123 456 7890

Kotiavaus lauantaina

Seinäjoen Jalkapallokerhon kotiavaus Ykkösessä häämöttää parin päivän päässä, kun se lauantaina kohtaa Jouppilanvuoren tekonurmella Helsingin IFK:n klo 17.00.

Seinäjoella on viimeksi pelattu Ykköstä vuonna 2002, joten melkein kymmenen vuotta on ehtinyt välissä vierähtämään. Edellisen Ykkösen maalin Seinäjoella teki nyt kotiin palannut Toni Lehtinen. Lehtinen on päässyt loistavaan maalivireeseen myös tälle kaudelle, sillä pelaamissaan kahdeksassa ottelussa, hän on viimeistellyt jo 10 maalia. Yli maali per peli tahtia siis mennään. Toni teki maalin myös SJK:n Ykkösen 1-1 lukemiin päättyneessä avausottelussa Joensuussa paikallista JIPPO:a vastaan. Toivotaan että synttäreitään lauantaina viettävä Toni Lehtinen juhlistaa päivää jälleen maalilla ja jatkaa komeaa maaliputkeaan.

HIFK kylään

Lauantain perinteikäs vastustaja Helsingin IFK on vieraillut Seinäjoella viimeksi vuonna 1974. HIFK on yksi Suomen vanhimpia seuroja ja vaikka se nykyään onkin monelle tuttu pääosin jääkiekosta, on se jalkapallossakin menestyneimpiä seuroja Suomessa. Vuosien varrella HIFK on voittanut yhteensä seitsemän Suomen Mestaruutta. Seuran tunnettuja pelimiehiä olivat aikoinaan mm. Å;ke Lindman, Martti Kuusela, Algoth Niska ja Pekka Hämäläinen.

Hieno historia ei kuitenkaan kantanut yli kaikkien vuosien ja seura vaipui välillä jalkapallossa alasarjoihin. Nyt HIFK on kuitenkin jalkapallossa elämässä toista tulemistaan, Seinäjoen tapaan, hiljaisten vuosien jälkeen ja se on muutamassa vuodessa noussut takaisin Palloliiton sarjoihin. Seura pelasi viime vuonna ensimmäisen Ykkösen kautensa sitten 2000-luvun alun, sijoittuen sarjassa yhdeksänneksi.

Tästä kaudesta moni on kuitenkin povannut HIFK:lle vaikeaa ja sitä on erilaisissa rankkauksissa veikkailtu sarjan häntäpäähän. Joukkueessa on kuitenkin tulevaisuuden tähtiä ja muutama kokeneempi pelimies, kuten viime kaudella SJK-paitaa kantanut maalivahti Mika Johansson. Joukkue voi hyvänä päivänä kaataa kenet tahansa, joten mitään helppoa iltapuhdetta ei Kerholle ole lauantaiksi luvassa. Joukkueen pallotaituri Mergim Kastrati kävi talvella myös Kerhon testissä, mutta sopimusta ei kuitenkaan syntynyt ja mies jatkaa HIFK:n paidassa.

Joukkuetta seuraa kaikkialle sen intohimoinen kannattajaryhmä Stadin Kingit, jota moni pitää jopa Suomen Parhaana. Seinäjoelle Kingit ovat tulossa satapäisenä joukkona ja useammalla bussilla. Siten katsomossa on pelin lisäksi käynnissä toinenkin kilpailu, sillä SJK:n kannattajaryhmä, Klopit, ei sekään mikään hiljainen tai pieni ryhmä ole ja peliin onkin luvassa huikea tunnelma kahden porukan kannattaessa omiaan. Toivotaan että kaikki seinäjokelaiset myös yhtyvät Kloppien kannatukseen ja näin näytetään, että täältäkin jalkapallon kannattajakulttuuria löytyy. Joka tapauksessa luvassa on Suomessa harvinaista herkkua ja suurempien jalkapallomaiden tasoista kannatusta.

SJK peliin lähes parhaalla nipulla

Kerho pääsee peliin lähes koko ryhmän voimin, sillä ainoastaan pitkäaikaistoipilaat Tiitus Lehtinen, Daniel Caumo ja Teemu Penninkangas ovat sivussa. Viime pelissä ei lisäkolhuja tullut ja osa pelaajista pääsi hakemaan pelituntumaa myös SJK Reservien riveissä viime sunnuntaina. Kaikki ovat myös edustuskelpoisia, joten Atletico Madridista tälle kaudelle Kerhoon tullut Victor Monterokin saatetaan nähdä kokoonpanossa.

SJK ei ole kotikentällään hävinnyt sarjaottelua sitten toukokuun 2010, eikä itseasiassa pahemmin ole hävitty vieraissakaan, sillä SJK:n hallussa oleva Suomen Ennätys tappiottomissa sarjaotteluissa on jo 39 ottelun pituinen. Nyt metsästetään putken jatkoksi siis jo 40:ttä ottelua.

SJK valitsee kokoonpanon seuraavasta nipusta: Luis Fernando, Tomas Karike, Tuomas Karjanlahti, Chris Cleaver, Matti Lähitie, Mikko Ylihärsilä, Kalle Taimi, Victor Montero, Richard Dorman, Ville Ylinen, Timo Rauhala, Mikko Väänänen, Janne Hosio, Christian Sund, Jyri Hietaharju, Aki Sipilä, Touko Tumanto, Patrik Lomski, Justin Moose, Kim Palosaari ja Toni Lehtinen.

Ennen ottelua vietetään SJK Kannattajien futisriehaa Sport Bar Wilsonissa, alkaen klo 13.00, missä on luvassa alennuksia SJK-huivilla ja ilmainen bussikyyti kentälle klo 15.30 ja 16.00. Tervetuloa mukaan.

Ottelu alkaa Joupiskalla klo 17.00. Portit, lipunmyynti ja myyntikojut aukeavat klo 15.30. Liput maksavat 10e/6e, lapset alle 12 vuotta ja sotaveteraanit ilmaiseksi.

Ennakkoon lipun voi ostaa Pub Wilsonista tai Hospodasta sekä Hyllykallion Prismasta perjantaina klo 16-20 ja ottelupäivänä klo 10-14. Kun ostat lipun ennakkoon ja käytät S-etukorttia, saat lipusta 20%:n alennuksen.