123 456 7890

Kotiavaus vappuaattona
Seinäjoen Jalkapallokerho aloittaa Kakkosen kautensa kotiottelulla FC Vaajakoskea vastaan vappuaattona 30. huhtikuuta. Luonnollisestikin ottelu pelataan näillä näkymin Jouppilanvuoren tekonurmella.

Sinällään otteluohjelma on Kerhon kannalta lähes toivotunlainen. Palloliitto on huomioinut hienosti Kerhon toiveita. Toki sunnuntaivierailu Rovaniemelle on kuitenkin hiukan kohtuuton amatööreille. Muilta osin ei paljonkaan huomauttamista ole.

FC Vaajakosken kanssa on kohdattu kahdella kaudella ja viime kaudelta jäi jonkin verran hampaankoloon, sillä kotona peli päättyi 2-2 ja vieraissa tuli tappio numeroin 3-2. Nyt FCV on ilmoittanut tavoitteekseen nousun Ykköseen, joten siinä valossa luvassa on erittäin mielenkiintoinen avausmatsi.

Sunnuntaina 8. toukokuuta on edessä reissu Oulun kupeeseen, Haukiputaalle, missä vastaan asettuu sarjanousija Haukiputaan Pallo. HauPan kanssa on otettu mittaa A-junnuissa, mutta edustusjoukkuetasolla ei ole koskaan kohdattu.

Kolmannella kierroksella Kerho saa kotikentälleen uuden tuttavuuden Joensuusta. SC Riverball siirrettiin Lohko C:n kaulustoon Lohko A:sta tälle kaudelle ja kyseessä on täysin uusi tuttavuus Joensuun kakkosseuran tullessa vieraisille. Pelipäivä on lauantai 14. toukokuuta.

Kauden toinen vierasottelu pelataan Pietarsaaressa keskiviikkona 18. toukokuuta ja pelipaikka lienee Länsikentän tekonurmi. JBK:n kanssa on väännetty erittäin tasaisesti vuodesta toiseen, joten tuttu porukka on vastassa. Viime kaudella Kerho voitti kotonaan 3-0 pelaten vieraissa tasapelin 2-2.

Heti perään reissataan lohkon suurimpiin suosikkeihin lukeutuvan FC YPA:n vieraaksi lauantaina 21. toukokuuta. Yleensä noihin aikoihin on Ylivieskassa päästy jo luonnonnurmelle PPO Areenalla, missä alusta on yleensä ollut aivan huikeassa kunnossa. Viime kaudella Kerhon onnistui ottaa ensimmäiset pisteensä kaudesta toiseen satsaavalta FC YPA:lta joukkueiden päädyttyä kahdesti pistejakoon.

Kauden kolmas kotiottelu pelataan 28. toukokuuta ja silloin on jo keleistä riippuen hiuksenhieno mahdollisuus päästä Keskuskentälle. Vastaan saapuu viime kaudella Kakkosen Lohko C:n voittanut FC Santa Claus Rovaniemeltä, joka oli todella lähellä nousua Ykköseen viime kauden päätteeksi. Syystä tai toisesta vahva joukkue joulupukinmaasta on ollut Kerholle mieluisa vastustaja. Viime kaudella molemmat ottelut päättyivät nimittäin Kerhon voittoon aivan kuten edelliselläkin kaudella.

Heti perään saadaan pelatan uudemman kerran kotosalla. Keskiviikkona 2. kesäkuuta saapuu vieraaksi jo talvikaudella kohdattu sarjanousija Vihtavuoren Pamaus.

Kauden neljännen vierasottelun pelipäivä on hiukan poikkeuksellinen, eli maanantai 6. kesäkuuta. Silloin tehdään keikka Kokkolaan, missä vastaan asettuu perinteikäs ja aina vahva GBK. Viime kaudella Kokkolassa hävittiin 1-0, mutta kauden päätösottelussa saatiin toki revanssi numeroin 2-1.

Kesäkuun 11. päivänä vieraaksi Keskuskentälle saapuu iislamelainen Pallokerho -37, jolta ei viime kaudella saatu kuin yksi vaivainen piste maalittomalla kotitasapelillä. Sankarniemellä Kerho kärsi niukan 2-1 -tappion.

Provinssirock aloitellaan Kerhon osalta jo keskiviikkona 15. kesäkuuta, jolloin Kerhon viime kauden valmentaja, Tomi Kärkkäinen, tuo joukkonsa vieraisille Keskuskentälle. VIFK on ollut toistaiseksi neljässä ottelussa Kerholle voittamaton kanta. Viime kaudella molemmat ottelut päättyivät maalittomina.

Parin viikon juhannustauon jälkeen tositoimiin palataan “lyhyellä” viikkopelillä. Vastaan asettuu 29. kesäkuuta Warkaus JK, jota ei aiemmin ole kohdattu lainkaan. Riverballin tavoin WJK pelasi viime kaudella Lohko A:ssa.

Mukavan leppoisat ja sopiville päiville osuneet vierasmatkat jatkuvat sunnuntaina 3. heinäkuuta, jolloin suuntana on Tornio ja Pohjan Stadion. Viime kaudella TP-47:n kanssa pärjättiin mukavasti, sillä kotona tuli voitto lukemin 2-1 ja vieraissa peräti 4-0.

Kevätkierroksen viimeiseen otteluun, maanantai-iltana 11. heinäkuuta, saapuu vieraaksi FC Kiisto, jota luotsaa nykyisin entinen Kerhon koutsi, Esa Haanpää. Vaasalaisten kaataminen on ollut Kerholle aivan liian vaikea tehtävä Kakkosessa toistaiseksi. Nyt sitä haetaan Keskuskentällä ihan tosissaan.

Syyskierros potkitaan käyntiin Vaajakoskella lauantaina heinäkuun 16. päivänä. Kaksi edellistä reissua Jyväskylän kupeeseen ovat tuottaneet Kerholle 4-2 -voiton ja 3-2 -tappion. Mieluusti tuo saldo käännettäisiin nyt voiton puolelle.

Syyskierroksen ensimmäiseen kotiotteluun lauantaina 23. heinäkuuta saadaan vieraaksi Haukiputaan Pallo.

Kauden kahdeksas vieraspeli pelataan Joensuussa, eli luvassa on kauden toiseksi pisin reissu. Vastaan asettuu uusi tuttavuus SC Riverball Ilosaari Rockista tunnetuksi tulleessa kovan tason palloilukaupungissa.

Keskiviikkona 3. elokuuta isännöidään pietarsaarelaista JBK:ta Keskuskentällä. Viime kauden kotiottelu päättyi Kerholle selvästi 3-0 ja moinen toisinto olisi toki enemmän kuin tervetullut.

Samalla viikolla pelataan myös toinen kotiottelu. Sunnuntaina 7. elokuuta vastaan saapuu toistaiseksi Kerholle voittamattomana pysytellyt FC YPA, jonka riveissä nähdään ex-liigapelureita mm. Janne Mahlakaarron ja Jani Sarajärven, sekä Antti Pehkosen muodossa. Luvassa lienee ihan lämminhenkinen kohtaaminen säästä riippumatta.

Sunnuntaina 14. elokuuta matkustetaan Rovaniemelle. Vaikka isäntäjoukkue olisi halunnut Kerhon tavoin ottelun pelattavan jo lauantaina, siihen ei saatu lupaa. Ilmeisesti se ei ole tarpeeksi painava syy, että tuolta matkalta ollaan lakeuksilla vasta aamukuuden-seitsemän tienoilla, jolloin suuri osa joukkueesta menee töihin tai kouluun. Eipä siinä mitään, Rovaniemi on ollut mukavaa saalistusmaastoa Kerholle menneillä kausilla.

Lauantaina 20. elokuuta käydään sitten vieraisilla Laukaassa. sarjanousija Vihtavuoren Pamaus on nimittäin sieltä kotoisin, eli luvassa on ensimmäinen visiitti kyseiselle paikkakunnalle jalkapallon tiimoilla.

Lauantaina 27. elokuuta saadaan kylään GBK Kokkolasta. Viime vuoden soihdutuksia muistellessa nyt voidaan järjestää vaikka ilotulitus. Siis kentällä. Toivottavasti.

Leppoisat reissupelit sunnuntai-iltoina saavat jatkoa syyskuun 4. päivänä, jolloin reitti vie Ylä-Savoon ja Iisalmeen PK-37:n vieraaksi. Sankarniemellä on pari kertaa voitettu ja kerran otettu pataan, eli muistot ovat sieltä ihan positiivisia.

Keskiviikkona 7. syyskuuta tehdään lyhyt matka Vaasaan “Kärden” ja VIFK:n vieraaksi. Kenties silloin päästään taas vaihteeksi Hietalahden futispyhättöön?

Kauden toiseksi viimeiseen Kakkosen Lohko C:n otteluun saapuu vieraaksi Warkaus JK. Pelipäivä on syyskuun 17., joten on siinä huulilla, että peli voidaan vielä pelata Keskuskentällä. Toivottavasti säiden haltijat ovat samaa mieltä.

Tornion Pallo -47 saapuu Kakkosen Lohko C:n toiseksi viimeisellä kierroksella Kerhon vieraaksi. pelipäivä on sunnuntai 25. syyskuuta ja aiemmilla kausilla on vielä tälläkin päivänmäärällä saatu harrastaa Keskarilla jalkapallourheilua.

Kauden päätöskierroksen vierasmatka on onneksi lyhyt. Silloin nimittäin käydään “Eski” Haanpään ja FC Kiiston luona kylässä. Pelipaikkaa on tässä vaiheessa vaikea arvailla. Se voi olla luonnonnurmi, esimerkiksi Kaarlenkentällä tai tekonurmi Mustasaaren puolella. Nähtäväksi jää.