123 456 7890

Kovaa kotikuria
SJK – OPS-j 10-3 (5-1)
07 min 1-0 Santtu Kimpimäki
10 min 2-0 Aleksi Rouhiainen
17 min 3-0 Juho Pajula
23 min 3-1 Joonas Impiö
36 min 4-1 Tommi Kukila
45 min 5-1 Ville Luomapuro
46 min 6-1 Miika Korpela
59 min 7-1 Tommi Kukila
62 min 8-1 Jaakko Vähäpesola
73 min 9-1 Juho Pajula
74 min 9-2 Joonas Antinoja
90 min 10-2 Jarno Takamäki
92 min 10-3 Mika Peltonen

No niin. Tässä pelissä oli vastakkain kaksi joukkuetta, jotka tulevat ihan eri maailmoista. Seinäjoen Jalkapallokerhon A-junnut näyttivät siltä kuin olisivat aikakoneella siirtyneet synkeälle keskiajalle ja huristelivat siellä Ferrarilla. OPS-j puolestaan vaikutti ihan siltä kuin olisi päätynyt pelireissullaan täysin väärään osoitteeseen. Tasoero joukkueiden välillä oli nimittäin huomattavasti enemmän kuin seitsemän maalia.

Ottelu oli Kerhon A-junioreille kolmas kotimatsi Ykkösessä ja ne kaikki ovat pikkumustat voittaneet maalierolla 18-4.

Kotijoukkue ratkaisi Wallsport Areenassa pelatun ottelun kymmenen minuutin periodin aikana avattuaan maalihanat Santtu Kimpimäen huikealla tykillä n. 30 metristä aivan maalin yläkulmaan pelikellon hiivittyä ottelun seitsemännelle minuutille.

Tuon osuman jälkeen nähtiin toinen vähintään aivan yhtä komea, mutta erityylinen maali. Ville Luomapuro pelasi pallon oivallisia otteita esittäneelle FC Kiiston lainamiehelle, Nicolas Tuiskulle, joka tavoitti kauniilla kesollaan Saku Koskisen takatolpalta. Vaikka Koskinenkin olisi saattanut kyetä maalintekoon, tarjoili Saku pallon toiselle FC Kiiston lainamiehelle, Aleksi Rouhiaiselle, joka viimeisteli numeroiksi 2-0.

Juho Pajulan tehtyä kotijoukkueen kolmannen maalin 17. minuutilla, matsi oli käytännössä taputeltu. Vaikka vieraat näennäistä kosmeettista uhkaa yrittivätkin tarjoilla Joonas Impiön kavennettua vaparista 23. minuutilla, Tommi Kukila ja todella hyvän matsin pelannut Ville Luomapuro iskivät taukonumeroiksi jo 5-1.

Toisella puoliajalla tasoero kasvoi kasvamistaan. Vaikka näennäisesti toinen puoliaika oli numeroiden valossa oululaisilta parempi, sillä sen joukkue hävisi vain 5-2, se ei pidä alkuunkaan paikkaansa, sillä valmentaja Esa Haanpää piti yllä vaihtokarusellia ja ottelun tempokin löystyi.

Silti Miika Korpela, Tommi Kukila, Jaakko Vähäpesola, Juho Pajula ja hienon osuman nousunsa päätteeksi viimeistellyt Jarno Takamäki ehostelivat tuloksen kaksinumeroiseksi.

Ai niin, tekihän Kerho vielä pari maalia OPS:llekin. Ensin oma pakki laukoi pallon Joonas Antinojan selän kautta omiin ja kun pelikello oli jo 92. minuutilla päätti muuten ihan kelvollisesti kehiin päästyään pelannut Jarkko Orava neppailla kotijoukkueen maalinsuulla. Lopputuloksena nuorukainen kadotti pelivälineen ja OPS:n Mika Pelkonen sai pistää pallon tyhjiin.

Eipä noilla kahdella osumalla nyt sen dramaattisempaa merkitystä toivon mukaan liene. Joka tapauksessa kotijoukkueen peli oli etenkin ensimmäisellä jaksolla todella vahvaa. Nähdyn perusteella voi kyllä sanoa, että Kerho taistelee edelleen vakavissaan noususta SM-sarjaan. Jos tahti on tämä ja ryhmä kunnossa, on vaikea kuvitella, miten kisassa ei pysyttäisi mukana.

SJK: Toni Koivusaari (69. Jarkko Orava), Santtu Kimpimäki (46. Eero Rantanen), Niko Nauholz, Kalle Taimi, Nicolas Tuisku, Aleksi Rouhiainen (52. Jaakko Vähäpesola), Miika Korpela, Juho Pajula, Saku Koskinen, Tommi Kukila (64. Juuso Koskela), Ville Luomapuro (62. Jarno Takamäki)