123 456 7890

SJK on solminut pelaajasopimukset, VPS:sta kotiin palaavan Aatu Kujanpään, Kakkosen maalikuninkuuden voittaneen Joonas Lepistön ja SJK:ta jo kolmen kauden ajan edustaneen Ville Tikkasen kanssa. Kaikkien sopimus kattaa kauden 2020 ja sopimuksissa on optiot tulevaisuudesta SJK:n kanssa.

21-vuotiaat Kujanpää ja Lepistö, ovat SJK:n omia kasvatteja. 20-vuotias Tikkanen on alunperin OLS:n kasvatti, mutta edustanut SJK:ta jo viimeiset kolme vuotta. Heitä on nähty myös Suomen poikamaajoukkueissa uransa aikana ja kaikilla kolmella on jo Veikkausliigaotteluita vyöllään. Pelaajien tarkemmat esittelyt ja omat kommentit, löytyy SJK:n sivujen toisesta uutisesta.

Me teemme kovasti töitä sen eteen, että pystymme luomaan tänne ympäristön, jossa nuorilla pelaajilla on mahdollisuus menestyä ja ottaa urallaan askeleita eteenpäin. Näillä kolmella pelaajalla on täysi mahdollisuus taistella paikasta meidän edustusjoukkueen avauskokoonpanoon, sanoo SJK:n urheilupuolen tekninen johtaja Richard Dorman.

Ja tämä on meille hyvä tilanne, kun edustusjoukkue pelaa Veikkausliigassa ja akatemiajoukkue Ykkösessä. Siksi SJK on erinomainen paikka pelaajille kehittyä, Dorman jatkaa.

Samalla kun SJK pystyy tarjoamaan nuorille pelaajille erinomaisen paikan kehittyä urallaan, tarjoaa nuoret pelaajat taas mahdollisuuden viedä joukkueita eteenpäin.

Nuoret pelaajat kehittää eniten joukkuetta, sillä nuorissa pelaajissa on potentiaalia. Ja kun se potentiaali ulosmitataan, niin silloin joukkue kehittyy. Kokeneet pelaajat ovat niitä, jotka yleensä pitävät tasonsa. Toki kokeneissakin pelaajissa on vielä potentiaalia, mutta ylipäätään nuorissa on nimenomaan sitä. Heidän avullaan tämä homma menee eteenpäin, sanoo SJK:n päävalmentaja Jani Honkavaara.

Ei ole sattumaa, että SJK Akatemia nousi Ykköseen. Siellä on monia hyviä potentiaalisia pelaajia. Meidän pitää saada kuitenkin tämä kokonaisuus toimimaan sekä edustuksen että akatemian osalta niin, että kaikki kehittyisivät. Meidän pitää heidät harjoituksissa marinoida liigavauhtiin. Eli silloin kun koko toiminnan vaatimustaso on liigatasoa, niin sitten on ihan eri asia mennä pelaamaan niitä Ykkösenkin pelejäkin, Honkavaara jatkaa.

Eli me tarvitaan näitä nuoria ja siksi meidän on helppo rakentaa tätä joukkuetta, sillä niitä hyviä nuoria on täällä omasta takaa niin paljon. Tämä muistuttaa hyvin paljon sitä tilannetta, mikä meillä oli Kuopiossa, kun menin sinne. Siellä oli kuitenkin hirveän paljon hyviä nuoria, jotka eivät olleet näyttöpaikkaa koskaan saanut. Sitten alettiin heidän kanssa vain tekemään hommia. Joulukuussa pääsen tutustumaan näihin kaikkiin meidän nuorukaisiin mitä meillä täällä on, sanoo Honkavaara vielä lopuksi.

SJK aloittaa harjoitukset joulukuun alussa ja pelaa silloin myös ensimmäisen harjoitusottelun. Kauden 2020 kausikortit tulevat myyntiin marraskuun aikana.