123 456 7890

Kukilan maalit Kerhon pelastus
SJK – Rovaniemi A 2-1 (0-0)
68 min 0-1 Mika-Matti Maisonmaa
86 min 1-1 Tommi Kukila
88 min 2-1 Tommi Kukila (rp)

Seinäjoen Jalkapallokerhon A-juniorit jättivät ratkaisun Rovaniemen Jalkapalloyhdistyksen A:ta vastaan varsin myöhään.Kotijoukkueen sankariksi nousi vaihdosta kehiin tullut Tommi Kukila, joka viimeisteli kahdesti reilun minuutin sisään alle viisi minuuttia ennen ottelun loppua.

Kerhon nuorisolla oli jo ottelun ensimmäisellä puoliajalla lähes kymmenkunta paikkaa, joista maalinteon olisi olettanut onnistuvan. Muutama paikka toki oli toki vieraillakin ja noin kymmenen minuutin pelin jälkeen lukemat olisivat voineet olla esimerkiksi 2-2.

Olisi kuitenkin ollut totaalinen oikeusmurha, jos vieraat olisivat pelistä saaneet pisteenkin, sillä nin selkeästi kotijoukkue pystyi luomaan paikkoja läpi kamppailun.

Vieraiden Antti Enbuske oli kuitenkin se, joka ensimmäisenä oli viimeistellä puskettuaan pallon tolppaan ottelun kuudennella minuutilla. Samalla minuutilla oli Kerholla heti toisessa päässä, mutta vieraiden maalivahti Tuomas Hakala torjui Teemu Penninkankaan laukauksen kulmuriksi.

Vastaavasti vain muutamaa minuuttia myöhemmin oli vierailla jälleen paikkansa Toni Koivusaaren vartioimalla maalilla, mutta viimeistely ontui myös valkopaitaisilla vierailla. Heti perään oli Juho Pajulalla saumaa iskeä kauden 12. maali, mutta jälleen veskari selvitti tilanteetn kulmaksi.

Pelikellon oltua 17. minuutin kohdalla Juho Pajula kaadettiin melko kovakouraisesti rangaistusaleella, mutta pilkkua ei vaatimuksista huolimatta tuomittu. Jo ensimmäisen kymmenminuuttisen aikana kaksi varoitusta saaneet rovaniemeläiset repivät varsin hanakasti paidasta ja käyttivät tilanteessa kuin tilanteessa käsiään.

Peli pysyi kuitenkin kokonaisuutena ihan hyvin Pauli Hietamäen johtaman tuomaritrion käsissä, vaikka katsomossa hiukan puhistiinkin parista puhaltamatta jääneestä pilkusta.

Ensimmäisellä puoliajalla Miika Korpela ja Pajula pääsivät yrittämään uudelleen maalitekoa, eikä kaukana ollut Aleksi Rouhiaisenkaan loistava laukaus, joka kilahti tolpasta ulos. Rouhiainen pääsi vielä pari minuuttia ennen taukoa hakemaan puskulla osumaa, mutta se suuntautui vain himpun verran yli maalin. Tauolle mentiin siis maaleitta.

Heti toisen puoliajan alussa Kerho tuli vastatuuleen todella vahvasti. Minuuttiakaan ei oltu ehditty pelata kun Teemu Penninkangas laukoi Jaakko Vähäpesolan esityöstä pallon mitan ohi takatolpasta ja heti perään oli tihutyötä yrittämässä Tommi Kukila.

Toinen tilanne, josta kotijoukkueen leiri vaati rankkaria osui 67. minuutille, jolloin Tommi Kukila pistettiin alueella nurin. Ei soinut pilli tälläkään kertaa, joten maaleitta jatkettiin. Tilanteesta tuomitun kulmurin jälkilöylyt sen sijaan kävivät Kerholle kalliiksi.

Rovaniemen alakerta pelasi pallon Mika-Matti Maisonmaalle, joka eteni läpi kentän iskien kaiken kukkaraksi maalin vieden vieraat johtoon.

Peli näytti väistämättä etenevän vieraiden tahdissa ja rovaniemeläisten nousu SM-sarjaan alkoi vaikuttaa jopa todennäköiseltä. Kerho vain ei suostunut taipumaan ja luovuttamaan.

Pelikello oli ehtinyt jo 86. minuutille Niko Nauholzin lähetettyä pitkän vapaapotkun kohti rangaistusaluetta. Vieraiden oma mies puski palloa, se kimmahti kohti maalia ja totaalisesti hyytynyt maalivahti Tuomas Hakala teki kalliin munauksen. Pallo kimposi veskarin ja hirren kautta suoraan kahden metrin päässä olleelle Tommi Kukilalle, joka kiitti, kumarsi ja pokkasi nostaen SJK:n tasoihin.

Aikaa kellossa oli alle neljä minuuttia, mutta tasoitus ei vauhtiin päässeelle kotijoukkueelle riittänyt. Heti seuraavasta hyökkäyksestä Teemu Penninkangas pääsi mainioon tilanteeseen ja laukoi, mutta Hakala torjui pallon takaisin “Pennille”, jolta Antti Enbuske veti jalat alta.

Tällä kertaa pilli soi pilkun merkiksi aivan aiheellisesti ja Kerholle lyötiin avaimet käteen homman hoitamiseksi. Pieni jännitys tilanteessa näkyi, sillä oikein kukaan ei ollut menossa edes vetämään pilkkua. Niinpä Esa Haanpäätä tuurannut edustusjoukkueen koutsi, Tomi Kärkkäinen, komensi jo yhden maalin iskeneen Kukilan pilkulle.

Tommi Kukilaa ei kylmännyt, vaan nuori mies kietoutui tyylikkäästi sankarin viittaan ratkaisten ottelun kylmäpäisesti kotijoukkueen eduksi. Toinen maali minuutin sisään nosti tuhlaajapojat voittoon ja SM-sarjan porteille.

Voitto tarkoitti Kerhon osalta sitä, että joukkue on nyt Kokkolan Pallo-Veikkojen kanssa tasapisteissä Ykkösen Lohko C:n kärjessä. Kerhon maaliero on +25 ja KPV:n +18. Näin kaikki jää viimeisen kierrosten otteluiden varaan, jolloin Kerho reissaa toistaiseksi sarjassa jumbona olevan OPS-junioreiden vieraaksi ja KPV reissaa juuri Rovaniemelle. Jos Kerho voittaa Oulussa, pitää KPV:n kaataa Rovaniemi kahdeksalla maalilla, jolloin ryhdytään katselemaan sitten sääntöjä siitä, miten seuraavaksi menetellään.

Rovaniemen ainoa sauma nousta on puolestaan murjoa KPV todella pahanpäiväisesti ja toivoa samaan aikaan Kerhon selkeää tappiota Oulussa. Tällöin kaikki kolme joukkuetta olisivat taapisteissä.

Viides peräkkäinen voitto nosti joka tapauksessa nuoret kerholaiset sarjan kärkeen ennen viimeistä, 3. heinäkuuta, pelattavaa kierrosta.

SJK: Toni Koivusaari, Eero Rantanen (46. Jaakko Vähäpesola), Niko Nauholz, Kalle Taimi, Nicolas Tuisku, Aleksi Rouhiainen (90. Jesse Jääskeläinen), Saku Koskinen (46. Tommi Kukila), Ville Luomapuro, Miika Korpela, Juho Pajula (62. Sami Viljanen), Teemu Penninkangas