123 456 7890

Kerho 07 Akatemia nappasi vieraspisteen Kakkosen sarja-avauksessa Kokkolassa, KPV:n vieraana. Selkeänä ennakkosuosikkina sarjaan lähtenyt KPV joutui ottelussa takaa-ajajan asemaan, kun Kerho aloitti maalinteon. Toiselle puoliajalle lähdettiin kuitenkin 1-1 tasatilanteessa ja huippujännittävä kamppailu pysyi tasaisena ottelun loppuun saakka. Erinomaisen ottelun pelanneella Kerholla oli ottelun lopussa jopa paremmat paikat voittomaalin tekoon, joten nälkää jäi tuleviin otteluihin taatusti.

KPV – Kerho 07 Akatemia 1-1 (1-1)
0-1 28 min Timo Tahvanainen
1-1 44 min Harri Heiermann

KPV aloitti ottelun vahvasti ja sai muutaman kulmapotkun peräjälkeen. Akatemia pääsi kuitenkin kotijoukkueen alkurynnistyksen jälkeen peliin hyvin mukaan. Muutama tilannekin syntyi Emil Lidmanin ja Juho Kemppisen kaukolaukauksista. Kotijoukkue puolestaan pyrki pelaamaan vahvasti vasemmalta laidalta Dawda Bah:n kautta – sivuvapareita ja keskityksiä sateli KPV:n pitkille miehille maalin eteen. Vaikka Kerhon puolustus olikin tilanteissa hieman vaikeuksissa, ei niistä KPV saanut kulmatilanteita kummempaa aikaiseksi.

Ottelun avausmaali syntyi, kun FC Jazzista lainassa oleva Joonas Rantala nousi laidasta ja keskitti maalille. Rasmus Karjalainen tykitti siitä ensin ylähirteen, mistä paluupallo pomppasi suoraan Timo Tahvanaiselle. Edustuksen ringistä mukaan peliaikaa hakemaan tullut Tahvanainen, veti pallon komeasti yläkulmaan ja Akatemia pääsi juhlimaan avausmaalia Kakkosen ennakkosuosikin kotikentällä.

Lopulta KPV tasoitti, kun Bah murtautui jälleen läpi laidasta. Keskitys tuli nyt matalana maalin eteen ja siellä oli Harri Heiermann jatkamassa keskityksen ohi Jere Koposen. Tasoituksen jälkeen Kerho pääsi vielä luomaan pari puolittaista tilannetta isäntien päätyyn, joista palloa vietiin kulmalipulle. Puoliajalle mentiin 1-1 tilanteessa.

Toisen puoliajan alussa hieman otteet kovenivat ja erotuomari Toni Pohjoismäki rauhoitteli peliä varoituksilla. Ensin Kerhon Tuomas Rintamäki katseli keltaista. Sitten parin minuutin päästä KPV:n entinen SJK pelaaja, Timo Rauhala, sekä vaihdosta Kim Palosaaren tilalle tullut Ihionu Bright, saivat muistutukset. Peli rauhoittui ja jatkui tasaisena.

Tasaisissa merkeissä mentiin lopulta aivan ottelun loppuun saakka. Molemmilla oli vielä lopussa paikkansa, Kerho 07:lla kenties jopa paremmat. Aivan ottelun lopussa KPV onnistui siivoamaan pallon maaliviivaltakin vielä kulmaksi ja huippujännittävä ottelu päättyi siten 1-1 lopputulokseen. Kerhon ja samalla koko ottelun parhaana palkittiin maalintekijä Timo Tahvanainen. KPV:n parhaat olivat yhdellä tähdellä palkittu Dawda Bah ja kahdella tähdellä palkittu Harri Heiermann.

Kerho 07:lle piste kelpaa, sillä ennakkoon KPV:ta on pidetty selkeänä ennakkosuosikkina Kakkosen Pohjoislohkoon. Silti vähän jäi vielä nälkääkin.

Hyvä piste, mutta tunne on kuitenkin semmoinen että harmittaakin vähän. Oli niin hyvää peliä meiltä ja siinä oli vielä maalipaikat lopussa. KPV on kova ja isokoinen joukkue ja he pystyivät painamaan meidät erikoistilanteissa omaan päätyyn. Mielestäni me taas pääsimme pelaamalla luomaan paineen heille. Eli siinä mielessä oli kaksijakoinen ottelu. Kyllä piste kuitenkin tyydyttää ja tästä on hyvä jatkaa seuraavaan otteluun, kommentoi Akatemian vastuuvalmentaja Max Peltonen.

Kerho 07 Akatemia: Jere Koponen MV, Tuomas Rintamäki (71› Sami Viljanen), Joonas Rantala, Joona Ala-Hukkala, Joona Lautamaja, Marco Matrone, Timo Tahvanainen, Juho Kemppinen (65› Janne Tuohisaari), Juho Lähde, Emil Lidman ja Rasmus Karjalainen (84› Jordi Lahnalakso).

Akatemia jatkaa Kakkosen Pohjoislohkossa pelejä jo ensi lauantaina 2.5. kun se matkustaa Rovaniemelle FC Santa Claus AC:n vieraaksi. Tuo ottelu potkaistaan käyntiin klo 16.00. Ensimmäinen kotiottelu pelataan sunnuntaina 10.5. kun toinen sarjan ennakkosuosikki, AC Kajaani tulee Seinäjoen Keskuskentälle. Tuo ottelu alkaa klo 18.30.

Timo Tahvanainen iski Kerho 07:n johtomaalin.