123 456 7890

SJK kaatoi Ilveksen OmaSp Stadionilla ja katkaisi voitottoman kotiputken. Vieraissa peli on kulkenut, mutta kotikentällä on voitettu viimeksi Veikkausliigassa syyskuun 2020 lopulla. Samalla katkesi SJK:n Ilves-kammo, sillä voitto oli ensimmäinen Ilveksestä viiteen vuoteen Veikkausliigassa. Voittomaalin puski ylösnoussut keskuspuolustaja Cristhian Valencia, Murilon erinomaisesta keskityksestä. Maali syntyi Atria Wilhelm-minuutilla. Voitto nosti SJK:n myös sarjataulukossa Ilveksen edelle. SJK:n kaksi seuraavaa ottelua pelataan vieraskentällä, ja niistä ensimmäinen jo perjantaina 18.6. FC Interiä vastaan. Juhannusviikolla mennään Ahvenanmaalle torstaiksi 24.6. ja seuraava kotiottelu on keskiviikkona 30.6. klo 18:30, kun edellisellä viikolla kohdattu IFK Mariehamn saapuu Seinäjoelle. Liput SJK Storesta ja Lippu.fi-kanavista.

SJK – Ilves 1-0 (0-0)
1-0 77 min Cristhian Valencia

Ensimmäinen puoliaika oli tasainen, eikä kummallakaan joukkueella ollut mitään todella hyviä maalipaikkoja. Ja kuten aina Ilvestä vastaan, peli on kovaa taistelua jokaisesta pallosta. Kenties tässä Ilves oli hieman niskan päällä ensimmäisen puoliskon aikana.

Toisella jaksolla SJK paransi peliään ja pallo alkoi liikkua. Molemmilla oli edelleen hetkensä, mutta SJK otti pelin enemmän haltuunsa ja loi useamman tekopaikan. Parhaat paikat tuli Denys Oliinykille ja lopulta voittomaalin tehneelle Cristhian Valencialle. Ilves kuitenkin kesti aina 77. peliminuutille asti.

Voittomaalissa Murilo lähti nousemaan vasenta laitaa ja toppari Valencia tuli tilanteeseen mukaan. Murilo voitti Ilves-puolustajan laidassa ja pääsi keskittämään erinomaisesti aivan maalin eteen, missä Valencia oli nousullaan yllättänyt Ilves-puolustuksen, ja puski pallon alaspäin vapaasta paikasta. Pallo upposi ja SJK:n juhlat alkoivat.

Ilves tuli kuitenkin vielä kovaa lopussa ja erotuomari antoi runsaasti lisäaikaa. Lisäajalla Ilves sai vapaapotkun aivan rangaistusalueen rajalta, mutta Joona Vetelin veto meni päätykatsomoon.

SJK on voittanut Ilveksen edellisen kerran Veikkausliigassa vuonna 2016. Suomen Cupin karsinnoissa Ilves kaatui tämän vuoden helmikuussa komeasti 3-0 luvuin. Samalla tämän päivän voitto katkaisi SJK:n voitottoman putken OmaSp Stadionilla, joka oli kertynyt viime kaudelta lähtien jo kuuden ottelun mittaiseksi. SJK on pelannut kaksi tasapeliä ja kaksi niukkaa tappiota tällä kaudella kotona.

Voiton myötä SJK nousi myös sarjataulukossa Ilveksen ohi, ja on nyt kuudentena, vain kahden pisteen päässä kolmantena olevasta KuPS:sta, jolla on myös peli enemmän pelattuna.

SJK: Jesse Öst MV, Nikko Boxall, Ville Tikkanen, Cristhian Valencia, Rodrigo Arciero, Murilo (86’ Matias Vainionpää), Nooa Laine (86’ Mehmet Hetemaj), Pyry Hannola (86’ Gustaf Backaliden), Denys Oliinyk (75’ Jake Jervis), Emmanuel Ledesma ja Ariel Tuco Ngueukam (79’ Joonas Lepistö)