123 456 7890

Ilves teki vapaapotkusta ottelun ainokaisen, ja otti täydet pisteet OmaSp Stadionilta. Tappio oli SJK:lle kauden ensimmäinen. Ottelu oli erittäin rikkonainen ja peli oli poikki vähän väliä. SJK sai pelissä yhteensä 9 varoitusta ja kaksi punaista korttia, Ilves kolme keltaista. Lopulta kortteja oli pitkin kenttää, kirjaimellisesti. SJK joutui taistelemaan lopussa kahden miehen alivoimalla, kun Boris Kadio ja Dani Hatakka ajettiin toisten keltaisten myötä ulos, eikä saanut siten enää painetta vastustajan maalille. Seuraava ottelu on jo ensi perjantaina 26.4. klo 18:30 pelattava VPS – SJK. Otteluun lähtee Seinäjoelta bussikuljetus ja jo lähes 500 SJK-kannattajaa on lähdössä paikanpäälle. Varaa kyyti peliin SJK:n verkkokaupasta.

SJK – Ilves 0-1 (0-0)
0-1 64 min Lauri Ala-Myllymäki

Ottelun ensimmäinen puoliaika oli tarkkaa puolustamista molemmilta joukkueilta. Erikoistilanteet nousivat suureen rooliin, sillä pelitilanteista syntyi hyvin vähän maalipaikkoja. Kaksi maalia tällä kaudella tehnyt Denys Oliinyk hankki vapaapotkun hyvästä paikasta 13. minuutilla. Moshtagh Yaghoubin laukaus meni vain hieman ohi maalin. Hetkeä myöhemmin Serge Atakayi nousi hyvin oikealta laidalta ja keskitti Dion Acoffille, jonka laukaus meni kuitenkin yli maalin.

SJK:n näkyvimpiin pelaajiin jälleen kuulunut Moshtagh Yaghoubi harhautteli itsensä vetopaikkaan 37. minuutilla, mutta laukaus meni samaan osoitteeseen kuin vapaapotku, eli hieman ohi maalin.

Ilveksellä oli ensimmäisellä puoliajalla muutama erikoistilanne hyvästä paikasta, mutta SJK:n puolustus selvitti ne. Ilveksen avauspuoliajan paras pelitilannepaikka oli jo neljännellä minuutilla, kun Emile Paul Tendeng pääsi laukomaan, mutta hänen kutinsa meni yli maalin.

Kortti viuhui varsin tiuhaan tahtiin ottelun alusta lähtien. Ensimmäisellä puoliajalla SJK sai kolme ja Ilves kaksi varoitusta.

Tasaisena alkanut ottelu alkoi kääntyä Ilvekselle vajaan tunnin kohdalla. Ensimmäinen hyvä maalipaikka tuli 56. minuutilla, kun Emile Paul Tendeng kuljetti pallon boksiin ja syötti hyvään paikkaan Yusif Daouda Moussalle, jonka laukaus meni kuitenkin päin sivuverkkoa.

Ottelun ainut maali nähtiin 64. minuutilla. Tilanne lähti liikkeelle, kun Ilves voitti pääpallokamppailun keskialueella ehkä vähän kyseenalaisesti. Ilves pääsi hyökkäykseen, jonka Boris Kadio katkaisi noin 20 metrissä. Kadio sai tilanteesta keltaisen kortin ja Ilves vapaapotkun. Lauri Ala-Myllymäen laukaus yllätti Jesse Östin, joka otti pienen askeleen väärään suuntaan ratkaisevalla hetkellä eikä ehtinyt enää pallon eteen.

SJK:n tuore brassivahvistus Batista tuli kentälle 71. minuutilla ja teki ensiesiintymisensä SJK-paidassa.

Lähimpänä tasoitusmaalia oli Sergei Eremenko, joka ampui kovan kaukolaukauksen, jonka Mika Hilander pystyi vain vaivoin torjumaan kulmapotkuksi. Hilander on pitänyt maalinsa koskemattomana alkukauden ajan.

Ilves laittoi pallon kahdesti maaliin loppuminuuttien aikana, mutta molemmat liputettiin paitsioksi. Jälkimmäisessä tilanteessa maalin tehnyt Jair ei tosin ollut lähelläkään paitsiota. Lauri Ala-Myllymäki oli paitsiossa, mutta hän ei palloa pelannut, vaikka hetken sen perässä juoksikin. Maalien hylkäämiset tuskin Ilvestä kovin paljoa haittaavat.

SJK:n hieman vaisu loppukiri tyrehtyi jatkuviin varoituksiin. SJK:n pelaajista keltaista korttia katseli peräti seitsemän pelaajaa. SJK:n puolustuslinjasta sekä Boris Kadio Dani Hatakka lensivät pelistä ulos toisen keltaisen kortin myötä. Tuomioista voi olla montaa mieltä ja tilanteita varmasti kelaillaan monissa SJK-henkisten kodeissa. Liikaa niihin ei kuitenkaan kannata jäädä kiinni, sillä katse on jo suunnattava edessä oleviin kahteen Pohjanmaan derbyyn. SJK kohtaa ensin tänä perjantaina Vaasassa VPS:n ja sitten tiistaina KPV:n OmaSp Stadionilla.

Tietenkin keltaiset ja punaiset kortit sekoitti pelin tänään. En halua varsinaisesti kommentoida tuomareita, mutta tänään ei mielestäni ollut oikein linjaa. Välillä toinen sai rangaistukseksi samanlaisesta rikkeestä vapaapotkun ja keltaisen, kun taas hetken päästä toinen tilanne annetaan mennä. Mutta en halua siihen keskittyä sen enempää. Itse peli oli juuri sellainen mihin valmistauduimme. Tiesimme että he luottavat vastaiskuihin. Ehkä me olimme hieman väsyneempiä pelissä, mutta en silti usko, että me ansaitsimme tulla hävityksi tätä ottelua. Ei ainakaan tällä tavalla, sanoi SJK:n päävalmentaja Alexei Eremenko pelin jälkeen.

En halua miettiä tätä peliä enää sen enempää. Se on takanamme ja me keskitymme tulevaan ja pelaajien palautumiseen seuraavaa ottelua varten. Seuraava peli tulee niin nopeasti, että me haluamme olla vain valmiit siihen. Nyt ei ole aikaa olla pettynyt tai mitään sellaista, Eremenko jatkoi.

Päivällä mietin tätä ottelua etukäteen ja ajattelin, että tämä tulee olemaan yhden maalin matsi. Koitin painottaa pelaajille sitä, että ensimmäinen puolituntinen roikutaan mukana ja annetaan sen alkuhuuman tulla sieltä. Sen jälkeen aletaan saamaan tilanteenvaihtoja, tullaan lujaa ja saadaan varmasti erikoistilanteita. Ja vielä tauolla korostin erikoistilanteiden merkitystä molempiin suuntiin. Ihan loistava kollektiivinen esitys meidän kaikilta pelaajilta. Kortteihin ja tuomarilinjaan en halua kommentoida, vaan se on erotuomaritarkkailijan tehtävä, sanoi Jarkko Wiss ottelun jälkeen.

SJK: Jesse Öst MV, Dani Hatakka, Trevor Elhi, José Nadson, Boris Kadio, Mehmet Hetemaj (64′ Jude Arthur), Moshtagh Yaghoubi, Sergei Eremenko (80′ Jeremiah Streng), Denys Oliinyk, Serge Atakayi ja Dion Acoff (71′ Batista).

SJK:n seuraava ottelu Veikkausliigassa on samalla Pohjanmaan PowerPark Liigaa, kun SJK matkustaa VPS:n vieraaksi Vaasaan. Ottelu alkaa perjantaina 26.4. klo 18:30. SJK järjestää peliin Seinäjoelta bussikuljetuksen ja jo lähes 500 kannattajaa on lähdössä omiaan kannustamaan. Bussikuljetus tulee maksaa / varata tästä linkistä, viimeistään keskiviikkoon mennessä. Bussikuljetuksen hinta on 10 € ja matkaan lähdetään klo 16:30 OmaSp Stadionilta. Bussikuljetus ei sisällä lippua otteluun. Liput peliin saa rahalla tästä, hintaan 18 €.

Kuvia ottelusta SJK:n Facebook -sivuilla.