123 456 7890

SJK joutui nöyrtymään, johdettuaan ottelua ensimmäisen puoliajan jälkeen. SJK sai ensimmäisellä puoliajalla muutamia tilanteita ja menikin johtoon rangaistuspotkusta. Sen jälkeen hallinta luovutettiin suosiolla vierailijalle. Toisen puoliajan alussa SJK:n peli meni enemmän sekaisin, kun Joonas Sundman joutui jättämään kentän, lyötyään päänsä yhteen KuPS-hyökkääjän kanssa. KuPS vei peliä ja SJK:n etäisyydet venyi. Lopulta KuPS onnistui tasoittamaan ja iskemään myös voittomaalin. Joukkue jää maajoukkuetauolle ja seuraava peli kotona pelattava SJK – TPS. Ottelu on putoamiskamppailun kannalta molemmille tärkeä ja se pelataan torstaina 13.9. klo 18:30. Ennakkoliput SJK:n verkkokaupasta ja SJK Shopista.

SJK – KuPS 1-2 (1-0)
1-0 28 min Johannes Laaksonen rp.
1-1 61 min Oma maali
1-2 81 min Lucas Rangel

SJK aloitti pirteästi ja loi muutaman puolittaisen paikan. Denys Oliinykin kulmapotku tuli Johannes Laaksoselle, jonka pusku meni vain hieman ohi maalin.

KuPSin ensimmäinen maalipaikka tuli Ats Purjeelle. Jesse Öst joutui avaamaan kuopiolaisten prässin takia pitkällä ja Purje pääsi palloon. Purje leikkasi oikealta laidalta keskelle ja laukoi, mutta Jesse Öst torjui.

Rasmus Karjalaiselle pääsi boksiin ja laukoi kovan kudin pienestä kulmasta. Jesse Öst torjui tilanteen kulmapotkuksi. Petteri Pennasen kulmapotku tulikin hyvään paikkaan Tabi Mangalle, mutta hänen puskunsa meni yli maalin.

KuPS oli lähellä maalintekoa 26. minuutilla. Jesse Öst tuli hyvin vastaan KuPSin pitkään avaukseen, mutta purku epäonnistui pahasti. Pallo tuli Ilmari Niskaselle, joka laukoi heti, mutta SJK:n onneksi pallo kaarsi ohi maalin.

Denys Oliinyk pelasi erinomaisesti 28. minuutilla ja loi muutamalla hyvällä liikkeellä syötöllä SJK:lle maalipaikan. Ensin Oliinyk pelasi seinän Shahdon Winchesterin kanssa ja syötti sitten Emile Paul Tendengin nokikkain Otso Virtasen kanssa. Virtanen kaatoi läpiajossa olleen Tendengin, ja seurauksena oli rangaistuspotku. Virtanen kuitenkin selvisi tilanteesta ilman korttia. Johannes Laaksonen laukoi pallon pilkulta varmasti maaliin. Maali oli Laaksoselle kauden kuudes, ja se on hänen yhden kauden maaliennätyksensä Veikkausliigassa.

KuPS oli lähellä tasoitusta heti SJK:n maalin jälkeen. Ilmari Niskanen keskitti Ats Purjelle, jonka pusku meni vain hieman yli maalin.

Toisen puoliajan alussa nähtiin ikävä tilanne, kun Joonas Sundmanin ja Lucas Rangelin päät kolahtivat yhteen. Rangel pystyi jatkamaan peliä pitkän paikkailun jälkeen, mutta Joonas Sundman joutui jättämään kentän. Hänen tilalleen tuli Jordan Mustoe.

SJK siirtyi neljän puolustajan linjastan viiden puolustajan linjaan 55. minuutilla, kun Joel Mero tuli kentälle Emile Paul Tendengin tilalle. KuPSin tasoitus tuli vain viisi minuuttia myöhemmin. Luis Carlos Murillo keskitti Rasmus Karjalaiselle, jonka pusku kimposi SJK-puolustajan kautta maaliin. Maali merkittiin omaksi maaliksi.

SJK:n hyökkäyspelaaminen oli varsin satunnaista. Shahdon Winchester taisteli KuPS-puolustajia vastaan urhoollisesti, mutta jäi usein liian yksin. KuPS sen sijaan vyörytti hyökkäyksiä kohti SJK:n maalia 72. minuutilla johtomaali oli lähellä, kun Henri Toivomäen kaukolaukaus osui ylärimaan.

Tämän jälkeen SJK haki kentälle lisää hyökkäysvoimaa ja vaihtoi takaisin neljän puolustajan linjaan. Aristote Mboma tuli kentälle Richard Dormanin tilalle, ja Joel Mero siirtyi laitapuolustajaksi.

SJK:n maalipaikat olivat Johannes Laaksosen maalin jälkeen vähissä. SJK sai kulmapotkun 77. minuutilla. Denys Oliinykin keskitys tuli Anders Bååthille, jonka puskuun Tabi Manga pääsi maalin edessä väliin. Tilanne jatkui ja lopulta Shahdon Winchester pääsi laukomaan, mutta veto epäonnistui ja pallo lensi yli maalin.

KuPSin voittomaali tuli 81. minuutilla. Henri Toivomäki pelasi pallon boksiin Petteri Pennaselle, joka syötti takaviistoon Rasmus Karjalaiselle. Karjalaisen vetoon Joel Mero ja Jesse Öst ehtivät vielä väliin, mutta Lucas Rangel ehti kakkospalloon ensimmäisenä, ja lopulta pallo painui Jesse Östin käsien ja tolpan kautta maaliin.

SJK pystyi luomaan ottelussa vielä pari tasoituspaikkaa, joista molemmat tulivat heti KuPSin johtomaalin jälkeen. Ensin Jordan Mustoe laukoi boksin ulkopuolelta, ja Otso Virtanen venyi pallon eteen ja seurauksena oli kulmapotku. Hetkeä myöhemmin Mustoe keskitti vasemmalta laidalta maalille Shahdon Winchesterille, jonka syöksypusku meni kuitenkin yli maalin. Enempää varsinaisia tasoituspaikkoja SJK ei pystynyt luomaan, ja KuPSin johto kesti loppuun asti.

Sen ei tietenkään pitäisi mennä näin, mutta mielestäni Sundmanin loukkaantuminen vaikutti meidän pelaamiseen. Se sekoitti taktisesti meidän ajatusta pelistä. Vaihdoimme siinä kolmeen toppariin ja annoimme pallon heille, yrittäen iskeä vastahyökkäyksillä, koska me johdimme peliä. Mutta se ei toiminut kuten olemme harjoitelleet. Emme käyttäneet hyväksi niitä tiloja mitä jäi KuPS:n linjojen taakse, vaan jatkoimme pelin avaamista pelaamalla. Ja siihen KuPS iski. Päästimme aivan turhan maalin. Sen jälkeen koitin muuttaa peliä jälleen hyökkäävämmäksi, koska halusin voittaa ottelun. Otimme taas enemmän riskejä ja koitimme prässätä ylempää. Meillä olikin muutamia paikkoja, mutta taitoa puuttui viimeistellä niistä, sanoi SJK:n päävalmentaja Alexei Eremenko lehdistötilaisuudessa.

Meillä oli ensimmäisellä puoliajalla vähän ihan rakenteellisiakin ongelmia. Ongelmia prässin kanssa, kun SJK pudotti kolmannen topparin aina välillä linjaan. Toisella puoliajalla muutettiin aika selkeästi meidän prässiä ja iskettiin siihen keskimmäiseen toppariin aika kovaa. Ja toinen laituri nousi ylemmäs. Se oli hyvä taktinen muutos ja pelaajat otti sen hyvin tuossa. Ollaan tehty sitä joskus vähän aiemminkin ja se meni nopeasti läpi pelaajien ajatusmallissa. Pelattiin aika hyökkäävästi, laitapakit nousi ylös ja oli tavallaan kolmen alakerta. Siinä mielessä taktisesti hyvä, mutta olihan tämä kova taistelu ja vääntö tänään. Oli meillä maalipaikkoja siinä ensimmäiselläkin jaksolla, vaikka ei hirveän hyvin pelattu, mutta pitää olla tyytyväinen. Isoa sydäntä oli tuossa toisella jaksolla ja kovaa taistelua. Kyllä mä olen tosi tyytyväinen noihin jätkiin, sanoi KuPS valmentaja Jani Honkavaara lehdistötilaisuudessa.

SJK: Jesse Öst MV, Richie Dorman (73’ Aristote Mboma), Jarkko Hurme, Boris Kadio, Joonas Sundman (49’ Jordan Mustoe), Anders Bååth, Peter Opiyo, Johannes Laaksonen, Emile Paul Tendeng (55’ Joel Mero), Denys Oliinyk ja Shahdon Winchester.

Joukkue pitää pari päivää vapaata ja palaa ensi viikon puolen välin jälkeen takaisin harjoituksiin. Ensi viikko on maajoukkuetaukoa sarjasta ja seuraava ottelu on OmaSp Stadionilla torstaina 13.9. pelattava SJK – TPS. Ennakkoliput SJK:n verkkokaupasta ja arkisin klo 9-16 SJK Shopista.

Kuvia ottelusta SJK:n Facebook sivuilla, tästä linkistä.