123 456 7890

KuPS liian vahva B:lle
TP-Seinäjoki – KuPS 0-2 (0-1)
28 min 0-1 Jerry Voutilainen
61 min 0-2 San Chit Kyaw

Kuopion Palloseura osoittautui liian vahvaksi vastustajaksi TP-Seinäjoen B-junnuille ikäluokan Ykkösen kolmannen sarjakierroksen ottelussa Wallsport Areenassa.

Vieraat olivat tällä erää pelillisesti ansiokkaampia, joskin oli hiukan ironista, että ennen kuin poikien maajoukkuepelaaja Jerry Voutilainen vei vieraat vajaan puolen tunnin pelin jälkeen johtoon, ei KuPS ollut kyennyt luomaan ainoatakaan paikka ja kotijoukkueella oli ollut jo kolme saumaa viimeistellä.

Tosin siihen astikin KuPS oli todennäköisesti pitänyt palloa hallussaan enemmän kuin TP-Seinäjoki.

Lopputulosta on vaikea pitää vääryytenä, vaikka jo vajaan kahden minuutin pelin jälkeen Alesi Ahde tulittikin pallon vieraiden maalin ristikkoon ja suurin piirtein samassa tilanteessa vieraiden alakerta pelasi palloa kädellään, mikä jäi tuomaristolta havainnoimatta. Toisaalta, vaikka tilanteesta olisi pilkku tullut, ei se ehkä olisi lopulta muuttanut lopputulosta. Mene ja tiedä. Jossiteltavaa taisi jäädä siitä.

Vielä Voutilaisen maalin jälkeenkin TP pystyi luomaan paikkoja, mutta viimeistely oli todella vaatimatonta. Samaa voi sanoa perussyöttelystä. Alakerrassa pistettiin ajoittain todellisia “kaveripalloja” helpoissakin tilanteissa, joissa prässistä ei ollut tietoakaan ja avaukset osuivat kohtuuttoman usein ensimmäiseen keltapaitaan.

Vaikea sanoa, oliko joukkue syystä tai toisesta hermostunut vai mikä riivasi, mutta nyt ei oltu todellakaan lähelläkään omaa tasoa. Toisaalta toki KuPS oli hyvä.

Se ei silti tarkoita sitä, että KuPS olisi aiheuttanut luokattomia syöttöjä, joita miltei koko joukkue viljeli läpi kamppailun.

Toisella puoliajalla peliin tuli kotijoukkueen osalta huomattavasti lisää sykettä ja tasoitusta kyllä haettiin ihan vakavissaan.

Ratkaisu syntyi 61. minuutilla Jere Kokkosen lingottua noin 300 metriä pitkän heiton. Siis ainakin. Kaveri nakkeli palloa osapuilleen oman rankkualueen kohdilta toiseen päähän. Tietenkin siinä sitten kävi niin, että jo ennen tätä päivää neljä osumaa viimeistellyt taitava San Chit Kyaw kävi niittaamassa pallon verkkoon ja käytännössä homma oli taputeltu.

Tappio ei luonnollisestikaan tehnyt erityisen hyvää kotijoukkueen menestysmishaaveille, mutta hyvälle joukkueelle hävittiin, sitä kukaan ei voi kiistää.

Kotijoukkueesta omalla tasollaan pelasi Raitt Ojala, joka oli pakkina todella hyvä. Moni muu pystyy taatusti nostamaan tasoaan jatkossa.

TP-Seinäjoki: Jarkko Orava (v), Raitt Ojala (76. Panu Leppä), Aapo Metsä-Ketelä, Roope Takala (v), Joona Lautamaja, Aleksi Leppänen (67. Janne Tuohisaari), Aleksi Ahde, Antti Viita, Veli-Pekka Pajula (67. Elias Ahde), Jesse Sarajärvi (50. Jaakko Vihanta), Pekka Jaskari (80. Matti Rajala)