123 456 7890

Seinäjoen Jalkapallokerho isännöi Kuopion Palloseuraa perjantaina 24. päivä pelattavassa harjoitusottelussa Wallsport Areenalla.

Joukkueet eivät ole kohdanneet vielä koskaan aiemmin ja KuPS on kiinnostava vastustaja jo siksikin, että juuri KuPS tulee vastaan Veikkausliigan kotiavauksessa huhtikuussa. Samalla harjoitusottelu on SJK:n viimeinen, ennen helmikuussa alkavaa Liigacupia, joten ottelu toimii myös siihen kenraaliharjoituksena.

Perjantain kamppailu on SJK:n toinen harjoitusottelu tälle vuodelle ja kolmas koko talvelle. Aiemmissa kahdessa pelissä on kohdattu alemman sarjan joukkueita ja nyt päästään ensimmäistä kertaa kokemaan miltä meno liigajoukkueita vastaan näyttää. Aiemmissa peleissä on myös kokeiltu useita pelaajia, peluuttettu pelaajia oudommilla pelipaikoilla sekä mukana on ollut paljon junioreita.

Todennäköisesti kokeiluja nähdään myös nyt, mutta samalla aletaan jo hakemaan vähän pysyvämpää kokoonpanoa.

Harjoituspelit ovat tärkeitä, sillä niissä näkee että mitkä meidän jutut toimii ja mitkä taas ei. Aletaan päästä ottelurytmiiin ja se näkyy pelaajissa. Jätkät on selvästi taas innokkaampia treeneissä, arvioi SJK päävalmentaja Simo Valakari.

SJK kohtasi viime perjantaina Tampereen Ilveksen, joka pelaa Ykkösessä. Sitä aiemmin joulukuussa vastassa oli Kakkosen TPV.

KuPS vastaan ensimmäistä kertaa

Kuopion Palloseura on SJK:lle täysin uusi tuttavuus ja joukkueen pelaajistokin melko tuntematonta pohjalaiselle jalkapalloyleisölle.
Kuitenkin nimet Tomi Maanoja, Miikka Ilo, Omar Colley ja viime kaudella Iisalmen PK-37:ssa ihastuttanut nuori Ilmari Niskanen, ovat tuttuja nimiä jalkapalloa aktiivisemmin seuraaville.

Valmentajakaksikko Esa Pekosen ja Tero Taipaleen KuPS on viime aikoina kuitenkin jäänyt Liigassa keskikastin joukkueeksi. Suomen Cupissa menestystä on tullut ja KuPS on ollut nyt kolmena vuotena peräkkäin finaalissa. Se kirkkain mitali ja pokaali on kuitenkin jäänyt vielä haaveeksi. Suomen Cupin kautta kuitenkin paikka europeleissä on auennnut ja vielä toissa kesänä KuPS pelasikin mukana Europa-Liigan karsinnoissa.

Liigan parhaimpiin laitapakkeihin kuuluva gambialainen Omar Colley, on ollut viime aikoina lähellä siirtoa Saksaan ja seura onkin asettanut löytöönsä suuren hintalapun, jolle ei toistaiseksi ole löytynyt vielä lunastajaa. Tukholman AIK:ssa ja RoPS:ssa palloja torjunut Tomi Maanoja siirtyi tulevaksi kaudeksi KuPS:n tolppien väliin, Mika Hilanderin siirtyessä Ilveksen paitaan Ykköseen.

Talvikausi on ollut toistaiseksi kuopiolaisille melko haasteellinen.
Joukkueen tärkeä keskikenttäpelaaja Jussi Kujala loukkkaantui ikävästi juuri edellisessä, 2-2 tasatulokseen päättyneessä harjoitusottelussa FC Honkaa vastaan ja seuraikoni, Savon Kuninkaaksi ristitty Ilja Venäläinen, ilmoitti juuri jättävänsä liigakentät kokonaan.

Joukkueessa on vasta 12 sopimuspelaajaa ja siksi Seinäjoellekin joukkueen mukana tulee useampia sopimusta vielä hakevaa pelaajaa. Yksi näistä on SJK:ssakin näytillä käynyt hollantilaispuolustaja Maikel Verkoelen.

Wallsport Areena ei KuPS:lle kuitenkaan ole vieras, sillä joukkue on pelannut siellä Liigacupin pelejä JJK:ta vastaan mm. viime kaudella.

Vielä TPV pelissä SJK:n mukana ollut Maikel Verkoelen antaa nyt näyttöjä KuPS paidassa

Savic ja Nyberg jatkavat mukana – uutena testimiehenä Viljala

Jo viime ottelussa SJK:n mukana testimiehinä olleet puolustajat Zeljko Savic sekä Jaakko Nyberg jatkavat edelleen näyttöjen antamista Kerhon valmennusjohdolle ja nyt mukana on myös nuori maalivahtilupaus Ville Viljala.

SJK maalivahtivalmentaja Jori Särkän tavoin JJK:sta Seinäjoelle saapunut Viljala, on ollut käytännössä koko uransa ajan Särkän valmennuksessa ja miehet tuntevat toisensa hyvin. Vasta 19 vuotta täyttänyt Viljala, on pelannut JJK:ssa jo yhdeksän Veikkausliigapeliä sekä käynyt näytillä jättiseura FC Barcelonan riveissä. Nuorisomaajoukkueiden pelejä on takana jo useita ja Viljalaa pidetään yhtenä lupaavimmista nuorista maalivahdeista Suomessa. Mahdollista jatkoa Seinäjoella katsotaan testijakson jälkeen.

Sopimuspelaajista kaikki ovat periaatteessa tällä hetkellä pelikunnossa, mutta muutama pidempään loukkaantuneena ollut pelaaja tai pikkukolhuista kärsinyt, huilaa todennäköisesti vielä tämän ottelun. Junioreilla taas on oma ottelunsa lauantaina samassa hallissa Vasa IFK:ta vastaan klo 14.00, joten todennäköisesti ainakaan kaikki edustusjoukkueen mukana treenaavat juniorit eivät ole mukana molemmissa otteluissa.

Vaikka SJK ei olekaan KuPS:a vielä koskaan kohdannut, on ringissä pelaajia jotka ovat useampaan kertaan heitä vastaan pelanneet, sekä pari pelaajaa jotka ovat jopa kantaneet KuPS:n värejä urallaan.

Kova joukkue sieltä on tulossa. Heillä on paljon hyviä pelaajia ja he pelasivat viimekaudella Suomen Cupin finaalissa. Sarjassa ei ihan niin hyvin mennyt kuin heillä itsellään oli ehkä odotus, mutta tasokas joukkue se on. Muutama pelaaja on tosin lähtenyt, mutta on sinne tullut myös uusia, kommentoi kuopiolaisia viime kaudella neljän pelin verran ennen Kerhoon siirtymistä edustanut hyökkääjä Akseli Pelvas.

Keskikenttäpelaaja Timo Tahvanaisen KuPS ajoista on jo vähän pidempään ehtinyt vierähtää, mutta ottelu sytyttää silti.

Olin KuPS:ssa junnuna, joten tällä hetkellä se ei ole kauhean tuttu joukkue. Varmasti siellä monia tuttuja pelaajia on kuitenkin mukana. Onhan KuPS Itä-Suomen suurin joukkue, joten siinä mielessä hiukan spesiaalimpi juttu minulle pelata heitä vastaan, kommentoi tulevaa vastustajaa Outokummussa syntynyt Tahvanainen.

SJK vs. KuPS perjantaina 24.1. klo 18.15, Wallsport Areenalla.

Liput otteluun 5 euroa.
Kausikorttilaiset, sotaveteraanit ja lapset alle 8 vuotta, pääsevät ilmaiseksi.

Katsojakapasiteetti on rajallinen, joten kannattaa olla ajoissa paikalla. Jos halli myydään täyteen, ei ottelun alettua peliin enää pääse kausikortillakaan sisään.

Wallsportilla myydään myös ennakkolippuja tuleviin Liigacupin kotiotteluihin, sekä KOMIA-turnaukseen. Liigacupin otteluihin tulevien kausikorttilaistenkin kannattaa lunastaa korttiin kuuluva ilmainen ennakkolippu jo nyt, jolloin varmistat sisäänpääsyn kivikoviin Pohjanmaan paikalliskamppailuihin.

Tervetuloa viihtymään Wallsportille!

Hyökkääjä Akseli Pelvas ehti edustaa KuPS:a viime kaudella lainasopimuksella neljän pelin verran, ennen siirtymistä Seinäjoelle.