carlsberg Sports Barissa.

VPS – SJK ja muutkin Veikkausliigaottelut löytyvät myös uudistuneesta Vakioveikkauksesta. Uudistuksen yhteydessä Vakion palautusprosentti nousee ja voittopotit kasvavat. Kesän kotimaisilla kohteilla potti nousee nykyisestä 100 000 euron tasosta noin 200 000 euroon.

Vakion sivuille pääset tästä linkistä.

Joukkue saa Vaasaan tuekseen suuren määrän kannattajia.

Ottelu on myös osa Pohjanmaan liigaa

Veikkausliigan pisteiden lisäksi, ottelussa pelataan Pohjanmaan herruudesta. SJK hallitsevan mestarina johtaa edelleen kolmen pohjalaisseuran muodostamaa Pohjanmaan liigaa. Mutta toisena niskaan hengittää FF Jaro, joka voitti SJK:n edellisessä kohtaamisessa. VPS:llä ei ole enää saumaa pokaalin kotiuttamiseen, mutta SJK ja Jaro tulevat taistelemaan voitosta kauden loppuun saakka. Voitto sunnuntaina takaisi SJK:lle hyvät asetelmat loppukauden kohtaamisiin.

Pohjanmaan liigan sarjataulukko:

O V T H Maalit Pisteet
SJK 4 3 0 1 6 – 3 9
FF Jaro 4 2 0 1 5 – 3 9
VPS 4 0 0 4 4 – 9 0

Pelatut ottelut:
23.4. FF Jaro – SJK 0-1
14.5. SJK – VPS 2-0
21.5. VPS – FF Jaro 1-2
22.6. SJK – VPS 3-2
12.7. FF Jaro – VPS 2-1
9.8. FF Jaro – SJK: 1-0

Tulevat pelit:
23.8. VPS – SJK
20.9. VPS – FF Jaro
25.10. SJK – FF Jaro

Pohjanmaan Liigassa pelaavat VPS, SJK ja FF Jaro.

VPS taistelee sarjapaikastaa kynsin ja hampain

VPS aloitti kautensa uskomattomalla kuuden ottelun tappioputkella. Eikä kausi pahemmin parantunut myöhemminkään, joten päävalmentaja Olli Huttunen sai lähteä ja kakkosvalmentajana tominut Petri Vuorinen otti päävalmentajan tehvät hoitakseen.

Nyt VPS on onnistunut pelaamaan viisi viimeistä ottelua ilman tappioita, mutta edelleenkään voittoja ei tahdo tilille tulla. Ainoat kolme pistettä noista viidestä viime ottelusta on 1-0 tuloksella tullut voitto IFK Mariehamnista elokuun alussa. Joukkue on tiukasti edelleen sarjan viimeisenä ja eroa karsijan paikalla olevaan KTP:aan on jo kuusi pistettä.

Tilanne on haastava, sillä tarvitsemme isompia pistepotteja, myöntää päävalmentaja Vuorinen seuransa nettisivuilla.

Joukkuetta on vahvistettu, kun SJK lainasi loppukaudeksi keskikenttäpelaaja Juho Lähteen vaasalaisille. Lähde ei kuitenkaan sunnuntaina saa pelata entistä seuraansa vastaan. Mukaan on liittynyt Lähteen lisäksi uusiseelantilainen puolustaja Nikko Boxall, keskikentän pohjalla tai puolustuksessa viihtyvä yhdysvaltalainen Isaiah Schafer ja viimeisimpänä toinen yhdysvaltalainen, 193-senttinen hyökkääjäjärkäle Joe Broekhuizen. Kaikki kolme ulkomaalaispelaajaa on liittynyt mukaan elokuun siirtoikkunassa ja kaikilla on taustaa jenkkien yliopistosarjoista.

Loukkaantumisen vuoksi sunnuntain pelin missaa varmuudella hyökkääjä Steven Morrissey, puolustaja Mikko Viitikko, maalivahti Karl-Filip Eriksson sekä keskikenttäpelaajat Denis Abdulahi ja Clifton Miheso. Epävarmoina on puolustajat Teemu Honkaniemi sekä Timi Lahti, joiden pelikunto on loukkaantumisen jäljiltä arvoitus. Keskikenttäpelaaja Charles Bantanga on viime aikoina ottanut pelituntumaa farmiseura FC Kiiston riveissä.

Meillä on monta vaihtoehtoa lähteä peliin. Jos ne haluavat pitää palloa, meidän täytyy hyvällä liikkeellä saada riistoja aikaiseksi, VPS:n keskikenttäpelaaja Tony Björk arvioi seuransa nettisivuilla tulevaa kamppailua.

VPS:n Tony Björk ja Jesper Engström ahdistelemassa Justin Moosea viime kaudella Hietalahdessa

SJK haluaa kääntää kurssin

Kautta on jäljellä vielä kolmasosa ja jotta SJK taistelisi vielä kauden lopussa mitaleista tai jopa mestaruudesta, sen pitää alkaa voittamaan otteluita. Ennen kaikkea sen pitää alkaa tekemään maaleja.

Kauden alkupuolisko oli SJK:lta erinomainen, se teki paljon maaleja ja keräsi paljon pisteitä. Niiden turvin se on edelleen kolmantena ja mukana mestaruustaistossa. Mutta heinäkuussa alkoi heikompi jakso, joka on kestänyt edelleen elokuun alkupuoliskolla. Varsinaisesti peliesitykset eivät ole olleet huonoja. Paikkoja ja laukauksia on luotu voittoihin tarvittavia määriä, mutta jostain syystä maalihanat ovat ehtyneet. Maalittomia otteluita on jo neljä putkeen. Epäonnistumiset heikentävät itseluottamusta ja siksi SJK tarvitseekin voittoja sekä kannattajiensa tukea, jotta kauden loppu kääntyy vielä juhlaksi. Tahtoa tulosten kääntämiseen on. Joka tapauksessa ottelu VPS:ää vastaan on sellainen, että kannattajat janoaa siitä voittoa, oli sarjatilanne millainen tahansa. Sen tiedostaa myös joukkue ja valmennusjohto.

SJK pääsee peliin hyvällä ryhmällä, sillä vain edellisessä ottelussa loukkaantunut Wayne Brown ja uusiutuneesta vammasta kärsivä Jesse Sarajärvi ovat sivussa. Treenirinkiin teki paluun lainalta Ykkösen FC Jazzista puolustaja Teemu Penninkangas ja hyökkääjä Elias Ahde. Kaksikko ottaa kuitenkin ensi tuntumansa tutussa ympäristössä Kerho 07:n mukana ja samoin tekee pitkästä loukkaantumisesta kuntoutuva Marco Matrone. Nuori keskikenttäpelaaja Emil Lidman, vietti viime viikon Suomen U19-maajoukkueen leirillä, mutta hän on jälleen käytettävissä.

Sunnuntaina SJK esiintyy näillä näkymin ensimmäistä kertaa kolmosasussaan, eli vihreässä paidassa. VPS pelaa kotonaan musta-valkoraidallisessa peliasussa, eikä siten SJK:n musta ykkösasu tai valkoinen vieraspaita kelpaa.

VPS vs. SJK sunnuntaina 23.8. klo 18.30 Vaasan Hietalahdessa

Muistot Hietalahdesta on SJK leirissä maukkaat. Viime kaudella sieltä haettiin kahdesti voitto.