123 456 7890

Otteluraportin tarjoaa Meltex

SJK:n kohtaloksi koitui heikot puoliaikojen alut, kun KuPS iski pelin alussa ja heti tauon jälkeen. Varsinkin ensimmäisellä puoliajalla KuPS oli vahva, ja SJK ei päässyt luomaan tarpeeksi paikkoja. Toisella puolijalalla peli oli SJK:n kontrollissa, mutta se ei onnistunut murtamaan KuPS:n vahvaa puolustusta. SJK:n seuraava ottelu Honkaa vastaan siirtyi pelattavaksi maanantaina 25.4. klo 18:00 ja se pelataan Tapiolan Urheilupuiston sijasta Helsingin Bolt Areenalla. Alkuperäinen pelipäivä oli lauantai 23.4. Myös tuon jälkeen pelattava Ilves ottelu on vieraspeli. Seuraava kotipeli on lauantaina 7.5. klo 15:00 pelattava SJK – FC Lahti. Löydät päivitetyn otteluohjelman SJK:n nettisivuilta.

KuPS – SJK 2-0 (1-0)
1-0 4 min Tim Väyrynen
2-0 48 min Sebastian Dahlström

Ottelu sai SJK:n kannalta karmean alun, kun KuPS pelasi pallon nopealla vastahyökkäyksellä SJK:n puolustuksen keskelle ja Markus Uusitalo koitti tulla vastaan läpisyöttöä. Hän ei aivan ehtinyt katkaisemaan, ja pallo tuli oikealle laidalle Tim Väyryselle, joka sai nostaa pallon tyhjiin heti neljän minuutin pelin jälkeen.

SJK sai maalin jälkeen hetkeksi otteen pelistä, ja onnistui luomaan tilanteita noin kymmenen minuutin ajan, mutta sitten KuPS otti pelin kontrolliinsa ja piti palloa. KuPS myös sai SJK:n pelin hieman sekaisin.

Tauolle mentiin 1-0 KuPS:n johdossa. Mutta SJK:lla oli paikkansa, ja varsinkin Josepablo Monreal sai hyvin tilanteen lähes KuPS:n maaliviivalle, mutta KuPS:n puolustus blokkasi uhrautuvasti ja hyvin. Myös Diego Rojasilla oli paikka nostaa pallo maaliin vastahyökkäyksestä, mutta nosto meni ohi maalin.

Toisen jakson alussa KuPS sai jälleen maaliin. Kun pallo tuli juuri ja juuri paitsion välttäen Sebastian Dahlströmille, joka pääsi laittamaan 2-0 maalin vain parin minuutin pelin jälkeen. Myös tämä maali lähti KuPS:n nopeasta tilanteenvaihdosta.

SJK yritti murtaa KuPS:n puolustusta, ja otti lisävoimaa vaihdosta. SJK kontrolloikin peliä ja painoi sen lähes täysin KuPS-päätyyn, mutta maalipaikkoja vain ei saatu kunnolla aikaan. KuPS puolusti erinomaisesti. Parhaat tilanteet osui vaihdosta sisään tulleelle Denys Oliinykille ja Serge Atakayi oli nostaa keskityksen sisään, kun KuPS-maalivahti Johannes Kreidl oli pudottaa pallon maaliin. Erikoistilanteita nähtiin sitten sitäkin enemmän ja niihin nousi loppupuolella mukaan myös maalivahti Markus Uusitalo. KuPS sai yhden tällaisen erikoistilanteen jälkeen paikan koittaa kaukaa tyhjään maaliin, mutta pallo nostettiin reippaasti ohi maalin.

Kuopioon oli matkannut useita kymmeniä SJK-kannattajia, jotka pitivät tunnelmaa yllä aivan ottelun loppuun saakka, ja vielä sen jälkeenkin. Harmillisesti kotimatkalle niin he kuin joukkuekin lähti tappio niskassaan.

Meidän pitää olla ylpeitä siitä, että kontrollomme peliä toisella puoliajalla. Saimme erittäin hyvän joukkueen näyttämään hyvin tavalliselta, eikä sitä tapahdu joka kerta, sanoi SJK:n päävalmentaja Joaquín Gómez sanomalehti Ilkka-Pohjalaiselle ottelun jälkeen.

Kun saamme muutamia asioita kiillotettua ja parannettua keskittymistämme, niin meillä on kaikki mahdollisuudet menestyä.

Olemme pelanneet kovan luokan puolustuksia vastaan. HJK:n ja KuPSin prosessit ovat meitä pidemmällä, mutta haluamme ehdottomasti haastaa heidät. Jos voisi valita, niin heidät olisi mieluummin kohdannut vähän myöhemmin, mutta jokaista vastaan on pelattava. Meillä on jäljellä vielä 24 peliä ja paljon pisteitä on jaossa, Gómez muistutti.

Meidän pitää luottaa prosessiimme ja siihen, että kova työ kantaa hedelmää, sanoi Gómez vielä lopuksi Ilkka-Pohjalaisen haastattelussa.

SJK: Markus Uusitalo MV, Martti Haukioja, Matej Hradecky, Ville Tikkanen, Pablo Andrade (54’ Denys Oliinyk), Jake Dunwoody, Pyry Hannola, Serge Atakayi, Daniel Håkans, Diego Rojas (69’ Tuomas Kaukua) ja Josepablo Monreal (74’ Rafal Wolsztynski).