123 456 7890

Kraftista ei oikein vastusta
SJK – Närpes Kraft 5-0 (2-0)
37 min 1-0 Arttu Seppälä
44 min 2-0 Mikko Ylihärsilä
48 min 3-0 Arttu Seppälä
86 min 4-0 Miika Asunmaa
91 min 5-0 Petter Meyer

Seinäjoen Jalkapallokerhon talvikauden toinen kotiottelu sujui hyvin pitkälle samoissa merkeissä kuin ensimmäinenkin. Jos ei ollut Vihtavuoren Pamauksesta järin paljon vastusta, samaa voi sanoa myös Närpes Kraftista, joka tyylilleen uskollisena pudotti kaikki yksitoista pelaajaansa pallon alle ja yritti pitkillä palloilla saada aikaan jotakin.

Tuo systeemi ei ainakaan tällä hetkellä toimi. Ei ainakaan Kerhoa vastaan. Joukkueet ovat ottaneet toisistaan nyt mittaa kahden viikon välein ja yhteismaalit ovat Kerholle 10-1.

Pelillinen dominointi oli todella selvästi isäntien hallussa, eikä kotijoukkueen maalinsuulla pelanneella Luis Fernandolla ollut ainuttakaan torjuntaa koko ottelussa. Kraft ei myöskään saanut aikaiseksi ainuttakaan laukausta koko pelin aikana.

Vaikka kotijoukkueen ensimmäinen maali antoikin odottaa itseään hyvän tovin, peli oli silti koko ajan hallussa. Ensimmäinen vartti oli ehkä hieman hakemista, mutta senkin aikana sekä huomattavasti pirteämmin nyt pelannut Mikael Muurimäki ja Chris Cleaver pääsivät kokeilemaan maalintekoa siinä vielä kuitenkaan onnistumatta.

Vaikka ensimmäisellä puoliajalla pari maalia nähtiinkin, oli parasta antia ensimmäisen ottelunsa Kerhon paidassa pelanneen Aki Sipilän komea saksarilaukaus. Sipilän esitys oli muutenkin pirteä, vaikka varmasti pelaaminen paranee, mitä enemmän mies pääsee joukkueen tekemiseen sisälle jatkossa. Jo nyt oli ilmassa sellaisia elementtejä, että moisella pelitavalla hänestä kasvaa kotikatsomon ehdottomiin suosikkeihin lukeutuva taistelija.

Jos oli kotijoukkueen puolustuspeli tässä ottelussa aivan täydellistä, jätti hyökkäyspelissä viimeistely vielä toivomisen varaa viidestä maalista huolimatta.

Kamppailun avausmaalin viimeisteli otteitaan ViPa-matsista rajusti parantanut Arttu Seppälä, joka liukui takatolpalta sisään Chris Cleaverin antaman vapaapotkun ottelun 37. minuutilla.

Myös toisessa maalissa Seppälällä oli jalkansa pelissä mukana. Hän pääsi lähelle päätyrajaa, mistä keso löysi tiensä Mikko Ylihärsilän ja näin “Myhi” pääsi toteuttamaan lähes vuosikymmenten mittaisen unelmansa vippaamalla pallon kantapäällään verkkoon juuri ennen taukoa.

Puoliajalla valmennusryhmä teki kolme vaihtoa. Myöhään perjantaina kaupunkiin saapunut Lee Brennan korvasi keskikentällä Jesse Jääskeläisen, Petri Niemi otti Tiitus Lehtisen paikan ja Petter Meyer tuli Mikko Ylihärsilän tilalle kärkeen.

Toisen puoliajan alussa Kerho siirtyi jo kolmen maalin johtoon. Osumaa edelsi viides kulmuri, jonka jatkotilanteesta Arttu Seppälä pääsi viimeistelemään toisen maalinsa vieden samalla kotijoukkueen kolmen maalin johtoon.

Totaalinen dominointi jatkui läpi toisenkin puoliajan. Brennan ja Cleaver pitivät keskikentän täydellisesti hallussa ja kaikesta oli aistittavissa, että Brennan on ehkä vieläkin parempi keskellä, kuin laidalla, missä hän pelasi Pietarsaaren turnauksessa.

Christian Sundin parannellessa nilkkaansa Brennan ja ottelun aloittanut Jesse Jääskeläinen pystyvät paikkaamaan tontin varsin kelvollisesti ainakin Kakkosen joukkueita vastaan.

Kerho pyöräytti vaihtokaruselliaan toisella puoliajalla tiiviiseen tahtiin. Tauolla tehtyjen vaihtojen lisäksi kehiin tulivat Toni Kujala, Miika Asunmaa, Kalle Taimi, Jaakko Vähäpesola ja kauden ensimmäisen ottelunsa pelannut Saku Koskinen.

Vielä viimeisten viiden minuutin aikana Kerho kaunisteliu numeroita. Ensin Petter Meyer tarjoili Miika Asunmaalle tekopaikan, josta “Milli” pisti pallon varmasti takanurkkaan 86. minuutilla ja kun pelattiin jo lisäaikaa, nousi Kalle Taimi hienosti keskittäen pallon Meyerille, joka puski komeasti kolmannen maalinsa Kerhon asussa niitaten loppunumeroiksi 5-0.

Oikeastaan ottelun ainoa jännitysmomentti oli se, montako kertaa Kerhon onnistuu puhkaista Kraftin kilpikonnapuolustus. Nyt se onnistui viidesti. paikkoja oli toki huomattavasti useampaankin maaliin, mutta hyvä näinkin.

Olennaista oli se, että alakerta hoiti leiviskänsä laadukkaasti antamatta Kraftille ainuttakaan mahdollisuutta edes yrittää maalintekoa. Tällainen peli pistää oikeasti väkisinkin miettimään, että onko Kerhon peli niin hyvää, vai oliko vastustajan esitys jälleen niin vaatimaton.

On aivan päivänselvää, että kauden mittaan Kerho tulee törmäämään tällaiseen taktiikkaan usein. ei nyt ehkä ihan viikosta toiseen, mutta varsin tiheään tahtiin kuitenkin. Silloin haetaan pitkämielisyyttä ja hermojen kestämistä. Paikkoja tällä ryhmällä kyllä kyetään luomaan. Nyt niistä iskettiin täyskäsi, aina ei varmasti ihan niin paljon.

Kotijoukkueesta moni pelaaja pelasi varsin mukavaa peliä. Arttu Seppälän otteet olivat viikossa pykääntyneet paljon, niin myös Mikael Muurimäen. Koko puolustusta voi toki kiitellä nollasta, mutta apuja alakerta sai taas rajusti prässänneeltä hyökkäys- ja keskikenttäkalustolta. Pelitapa on raastava niin omalle joukkueelle kuin vastustajallekin.

Tällä hetkellä näyttää siltä, että ainakin Kakkosessa pelaavat vastustajat ovat hyytyneet toisella puoliajalla pelitavan myötä pahemman kerran. Helppoa ei tällainen pelityyli todellakaan ole omallekaan joukkueelle, mutta prosessi on käynnissä ja tulosten valossa suunta on aivan oikeanlaatuinen.

Todellisia testejä nähdäänkin sitten ensi viikolla, jolloin harjoitusotteluiden suma jatkuu kolmella kivikovalla kohtaamisella. Keskiviikkona vastaan tulee Suomen Mestari HJK, perjantai-illan huumaa nostattaa ruotsalainen suurseura Djurgå;rdens IF ja sunnuntaina yritetään haastaa Viron mestarijoukkue FC Flora Tallinnasta.

Lienee päivänselvää, että vastus on melko tavalla eri luokkaa kuin tänään.

SJK: Luis Fernando, Mikko Väänänen, Matti Lähitie, Tiitus Lehtinen (46. Petri Niemi), Timo Rauhala (67. Kalle Taimi), Aki Sipilä (73. Jaakko Vähäpesola), Chris Cleaver (73. Saku Koskinen), Jesse Jääskeläinen (46. Lee Brennan), Arttu Seppälä (57. Toni Kujala), Mikael Muurimäki (67. Miika Asunmaa), Mikko Ylihärsilä (46. Petter Meyer)