123 456 7890

SJK isännöi Kuopion Palloseuraa Veikkausliigan ottelussa torstaina 3.5. klo 18:30 OmaSp Stadionilla. Vastakkain on kaksi Veikkausliigan ennakkosuosikeiksi ja HJK:n ykköshaastajiksi nimettyä joukkuetta, joista kummankaan kone ei ole vielä päässyt aivan täyteen vauhtiin. Kuitenkin potentiaalia on molemmilla pelata parhaimmillaan aivan huippujalkapalloa.

SJK:n otteet ovatkin parantuneet peli peliltä ja joukkue löytää koko ajan paremmin toisiaan. Kuten vaikkapa Ilvestä vastaan viikonloppuna syntyneessä todellisessa joukkuemaalissa. Siinä SJK rakensi tilanteen aina omalta maalivahdilta alkaen, syötellen peräti 14 kertaa putkeen onnistuneesti Ilveksen tiukassa prässissä ja ahtaissa väleissä, kunnes pallo oli Reuben Ayarnan toimesta maalissa. Siinä oli kaikki elementit, mitä joukkueen harjoituksissakin näkyy. Vastustaja oli kenties tiukimmin puolustavia ja aggressiivisimpia joukkueita Veikkausliigassa, mutta SJK vastasi Ilveksen peliin ja pelasi rohkeasti ahtaisiinkin tiloihin.

Torstaina vastassa oleva KuPS on SJK:n tapaan taitava joukkue, joka haluaa pelata palloa aktiivisesti. OmaSp Stadionin parhaat olosuhteet tukee tätä, joten pelistä pitäisi tulla oikein viihdyttävä jalkapallo-ottelu.

Kyllä minä odotan erittäin vauhdikasta ottelua. KuPS:lla on nopeita pelaajia ja pallollista taitoa joukkueessa, joten odotan siitä vauhdikasta ja siinä mielessä varsin viihdyttävää ottelua, sanoo SJK:n päävalmentaja Tommi Kautonen.

Meillä oli Tampereella hidas aloitus peliin ja se on käyty pelaajien kanssa läpi. Kukaan ei tietenkään halua sillä tavalla ottelua aloittaa, joten nyt on tarkoitus olla heti alusta alkaen teräviä torstaina. Mutta sen alun jälkeen, kyllä me kontrolloiliin Ilves-peliä ja haastavista olosuhteista huolimatta pystyttiin pelaamaan ajoittain sitä peliä miten olemme harjoitelleet. Niissäkin haastavissa olosuhteissa me pystyttiin luomaan tilanteita ja hyvä että saatiin maali. Mutta kyllä me vielä pientä viilausta tarvitaan sinne viimeiselle kolmannekselle, että tuommoisella hallinnalla ja syöttelyllä, pystyisimme luomaan useampia selkeämpiä maalintekopaikkoja, päättää Kautonen lopuksi.

Sunnuntaina SJK teki komean joukkuemaalin, jossa erinomaisen pystyjuoksun jälkeen keskikenttäpelaaja Reuben Ayarna pääsi viimeistelemään uransa ensimmäisen Veikkausliigamaalin. SJK:n paidassa maali oli kuitenkin jo toinen virallisessa ottelussa, sillä Ayarna teki hieman vastaavan juoksun ja maalin Suomen Cupin ottelussa TPV:ta vastaan. Pelatessaan Ilveksessä, hän teki kaudella 2017 komean maalin juuri torstaina vastaan tulevaa KuPS:a vastaan.

Meidän täytyy olla hereillä heti pelin alusta alkaen. Emme voi nukahtaa alussa, varsinkaan, kun vastassa on sellainen joukkue, kuten KuPS, joka tykkää prässätä ylhäältä. Meidän täytyy olla valmiina alusta loppuun saakka. Tämä ottelu antoi meille mielestäni siitä oppitunnin. Mutta muuten pelasimme mielestäni varsin hyvin, kommentoi maalintekijä Ayarna Ilves-ottelun jälkeen ISTV:n haastattelussa. Haastattelijana toimi ISTV:n Mikko Aaltonen.

Viime kaudella SJK ja KuPS kohtasivat kolme kertaa. Kahdesti Kuopiossa ja kerran Seinäjoella. SJK voitti Seinäjoella pelatun ottelun 1–0. Kuopiossa ensimmäisessä ottelussa tasattiin pisteet 1–1-tuloksella ja syyskuussa KuPS onnistui voittamaan kotiottelussaan 2–1. Tuo oli samalla KuPS:n ainoa voitto SJK:sta 12:n Veikkausliiga-kohtaamisen aikana. SJK on voittanut kohtaamisista kuusi.

Tämä ottelu näkyy suorana maksullisten Ruutu+:n ja ISTV:n palveluiden kautta ja ottelusta tulee IS Pallokerhon livestudio. Lähetys alkaa jo klo 18:00.

Peliin pääsee näppärästi Stadionbussilla ja portit sekä palvelut aukeaa klo 16:30. Valvottu lapsiparkki aukeaa klo 17:30. Tässä pelissä esitellään ensimmäistä kertaa SJK:n maskotti. Lisätietoja pelin järjestelyistä ja lipuista tämän otteluennakon loppuosassa.

SJK – KuPS OmaSp Stadionilla torstaina 3.5. klo 18:30. Ennakkoliput SJK:n verkkokaupasta, SJK Shopista ja keskiviikkona 2.5. Hyllykallion Prisman myyntipisteeltä, missä on myös SJK:n pelaajia tavattavissa klo 16-18.

Kuopion Palloseuralla Egyptin maajoukkuetähti riveissään

Seinäjoella syntyneen ja jalkapallokasvatuksensa TP-Seinäjoen paidassa saaneena, KuPS:n päävalmentaja Jani Honkavaara saapuu tuttuihin maisemiin. Honkavaaralla oli kauden alussa taatusti kovat paineet, sillä joukkue tippui ensin Suomen cupista puolivälierissä, ja saalisti sen jälkeen yhteensä vain yhden pisteen kolmesta ensimmäisestä liigaottelusta. Lopulta neljäs ottelu toi ison helpotuksen, kun HJK kaatui Helsingissä Ilmari Niskasen loppupuolen maalilla. Seuraavassa ottelussa IFK Mariehamn kaatui jo selvin luvuin ja kuopiolaisten tähtipelaaja Petteri Pennanen iski kaikki KuPS:n neljä maalia. Pennanen jatkoi maalitehtailuaan viidennessä ottelussa, iskemällä tasoituksen FC Lahden verkkoon.

Kuopiolaisten riveissä kannattaa kiinnittää huomiota Pennasen lisäksi numerolla 30 pelaavaan Abdalla El Saidiin, Egyptin maajoukkuemieheen, joka pelaa KuPS:ssa lainalla vain tämän alkukauden. Sen jälkeen myös Egyptin tähtipelaajiin Liverpoolissa pelaavan Mo Salahin kanssa kuuluva peluri, lähtee valmistautumaan MM-kisoihin ja kisojen jälkeen hän siirtyy Saudi-Arabian suurseuraan. Abdalla, kuten hänen pelipaitansa selkämyksessä lukee, on todella kova vahvistus Veikkausliigaseuralle. Hän on alunperin Egyptin suurseura Al-Ahlin, ”Al-Ahlin Talismaani” -lempinimellä kulkeva tähtipelaaja sekä pelintekijä, joka kuitenkin suututti oman seuransa kannattajat verisesti hakemalla parempaa tilipussia kilpailijaseura Zamalekista. Kairolaisseurat ovat toistensa ikuisia vihamiehiä ja molemmat seurat kuuluvat maansa sekä koko maailman kannatetuimpiin. Pelkästään Al-Ahlilla on miljoonia ultra-kannattajia, jotka eivät katsoneet hyvällä Abdallan yritystä siirtyä Zamalekin riveihin. Abdalla ei päässyt eroon sopimuksestaan Al-Ahlin kanssa ja hän joutui palaamaan häntä koipien välissä takaisin suututtamaansa seuraan. Niimpä Al-Ahli ja pelaajan agentit yhdessä etsivät seuraa minne siirtyä hakemaan pelituntumaa ennen tulevia MM-kisoja. Sellainen löytyi Kuopiosta. Jo miehen ensimmäisistä peleistä näkee, että todella kovasta pelintekijästä on kyse. Harmillisesti tämän Afrikan-tähden otteista ei päästä nauttimaan Suomessa kevättä pidempään. Seinäjoella SJK:n tehtävä on joka tapauksessa pysäyttää hänet ja koko KuPS:n muu joukkue.

Viime kausi oli KuPS:lle menestys. Kausi päättyi hopeisiin juhliin, kuten vuonna 2010. Siinä välissä kuopiolaiset sijoittuivat sijoille 6-10, vaikka panostukset olivat useana kautena kovia. KuPS kuului monena kautena mitalisuosikkeihin, mutta Honkavaaran johdolla KuPS pystyi myös vastaamaan odotuksiin.

KuPS oli viime kaudella erityisen hyvä otteluiden loppuhetkillä, ja joukkue käänsi useat tiukat ottelut edukseen. SJK sai kokea keltamustan vartin kahdesti Kuopiossa. Tänä vuonna KuPS ei ole enää ”musta hevonen mitalitaisteluun”, vaan nyt Kuopiossa odotetaan entistäkin parempaa menestystä.

Kazakstaniin lähteneen Gbolahan Salamin korvaaminen on vaikeaa, ja Honkavaara etsi pitkään sopivaa ykköshyökkääjää. Liettuan maajoukkueryhmään kuuluva Deivydas Matulevicius pelasi viime kaudella jämäminuutteja Skotlannin liigassa. Mikäli liettualaisesta ei ole vastuunkantajaksi löytyy tulivoimaa myös laidoilta ja keskikentältä. Seinäjokisillekin tuttu Rasmus Karjalainen on edennyt urallaan askel askeleelta ja iski debyyttikaudellaan kahdeksan liigamaalia. Samaan maalimäärään ylsi myös Ats Purje. Urho Nissilä nousi Veikkausliigan eliittiin yhden heikomman kauden jälkeen ja teki peräti yhdeksän maalia. Ja kun joukkueesta löytyy vielä Saku Savolainen ja Ilmari Niskanen, ei maalinteon pitäisi olla ongelma.

KuPSissa on Veikkausliigan paluumuuttajia, kun Lum Rexhepi ja Henri Toivomäki siirtyivät KuPSiin. Maalivahtiosasto on kunnossa, sillä Otso Virtanen kuuluu liigan eliittiin. KuPS joutuu tulemaan alkukauden toimeen ilman loukkaantunutta Reuben Gabrielia, joka on keskikentän pohjalla yksi liigan parhaista pelaajista.

KuPSissa on tehty erinomaista juniorityötä jo pitkään. Sen lisäksi KuPSilla on ollut hyvät suhteet nigerialaiseen Osman Sillahiin, jonka kautta Kuopioon on saatu muun muassa Omar Colley, Reuben Gabriel, Gbolahan Salami ja Azubuike Egwuekwe. Kun siihen vielä lisätään Ari Lahden keskimääräistä suurempi kukkaro, on suoranainen ihme, että KuPS kulki niin pitkään ilman menestystä. Tai sitten se on vain luonnollinen ja looginen osoitus siitä, että Veikkausliigassakin menestykseen tarvitaan rahan ja hyvien pelaajien lisäksi myös osaava valmennus. Kaikki merkit viittaavat siihen, että KuPS taistelee mitalista tälläkin kaudella. Mutta kuten sanottua paineet ja odotukset ovat kuitenkin entistä kovemmat.

Alkukauden tiukka pelitahti vaatii veronsa

SJK lähtee peliin vain muutaman päivän palautumisella, kun se pelasi viime viikonloppuna Ilvestä vastaan Tampereen Ratinan Stadionilla. Ottelu oli kovaa taistelua alusta loppuun, Ilveksen puolustaessa koko joukkueen voimin alussa syntynyttä johtomaaliaan. Pelissä nähtiin myös kovia otteita ja pehmeä keväinen luonnonnurmi toi oman elementtinsä otteluun. Tämä antaa myös haasteen palautumiselle torstain osalta, mutta SJK on tehnyt kaiken voitavan, jotta peliin saadaan miehet tuoreilla jaloilla.

Myös muutama pelaaja jouduttiin vaihtamaan kentältä kolhuja saaneena Ilves-ottelussa. Ainakin Johannes Laaksonen ja Marc Vales tulivat sivuun, ja heidän kohdallaan katsotaan viimeistelyharjoituksissa, ovatko he mukana torstaina. Alustavasti kummankaan kohdalla ei pitäisi olla mistään vakavammasta kyse. SJK:n pitkäaikaisloukkaantuneista Billy Ionsia ei vielä nähdä kentällä tässä ottelussa, mutta hän alkaa olla jo tekemässä paluuta. Obed Malololla menee toipumisessa kesän loppupuolelle ja Jarkko Hurme toipuu operaatiosta, palaten riveihin parin viikon sisään. Mihkel Aksalu on ollut jo mukana harjoituksissa, mutta vielä ei ole varmuutta täydestä pelikunnosta ja ratkaisu pelaamisesta tehdään taas lähempänä ottelua. Myös Emile Paul Tendeng ja Matti Klinga saattavat olla sivussa, sillä heille nousi kuume maanantaina. Aristote Mboma oli sivussa sunnuntaina, viimeistelytreeneissä tulleen kolhun vuoksi, mutta vielä ei ole tiedossa onko hän sivussa tällä viikolla.

SJK:lla onneksi riittää hyviä pelaajia ja vaikka useampi pelaaja olisikin torstain ottelusta sivussa, saa SJK taatusti kovan kokoonpanon KuPS:aa vastaan torstaina.

Torstain ottelun järjestelyt ja lipunmyynti

Ottelu potkaistaan OmaSp Stadionilla käyntiin torstaina 3.5. klo 18:30. Ottelun ennakkoliput ovat myynnissä SJK:n verkkokaupassa ja arkisin klo 9-16 SJK Shopissa. Lippuja on myynnissä myös keskiviikkona 2.5. klo 16-18 Hyllykallion Primassa, jossa on paikalla SJK:n pelaajia. Tervetuloa moikkaamaan.

SJK:n peleihin pääsee kaikki alle 7-vuotiaat ilmaiseksi, mutta heille tulee hommata verkkokaupasta tai portilta ilmaislippu, jos haluaa varata hänelle oman paikan. Lapsille löytyy pääkatsomon alta ilmainen ja valvottu lapsiparkki, joka toteutetaan yhteistyössä liikunta- ja hyvinvointikeskus Fressin kanssa. Lapsiparkissa voi lapsen jättää yhteystietoja vastaan ottelun ajaksi leikkimään valvotulla alueella. Lapsiparkissa on kiipeilyseiniä, pomppulinnoja ja paljon muuta mukavaa. Parkki aukeaa aina tuntia ennen ottelua ja sulkeutuu ottelun päätyttyä.

Stadionin portit ja palvelut aukeavat torstaina klo 16:30 ja heti klo 16:30 – 17:30 on Carlsberg Sports Barissa happy hour. Happy hour on myös ottelun jälkeen noin klo 21:30 – 22:30. Carlsberg Sports Barissa on pelaajahaastatteluja ennen ja jälkeen ottelun. Juhlat jatkuvat siellä myös myöhään yöhön, tunnelmaa nostaa DJ Josio ennen ja jälkeen ottelun.

Vain ennakkolipulla ja kausikorteilla, saat varattua etukäteen paikkasi OmaSp Stadionilta. Ennakkolippu on myös aina merkittävästi edullisempi. Porttiliput ovat kaikki numeroimattomia ja kun ostat esimerkiksi pääkatsomoon lipun, voit mennä porttilipulla istumaan vain vapaille paikoille. Kannattajapäädyn kausikortit ja liput ovat numeroimattomia. Löydät lippujen hinnaston tästä linkistä.

Huomioithan että kaikissa SJK:n kotiotteluissa noudatetaan Palloliiton sääntöjä ja ohjeistuksia yleisön suhteen. Voit tutustua niihin tästä linkistä. Tässä ottelussa on käytössä katsomoanniskelualueet, jotka ovat vielä uutta asiaa myös meille, joten toivomme katsojien huomioivan tämän. Katsomoanniskelualueet ovat K18-alueita, eikä alaikäiset voi tulla niihin edes vanhempiensa seurassa.

Katsomoanniskelualueina, eli K18 -alueina, on pääkatsomosta koko Atria Loungen kautta kuljettava VIP-alue, eli mustat nahkapäällysteiset Mersunpenkit. Lisäksi katsomolohko 107, riviltä 6 riville 11, paikat L1 – L6, on anniskelualuetta. Sinne ei myydä istumapaikkoja, mutta sinne voi tulla Carlsberg Sports Barista nauttimaan alkoholijuoman ottelua katsellen. Vieraskannattajien lohkosta itäpäädystä, on anniskelualuetta lohkon rivit kuudennestä ylöspäin. Kannattajapäädyssä, jossa on SJK:n kannattajat, on nyt anniskelualuetta koko Kloppien seisomakatsomoalueen alaosa. Yläosasta kolme ylintä riviä on avoinna myös alaikäisile. Kaikki tutut anniskelualueet muiden katsomoiden takana ja ravintolatiloissa, on auki kuten ennenkin. Katsomoista löytyy edelleen paljon tilaa, joissa ei ole anniskelua, ja nämä nyt perustettavat alueet parantavat viihtyvyyttä entisestään ja nopeuttavat palvelua katsomoiden takana olevista myyntikioskeista.

Carlsberg Sports Barista voi varata itselleen pöydän tarjoiluineen ja isäntineen, joka pitää huolta ryhmästänne. Palvelut räätälöidään tarpeesi mukaan. Näissä voi ottaa yhteyttä SJK:n myyntiin puhelimitse: 040 – 721 5585 tai sähköpostitse: myynti@sjk.fi

Paikalle mahdollisesti tulevien vieraskannattajien paikat löytyy Itäpäädystä skriinin puoleiselta laidalta. Jos heitä on ennakkoilmoituksella tulossa riittävästi, avataan sinne heille myös omat palvelut ja mahdollisesti oma lippulinkki jaettavaksi omiin kanaviin.

OmaSp Stadionin alueella pysäköinti on haasteellista, varsinkin Wallsportin edustalla, missä on tällä hetkellä osa alueesta varattuna jäähallin rakennustöille. Parkkialueita löytyy kuitenkin Alaseinäjoenkadun varren lisäparkkialueilta sekä Seinäjoki Areenan parkkialueilta. Framin parkkihalli on noin 500 metrin päässä alueelta.

Kaikkein näppärämmin paikanpäälle pääsee Stadionbusseilla, jotka kiertävät Seinäjoen keskustasta ja asuntoalueilta OmaSp Stadionille ennen ottelua ja takaisin ottelun jälkeen. Stadionbussin toteuttaa Komia-liikenne ja löydät tarkat aikataulut sekä reitit Stadionbussin omalta sivulta, tästä linkistä.

Median edustajilta edellytetään akkreditointia viimeistään päivää ennen tapahtumaa, jotta voimme varata tilaa toimittajille ja kuvaajille. Akkreditointipyynnöt: lari.paski@sjk.fi

Tervetuloa viihtymään OmaSp Stadionille!