123 456 7890

Kotkan poikia kohtaamaan

Seinäjoen Jalkapallokerho matkusti jo tänään Kotkaan, missä se kohtaa huomenna torstaina komealla Arto Tolsa Areenalla paikallisen FC KooTeePeen. Kerho yrittää jatkaa tappiotonta putkeaan ja KooTeePee taas koittaa päästä takaisin voittojen tielle, hävittyään viime ottelun FC Viikingeille.

FC KooTeePee on Kerholle tuttu vastus viime kauden Suomen Cupista, missä SJK jatkoi selvällä 3-0 voitolla eteenpäin, kotkalaisten jäädessä nuolemaan näppejään. Silloin SJK pelasi vielä Kakkosessa ja joukkue on luonnollisesti vain vahvistunut sen jälkeen. Kotka on kuitenkin paha paikka vierailla ja sieltä ei pisteitä helpolla saa kukaan mukaansa.

Raidoilla vai ilman?

Kotka on perinteinen jalkapallokaupunki, jonka rakkaus on vuosikymmenten ajan kohdistunut lähinnä vain yhteen seuraan, Kotkan Työväen Palloilijoihin. KTP:n paidassa on pelattu useita muitakin lajeja kuin vain jalkapalloa, eritoten koripallo on Kotkassa valtavan suosittua. Nykypäivänä tuo yhden seuran periaate ei kuitenkaan enää niin yksiselitteistä ole, sillä perinteinen KTP sai vuonna 2000 kilpailijakseen oman reservijoukkueensa, joka irtaantui emoseurasta ja nimettiin FC KooTeePeeksi.

Kaikista kiemuroista ei tässä tapauksessa niin helposti selvää otakaan, mutta joka tapauksessa tämä ilman perinteisiä vihreä-valkoisia pystyraitoja paidassaan pelaava KooTeePee on kuitenkin näistä seuroista lähivuosina menestyneempi. Kokovihreään nuttuun sonnustautunut seura pelasi Veikkausliigassa jopa kuusi kautta ja Ykkösessä on vierähtänyt neljä kautta. Viime kaudella joukkue oli sarjassa kuudes.

Kerholla ja KooTeePeella ei luonnollisestikaan paljon yhteistä historiaa ole viime kevään Suomen Cupin kohtaamista lukuunottamatta. Silloin SJK-paitaa kantoi myös kikkarapää Arttu Seppälä, joka teki lähtemättömän vaikutuksen Kerhon kannattajiin. Seppälän ura ei mustassa paidassa kuitenkaan kauden päätteeksi jatkunut ja nyt mies on löytänyt uuden kodin Kotkasta.

Joukkue on kokenut pienoisia muutoksia muutenkin, kun järkälemäinen hyökkääjä Jukka Santala lähti PK-35 Vantaan riveihin ja hänet korvattiin vielä isommalla amerikkalaisella hyökkääjällä, Aaron Wheelerillä, jonka kautta heidän pelinsä pitkälti kulkeekin.

FC KooTeePee tunnetaan kovana kotijoukkueena ja Kotkasta ei voittoa helpolla haeta. Toivotaan että Kerholla kuitenkin peli kulkee ja pisteitä olisi legendaarisen Arto Tolsan mukaan nimetyltä areenalta kotiin tuomisiksi.

Phelanin pelilupaa odotellaan

SJK matkasi Kotkaan jo keskiviikkona ja matkaan lähti 19 pelaajan nippu. Näistä kuitenkin kapteeni Chris Cleaver ja hänen toppariparinsa Matti Lähitie parantelevat pikku kolhujaan. Mukaan lähti myös pelilupaansa odottava Pat Phelan. Phelanin sopimus on edelleen FIFA:n käsittelyssä, mutta tänään tulleen tiedon mukaan pelilupa saattaisi ehtiä Suomeen vielä ennen aamua.

Kotkaan on lähtenyt yllämainitun kolmikon lisäksi seuraavat pelaajat: Luis Fernando, Tomas Karike, Richard Dorman, Mikko Ylihärsilä, Timo Rauhala, Mikko Väänänen, Ville Ylinen, Janne Hosio, Christian Sund, Jyri Hietaharju, Patrik Lomski, Aki Sipilä, Touko Tumanto, Sami Viljanen, Justin Moose ja Kim Palosaari.

Tiitus Lehtinen, Daniel Caumo ja Teemu Penninkangas eivät vielä ole pelikunnossa. Koko kolmikko kuitenkin treenaa jo täysillä mukana.

Ottelu televisioidaan suorana nettiin Palloliiton Huuhkaja TV:n toimesta.

FC KooTeePee – SJK torstaina 24.5. klo 18.30.