123 456 7890

Kotikentällä kova vire
Seinäjoen Jalkapallokerho on Kakkosen kovin kotijoukkue, ei ainoastaan oman lohkonsa, vaan koko 42 joukkueen sarjan. Kotikentällä on pelattu seitsemän kertaa ja vain kerran on vierasjoukkue, ViPa, venynyt tasapeliin.

Siinä hiukan haastetta lauantaina vieraaksi saapuvalle Haukiputaan Pallolle, joka nousi Kakkoseen täksi kaudeksi. Vaikka lähes kaikki itseään asiantuntijana pitävät tahot tuomitsivatkin vihreä-keltaisissa pelaavan vierailijan ennen kautta varmaksi putoajaksi, ei Haukiputaalla ole moiseen argumentointiin kiinnitetty mitään huomiota.

Eikä missään nimessä pidäkään. HauPa on napsinut tililleen kuusi voittoa ja kaksi tasapeliä majaillen tällä hetkellä sarjataulukossa seitsemäntenä. Kaksi viimeistä peliään joukkue on pelannut tasan ja kuuden ottelun kuntopuntarissa se on yhdeksännellä sijalla Kerhon ollessa siinäkin tilastossa piikkipaikalla.

Vaikka tilastot kertovat tuollaista kieltä, se ei tarkoita, että luvassa olisi leppoisa lauantaipiknik Keskuskentällä. Jo Haukiputaan Virpiniemessä saatiin toukokuun alussa kokea, että HauPa ei myy nahkaansa edullisesti. Ei sitten millään muotoa.

Joukkue puolustaa terrierin tavoin, eikä suostu luovuttamaan. Virpiniemessä siilipuolustus kesti aina ottelun 93. minuutille saakka, jolloin Kerhon kippari, Chris Cleaver, ratkaisi kamppailun puskemalla Christian Sundin keskityksen ohi loistavasti pelanneen maalivahti Juho Keskisen.

HauPan alakerran päällikkö on toppari Pekka Räisänen, joka dominoi ilmatilaa maalinedustalla johtajan ottein. Hän myös pitää pakan tiukasti tiiviinä ja kasassa, joten tuon organisoidun orkesterin saaminen hajalle on lauantai-iltapäivän hektisin ongelma.

Kerho on tähän saakka onnistunut maalaamaan jokaisessa Kakkosen pelissään. Joissakin otteluissa maali on antanut odottaa itseään varsin myöhäiseen ajankohtaan, mutta aina on ainakin yksi osuma tehty. Tosin, maalejahan Kerho on tähän mennessä tehnyt eniten Kakkosen Lohko C:ssä, yhteensä 33 kappaletta.

Olennaisempaa on kuitenkin se, että omissa ei ole juurikaan sarjapeleissä kolahdellut. Luis Fernando on joutunut poimimaan pallon verkosta vasta kuudesti, eli keskimäärin harvemmin kuin joka toisessa ottelussa. Yleisesti ottaen voidaan tilastojen valossa väittää, että puolustus voittaa mestaruuksia, hyökkäys yksittäisiö otteluita. Siinä valossa Kerhon peli on siis kuosissaan.

Kotijoukkueen keskikenttä kokee hiukan muutoksia tähän otteluun, sillä Christian Sund kärsii yhden ottelun mittaista pelikieltoaan lauantaina. Myös kärjessä on luvassa remonttia, sillä Mikko Ylihärsilän polvi sai viikolla kolhun ja “Myhi” on sivussa 3-4 viikkoa joka tapauksessa. Poissa ovat myös Jesse Jääskeläinen, Toni Kujala ja Tiitus Lehtinen, sekä luonnollisesti reservien otteluihin jatkossa keskittyvä Petri Niemi.

Näytillä olleen Owen Pricen kanssa ei sopimusta aikaiseksi sorvattu, joten uusia kasvoja ei tässä ottelussa tulla Kerhon asussa näkemään ainuttakaan. Jaakko Lampi ja Miika Asunmaa puolestaan hakevat tällä hetkellä peliminuutteja Kolmosen Kauhajoen Karhusta.

Edellisessä ottelussaan HauPa venyi tasapeliin FC Santa Clausia vastaan vieraiden mentyä johtoon heti ottelun alussa. Pisteet kuitenkin jaettiin, sillä Charles Figho iski pallon vieraiden verkkoon vain viisi minuuttia ennen ottelun loppua. HauPa on tällä kaudella aiheuttanut päänvaivaa aika monelle joukkueelle tiukalla puolustuksellaan kaataen juuri pukit vieraissa 2-1, FC Vaajakosken vieraissa 1-0, PK-37:n kotonaan 2-0, SC Riverballin kotonaan 1-0, GBK:n kotonaan 3-2 ja TP-47:n vieraissa 1-0. Tasan HauPa on FC Santa Clausin lisäksi pelannut FC YPA:n kanssa.

Kerhon edellinen sarjaottelu pelattiin Vaajakoskella, joka on ollut varsin vaikea paikka aiemmilla kausilla. Nyt peli kuitenkin kulki upeasti ja Kloppien kesäretki tuotti kannattajille mieluisia hetkiä vieraiden kuritettua kotijoukkuetta peräti 5-0 (2-0).

Ottelu oli siinäkin mielessä onnistunut, että Teemu Penninkangas ja Arttu Seppälä saivat kauden maalisaldonsa avatuiksi. Näin yhteensä 11 pelaajaa on maalannut sarjapeleissä Kerhon asussa, heistä ahkerimmin on onnistunut 13 kertaa osunut Petter Meyer. Aki Sipilä puolestaan on maalannut kahdessa peräkkäisessä ottelussa. Vieraiden tehokkain on ollut neljä kertaa maalannut Ari Makowski.

On ollut todella upeaa seurata, millä tavoin yleisö on ottanut Kerhon kotiottelut omakseen.

Keskuskentällä pelatuissa kuudessa ottelussa on käynyt miltei 7000 katsojaa ja kokonaisyleisömäärä Suomen Cupin HJK-ottelu, sekä Leyton Orient -ottelu mukaan luettuna on jo 10 069 katsojaa.

Se on Kakkosen tasolle aivan huikea luku. Keskuskentän sarjapelit ovat vetäneet keskimäärin 1117 katsojaa! Toiveena tietenkin on, että mielenkiinto säilyy samanlaisena loppuun saakka!

Lauantain ottelun jälkipelit pelataan Celtic Housessa, joten matsin loppuessa, noin klo 18.00, siitä voi jatkaa suoraan kesäterassille valmistautumaan illan rientoihin!

Peli alkaa Keskuskentällä klo 16.00 ja otteluisäntä toimii Viihdemaailma Ilona! Tervetuloa.