123 456 7890

Kukila käänsi pelin Kerholle
HauPa – SJK 1-2 (1-0)
33 min 1-0 Jaakko Alatalo
60 min 1-1 Tommi Kukila (rp)
81 min 1-2 Tommi Kukila

Seinäjoen Jalkapallokerho nousi tukalsta tilanteesta A-junioreiden SM-sarjan vierasottelussa Haukiputaalla ja käänsi ottelun Tommi Kukilan kahdella maalilla voitokseen paikallista Haukiputaan Palloa vastaan sateisissa ja vaikeissa olosuhteissa.

Voitto oli Kerhon jälkikasvulle kolmas neljästä syyskierroksen ensimmäisestä ottelusta ja antaa aivan upeat lähtöasetelmat loppukauteen. Toki pisteitä tarvitaan edelleen sarjapaikan vakiinnuttamiseksi ja seuraavan kerran Esa Haanpään suojatit pyrkivät lisäämään pistetiliään Lahdessa ensi lauantaina FC Reippaan kustannuksella.

Ottelun ensimmäinen puoliaika oli Haukiputaalla Kerholta melko vaatimatonta tekemistä ja niin kotijoukkue menikin ottelussa reilun puolen tunnin pelin jälkeen johtoon. Maali syntyi kulmapotkun jälkeisestä hässäkästä. Ensimmäisen laukauksen Toni Koivusaari torjui, mutta isäntien Jaakko Alatalo oli ensimmäisenä paluupallossa laukoen sen verkkoon.

“Eka jakso oli meiltä varsinaista virkamiespalloa. Se oli hiukan halutonta ja hyökkäyksiin lähdöt olivat onnettoman hitaita. Tehtiin ihan hirvittävä määrä syöttövirheitä ja pojat totesivat tauolla itsekin, että huonoja oltiin”, tiivisti valmentaja Esa Haanpää ensimmäisen puoliajan tunnelmat.

“Tiedettiin, että HauPa tulee suoraviivaisesti pitkillä palloilla todella vahvasti. Pystypallot olivat tässä kelissä aika vaikeita, mutta puolustus toimi kyllä hyvin”, jatkoi Haanpää.

“Pienen puhuttelun ja herättelyn jälkeen toinen puoliaika oli meiltä tosi hyvää peliä. Pistettiin palloa liikkeelle ja saatiin hyödynnettyä laitoja paljon paremmin kuin ensimmäisellä puoliajalla. Painopisteen muutokset tapahtuivat hyvin ja meillä oli malttia pelissä”, kiitteli Haanpää omiaan.

Tasoitusmaali syntyi Saku Koskisen oltua mainiossa maalintekopaikassa pilkun kohdalla.

“Ei siinä ollut mitään epäselvää, kaveri tuli takaa jaloille ja pallo pilkulle”, tilitti Haanpää.

Pilkulta pallon toimitti maaliin Tommi Kukila, joka iski myös vajaat kymmenen minuuttia ennen ottelun loppua Kerholle voiton taanneen toisen maalin.

“Se oli meiltä oikein hyvä hyökkäys. Robert Fors kavensi keskelle ja pelasi pallon Jaakko Lammelle laitaan. Jaska pisti sieltä mainion keskityksen, josta Tommi puski pallon putken kautta sisään”, kehui Haanpää voittomaalin sommittelua.

Kerhon riveissä nähtiin tällä kertaa Norrvalla FF:n lupaava Robert Fors, josta Haanpään mukaan tulee varmasti olemaan vielä runsaasti iloa joukkueelle.

Kukila teki kolmannenkin maalin, mutta syysstä tai toisesta se hylättiin.

“Jäi kyllä epäselväksi, mikä siinä oikein oli vikana, sillä Tommia rikottiin siinä tilanteessa, mutta silti se maali hylättiin. No, hyvä näinkin. Pääasia oli, että noustiin voittoon”, tiivisti Haanpää.

SJK: Toni Koivusaari, Eero Rantanen (44. Jaakko Lampi), Jesse Jääskeläinen (89. Aleksi Ahde), Saku Koskinen, Niko Nauholz, Kalle taimi, Tommi Kukila (86. Jarno Takamäki), Sami Viljanen, Veli-Pekka Pajula (55. Ville Luomapuro), Robert Fors, (90. Joonas Kuivalainen)