123 456 7890

SJK matkustaa viikonloppuna Kuopioon, missä se kohtaa Savon Sanomat Areenalla isäntäjoukkue KuPS:n lauantaina 21.5. klo 16.00.

KuPS sai melko myöhään joukkueen kasaan, mutta kun pelejä on pelattu, on siitä tullut yhtenäinen joukkue, joka on saanut hyviä tuloksia. KuPS on aina kotikentällään kova joukkue ja se on ollut aina vaikea paikka meille vierailla, arvioi SJK:n päävalmentaja Simo Valakari.

Kaikki joukkueessa tahtovat esittää parempaa mitä alkukaudella on nähty. Parempaan suuntaan onkin oltu jo menossa, sillä viimeisessä neljässä ottelussa on tullut pisteitä kasaan seitsemän. Silti parantamisen varaa on edelleen.

Meidän pitää saada oma pelimme paremmaksi. Viime pelissä se alkoi jo näyttää siltä, mutta ei ihan vielä saatu ehjää ysikymppistä siinäkään. Nyt lähdetään sitä taas hakemaan ja kun saamme sen kuntoon, niin uskon että alkaa tulemaan aika hyvällä prosentilla voittoja sen jälkeen, sanoo keskikenttäpelaaja Matej Hradecky.

KuPS on fyysinen joukkue ja meidän täytyy pystyä vastaamaan heidän fyysisyyteen meidän omalla liikkeellä. Tappaa se heidän pelinsä sillä tavalla. Ei siinä mitään sen kummempia hokkuspokkus -juttuja tarvita. Kun äijät liikkuu ja pallo liikkuu, niin uskon että sillä saadaan hommattua sieltä ne kolme pistettä, sanoo puolustaja Jarkko Hurme.

Matkaan lähtee myös SJK:n kannattajat, joille on bussireissu järjestettynä Seinäjoelta. Toistakymmentä lähtijää on jo kasassa ja vielä mahtuu mukaan. Tarvittaessa voi tulla suoraan bussiin ja maksaa matka kuljettajalle. Matkan hinta on 30 euroa + ottelulippu ja lähtö on Seinäjoen matkakeskuksesta klo 10.00, kyytiin otetaan klo 10.10 lähtijät Wallsportilta. Voit ilmoittautua mukaan maksamalla matkan tästä linkistä. Lähde mukaan tukemaan joukkuetta.

On loistavaa että kannattajat jaksavat tehdä tälläisen reissun. Se merkitsee todella paljon meidän joukkueellemme. Varsinkin vierasotteluissa sillä on suuri merkitys. Se on se pieni extra, millä voimme mennä näihin vaikeisiin paikkoihin paremmalla itseluottamuksella, kiittelee Simo Valakari kannattajia.

Toivottavasti pystymme olemaan kannattajillemme ylpeyden aihe, siitä lähdetään että saadaan heille se kolme pistettä, sanoo myös puolustaja Jarkko Hurme.

Ottelu näkyy suorana lähetyksenä maksullisten ISTV ja Ruutu+ -palveluiden kautta.
Vedonlyöjät voivat pelata pelinsä tämän linkin kautta ja samalla tukea SJK-junioreiden toimintaa.

Jarkko Hurme toivoo että kannattajat voivat olla ylpeitä joukkueestaan.

KuPS vahvistunut viime kaudesta

KuPS:lla on erinomaiset juniorit ja riittävästi rahaa erinomaisiin hankintoihin, mutta jostain syystä kunnon tulosta ei vain ole tullut. KuPS oli kyllä hopealla vuonna 2010 ja sen jälkeen kolmena perättäisenä kautena Suomen Cupin finaalissa häviävänä osapuolena. Mutta Veikkausliigassa meno on ollut nihkeää useamman kauden ajan. Edelliskautena Marko Rajamäen valmennuksessa KuPS sijoittui yhdeksänneksi.

Viime kauden kohuhankinta Freddy Adu vaikutti vain julkisuustempulta. Ykköshyökkääjäksi hankitun Irakli Sirbiladzen tehot jäivät kauas aiempien vuosien tasosta. KuPS viljeli paljon keskityksiä maalille ja siinä etenkin Tuomas Rannankarilla oli iso rooli. Rannankari ei kuitenkaan hänkään päässyt aiemmalle tasolleen. Ennen kautta Urho Nissilä oli täysin tuntematon, mutta pienikokoinen nuorukainen säväytti kauden aikana useasti. KuPS:n nuorista myös Saku Savolainen ja Ilmari Niskanen saivat paljon vastuuta.

Talven aikana KuPS nousi otsikoihin etenkin nigerialaispelaajiensa ansiosta. Hyökkääjä Gbolahan Salami, keskikenttäpelaaja Paul Onobi ja toppari Azubuike Ekwuekwe ovat kaikki olleet, tai ovat edelleen Nigerian maajoukkuekuvioissa mukana. Pelaajat ovat erittäin kovia vahvistuksia Veikkausliigaan.

Mielenkiintoinen lisä joukkueessa on Seinäjoella syntynyt ja SJK:n omista junioreista noussut puolustaja Joona Lautamaja, joka muutti Kuopioon opiskelujen perässä. Vielä viime kaudella nuorimies kantoi Akatemiassa kapteenin nauhaa. Lautamaja on päässyt KuPS-paidassa tekemään jo liigadebyyttinsäkin.

Ykkösmaalivahdin tontilla itävaltainen Johannes Kreidl on korvannut Tomi Maanojan ja Kreidl onkin vaikuttanut erinomaiselta vahvistukselta ja mies valittiin jo mukaan Itävallan U21-maajoukkueeseenkin. Seuralegenda Miikka Ilo päätti hienon uransa viime kauteen. Petteri Pennanen on yksi joukkueen tärkeimmistä pelaajista ja viime kauden alun loukkaantuminen oli paha kolaus kuopiolaisille. Mutta jos nyt kaikki naksahtaa kohdalleen, saattaa Marko Rajamäen valmentama joukkue olla taulukossa vielä hyvinkin korkealla.

KuPS vieraili viime kesänä kahdesti Keskuskentällä

Uusi puolustaja Abonima heti pelikelpoinen

Keskisektori sai vahvistuksen, kun SJK teki sopimuksen toppari Aboniman kanssa. Tarvittaessa Abonima pystyy pelaamaan myös keskikentän pohjalla, mutta parhaimmillaan 21-vuotias nigerialainen on puolustuksessa. Miehen paperit ovat kunnossa, hän on jo treenannut SJK:n mukana ja on siten tarvittaessa käytettävissä jo lauantaina Kuopiossa.

Mukaan on liittynyt myös testipelaajana englantilainen oikean laidan pelaaja, jonka kohdalla päätöksiä jatkosta tehdään lähiviikkoina.

SJK tarvitsee lisää pelaajia, sillä lisää loukkaantumishuolia tuli viime viikon voitollisessa ottelussa Helsingin IFK:ta vastaan, kun keskikenttäpelaaja Matti Klinga jouduttiin kantamaan paareilla pois kentältä. Alustavasti huilia tulee pari viikkoa, mutta tarkempia tutkimuksia tehdään vielä lisää.

Klingan lisäksi sivussa ovat Mehmet Hetemaj, Richie Dorman ja Timo Tahvanainen. Dorman ja Tahvanainen ovat jo mukana joukkueen treeneissä ja paluu kentille saattaa tapahtua lähiaikoina. Myös Hetemaj harjoittelee kevyesti jo joukkueen mukana.
Pelikieltoja ei SJK:lla ole ja muuten pelaajarinki on täydessä iskussa.

Ensi viikolla SJK pelaa jälleen kotikentällä, kun se kohtaa Pohjanmaan derbyssä Vaasan Palloseuran Keskuskentällä. Tuon ottelun ennakkoliput ovat jo myynnissä SJK:n verkkokaupassa. Ottelu on samalla toiseksi viimeinen Seinäjoen Keskuskentällä ja siirtyminen uudelle OmaSp Stadionille tapahtuu kesäkuussa. Avajaisotteluun SJK – HJK, joka pelataan lauantaina 18.6. klo 13.30, on myyty jo hurjasti lippuja, joten kannattaa hommata omansa pikaisesti SJK:n verkkokaupasta, jotta pääsee mukaan todistamaan historiallista ottelua.

Hetemaj on jo aloittanut joukkuetreenit kevyesti.