123 456 7890

Kovakuntoinen NFF seuraavana
Viime kaudeksi Kakkoseen noussut Norrvalla FF on Seinäjoen Jalkapallokerhon seuraava kanto keväisessä kaskessa.

Viime kaudella kummankin seinäjokelaisen yläpuolelle sarjataulukossa sijoittunut NFF on varsin huikeassa kevätkunnossa, sillä tiistaina joukkue kaatoi Veikkausliigassa pelaavan FF Jaron 2-0 Ronnie Ludnin ja Tomas Johanssonin osumilla.

Tähän mennessä Tor “Toffe” Sparvin valmentama joukkue on pelannut kymmenen ottelua. Niistä se on voittanut kuusi, pelannut kerran tasan ja hävinnyt kolme. Kaikki kolme tappiota tulivat harjoituskauden alussa VPS:n liigamiehistölle 2-1, Ykkösen VIFK:lle 1-0 ja FC Kiistolle 3-2. Sen jälkeen ei joukkue ole hävinnyt ainuttakaan otteluaan, vaan matkalla ovat kaatuneet VPS-j 4-2, Sporting Kristina 3-1, Kraft 1-0, JBK 2-0, Kolmosen Esse IK peräti 14-0 ja viimeisenä liigajoukkue Jaro. Kiiston kanssa NFF pelasi Sepänkylässä 2-2.

Vastaavasti Kerholla on tilillään tähän mennessä 11 ottelua. Saldo on viisi voittoa, kolme tasapeliä ja kolme tappiota. Kerho on hävinnyt Ykkösen KPV:lle 5-0, Veikkausliigan FC Hakalle 3-0 ja FC Kiistolle 2-0. Kolme tasapeliä on pelattu FC Kiiston ja VPS-junioreiden kanssa kahdesti. Kaikki tasapelit ovat päättyneet 1-1. Voittoja Kerho on napsinut GBK:sta 3-0, TUS:sta 4-1, Kraftista ja Ilveksestä 2-1, sekä JBK:sta vieraissa 3-0.

Tuossa ottelussa Kerho oli selvästi parempi ratkaistuaan ottelun viimeisten 30 minuutin aikana. Toki pelaamista helpotti myös Toni Kujalan jo 15 sekunnin pelin jälkeen viimeistelemä osuma. Muista maaleista kamppailussa vastasivat Tommi Haanpää ja Marko Huttu.

Harjoituskaudella maalit ovat Kerhon osalta jakautuneet varsin tasaisesti. Henri Saranpäällä osumia on tilillään neljä, Marko Huttu ja Tommi Haanpää ovat kumpikin osuneet kolme kertaa. Yhden maalin miehiä onkin sitten peräti seitsemän. Maaliverkkoa ovat nimittäin heiluttaneet Mikko Kärki, Anssi Syrjämäki, Johannes Saranpää, Toni Kujala, Juha Etelä-Aho, Miika Asunmaa ja Jussi Kankaanpää.

Yksi mielenkiinnon kohde ottelussa on varmastikin Kerhon riveissä esiintyvä Drogheda Unitedin 21-vuotias irlantilaistoppari, Gareth Whelan. Nuori mies oli keskiviikkona ensimmäistä kertaa harjoituksissa mukana.

“On ihan mahdoton sanoa yhden treenin perusteella kaverista paljonkaan. Sen voi kuitenkin sanoa, että kaikesta näkee hänen tulevan erilaisesta jalkapallokulttuurista. Hän puhui kentällä ja vaatimustaso oli koko ajan korkealla niin muiden kuin omankin tekemisen suhteen. Liikkuminen oli hieman omintakeista, mutta ihan hyvin hän kuitenkin siitäkin selvisi. Jos hän pärjää Tomas Nygå;rdia vastaan perjantaina Norrvallan Urheiluopistolla pelattavassa matsissa, niin se on jo melko mukava suoritus”, tiivisti kakkosvalmentaja Jari Kujala ajatukset.

Kerhon hyökkäyskalusto ei perjantaina ole ihan mitat täyttävä, sillä näillä näkymin kaikki viisi hyökkääjää ovat sivussa. Marko Huttu, joka opiskelee Savonlinnassa, ei otteluun pääse opiskeluittensa takia ja Tommi Haanpää on ollut flunssassa. Juha Etelä-Aho puolestaan tuskin on vielä pelikunnossa sydänlihaksen tulehduksen jäljiltä, vaikka treenasikin jo keskiviikkona. Jukka Yli-Renko puolestaan on vaihto-oppilashommissa rahtusen lämpimämmissä olosuhteissa ja Jussi Kankaanpää parantelee edelleen polveaan. Ville Kukkanen sotii Kajaanissa ja Jukka Ahola on reisivammainen. Miika Asunmaa puolestaan on nivusvaivaisena sivussa. Mikko Väänänen kokeilee näillä näkymin pelaamista tänään TP-Seinäjoen väreissä Virkiää vastaan.

Tämän kuvakulman mukaan ottelusta on tulossa erittäin haasteellinen ja vaativa. Ennen tuota ottelua on paikalle saapuvilla mahdollisuus katsella kuinka Ykkösen KPV pärjää liigajoukkue FF Jaron kanssa. Ottelu alkaa Norrvallan Urheiluopiston tekonurmella klo 18.00.op”