123 456 7890

Kotisaldon kohennusta
Seinäjoen Jalkapallokerhon edustusjoukkue haluaa lauantaina jatkaa kotisaldonsa kohentamista kun kauden toiseksi viimeiseen kotiotteluun saapuu vastustajaksi jyväskyläläinen FC Blackbird.

Vierasjoukkue taistelee sarjapaikastaan Kerhon hakiessa edelleen tavoitteen mukaista kolmatta sijaa kynsin ja hampain.

Tällä hetkellä sijalla 12. majailevalla FC Blackbirdillä on kasassa 24 pistettä, jotka ovat tulleet hieman erikoisten syklien myötä. JOukkue nimittäin aloitti Kakkosen kautensa pelaamalla kuusi ottelua ilman voittoa. Vain piste Kajaanista nosti ryhmän neljännellä ottelukierroksella pois nollakerhosta. Sen jälkeen “Böödi” pelasi neljä ottelua voitollisesti niputtaen kuin sivumennen PK-37:n vieraissa 2-1, GBK:n kotonaan peräti 3-0, FC Vaajakosken vieraissa 1-0 ja vielä JBK:n Pietarsaaressa 2-1. Tuota mainiota sumaa seurasi 1-0 -kotitappio FC OPA:lle. Sen jälkeen jyväskyläläiset pelasivat taa neljä ottelua ilman tappiota.

Toisen neljän tappoiottoman ottelun putkensa jälkeen FC Blackbird on tuloksellisesti romahtanut. Viimeiset kahdeksan peliä ovat nimittäin tuottaneet pistesarakkeeseen vain yhden pojon FC Vaajaokoskelta. Seitsemästä tappiollisesta pelistä peräti kuusi on tullut yhden osuman marginaalilla. Tosin viime kierroksella FC YPA pöllytti höyheniä 4-1.

Kerho on puolestaan pelannut viimeiset kuusi ottelua ilman tappiota. Putken alussa kaatuivat FC Korsholm 5-2 ja sarjaa dominoiva FC Santa Claus 3-1. Sen jälkeen noustiin kahden maalin takaa tasoihin Pietarsaaressa JBK:ta vastaan ja käytiin niputtamassa sarjakakkonen, TP-47, totaalisesti numeroin 4-0 Pohjan Stadionilla. Viime perjantaina joukkue jäi maalittomaan tasapeliin eilen FC Korsholm -voitollaan Kerhon ohittaneen VIFK:n kanssa.

Kerho ja vielä viime kaudella FCJ lyhennettä käyttänyt “Böödi” ovat kohdanneet yhteensä kolme kertaa sarjapeleissä. Sen lisäksi FC Blackbird kävi talvella Wallsport Areenassa kaatamassa Kerhon A-junnut.

Viime vuoden heinäkuun vierasmatka Hippokselle jäi taatusti mieleen monille. Peli oli Kerhon osalta umpisurkea. Isännät veivät Kerhoa selkein 3-0 -numeroin Joonas Laaksosen, Caius Forsbergin ja Mohammed Dahirin maaleilla. Siinä matsissa lammaslaumaksi kutsuminenkin olisi Kerhon kohdalla ollut imartelua. Onneksi sentään syksyllä kellot kolisivat ihan eri tahtiin.

Keskuskentällä syyskuun lopulla pelatussa matsissa kotijoukkue iski kummankin jakson alussa terävästi. Lopulta peli päättyi isäntien selvään 5-2 voittoon. Kotijoukkueen ensimmäisen osuman sohi omiin ottelussa vieraiden molmmat maalit viimeistellyt Juha Veijonen jo viiden minuutin pelin jälkeen. Sen jälkeen Tommi Haanpää maalasi kahdesti Juha Etelä-Ahon ja Petri Niemen viimeisteltyä kaksi muuta maalia.

Tämän kauden ensimmäinen keskinäinen välienselvittely nähtiin jo sarjan toisella kierroksella jokseenkin heikoissa olosuhteissa. Toki Vehkalammen tekonurmi alustana välttää, mutta muilta osin tapahtuma oli lähinnä primitiivinen. Kerho joutui verhoamaan valkoisen asunsa oranssiin treeniliiviin, koska isäntien peliasun väritys oli ilmoitettu hiukan “mutu”-pohjalta. Eipä se hidastanut lainkaan sen enempää kuin hyytävä sadekaan. Ottelun voittaja ratkaistiin jo ensimmäisellä puoliajalla Kerhon viimeisteltyä neljä maalia. Loppunumeroiksi höntsäiltiin sitten 4-2 (4-0). Vieraiden maaleista vastasivat kahdesti osuneen Juha Etelä-Ahon lisäksi Mikko Ylihärsilä ja pilkulta iskenyt Ville Pajula.

Ihan mielenkiintoinen episodi oli myös Sukru Uzunerin uhoaminen kouralliselle kloppeja. Maalin takan lämpöä tuntui nousevan paitsi fyysisesti, myös henkisesti. Kenties oli kaikkien kannalta parempi, että välissä oli puolijykevä teräsaita.

Kerhon tavoite kuluvalle kaudelle on ollut sijoittua kolmen kärkeen. Vaikka jossakin on väitettykin, että seura olisi lähtenyt tavoittelemaan vain nousua, todellisuudessahan tämä ei kuitenkaan ollut tilanne. Mielenkiintoista on se, että muut tuntuvat tietävän asiat huomattavasti niitä olennaisia ihmisiä paremmin. Tuo kolmas sija on myös edelleen haarukassa, kunhan viimeiset kolme peliä tuottavat pisteitä tarpeeksi.

Kotisaldo ei ole vieläkään ihan sellainen kuin se toivoisi olevan, mutta vain kerran ovat kannattajat joutuneet poistumaan Keskuskentältä tappion myötä. Tähän mennessä pelatut 11 kotiottelua ovat tuottaneet yhden tappion lisäksi viisi voittoa ja viisi tasapeliä. Tavoitteena on tietenkin ottaa kahdesta viimeisestä kotimatsista voitot.

Vierasjoukkueesta kannattaa ehdottomasti silmäillä yhdeksän maalia viimeistellyttä Jasin Abahassinea, sekä tähtipörssissä mukavasti sakaraisia keränneitä Stefan Petrescua ja Veikkausliigassa pelannutta maalivahti Antti-Jussi Karniota. Petresculla tähtiä on 13, Abahassinella 12 ja Karniolla kahdeksan. Niko Kautto on saalistanut seitsemän tähteä.

Isäntäjoukkueen tähdellisimmät pelaajat ovat 15 taivaankappaletta Veikkausraadeilta noutanut Ville Pajula, 12 tähteä saanut Mikael Muurimäki, yhdeksän tähden Miikka Tuovila ja kahdeksan tähden Petri Tuomela. Yhteensä Kerhon pelaajisto on napsinut 82 tähteä ja FC Blackbirdin ryhmä 69 sakaraista.

Kotijoukkueen maalinteko on tähän mennessä jakautunut jo 13 pelaajan kesken. Omalla tavallaan tämä on tietenkin hyväkin asia, mutta tällä kaudella ei oikein ole maalitykeiltä löytynyt sellaisia putkia, että osumia olisi tullut liukuhihnatuotannon tyyliin ja pelit olisivat kääntyneet näin Kerholle. Eniten osumia, yhdeksän, on viimeistellyt Juha Etelä-Aho. Mikael Muurimäellä maaleja on nyt kasassa kahdeksan ja Ville Pajulalla kuusi. Nuutti Panulan saldo on neljä osumaa Mikko Ylihärsilän ja Teemu Penninkankaan viimeisteltyä kolme kertaa. Anssi Syrjämäki ja Tiitus Lehtinen ovat kumpikin maalanneet kahdesti. Petri Huttu, Mikko Väänänen, Petri Niemi, Dominik Plaza ja Miikka Tuovila ovat kukin osuneet kerran.

Kerho on läpi kauden taistellut loukkaantumisten ja muiden poissaolojen kanssa. Valmentaja Tomi Kärkkäinen ei ole oikein kertaakaan saanut kehiin sitä ideaalia kokoonpanoa, jota paperille piirreltiin koko talvikausi. Tälläkin kertaa pelaajia on sivussa, kuten nyt luonnollisestikin sopii tässä vaiheessa kautta odottaakin.

Petri Hutun nivusvamma tarkoittaa sitä, että mies ei enää tällä kaudella pelitamineissa kulje. Sama pätee peukalonsa loukanneeseen maalivahti Petri Tuomelaan. Myös selkäänsä paranteleva Miika Asunmaa ja vain muutaman minuutin juuri FC Blackbirdiä vastaan pelannut Johannes Saranpää ovat myös edelleen joukkosidontapaikalla. Pahimmassa tapauksessa joukkoon liittyy toppari Tiitus Lehtinen, joka sai ensin Torniossa tälliä kylkeensä ja nyt loukkasi reittään treeneissä. Ville Ylinen puolestaan huilailee ottelusta korttitilin täyttymisen myötä.

Tällaisilla eväillä Kerho lähtee parantamaan sarjasijoitustaan. On nimittäin vallan mahdollista, että TP-47 pystyy kotonaan kaatamaan FC Kiiston ja FC Santa Claus hakee pinnat Ylivieskasta. Kerhon onnistuessa silloin on mahdollista ohittaa kaksikon lisäksi myös yhden ottelun enemmän pelannut VIFK ja parhaassa mahdollisessa tapauksessa GBK:kin. Kaikkien taivaankappaleiden ollessa kohdillaan Kerho saattaa siis kavuta jopa neljännelle sijalle viikonlopun kierroksen aikana. Realistisempaa lienee kuitenkin toivoa edes parin pykälän harppausta.

Matsi FC Blackbiridä vastaan alkaa Keskuskentällä klo 15.00, mutta sitä ennen seinäjokelaisen jalkapalloyleisön toivoisi suuntaavan Prunttimäkeen kannustamaan TP-Seinäjoen B-junioreita nousuataistelussa. TP kohtaa klo 13.00 FC YPA:n B-junioreiden Ykkösen matsissa. Tervetuloa kumpaankin otteluun!