123 456 7890

Koska arvotaan ja kukahan tulee?
Seinäjoen Jalkapallokerho selvitti Suomen Cupin 4. kierroksen ottelunsa lopulta selvin numeroin Kokkolan Kipparihallissa edukseen. Se takasi paikan 32 joukkoon, eli 5. kierrokselle

Vielä ei ole tiedossa, koska tuo 5. kierros, joka pelataan 12.-13. toukokuuta, arvotaan. Varmasti arvonnan pitämiselle salassa on olemassa mainiot perusteet, mutta olisi sitten mukava kuulla edes ne perusteet, ellei itse arvontapäivää voida julkistaa.

Joka tapauksessa nyt voidaan hyvin jo aloittaa spekulaatiot siitä, mitä on tarjolla. Varmoja jatkoon menijöitä on tällä hetkellä Veikkausliigasta nyt mukaan tulevien HJK:n, FC Hongan, TPS:n ja FC Interin lisäksi Haka, FF Jaro ja VPS. Ykkösen joukkueista jatkoon ovat selvinneet TPV, JIPPO, KPV ja MP. Kakkosesta mukana ovat Ekenäs IF, SoVo, GBK ja Ilves, sekä tietenkin SJK.

Suurin piirtein lähialueelta ovat siis leikissä mukana VPS, FF Jaro, GBK ja KPV. Edelleen on mahdollista, että parin sadan kilometrin sisältä jatkoon pääsevät FC YPA (joka kohtaa OPS-juniorit), JPS (joka kohtaa KuFu -98:n), Tampere United (joka kohtaa FC Lahden), BET (joka kohtaa Vihtavuoren Pamauksen) ja joko I-Kissat tai FC Jazz keskinäisestä matsistaan.

Kakkosessa tai alempana pelaavia on joka tapauksessa 32:n joukkueen joukossa vielä ainakin tasan puolet, eli 16 joukkuetta. Minimissään siis, ellei joku aiheuta cup-ylläriä ja nosta määrää sen kautta.

Muutama toive on luonnollisesti olemassa. Ensisijaisesti olisi mukava saada pitkästä aikaa kotiottelu. Kerho on nimittäin neljästä pelaamastaan cupin ottelusta pelannut kolme vieraissa. Toissijaisesti olisi oikein hauskaa, jos sattuisi vielä hyvä arpaonni. Se, mitä se hyvä arpaonni tarkoittaa, on sitten varmasti jokaisen mielestä hieman erilainen juttu. Hyvä voisi olla Kolmosen joukkue (jolloin toki pelattaisiin taas vieraissa) tai se voisi olla Kakkosen joukkue kotona. Jonkun mielestä olisi mukavaa saada liigajoukkue Seinäjoelle.

Myös se olisi oikein mukavaa, että saataisiin vastaan sellainen joukkue, jota ei ole vielä kohdattu koskaan aikaisemmin sen enempää sarjapeleissä kuin cupissakaan.

Epäilemättä tämä kaikki selviää. Sitten kun selviää.