123 456 7890

SJK:n ympärillä toimiva SJK-konserni joutuu koronavirusepidemian vuoksi koville, mutta ei aio luovuttaa. SJK aloittaa lähipäivinä kampanjoita, joilla seuran taloutta tuetaan ja tärkeimpänä näistä on koko henkilöstön yhteisellä päätöksellä suoritettava palkanalennus seuraavalle kolmelle kuukaudelle. Ensimmäinen kampanja, johon sinä voit osallistua, käynnistyy Ei Luovuteta Nytkään -sivustolla myöhemmin.

SJK-konserni työllistää yhteensä noin 65 työntekijää, omistaa harjoittelukeskus Wallsport Areenan sekä OmaSp Stadionin. Normaalitilanteessa konsernirakenne omistuksineen on SJK:n vahvuus, joka luo mahdollisuuksia seuran urheilupuolen ylläpitämiseen ja kehittämiseen. Tällä hetkellä tilanne on kuitenkin poikkeuksellinen ja se asettaa haasteita myös SJK:n toimintaan. Koronavirusepidemian johdosta Suomen hallitus on joutunut tekemään kovia linjauksia, joiden vaikutukset heijastuvat voimakkaasti myös SJK-konsernin arkeen.

Koronaviruksen aiheuttamien toimenpiteiden vuoksi meidän huippu-urheilua tukevilta liiketoiminnoilta suli markkina pois muutamassa päivässä. Kaikki OmaSp Stadionilla ja Wallsport Areenalla järjestettävät tilaisuudet ja tapahtumat peruttiin tulevilta kuukausilta sekä Veikkausliigan ja Ykkösen kaudet siirrettiin alkamaan näillä näkymin kesäkuussa, kertoo SJK:n talousjohtaja Heikki Leppänen.

Tulovirtojen ehtymisellä on negatiivinen vaikutus kassavirtaamme ja näin ollen tilanteen kokonaisvaikutus toimintaamme on myös merkittävä. Tästä syystä tulemme tarvitsemaan koko SJK-yhteisön tuen selvitäksemme tämän vaikean vaiheen yli ja olen ylpeä siitä, miten upeasti henkilöstömme lähti omalta osaltaan mukaan, kiittelee Leppänen.

Vallitseva tilanne haastaa seurayhteisöitä ympäri Suomen ja myös SJK on ryhtynyt tilanteen vuoksi toimiin. Kaikki seuran työntekijät ja pelaajat ovat tällä päivämäärällä lähteneet taistelemaan seuran sekä sitä ympäröivän yhteisön puolesta. Käytännössä tämä tarkoittaa sitä, että jokainen SJK-konsernin työntekijä on allekirjoittanut suostumuksensa palkan väliaikaiseen alentamiseen vallitsevan kriisitilanteen vuoksi. Pelaajien ja muiden seuran työntekijöiden päätös leikata palkkojaan seuraavan kolmen kuukauden ajalta mahdollistaa sen, ettei yhtäkään työntekijää tarvitse tässä vaiheessa lomauttaa tai irtisanoa.

SJK:n puolustaja Tero Mäntylän mukaan kollektiivinen päätös syntyi lopulta melko nopeasti.

Me pidimme sunnuntaina sisäisen palaverin, missä kävimme läpi vaikutuksia konsernimme arkeen. Teimme melko nopeasti päätöksen siitä, että lähdemme kollektiivisesti joukkueena mukaan talkoisiin. Seura mahdollistaa harjoittamamme ammatin jokaisena päivänä ja tarjoaa meille urheilijoina aivan poikkeukselliset olosuhteet työhömme. Toivotaan, että nyt tehdyt toimenpiteet auttavat, eikä epidemia aiheuta liian kovaa kolausta päivittäiseen toimintaamme, kertoo Mäntylä.

Tämä on myös yhteisöllisesti valtavan tärkeä juttu. Nyt tiedämme, että koko seura ja kaikki sen työntekijät lähtevät mukaan talkoisiin. Joukkueen kesken näimme tämän alusta asti positiivisena ja yhteen hitsaavana juttuna, joka kantaa parhaimmillaan paljon kesäkuun alkua pidemmälle, Mäntylä sanoo.

On selvää, että mekin tulemme tarvitsemaan apua ympäröivältä yhteisöltä, mutta vastapainona pyrimme sitten antamaan jotain takaisinkin. Henkilökohtaisesti pyrin tukemaan tietysti mahdollisimman pitkälle paikallisia yrityksiä ja useampi pelaajistamme on jo aloittanut oman kampanjointinsa yhteisömme hyväksi. Nyt on oiva paikka todistaa sitä pohjalaista talkoohenkeä ja yhteenkuuluvuutta. Yksin tästä selviäminen on haastavaa, mutta yhdessä pystymme siihen, valaa Mäntylä uskoa tulevaan.

Pelaajien lisäksi palkanalennustalkoisiin lähtivät mukaan kaikki seurakonsernin työntekijät. Näin ollen kyseessä on todellakin koko seurayhteisön yhteinen voimannäyttö.

Olen todella iloinen, että kaikki jokainen meistä lähti tähän mukaan, aivan pelaajista seurajohtoon asti. Mitään helppoja ratkaisuja ei tällaisessa tilanteessa ole, mutta tällaisina aikoina tämä yhteisöllisyys korostuu entisestään. Kaikki ovat myös ymmärtäneet miten ollaan yhdessä tässä samassa veneessä, sanoo SJK-konsernin työntekijä Pekka Hautala.

Seuran tasolla tämä voi mielestäni olla parhaimmillaan kuitenkin semmoinen liima, joka sitoo meitä kaikkia entisestään enemmän yhteen. Tämä lisää entisestään meidän yhteisöllisyyttä ja korostaa sitä, että seisomme samalla viivalla – oli kyse sitten pelaajista tai meistä työntekijöistä. Uskoakseni kyseessä voi olla sellainen asia, joka vahvistaa entisestään meidän kaikkien yhteenkuuluvuuden tunnetta, Hautala jatkaa.

SJK:n hallituksen puheenjohtaja Raimo Sarajärvi on ylpeä joukkueesta ja konsernin henkilöstöstä. Samalla Sarajärvi uskoo vahvasti tulevaan ja valaa koko yhteisöön taistelutahtoa.

Olen ylpeä ja otettu huomatessani pelaajien ja koko muun henkilöstömme olevan yhtä suurta perhettä. Heidän päätöksensä osoittaa tässä tilanteessa poikkeuksellista yhteisöllisyyttä. Tämä antaa myös itselleni voimia ja uskoa jatkaa taistelua SJK:n jatkuvuuden eteen, sanoo Sarajärvi.

Olemme rakentaneet yhdessä yhteistyökumppaneidemme kanssa Wallsport Areenan, OmaSp Stadionin ja luoneet tämän seuran, joten uskon että yhdessä selviämme tästäkin taistelusta. Toivottavasti pelaajiemme ja muun henkilöstömme päätös toimii esimerkkinä solidaarisuuden voimasta myös muulle yhteiskunnalle. Nyt on aika miettiä miten me kaikki yhdessä pärjäämme. Seinäjoella ei todellakaan luovuteta koskaan!

SJK julkistaa loppuviikosta näille sivuille kampanjan jonka kautta koko muu seurayhteisö, alueen yksityishenkilöt, yritykset sekä kannattajat voivat olla mukana taistelemassa SJK:n puolesta. Näitä odotellessa, voi olla mukana SJK:n aiemmin julkistamassa kausikorttikampanjassa. Siinä 200 ensimmäistä maalis-toukokuussa kausikortin tilannutta voivat kauden aikana tilausvahvistusta vastaan noutaa SJK Shopista Mehmet Hetemaj’n signeeraaman ”Meidän Kerho”-paidan.

Seuraa myös SJK:n kanavia sosiaalisessa mediassa: SJK Instagram, SJK Facebook, SJK Twitter ja SJK YouTube.